Jaz sem si tudi pred kratkim prvič kupila to rjavo cosmerbo in mi zaenkrat krasno paše na kožo. Si jo pa ponavadi namažem samo zvečer in mi zadostuje.

Krema / serum za obraz
Posted 08 April 2013 - 08:02 AM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 19 April 2013 - 12:21 AM
Moja mami je imela pred časom probleme tako z očmi (rdeče, neprestano solzenje) kot s kožo okoli oči (ekcemi, suhost ipd.). Zdravniki niso odkrili ničesar posebnega, razne kapljice za oči niso pomagale, še navadna Nivea ji je dražila oči in kožo.Jst sem včeraj Rjavo Cosmerbo kupila v upanju, da bo kaj alergijo okoli oči izboljšala omagala in je bilo še hujše. Danes zjutraj sem se še z bolj zabuhlimi očmi zbudila. Eh :/.
Potem sem ji enkrat posodila svojo kremo (oz. gre za serum) za okoli oči in od takrat je mir. Ni ravno poceni, ampak, če ni druge .. . Porabi se je zelo malo, tudi zame je že leta edina krema, po kateri nimam problemov z očmi (večina krem za obraz/okolico oči mi draži oči):
http://www.biopark.s...&products_id=43
Posted 19 April 2013 - 06:35 AM
Uf, res je drag. Prav umirilo se ji je vse skupaj s to kremo? Da ma tako kot včasih, normalno kožo? Ker jst imam še vedno ful probleme, samo tisto Avene uporabljam. Pomojem mi malo umiri, ampak ekcem je pa še isto tak, kot je bil. Verjetno se ona tudi ni maže z ličili in je boljše. Ker jst se z maskaro in kdaj z barvico, potem pa itak z gelom umijem pa to in je ful več variant, kaj vse lahko ni okej :/.
Posted 19 April 2013 - 08:08 AM
Aja ti si še vedno mažeš, kljub takim vnetjem na očeh kot govoriš? Kaj pa če bi za en teden prenehala z mazanjem, pa boš videla, če je kaj bolje?
Posted 19 April 2013 - 12:18 PM
Nekaj dni se nisem, pa ni blo boljše in sem se spet začela. Zdravnica mi je itak rekla, naj se z ničemer ne umivam po obrazu, pa sem ji v hecu, malo pa zares, rekla, da potem bom pa čez par dni po kremo proti mozoljem pršla .
Vglavnem, sem potem takrat zato kupila micelarno raztopino, da bi bilo bolj nežno pa to, mi pa tako maši pore, da sem prišla do tega, da vse po starem delam :/.
Posted 20 April 2013 - 08:19 PM
Liči se tudi sicer ne vsakodnevno, vsekakor je takrat uporabljala samo osnovno nego.
Jaz sem bila ravno danes dopoldne na eni delavnici ličenja, nič posebnega, lahek dnevni make up - puder, senčke, barvice, maskara, blush, bronzer, malo prej sem si umila obraz pa mi še vedno solze tečejo, ker imam razdražene oči. Po izkušnjah bodo takšne še vsaj dan ali dva.
Posted 31 August 2013 - 05:06 PM
Ponesreči sem to v drugo temo napisala, ker sem bla na tablci in mi je že tako smotano pisat, potem sem pa še to falila :/.
kje bi dobila kaksno sestavinsko precej enostavno kremo, zelo vlazilno (malo mastno) pa ne K? V lekarni namesajo? Bi bilo ok 10% olivno olje v belobazi? to sem imela v casu alergij za mazat..
Sem sicer razmišljala o nakupu kakšnea olja Bergland, npr. olivnega, mandljevega, ... pa sem potem brala, da izsušujejo koži oz. na njej le plast naredijo, je pa ne globinsko nahranijo, sploh, če je malo luskasta in suha.
Posted 31 August 2013 - 05:14 PM
Kaj pa Cosmerba? Meni je še vedno super, ampak jo poleti uporabljam samo občasno (drugače sploh ne uporabljam kreme).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 31 August 2013 - 05:17 PM
Cosmerbo imam, sem jo pred kakšnim dobrim tednom spet začela uporabljat, ker sem dobila že bolj suho kožo. Ampak bi za naprej kaj cenejšega, pa morda še enostavnejšega.
