Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#26861 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 12 September 2012 - 12:15 PM

Ne razumem. Zakaj bi bil s statusom kaj bolj samostojen? Zato ker lahko delaš prek študenta in zaslužiš svoj denar? Zakaj to ne bi bilo mogoče, če nimaš statusa? Saj pa obstaja nekaj kar se imenuje zaposlitev. :hmm:
Zavarovanje ti do 26 leta v vsakem primeru krijejo starši, razlika je le v tem da te lahko, ko imaš status zavarujejo prek sebe in jim zavarovalnino odtegujejo od prispevkov pri plači, ko pa ga nimaš moraš pač sam plačevat položnice.
  • 0

#26862 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12176 posts

Posted 12 September 2012 - 12:19 PM

Kje kupite Moleskine planerje?

Jaz naročim na book depository, če se prav spomnim, so ful cenejši.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 12 September 2012 - 12:27 PM

Zakaj to ne bi bilo mogoče, če nimaš statusa? Saj pa obstaja nekaj kar se imenuje zaposlitev. :hmm:

A res, nisem vedela :AJEBEŠ: Žal imamo nekateri skoraj ničelne možnosti za prvo zaposlitev brez statusa. Preko študenta bom lažje našla delo, se izkazala in zaposlila. Takšen je moj načrt. Any problem? :)
  • 0

#26864 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 12 September 2012 - 12:31 PM

Ne, noben problem. Lepo da imaš načrt. Upam, da se ti uresniči. Samo missy je tako smešno napisala kot da je delo prek študenta edina opcija, da sploh lahko delaš in to me je zbodlo.
  • 0

#26865 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28782 posts

Posted 12 September 2012 - 12:34 PM

Je bilo tudi meni čudno brati, Kalypso. : )

Špela, hvala! Vem za 1001 dar, ampak se mi ne da v fizično štacuno. :D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#26866 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 12 September 2012 - 12:35 PM

Pa sej niso vse osebe, ki iščejo status, izkoriščevalci pravnega sistema. Dosti jih je takih, ki dejansko študirajo in jim ne uspe izpolniti pogojev za napredovanje v višji letnik, ponavljanje so pa recimo izkoristili. Ostane edino pavziranje in želja, da v letu pavziranja opravijo obveznosti za napredovanje. Naj se taka oseba zaposli? Kako že? Kdo jo bo vzel? In ja, jaz se bolj samostojno počutim, če ne težim staršem za vsak evro, brez statusa si ga pa ne morem prislužiti.
Ja meni se za takega študenta zdi študentsko delo edina opcija zaslužka.
  • 0

#26867 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 September 2012 - 01:27 PM

Ena srednja šola v Slovenj Gradcu letos še vpisuje. 130€, pobrskajte malo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26868 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33186 posts

Posted 12 September 2012 - 07:22 PM

Ampak Felicia, a nimate vi domačega podjetja? Jaz sem celo že mislila, da si ti tam zaposlena...
  • 0

• Guests

Posted 12 September 2012 - 09:39 PM

Odgovorila sem ti v Šank ;)
  • 0

#26870 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 12 September 2012 - 11:24 PM

Gledam navodila za pitje glinene vode in me zanima, kako ve razumete tole:
3 kure; 1. in 2. kura - 3 tedne, 1 teden pavze, 3. kura - en teden in en teden pavze

1. in 2. kura trajata vsaka 3 tedne, torej skupaj 6 tednov in potem pavza, potem pa še 3. kura ALI 1. in 2. kura trajata obe skupaj 3 tedne?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#26871 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20042 posts

Posted 13 September 2012 - 09:09 AM

Ne vem, kaj naj napišem. Če je slučajno katera zainteresirana za delo v trgovini euro shop? Delo bi bilo recimo vsaj za eno leto, pa en teden dopoldne, drug popoldne, urna postavka 4€? Ful rabimo zdele na hitro poiskat eno, zato sem pišem...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#26872 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 13 September 2012 - 09:37 AM

Gledam navodila za pitje glinene vode in me zanima, kako ve razumete tole:
3 kure; 1. in 2. kura - 3 tedne, 1 teden pavze, 3. kura - en teden in en teden pavze

1. in 2. kura trajata vsaka 3 tedne, torej skupaj 6 tednov in potem pavza, potem pa še 3. kura ALI 1. in 2. kura trajata obe skupaj 3 tedne?

