Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2661 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 11 July 2022 - 08:58 AM

Odlično... Potem gremo pa nujno probat tole Sireno. A imajo tudi te "poceni" ribe tam? Jaz namreč tudi obožujem sardele in skuše (ter ostale podobne ribe). Na dobro, veliko ribo grem sicer rada, ampak te ("poceni") ribe so mi pa najbolje...

• 0

#2662 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 July 2022 - 10:23 AM

Nimajo. Mogoče jih bodo kdaj imeli. Prosi za jedilni list. Pa na tabli na cesti piše, kaj je tisti dan.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2663 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 11 July 2022 - 10:25 AM

Kakorkoli, bomo šli pogledat... Vedno se mi zdi dobro zaiti v lokalno krčmo (ne prenašam povprečnih turističnih restavracij).

• 0

#2664 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 18 July 2022 - 07:44 AM

Sirena, moj pajzl v Brtonigli (tik zraven mesarije Kristijan), je končno zalaufala hrano. Čez zimo in pomlad so prenovili lokal in postavili kuhinjo, ter kamin za peko pice. Ponudba hrane je precej omejena, zapolnjuje pa nišo v ponudbi, saj je vsak dan jed na žlico, na meniju pa se najde veprov golaž, pa pečeno meso, sladice ne manjkajo. Dobra stran je, da so vse sestavine domačega porekla, tudi testenine. Tipson, ki strelja vepre je tudi pogosto v bližini. Hrana je okusna in lepo postrežena, cene konkurenčne. Jed na žlico 30 HRK, račun viša pijača, ki pa jecenejša kot v okolici. Včeraj sem kosil veprov golaž s fuži, sladica mille fogli con frutta di bosco, poplaknil sem z velikim pirom Staropramen, hiša je častila rutico za prebavo. Pod črto je pisalo 117 HRK oliti par fičnikov manj kot 16 €. V bližnji konkurenci pri Sterletu (Stancija Drušković) in Silvanu, ter Primiziji bi bilo primerljivo kosilo par deset kun dražje.Pice še ne delajo, ker ne dobijo picopeka. (Dobra pica se dobi v Primiziji čez cesto že za 50 HRK.) Navali narode.

Errol, po tvojem priporočilu smo šli v Brtoniglo. Jedli sicer nismo, ker smo šli na dopoldansko kavo (pivo) /tokrat v Brtoniglo namesto v Novigrad, ampak izgleda zelo obetavno. Definitivno gremo ob priliki tudi nekaj pojset in potem poročam...

• 0

#2665 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 13 August 2022 - 09:20 PM

Sirena se je medtem preimenovala v In famiglia. Hrana je res dobra. Zadnjič sem naročil oslov golaž z njoki. Bil je super. Tudi jagenjčkova krača je za prste obliznit.

Konoba kod Joze (pri Jozotu) na Unijah. Gostilna je čisto ob morju in ima dolgo tradicijo med jahtaši in počitnikarji na otoku. Poleg morske hrane dobiš tudi "roštilj", o katerem pa nimam namena pisati, ker point obiska Unij ni v tem, da ješ ćevape. Morska hrana je lokalna in sveža. Cene so zelo prizemljene. Orada/brancin 140 HRK, lgenj na žaru (mmmmm, poslastica) je 120, pršut in sir 70 HRK. Deci vina je 12 HRK, za kavo se ne spomnim, ni pa dražja kot v Ljubljani. Če greš ke na počitnice, je najpametneje, da imaš pri gospodinji zajtrk in večerjo. Hrana bo super. Od vina se dobi žlahtina s Krka in kaka istrska malvazija. Ne bo bolela glava. Pijuckaš pa skos kaj, tko da lahko pridelaš lep račun. Priporočam.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2666 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 14 August 2022 - 07:23 PM

Picerija in restavracija Primizia v Brtonigli: pica se je podražila za slabih 50%, pa ni več tako dobra. Za ostalo ponudbo hrane ne morem reči nič kvalificiranega.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2667 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 03 October 2022 - 10:11 AM

Danes so se odprle rezervacije za Teden restavracij: https://vivi.si/?fbc...WMnrj48sIR6C9LU

