Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2661 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 14 January 2017 - 12:00 PM

Ah,np ;)

Jaz nikoli, mi je odvec packanje in prelivanje (pa orescki so dragi tukaj, jih raje cele pojem). Ponavadi kupim kar alpro sojinega (zdaj sva nabavila kar celo steko in pride precej ugodno). Pa tud ce ne bi, nisem toliksen porabnik, da bi se bistveno poznalo ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2662 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 27 January 2017 - 08:52 PM

Je katera že probala kaj od Veganz? Danes so imeli v Intersparu totalno izropano, dobila sem samo klobase. :D

veganz2_720x370.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2663 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 27 January 2017 - 09:45 PM

Jaz sem v Mullerju kupila eno malo čokoladico z lešniki in mi je bila ful dobra.

Me tale Veganz manija drugače ni prevzela, vege folku se je zmešalo po skupinah, imam kar izklopljena obvestila, unlol.

Nad nuggetsi so vsi navdušeni in nad čokoladami, tako da to nameravam probat enkrat. Mogoče še klobase.

Žal že dolgo nisem jedla dobre vege klobasice ali hrenovke, in mi ta živila sploh ne potegnejo.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2664 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 27 January 2017 - 10:31 PM

Meni so bile do zdaj dobre samo Veggie sojine klobasice, ampak so vegetarijanske.
  • 0

― V. Van Gogh

#2665 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 05 February 2017 - 12:12 PM

Vegan Strawberry Mousse Cake

Pustni krofi iz pečice

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2666 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 06 February 2017 - 11:16 AM

Zdele malicam lidlov hummus pikant namaz na kajzerici in je super dober :)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2667 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 06 February 2017 - 12:50 PM

^Fino :)

Vcerajsnja cokoladno-bananina torta s karamelo:

16230730_1832776370312843_85843704661629

• 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2668 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2017 - 02:33 PM

Šeraj malo recept. :P

Zgleda res nice.

• 0
Viens, reste ici!

#2669 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 06 February 2017 - 03:06 PM

Cokoladni biskvit je isti, kot sem ga ze objavila, ker prakticno vedno istega delam - edino kolicine sem malo priredila, ker sem pekla v 7'' pekacu z visokim snemljivim obodom. 

Za karamelni sirup sem preprazila sladkor in ga zalila z nekaj vroce vode in pustila par minut, da se je raztopilo in malo ohladilo, potem sem pa s tem navlazila razrezan biskvit. 

Krema je pa iz enega prastarega recepta za bananine kocke s kulinarike (prakticno gosto zakuhan in ohlajen vanilijev puding, stepena alsan margarina, sladkor, bananina aroma - vse kolicine sem prepolovila).  

Za cokoladno plast sem pa raztopila malo temne cokolade (kolikor sem je pac se imela na zalogi po obdobju PMS-ja :whistling: ) s parimi zlicami olja. 

Prejsnji teden mi je pisala ena sosolka s faksa, ce ji lahko par receptov posljem za stvari, ki sem jih takrat pekla, pa me je nostalgija malo navdihnila vceraj ;). Se pa vidi, da se nama je malo mudilo z vsem skupaj (preden imas vse pripravljeno in ohlajeno, da lahko zacnes sestavljat, cas kar leti, pa se vecerjo sem kuhala zraven), tako da se bom drugic malo bolj potrudila, da bodo plasti vzporedne in crumb coat all around ;)

• 0

#2670 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2017 - 03:30 PM

Hvala. :)

Jaz imam edino ful odpor proti tem praškom, tako da pudinga ne bi v torto mazala...

• 0
Viens, reste ici!

#2671 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 06 February 2017 - 03:48 PM

Aja, jaz proti pudingu nimam nic in mi je taka krema znatno boljsa od tipicne maslene, fantu je pa "vla" (custard, malo bolj tekoc puding) z rozinami in crueslijem itak skorajda dnevna sladica :D Tako da mu je bila tudi torta presenetljivo ful vsec, ceprav sicer ne mara banan. 

V nedeljo itak nisva imela dosti drugih opcij, ce sva hotela kaj spect, glede na to, da so bile trgovine zaprte in da sva bila pred tem dober teden zdoma. K sreci sva takoj po prihodu nazaj kupila sop banan, ki so do vceraj ravno za silo dozorele :P

• 0

#2672 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2017 - 11:23 PM

Jaz nardim slascicarski vaniljevo kremo s samimi neveganskimi sestavinami v takih primerih. :)
  • 0
Viens, reste ici!

#2673 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 13 February 2017 - 11:29 AM

Vcerajsnji vanilijevi mini mafini s cokoladno kremo:

16649333_10212240163663524_6609707569949

• 3

#2674 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 13 February 2017 - 05:59 PM

Marriage material.  ;)

• 0

― V. Van Gogh

#2675 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 February 2017 - 06:17 PM

Kako je luskan! ^^
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2676 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 February 2017 - 06:46 PM

o m g.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2677 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 13 February 2017 - 07:13 PM

^_^

• 0

#2678 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27633 posts

Posted 13 February 2017 - 09:37 PM

Kako je lep!!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2679 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 13 February 2017 - 09:38 PM

Obvladaš!

• 0

Bill Bullard

#2680 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 13 February 2017 - 09:45 PM

Hvala, punce :) To je bil cisto prvi poskus, tako da blazno zakomplicirano ravno ni, izgleda pa res fancy ;)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users