Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5208 replies to this topic

#2661 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25943 posts

Posted 27 October 2023 - 10:22 AM

Se strinjam z Matildo. Ponavadi vidimo to, da nekoga sistem pusti na cedilu, kot da jim ni bilo dovolj nudenega, ampak saj vidimo že pri starševstvu, da so usmerjanje in meje prav tako pomembne za neko zdravo vzgojo. Ampak roko na srce - tukaj bo potrebnega se ogromno dela glede na bizarno nizke kazni za obsojene in hkrati pasivnost policije in drugih javnih služb ob prijavi nasilja, dokler že (skoraj?) ni prepozno.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2662 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17640 posts

Posted 27 October 2023 - 10:26 AM

In tudi če bi bil zgolj to, naj bi mi take kar tolerirali al kako?

Očitno se res ne razumemo. 🤔 Tolerirali kaj, Albance ki se nočejo učit slovensko ali kriminalce? Sem napisala, da je kriminalce treba ustrezno sankcionirat ali nisem? Zakaj niso ti ljudje v priporu, če delajo probleme?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2663 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17010 posts

Posted 27 October 2023 - 10:28 AM

Seveda je tudi en veliki sistemski fail. Problem pa je tudi raznih inciativ/društev in nevem česa še, ki strastno zagovarjajo njihove pravice, kako so žrtve, vsaki ukrepi na tem področju pa so kvazi anti-migrantski. Če lahko imamo inciative/referendume/pobude za vsak drek, bi se lahko tudi tukaj kaj naredilo, da se jasno pokažejo pričakovanja in zahteve prosilcev za azil, delovno vizo ipd. Ne pa de se gremo budalaštine, da je potreben nivo znanja A1 ali A2. Iz koga se tu delamo norca? 

Meni je zanimivo, da ko je kak novi davek ali karkoli, vsi skočijo v luft, ko pa se iz javnih (naših!) sredstev plačujejo te razne zadeve pa se noben ne obregne v to. 

Kolikor mi SDS ni blizu, pa mi je precej blizu na področju migrantske politike. Ne vem zakaj dopuščamo toliko vstopa državo. Sploh po demografski sliki, ko je med migranti ogromno mladih, delovno sposobnih moških. Pač, pol pa naj delajo ali pa adijo. S tem ko pa se zadeve ignorirajo in tučkajo, pa tudi ni nekega vzgleda za druge.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2664 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 27 October 2023 - 10:32 AM

Matilda, ene in druge, glede na to, da smo do takih "nestrpni", kot si napisala.

Kako veš, da niso v priporu? Tukaj na Viču so redno policijske patrulje. Še dobro, da nisem več v prejšnji službi, ker je 200 m stran azilni dom. Že takrat je tam pohajalo vse sorte sumljivcev, ko situacija sploh še ni bila kritična, tako kot je zdaj.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2665 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 10:58 AM

Enako tasika. Tu sem popolnoma na strani SDS.
Ce sem zato nestrpna pa tudi prav.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2666 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 27 October 2023 - 11:02 AM

Tudi meni je vseeno, če sem zato nestrpna. Najraje te za takega označijo tisti, ki problematike, razen iz teorije, sploh ne poznajo, ker so daleč od nje.  :yawn:

• 0

― V. Van Gogh

#2667 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17640 posts

Posted 27 October 2023 - 11:15 AM

Mi je hecno, če name leti, sem pregledovala Albance, rome, migrante z bližnjega vzhoda, bila v več pretežno muslimanskih državah

A imate pol ful praktičnih izkušenj ostali, in si ne tvorite mnenja samo na podlagi tega kar slišite drugje?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2668 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 11:22 AM

Pa Matilda, a ni dosti da ti povem kaksne izkusnje imam iz stacun, igrisc, cakalnice, vrtca pri zdravniku?
V Kranju na Primskovem je edina oseba ki govori slovensko v shopping centru una za blagajno. Se to cakam da spremenijo :lol:
Drugace pa sam sis mis slisis.
Pa to je realnost 4 km stran od mojega doma.
Ta albanka, z otroci. Sej govoriva z njo s prijateljico. Ampak striktno slovensko. In razume vse, da se zastopimo....govorila pa ne bo ;) vecinoma se nasmeha nazaj.
O dobro jutro F kako si kaj, a so otroci zdravi? *Nasmeh*, prikima. No to je pa lepo. A greste kaj na kosovo cez jesenske? Prikima. No, potem se pa lepo imejte.
To je pogovor med mano in njo v tem tednu :D
Ce je sila ima pa tri besede v naboru "da, ne, ne razumem."
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2669 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17325 posts