Jaz razumem, da 1. in 2. trajata vsaka po 3 tedne, torej skupaj 6 tednov.
  • 0

#26873 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 13 September 2012 - 09:52 AM

Saj sem zdaj pisala dvem, ki proizvajata to prečiščeno glino za pitje. Na več straneh piše, da kura traja dvakrat po 3 tedne z vmesno 1 tedensko pavzo. Pa tudi različne informacije, kako pit ta napitek sem našla. Nekje piše, da spiješ samo vodo do usedline, usedlino pa vržeš stran, drugje pa piše, da zjutraj spet premešaš vodo in spiješ tudi glino. Je katera mogoče že pila? Ful jo hvalijo drugače, da jim je pijte očistilo tudi kožo in podobno.
  • 0

#26874 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 13 September 2012 - 09:57 AM

Jaz jo zdej pijem tretje ali četrto leto, 3 tedne jeseni in 3 tedne spomladi. Zvečer sem stresla glino v vodo in zjutraj premešala in spila vse skupaj na tešče, vodo in pesek. Je brez okusa, ni ogabno, edino mogoče se moraš navadit na teksturo...
Na začetku mi je bilo super, ker sem opazila razliko pri prebavi, belem toku, res dbest. Lansko leto sem pa dobila občutek, da se je kvaliteta gline ful poslabšala in nisem opazila nobene razlike, mami je isto opazila. Kupovala sem pa Ašičevo in je ne bom več, letos moram najt kakšno drugo.
  • 0

#26875 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 13 September 2012 - 09:59 AM

Eni začnejo samo s pitjem vode brez usedline in po enem tednu nadaljujejo z usedlino. Pomojem je najboljše, da piješ tri tedne, en teden pavze in nadaljuješ s tremi tedni. Tako večina dela. Če boš imela glavobole (precej pogosto, zato si jaz ne upam), prenehaj takoj za nekaj časa.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#26876 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 13 September 2012 - 10:03 AM

Glavaobol zaradi pitja gline, prvič slišim, a res?
  • 0

#26877 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28782 posts

Posted 13 September 2012 - 10:03 AM

Marmelada, smo že parkrat debatirale okoli pitja gline, nazadnje s Princesko, pobrskaj malo. : ) Z usedlino piješ, če ti gline ni problem spiti, če jo težje prenašaš, pij samo vodo.

Kot sem tudi že večkrat pisala, glino sem pila in uporabljala za nečisto kožo že v OŠ. Pila nisem po nobenem posebnem režimu, eno obdobje pač in potem nehala, nisem opazila posebnih sprememb.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#26878 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 13 September 2012 - 10:06 AM

Hvala vsem. :) Ja, bom kar tako naredila - 3 tedne, 1 teden pavze, 3 tedne. Danes zjutraj sem jo prvič spila, sem pa samo vodo, brez usedline in sploh nima nobenega okusa, ni ogabno. :) A je večji učinek, če spiješ tudi usedlino ali je vseeno, če samo vodo? Glede glavobolov pa nisem vedela, da se lahko pojavijo. :o Še to, a če jo pijem 2x po 3 tedne s tednom pavze vmes, se tako kuro naredi 1x na leto ali lahko tudi 2x ali celo večkrat?

Imam pa Živo glino (sivo) iz Zdravilnega gaja Tunjice.

Planet, se mogoče spomniš, v kateri temi je tekla debata o glini? Iskalnik mi nič ne najde. :(
  • 0

#26879 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14403 posts

Posted 13 September 2012 - 11:27 AM

Marmelada pa tudi druge, si mogoče že slišala za Fullerjevo zemljo?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#26880 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17358 posts

Posted 13 September 2012 - 12:25 PM

Ali katera ve kako je z boni ko diplomiraš? Ko sem v začetku leta podaljšala, sem dala potrdilo do konca septembra 2012. Lahko zdaj normalno jem na bone do konca meseca, ali ne?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

5 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Bing (1)