Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2661 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 July 2010 - 02:38 PM

Meni pa Invictus ni bil tak dober in sem odšla kar hladna iz kina ermm.gif . Ne da se mi več pisat.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2662 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 20 July 2010 - 04:06 PM

glare.gif

Še ocena Kalypso:

QUOTE(Kalypso @ 6. 3. 2010 - 19:57) View Post

Invictus (2009)
IPB Image
Tole je še en zanimiv film izpod režijske taktirke Clinta Eastwooda. Zgodba je postavljena v Južnoafriško republiko, v čas po padcu apartheida, ko so na prvih demokratičnih volitvah za predsednika izbrali Nelsona Mandelo. Država se po njegovi izvolitvi srečuje z mnogimi problemi, med katerimi je največji verjetno ravno rasno nerazumevanje in sovraštvo. Mandela to skuša premagati tudi s pomočjo športa. Odlična priložnost za to se izkaže prav svetovno prvenstvo v rugbyu, ki se leta 1995 odvija ravno v JAR.
Zgodba je zanimiva, saj Nelsona Mandelo predstavi v drugačni luči, kot bi človek pričakoval, da ga bo nek film prikazal. Kljub temu ti film da vedeti, da je ta mož res mož, ki si zasluži spoštovanje.
Nelsona Mandelo odlično upodobi Morgan Freeman. Si ne predstavljam nobenega drugega v tej vlogi.
No, kot sem rekla, film mi je bil všeč, vendar moram priznati, da to ni najboljši Eastwoodov film. Njegov film, ki mi je najljubši še vedno ostaja Letters from Iwo Jima. Invictusu kljub temu, da je film dober vseeno nekaj manjka, da bi bil odličen.
8/10

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2663 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 July 2010 - 01:44 PM

The Stepfather (2009)

IPB Image

Michael returns home from military school to find his mother happily in love and living with
her new boyfriend. As the two men get to know each other, he becomes more and more suspicious
of the man who is always there with a helpful hand.

Film, ob katerem sem se večkrat nezadovoljno namuznila poleg, kot kaj drugega. Edino konec ni bil
čist beden, kot bi lahko bil. Edini, ki je s svojo vlogo dokaj vzorno opravil, je bil Dylan Walsh.
Penn Badgley naj kar lepo ostane s svojim podpovprečnim talentom v Gossip Girl, Amber Heard pa
je očitno bila v filmu samo z enim razlogom - da je 90% časa (ne pretiravam!) hodila naokoli v kopalkah
ali pa v majčki in spodnjih gatah - prav smešno in debilno, saj to ni tematika za kakšne slaboumne
najstniške komedije! To je taki tip zgodbe, ki res zahteva bolj zahtevno atmosfero in kvalitetne igralce.
Z izjemo Walsha, so vsi ostali veliki FAIL.

4/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2664 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 July 2010 - 05:00 PM

QUOTE(Kinky @ 19. 7. 2010 - 9:07) View Post

Invictus (2009)

IPB Image

Še en prelep film izpod taktirke meni zelo zelo ljubega Clinta Eastwooda, skoraj se ne morem odločiti, ali je boljši režiser, ali igralec. Definitivno je odličen v obeh vlogah.

Drama, politično zgodovinska, če sem natančnejša. Govori o tem, kako pride po 26-ih letih letih Nelson Mandela iz zapora, in postane predsednik Južnoafriške republike. Država je polna sovraštva med belci in črnci, še vedno je zelo prisoten duh apartheida, ljudje so revni, obupani, polni gneva. In sedaj ima on pomembno nalogo, da ljudi pripelje skupaj, in to naredi z rugby-jem. Njihova ekipa (kapetan Mat Damon, v vlogi znanega Francoisa Pienaar-ja)je - pošteno rečeno - slaba, a s pomočjo insipracije, in motivacije, še veliko doseže.

NI najboljši Eastwoodov film, a vseeno mojstrovina. Je v predalu filmov, ki najbrž ne bodo vsem všeč, sklepam tudi, da bi se nekaterim znal vleči, ampak meni se ni. Sem uživala v vsaki minuti. Morgan Freeman je kot Nelson Mandela nadodličen, na začetku sem mislila, da ga bom gledala pač kot Morgana Freemana, a ga sedaj težko vidim kot kaj drugega kot Mandelo. Odlična predstava, mogoče malo manj Matta Damona, ki mu je v filmu manjkalo malo karizme, čeprav je svojo nalogo dostojno opravil.