Posted 27 October 2023 - 11:23 AM

Jaz priznam, da sem bila samo enkrat v Bosni pa sem videla kako so prodajalci in natakarji lovili in tepli romsko deklico, ki je prosjacila. Nam je bilo sokantno, njim pa navadno. In s tem odrascajo.
Je pa tega pri nas veliko za stirimi stenami, druzinsko. Fak, kolk je pedofilije pri Romih. Ampak gre vse cez, ker so to sege in navade.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2670 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 27 October 2023 - 11:28 AM

Jaz priznam, da sem glede jezika ekstra netolerantna. S HR sodelavci bi lahko kot ostali kolegi iz Slo govorila hrvaško, ampak vztrajam pri slovenščini. BMK ... če nekdo 10+ let dela za slo firmo pa ne zna govorit slovensko, se jaz ne mislim prilagajat. Sem pa praktično edina.

• 0

― V. Van Gogh

#2671 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17325 posts

Posted 27 October 2023 - 11:31 AM

Zanimivo. Tega ze jaz nisem imela v soli pa nisem mlada.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2672 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17640 posts

Posted 27 October 2023 - 11:32 AM

Zaradi vojn, lakote, podnebnih sprememb in seveda tudi čisto ekonomsko ter hkrati vedno večjega pomanjkanja delovne sile in staranja prebivalstva po celotni EU so in bodo množične migracije neizogibne. Na nas in naši politiki je, kako te ljudi integrirat v družbo in vzpostavit red. Zlivat gnev s kavča pa ziher ne bo prinesel rešitev.
  • 1

Bill Bullard

#2673 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 27 October 2023 - 11:41 AM

Pomoje je res bv naprej debatirat, ker je očitno, da še vedno misliš, da vse priseljence mečeno v isti koš pa še zdaleč ni tako.

• 0

― V. Van Gogh

#2674 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17325 posts

Posted 27 October 2023 - 11:45 AM

Ampak ti ljudje so zaslepljeni. To ni ta delovna sila. Ni to Avstralija 300 let nazaj. Nimamo toliko casa. Ce hocemo delovno silo, so neka pravila, vizumi... A ni povsod tako? Na Danskem jim recimo ne nudijo ugodnosti... Posledicno se jih malo zanima za zivljenje in delo tam.
Sicer je pa utopicno pricakovati, da se bo nasa kultura ohranila. Ali mir. Ni naravno, da je tako dolgo mir. Nismo pa na nic visjih ravneh kot nekoc, da bi glih mi to spremenili :)
  • 1

Tumblr

#2675 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11891 posts

Posted 30 October 2023 - 12:01 PM

Insta mi je ven vrgel Špelo Kastelic na konju, ljubi bog, kako ona galopira, a misli, da zna? Ubogi konj, kako nabija z ritjo v njegov hrbet.

• 0

#2676 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 30 October 2023 - 07:58 PM

The story of my life edin da mi nikol nimamo takega kaosa ampak mental load v glavi je pa isti ze odkar mam otroke. No sej zdej sm se pa ze navadla. Je pa res da je blo tkole hudo verjetno samo ko sta bla mala.
Modelu v videu pa: kaksen carrot juice, posprav bajto k bejba spi...

https://www.instagra...zRlODBiNWFlZA==
  • 0

#2677 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 30 October 2023 - 08:11 PM

No, to sem zadnjic komentirala, ko je Barbi delila, da je pri njej enako … Samo da imajo oni veckrat tako bombo v bajti dejansko.

Moj starsevski/gospodijski mental load pa ni nic v primerjavi s sluzbenim, tako da se sploh ne morem poistovetit. Verjetno tudi zato, ker je sluzbeni samo moj, ostalo gre pa na pol.
  • 0

― V. Van Gogh

#2678 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27760 posts

Posted 31 October 2023 - 10:35 AM

Uf meni se tudi to pogosto (na splošno) dogaja v glavi, sem ravno zadnjič videla na Ig.
Ne vem, kje bi prijela in kje spustila, se moram prav opozarjati, da se zberem, postavim prioritete, poenostavim opravila in potem eno po eno.

:wacko:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2679 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26117 posts

Posted 31 October 2023 - 11:15 AM

To je ADHD woman brain. Jaz nimam diagnoze, ampak absolutno padem notri. Vključno z ADHD paralysis...
  • 0

#2680 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27760 posts

Posted 31 October 2023 - 07:06 PM

Kako pa občutiš ADHD paralysis?

Tudi jaz nimam diagnoze in načeloma kar v redu funkcioniram. Se je pa s starševstvom in z leti okrepilo (ne krivim toliko EMŠO, kot način življenja, kjer sem večino časa za vse sama).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users