Koža me je začela raaahlo peči na vsake toliko.
Posted 31 August 2013 - 11:48 PM
http://www.cudovita....19217&p=1102132
Nisem še imela, bi jo pa preizkusila, bere se obetavno.
Posted 01 September 2013 - 10:32 AM
Sem našla sestavine (ne vem, če ima smisel, da lepim v sestavine sploh): aqua, dicaprylyl carbonate, glyceryl stearate citrate, glycerin, cetyl alcohol, calendula officinalis flower extract, sodium benzoate, rosa canina fruit oil, simmondsia chinensis seed oil,
ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, panthenol, bisabolol, allantoin, butyrospermum parkii butter,
tocopheryl acetate, rosmarinus officinalis extract, brassica caampestris seed oil, xanthan gum, parfum
Meni je zaenkrat zelo všeč pa ful malo je porabim. Če jo daš preveč, koža malo zašvica. Ampak majhna količina direkt po toniku pa super navlaži in pomiri kožo. Imam sicer trenutno precej majhnih novih mozoljev, ampak mislim, da od L'occitaneove repair linije za lase z olji, ker so se pojavili še preden sem začela uporabljati to Afroditino linijo.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 September 2013 - 08:44 AM
Včeraj sem po dolgem času v Mullerju gledala kreme za obraz, gele za čiščenje itd. ... kupila sem eno dnevno vlažilno kremo od CadeeVere, tisto za >25let.
Videla pa sem še polno drugih od CadeeVere, pa polno enih od Bebe, tiste od Garniera, ko so zdaj ene 4ih različnih barv embalaže, pa sem bila čisto izgubljena, kaj je dobro in kaj ne.
Odkar sonchika ne ocenjuje, si ne upam kar tako na blef kupovati, čeprav to sem.
Ve kera, kakšne sestavine ima Bebe in CadeaVera, Garnier mogoče?
Posted 18 September 2013 - 09:02 AM
Jaz si pomagam s to stranjo: http://www.cosdna.co...ingredients.php
Ravno toliko da preverim, če je določena stvar K ali agresivna.
After all this time?
Always.
Posted 18 September 2013 - 09:20 AM
a tale cetearyl alcohol na 5. mestu je zlo problematičen? :/
Posted 18 September 2013 - 09:30 AM
Odvisno. Lahko, ker je to kokosova/palmova maščoba.
Obstaja sicer še nek bolj obširen seznam:
acetylated lanolin (alcohol), lauric acid, isopropyl isostearate, isopropyl myristate, isopropyl palmitate, isostearyl isostearate, isononyl isononanoate, myristyl lactate, myristyl myristate, stearyl heptanoate, cetearyl alcohol, ceteareth-20, laureth-4, oleth-3, cocoa butter, coconut butter, coconut oil, ethylhexyl palmitate, (poly)glyceryl-3-diisostearate, hexadecyl alcohol, isocetyl stearate, isodecyl oleate, octyl palmitate, octyl stearate, oleyl alcohol, steareth 10, stearyl heptanoate, caprylic/capric trigliceride.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 September 2013 - 09:31 AM
cetearyl alkohol je v kremah kot zgoščevalec in ni problematičen - na račun tega, da mu je ime "alkohol". Je pa lahko potencialno komedogen.
Posted 18 September 2013 - 09:33 AM
Ostale sestavine pri tej CadeaVera mi pa kar ok delujejo. Bebe imajo prav tako na petem mestu to :/.
Zaradi komedogenosti sem spraševala predvsem... Čeprav odkar sem imela enkrat K essence kremo in mi ni povzročala težav, ne kompliciram toliko.
Posted 18 September 2013 - 09:35 AM
Sem si shranila seznam na mobitel, hvala
Posted 18 September 2013 - 09:36 AM
Samo to pomeni, da ti tista K sestavina ne dela težav. Kakšna druga pa mogoče ti jih.
Posted 18 September 2013 - 10:10 AM
Pri essence je 4. caprylic/capric trigliceride, 5. pa cetearyl alkohol
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users