Cokoladni biskvit je isti, kot sem ga ze objavila, ker prakticno vedno istega delam - edino kolicine sem malo priredila, ker sem pekla v 7'' pekacu z visokim snemljivim obodom.
Za karamelni sirup sem preprazila sladkor in ga zalila z nekaj vroce vode in pustila par minut, da se je raztopilo in malo ohladilo, potem sem pa s tem navlazila razrezan biskvit.
Krema je pa iz enega prastarega recepta za bananine kocke s kulinarike (prakticno gosto zakuhan in ohlajen vanilijev puding, stepena alsan margarina, sladkor, bananina aroma - vse kolicine sem prepolovila).
Za cokoladno plast sem pa raztopila malo temne cokolade (kolikor sem je pac se imela na zalogi po obdobju PMS-ja
) s parimi zlicami olja.
Prejsnji teden mi je pisala ena sosolka s faksa, ce ji lahko par receptov posljem za stvari, ki sem jih takrat pekla, pa me je nostalgija malo navdihnila vceraj
. Se pa vidi, da se nama je malo mudilo z vsem skupaj (preden imas vse pripravljeno in ohlajeno, da lahko zacnes sestavljat, cas kar leti, pa se vecerjo sem kuhala zraven), tako da se bom drugic malo bolj potrudila, da bodo plasti vzporedne in crumb coat all around
.