Posted 27 October 2023 - 10:22 AM
Posted 27 October 2023 - 10:26 AM
In tudi če bi bil zgolj to, naj bi mi take kar tolerirali al kako?
Očitno se res ne razumemo. 🤔 Tolerirali kaj, Albance ki se nočejo učit slovensko ali kriminalce? Sem napisala, da je kriminalce treba ustrezno sankcionirat ali nisem? Zakaj niso ti ljudje v priporu, če delajo probleme?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 October 2023 - 10:28 AM
Seveda je tudi en veliki sistemski fail. Problem pa je tudi raznih inciativ/društev in nevem česa še, ki strastno zagovarjajo njihove pravice, kako so žrtve, vsaki ukrepi na tem področju pa so kvazi anti-migrantski. Če lahko imamo inciative/referendume/pobude za vsak drek, bi se lahko tudi tukaj kaj naredilo, da se jasno pokažejo pričakovanja in zahteve prosilcev za azil, delovno vizo ipd. Ne pa de se gremo budalaštine, da je potreben nivo znanja A1 ali A2. Iz koga se tu delamo norca?
Meni je zanimivo, da ko je kak novi davek ali karkoli, vsi skočijo v luft, ko pa se iz javnih (naših!) sredstev plačujejo te razne zadeve pa se noben ne obregne v to.
Kolikor mi SDS ni blizu, pa mi je precej blizu na področju migrantske politike. Ne vem zakaj dopuščamo toliko vstopa državo. Sploh po demografski sliki, ko je med migranti ogromno mladih, delovno sposobnih moških. Pač, pol pa naj delajo ali pa adijo. S tem ko pa se zadeve ignorirajo in tučkajo, pa tudi ni nekega vzgleda za druge.
[Napoleon]
Posted 27 October 2023 - 10:32 AM
Matilda, ene in druge, glede na to, da smo do takih "nestrpni", kot si napisala.
Kako veš, da niso v priporu? Tukaj na Viču so redno policijske patrulje. Še dobro, da nisem več v prejšnji službi, ker je 200 m stran azilni dom. Že takrat je tam pohajalo vse sorte sumljivcev, ko situacija sploh še ni bila kritična, tako kot je zdaj.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2023 - 10:58 AM
Ce sem zato nestrpna pa tudi prav.
Posted 27 October 2023 - 11:02 AM
Tudi meni je vseeno, če sem zato nestrpna. Najraje te za takega označijo tisti, ki problematike, razen iz teorije, sploh ne poznajo, ker so daleč od nje.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2023 - 11:15 AM
A imate pol ful praktičnih izkušenj ostali, in si ne tvorite mnenja samo na podlagi tega kar slišite drugje?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 October 2023 - 11:22 AM
V Kranju na Primskovem je edina oseba ki govori slovensko v shopping centru una za blagajno. Se to cakam da spremenijo

Drugace pa sam sis mis slisis.
Pa to je realnost 4 km stran od mojega doma.
Ta albanka, z otroci. Sej govoriva z njo s prijateljico. Ampak striktno slovensko. In razume vse, da se zastopimo....govorila pa ne bo

O dobro jutro F kako si kaj, a so otroci zdravi? *Nasmeh*, prikima. No to je pa lepo. A greste kaj na kosovo cez jesenske? Prikima. No, potem se pa lepo imejte.
To je pogovor med mano in njo v tem tednu

Ce je sila ima pa tri besede v naboru "da, ne, ne razumem."
Posted 27 October 2023 - 11:23 AM
Je pa tega pri nas veliko za stirimi stenami, druzinsko. Fak, kolk je pedofilije pri Romih. Ampak gre vse cez, ker so to sege in navade.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 October 2023 - 11:28 AM
Jaz priznam, da sem glede jezika ekstra netolerantna. S HR sodelavci bi lahko kot ostali kolegi iz Slo govorila hrvaško, ampak vztrajam pri slovenščini. BMK ... če nekdo 10+ let dela za slo firmo pa ne zna govorit slovensko, se jaz ne mislim prilagajat. Sem pa praktično edina.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2023 - 11:31 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 October 2023 - 11:32 AM
Bill Bullard
Posted 27 October 2023 - 11:41 AM
Pomoje je res bv naprej debatirat, ker je očitno, da še vedno misliš, da vse priseljence mečeno v isti koš pa še zdaleč ni tako.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2023 - 11:45 AM
Sicer je pa utopicno pricakovati, da se bo nasa kultura ohranila. Ali mir. Ni naravno, da je tako dolgo mir. Nismo pa na nic visjih ravneh kot nekoc, da bi glih mi to spremenili

Posted 30 October 2023 - 12:01 PM
Insta mi je ven vrgel Špelo Kastelic na konju, ljubi bog, kako ona galopira, a misli, da zna? Ubogi konj, kako nabija z ritjo v njegov hrbet.
Posted 30 October 2023 - 07:58 PM
Modelu v videu pa: kaksen carrot juice, posprav bajto k bejba spi...
https://www.instagra...zRlODBiNWFlZA==
Posted 30 October 2023 - 08:11 PM
Moj starsevski/gospodijski mental load pa ni nic v primerjavi s sluzbenim, tako da se sploh ne morem poistovetit. Verjetno tudi zato, ker je sluzbeni samo moj, ostalo gre pa na pol.
― V. Van Gogh
Posted 31 October 2023 - 10:35 AM
Ne vem, kje bi prijela in kje spustila, se moram prav opozarjati, da se zberem, postavim prioritete, poenostavim opravila in potem eno po eno.

Posted 31 October 2023 - 11:15 AM
Posted 31 October 2023 - 07:06 PM
Tudi jaz nimam diagnoze in načeloma kar v redu funkcioniram. Se je pa s starševstvom in z leti okrepilo (ne krivim toliko EMŠO, kot način življenja, kjer sem večino časa za vse sama).
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users