Lep film, ki bo tudi vam nudil inspiracijo, če mu boste to dovolili.

9/10

Se strinjam z vsem napisanim. Res je, da ni ultra napet spektakel, ampak to niti ni namen.
Je film, ki je prepleten z mnogo modrosti in kdo bi jih boljše trosil, kot Morgan Freeman v tej vlogi - tudi
jaz si resnično nikogar drugega ne predstavljam v vlogi Mandele. Freeman je hudo karizmatičen igralec in
praktično v vsaki njegovi vlogi se tudi to vidi. Sploh pri tej vlogi je to bilo pomembno in on je bil sigurno
najboljša izbira. V glavnem - film o tem, kako se lahko s pomočjo športa premagajo
različne ovire, ki jih ne bi smelo biti.

9/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2665 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 21 July 2010 - 10:08 PM

Kul. happy.gif Če smem dodati - meni je še vedno njegov najljubši A million dollar baby.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

IPB Image

Zloadala sem si vse filme, in jih gledam od začetka. smile.gif

Prvi del sage o Harry-ju Potterju, o kateremu najbrž čivkajo že vrabci na strehah. Zagotovo žanr, ki ne ustrezan ravno vsem, a priporčam, da najdete otroka v sebi, in si ogledate sledeče filme - pod pogojem, da vam je blizu domišljijski žanr.

Zgodba: Harry pride na čarovniško šolo (Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry), kjer se končno počuti kot doma, prej je živel pri stricu, teti in bratrancu (odlično odigrane vloge), ki ga niso ne marali, ne razumeli. Tam takoj spozna Hermione in pa Rona, s katerimi se spoprijatelji in se poda na nore dogodivščine. Več o vsebini ne bom pisala, ker se v prvem delu zgodi precej. wink.gif

Harry (Daniel Radcliffe) je v svoji vlogi odličen, tako tudi Ron in Hermine, ki je najbolj drzna in znanja željna, čeprav izhaja iz družine, kjer poprej ni bilo čarovnikov. Tudi Alan Rickman (profesor Snipe) twisted.gif je več kot dober, sploh ga nisem mogla nehati gledati.

Edini, a manjši minus je ta, da je film precej dolg, in se le na moment, dva, vleče. Zanimivo je, da so del snemali tudi v Christ Churchu v Oxfordu, katerega sem večkrat obiskala, in je zanimivo, kako so v filmu jedilnico povečali, in dodali efekte, da se sploh ne zdi, da bi snemali tam.

Pripročam ljubiteljem žanra, 8/10.

Vseeno pa je bolj film za otroke, kot odrasle, v nasprotju z LOTR.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

IPB Image

Drugi del; Harry je leto starejši, poletje preživi 'doma' (pri stricu in teti), a komaj čaka, da se vrne nazaj na Hogwarts, in zopet vidi svoje prijatelje. Dobby (na sliki, mali goblin) mu skuša odhod na Hogwarts na vsak način preprečiti, a Harryja vleče nazaj. Ko prispe tja, sprevidi, da se dogajajo čudne stvari. Mogoče za vsem tem zlom stoji zopet Voldemort?

Ta del mi je bil v bistvu še bolj všeč kot prvi, ker so karakterji že razviti, in je prikazane več akcije. Harry in kompanija se zopet zapletejo v dogodivščine, ki so še bolj nevarne kot prejšnje šolsko leto, in je od le-teh odvisna cela šola.

Ocena isto kot zgoraj, ta del je še daljši, traja 3 ure, ampak švignejo mimo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2666 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 July 2010 - 10:45 PM

QUOTE(Kinky @ 21. 7. 2010 - 23:08) View Post

Kul. happy.gif Če smem dodati - meni je še vedno njegov najljubši A million dollar baby.

Hm, jaz pa bi se odločala med tem tvojim omenjenim, pa še Gran Torinom in The Bridges of Madison County.
Stanje razvrščenosti bi variralo od mojega trenutnega počutja.