Midva jo ze imava, nisva bila ze ful dolgo. Sem rekla, da ni treba, da dava za vsako dobro vecerjo v Lj in okolici trimestno cifro.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2668 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 25 October 2022 - 10:37 PM

Pice

1. Brtonigla gostilna In famiglia: pica margarita z bivoljo mocarelo in pršutom. Ocena: 4 (1-5).

2. Ljubljana picerija Garaža: pica margarita s pršutom. Ocena: 5 (1-5).

• 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2669 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 October 2022 - 08:18 AM

Popravljam Errolovo navedbo pizze:

pica margarita s pršutom in politim olivnim oljem

Potrjuejm pa oceno. Jaz sem jedla pizzo z buffalo mozarello, baziliko in češnjevimi paradižniki.

Cenim, da ni slana in je hrustljavo zapečena. Obložena je ravno prav.

Zdaj bi imele vse pizzerie neapeljsko testo. Saj je dobro, ampak je kasično dobro pečeno testo tudi odlično.

Garaža ima že leta stalno kvaliteto, zaradi svoje lokacije ob Doelnjki se jo po krivici spregleda.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2670 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 October 2022 - 09:16 AM

Res je. Poskusita kdaj njihovo hisno, s trzasko omako in articokami. <3 ali pa Romano (se mi zdi? Panceta+ cesnjev paradiznik).
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2671 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 October 2022 - 09:19 AM

OLivija, poskusim prvo varianto naslednjič, Errol dvomim da bo :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2672 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 10 January 2023 - 06:41 PM

5-6 kg: Pica margarita z bivoljo mocarelo in pršutom (Parma), pivo Tektonik. Pica odlična, cena neupravičeno visoka, 22,70 Eur. Že mogoče, da dajo parmski pršut in res je bivolja mocarela, samo za pico in veliko in malo pivo se mi zdi preveč. Moram jet še v Garažo za primerjavo. Pica je tam res dobra, bivolja mocarela je dražja, samo spet ne toliko. Tektonik ni nič posebnega, sploh pa ne v primerjavi s češkimi pivi, ki sem jih lokal prejšnjio teden. V tem kontekstu priporočam Garažo.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2673 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 January 2023 - 07:30 PM

ENA pica 22,70€? Lmao.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2674 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 10 January 2023 - 08:13 PM

To je pa perverzno, a se norca delajo??

• 0

#2675 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 10 January 2023 - 08:16 PM

Saj je napisal pica, veliko in malo pivo. Je pa tudi kaksna pica v Lj ze 20+, s tartufi v Pop’s npr.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2676 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 10 January 2023 - 09:31 PM

To niti v Mb ni težko, pica 15 in kako fensi pivo 5 takoj.
  • 0

#2677 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 January 2023 - 10:33 AM

Pop's je itak drag, sploh če naročiš pico z drožmi, pa fensi dodatke imajo, recimo češnjevec z babičinega vrta, drago bivoljo mocarelo, pa tartufe. Meni osebno to ni tako velika dodana vrednost, da bi ke hodil jest pico. V 5-6 kg bom verjetno še kdaj šel, vendar ne na pico. Ne spomnim se, koliko sem jo plačal nazadnje v Garaži, ko sem tudi naročil bivoljo mocarelo.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2678 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 11 January 2023 - 10:47 AM

Drugacnega testa kot z drozmi niti ne uporabljajo v Popsu. Tezko primerjas klasicno picerijo in take, ki se ukvarjajo z napolitanami. Pac tam je drazje trenutno zaradi trenda pa najbrz sestavin. Jaz v Garazo ne morem vec (razen sama, haha), ker me se vedno zajebavajo vsakic, ko gremo mimo, ker sem enkrat peljala druzbo in je bila pica bv s pica sunko in nizozemskim sirom. Da pa vse neitalijanske sestavine na italijanski jedi zamenjas z italijanskimi pa najbrz kar nanese.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2679 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 January 2023 - 11:14 AM

V Garaži je dodatek bivolje mocarele 3,40 eur. Po moje ne nabavljajo najdražje. V Hoferju je ena bunka 3 eur, kakšen cent manj.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2680 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 January 2023 - 11:46 AM

Še dobro, da je Italija tako velika, da lahko cel svet zalagajo s svojimi avtentičnimi sestavinami :evilgrin:

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users