• 0

#2667 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 July 2010 - 02:27 AM

Killers (2010)

IPB Image

To je pa res FAIL, prava polomija, ki je upravičila in presegla vse moje strahove o tem, kak bo
dejansko bedna. Bila je namreč še bolj!!! Bolj glupe zgodbe in dogajanja pa še ne, smešen ni NIČ,
ampak res NIČ. Ashton Kutcher izgleda 100% prizadet, jaz res ne vem, kak je ta na kakršen koli
način popularen. Katherine Heigl je sicer simpatična in skorajda posrečena, Tom Selleck je pač
Richard Burke od Monice (LOL) - ne morem sploh gledati drugače nanj. Res ekstremno slab film,
ni mi jasno, kak lahko snemajo take bedarije ... kaki majstri to morajo biti. In komu za vraga je sploh
to všeč?! Glede na bebavost, ki je preplavila svet, bi rekla, da mnogim ... če malo pomislim.

2/10

• 0

#2668 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 July 2010 - 07:21 AM

Hehe, si me spomnila na en film, ki ga nisem pokomentirala. blink.gif

Hot Tub Time Machine (2010)

IPB Image

V želji so dobri komediji, sem si ogledala ta film - in bila ZELO razočarna, celo podebiljena sem se počutila ko se je odvila končna špica. huh.gif In še zdaj mi ni jasno, kako je John Cusack, ki ga imam za izredno talentiranega igralca, igral v takem krahu, polomu. Pri meni je izgubil skoraj vse točke.

Že sama zgodba je retaridrana: štirje tipi, vsi v svojih 40ih, naveličani svojega življenja, partnerjev, s pomočjo - WAIT FOR IT - čarobnega jakuzija, HAHAHAHA - NOT, potujejo nazaj v 80ta, kjer srečajo sami sebe, ampak v mlajši verziji. butl.gif Ideja niti ni tako zelo bolana, lahko bi bila bolj, je pa izvedba še toliko slabša.

Priporočam vsem, ki vam ostaja časa in mogoče kakšen možgan, ki vam bo med gledanjem tega filma zoglenel, in ga ne boste pogrešali.

Šibka 4/10. Ker sem gledala še kakšen slabši film od tega. Smešna sta natančno 2 momenta, pa še to se nasmehneš, NE nasmeješ. Polom. down.gif

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 21. 7. 2010 - 23:45) View Post

Hm, jaz pa bi se odločala med tem tvojim omenjenim, pa še Gran Torinom in The Bridges of Madison County.

Tudi dobri predlogi, ampak meni vseeno zmaga zgoraj omejneni film. happy.gif Pravi čar vidim v tem, da lahko kljub večkratnemu ogledu, še vedno podoživljam iste emocije kot prvič, ko me zgodba posrka vase. Res, to je najbrž en meni ljubših filmov, top 10.
  • 0

#2669 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 July 2010 - 07:44 AM

Tootsie (1982)

Zadnjič sem ga slučajno ulovila na TV, popolnoma od začetka.

Super so ti filmi starejšega datuma, iz konca 70ih oz. začetka 80h. Prav tak poseben karakter imajo, in so drugačeni od dandanašnjih; časi, ko so snemali filme, in ko je za dober film bila potrebna 'samo':
  • dobra zgodba
  • dobri igralci

In popolnoma nič drugega, nobenih računalniških trikov in posebnih efektov.

Zgodba je postavljena v New York v začetku osemdesetih, kjer živi Michael Dorsey (briljantni Dustin Hoffman, kapo dol pred njim, takšno transformacijo in igro). Približuje se srednjim letom, počasi a vztrajno, a je že nekaj časa brez službe. Je igralec, kot najbrž vsak drugi prebivalec Velikega Jabolka. wink.gif Postaja zagrenjen, nihče ga noče zaposliti, tudi zaradi njegovega vzkipljivega karakterja. A kmalu se mu ponudi odlična priložnost da zaigra v limonadi - ampak kot ženska. Seveda to ve samo on sam, in se potem ko dobi službo kot Dorothy, vsako jutro preobrazi v žensko. In to žensko v pravem pomenu besede, vse od prsi, do popolnega ličenja. Seveda bi bilo prelepo, če bi vse potekalo brez zapletov, in 'Dorothy' se kmalu zaljubi v soigralko (ravno tako briljantna Jessica Lange, tako mlada in nedolžna v tem filmu; na nek način predstavlja antipod Dorothy, ki je možača, ki se vedno postavi zase).

Ne le Hoffman, in Lange, tudi druga velika imena se pojavijo, naj omenim samo Gino Davis in Billa Murraya.

Odličen film, komedija, situacijska. Kje so časi, ko še ni bilo potrebno na tone jošk, in mladih punčar, bruhanja, ter 358 kratnega omenjanja besedice fuck, da se je film klasificiral za komedijo, in to odlično.

Tootsy ne boste zlahka pozabili, klasika, vredna večkratnega ogleda. 9/10

IPB Image
  • 0

• Guests

Posted 22 July 2010 - 07:59 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 21. 7. 2010 - 21:45) View Post

Sovrazim Najine mostove. rolleyes.gif twisted.gif

Tootsie je ZAKON!

Kinky, povej, ko bos pri 6. delu Harryja, kako se ti je zdel, mkay? A knjige si pa prebrala?

• 0

#2671 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 July 2010 - 08:33 AM

OK. Prebrala sem pa samo prvi dve knjigi. smile.gif
  • 0

#2672 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17699 posts

Posted 22 July 2010 - 10:28 AM

Komaj čakam, da grem v kino gledat Inception pod taktirko Christopherja Nolana.

KLIK

To bo majka!!! woot.gif woot.gif woot.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2673 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 July 2010 - 10:31 AM

Naslov teme je Komentarji vseh Filmov. woot.gif
  • 0

#2674 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17699 posts

Posted 22 July 2010 - 12:13 PM

Vem, se ponižno opravičujem. oops.gif
V zadnjem času nisem pogledala ničesar, kar bi bilo vredno komentirat :C
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2675 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 July 2010 - 12:50 PM

wink.gif

Pa napiši, ko pogledaš Inception.

• 0

#2676 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5207 posts

Posted 22 July 2010 - 02:02 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 22. 7. 2010 - 3:27) View Post

Killers (2010)

IPB Image

To je pa res FAIL, prava polomija, ki je upravičila in presegla vse moje strahove o tem, kak bo
dejansko bedna. Bila je namreč še bolj!!! Bolj glupe zgodbe in dogajanja pa še ne, smešen ni NIČ,
ampak res NIČ. Ashton Kutcher izgleda 100% prizadet, jaz res ne vem, kak je ta na kakršen koli
način popularen. Katherine Heigl je sicer simpatična in skorajda posrečena, Tom Selleck je pač
Richard Burke od Monice (LOL) - ne morem sploh gledati drugače nanj. Res ekstremno slab film,
ni mi jasno, kak lahko snemajo take bedarije ... kaki majstri to morajo biti. In komu za vraga je sploh
to všeč?! Glede na bebavost, ki je preplavila svet, bi rekla, da mnogim ... če malo pomislim.

2/10

Midva sva čist ponesreč naletela na film Frat party. In vrjem, da tist je pa še milijonkrat slabš od tega. Tam res ni nobene zgodbe, matr da majo vsi otroci več domišljije in da znajo pr treh letih tvort bolše dialoge kot so v tem filmu. Zgodba pa taka, da bi jo vsak k ma 3 minute časa bolšo napisu. Smešn pa itak nč ni, niti prisiljeno. Obup skratka. Če primerjam ta dva, bi dala killers 10, frat party pa 0. Sicer mi je bil killers za 3.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2677 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 July 2010 - 02:42 PM

Loool, men je bil pa ZAKON! laugh.gif Bebava pa vseen nisem, thank your very much. laugh.gif
  • 0

#2678 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 July 2010 - 03:58 PM

QUOTE(Plain Jane @ 22. 7. 2010 - 15:42) View Post
Loool, men je bil pa ZAKON! laugh.gif Bebava pa vseen nisem, thank your very much. laugh.gif

Prosim, argumentiraj!!! In sicer prvi del tvojega posta. XD

• 0

#2679 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 July 2010 - 04:58 PM

Sej ni kej za argumentirat, pač fajn film za sprostitev, meni JE bilo smešno (pa celi dvorani očitno tud) pa Heigl in Ashton mi ful dobr pašeta skupi. biggrin.gif Ni nek umski presežek, to se strinjam, ampak jaz grem ful rada v kino gledat take filme, bolj kot kakšne težke drame, grozljivke (eew) ipd. Naslednji bo Grown Ups, bite me. :* biggrin.gif
  • 0

#2680 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 July 2010 - 05:01 PM

Meni pa ni bilo smešno nič, pa sem bila precej nagajivo razpoložena. x(

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users