Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#2661 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 November 2012 - 02:44 PM

Jaz se sicer nisem pretirano poglabljala v ta mleka in sem to prebrala na nekem forumu. Tako da se opravičujem za napačno informacijo. ;)
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2662 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24528 posts

Posted 19 November 2012 - 11:57 AM

mene pa zanima, če katera dela polpete iz zmrznjene špinače. Doma jo imam kar nekaj (kupljene zmrznjene) in nimam pojma kako naj se lotim zadeve.

Prav tako me zanima glede že naredjenih polpetov. Zadnjič sem spekla zelenjavne polpete in ker jih je bilo preveč, sem jih zmrznila. Ko sem jih nekaj ven vzela in jih dala v pečico, so se preveč zapekli in so bili pretrdi. Ali naj jih najprej odtajam na zraku, pa potem samo pogrejem v pečici ali dam na nižjo temperaturo?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2663 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 November 2012 - 12:03 PM

Jaz jih sicer ne delam iz zmrznjene špinače, bi pa prej špinačo odtajala in dobro odcedila, drugače ti bo ful vode spustila in bodo mokri, lahko da se sploh ne bodo dali oblikovat.

Jaz enkrat že kupljenih narejenih in nato že spečenih poletov ne bi "spet" zamrzovala. Me kar strese. :lol: Če pa vas ne moti, pa jih prej odtajaj ali pa popeci na olju/kokosovi maščobi v ponvi, pečice ful izsušujejo. Jaz sem enkrat pekla brokolijeve v pečici, pa so bili grozni, tako da razen mesnih (frikadele :D ), ne delam polpetov v pečici. Se mi zdi, da en tak priokus dobijo. Tako kot ne bi delala (kupljenega) pomfrija v pečici, ker je zanič. In vse te ostale zadeve, ki se sicer cvrejo oz. pečejo na maščobi.
  • 0

#2664 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24528 posts

Posted 19 November 2012 - 12:12 PM

hvala za info!

in zelenjavni polpeti so bili doma narejeni iz sveže zelenjave (dokazno gradivo je pod drugo temo, ko sem jih oblikovala v vse žive modelčke). In ker jih je bilo preveč, sem jih zmrznila. Torej odtajam in popečem v ponvi. Super!

Jaz pa polpete vse delam v pečici (ajdove, zelenjavne, sojine) - imam v glavi, da je bolj zdravo :)
  • 0

Put A Kilt On It!

#2665 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 November 2012 - 12:31 PM

Aja, razumem, take pa brez težav zamrzneš. :)

Jah, jaz ne gledam toliko na to, ker mi je važno, da je tud okus dober in iz pečice mi pač ni. :D Sicer pa ne cvreš tako, da plava, ampak pač v minimalni količini maščobe in nato odložiš na papirnate brisačke (ki jih po potrebi tudi zamenjaš), da se maščoba dobro odcedi.
  • 0

#2666 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24528 posts

Posted 19 November 2012 - 12:38 PM

v koliko olja pa narediš pomfrit. Jaz ga ravno zato nikoli ne delam doma, ker gre full olja stran. Friteze pa nimam.
  • 0

Put A Kilt On It!

#2667 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 19 November 2012 - 12:47 PM

Moj fant naredi božanski pomfri.
Da liter olja pa krompir za naju(ga kar velik pojeva), manjka ga pa max pol deci po cvrtju. ne vem kako mu uspe! Ga pa vmes pokrije.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2668 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 November 2012 - 01:04 PM

Ne delam pomfrija doma, misllim, vsega skupaj sem ga mogoče 3x. :( Kupljenega sploh ne. Tle pa kar rabiš olje, če hočeš pač ta prav pomfri. Frčica, zakaj pokrije posodo?
Najbrž je ena fora s tem pokrivanjem. Vem da pokrijem krofe, k se cvrejo. Domač pomfri je pa men tok dobr, omg. Obvezno s ful soli. :wub: Ampak ga jem like, nikol. :lol: Sicer pa delam tak "pomfri", ampak to je pač navaden (a nič manj odličen) pečen krompir.:
Posted Image
Men majo v Meku najboljši pomfri, če odštejem domačega. :ph34r: :ph34r:
  • 0

#2669 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 19 November 2012 - 01:14 PM

Krompir je svež, itak, nikol ne kupiva narejenega pomfrija :o olje je sončnično, kak liter.
Ne vem zakaj pokrije, bolj hrusta se mi zdi. Bi ga poklicala in zaslišala, pa je bolan. Naj mu bo :D
Bom dopisala popoldne.
Se pa kr dolg peče, ene 20 minut sigurno. Vem, da da čist osušen krompir v zelo vroče olje, pol pa pokrije in zmanjša.
Tud zame mora bit slan, pa drugače ful ne maram slane hrane.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2670 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 November 2012 - 01:16 PM

Meni tudi, ker ne maram krompirja, tisto pa sploh krompir ni :P
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2671 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 November 2012 - 01:16 PM

Krompir je svež, itak, nikol ne kupiva narejenega pomfrija :o

Zločin, se strinjam. Evo, prav vem, odkar smo preseljeni, torej v treh letih, sem samo enkrat naredila pomfri. :lol: :o
Krompir mora bit res dobro osušen, olje pa vrelo. :yes:
  • 0

#2672 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 19 November 2012 - 02:56 PM

Moja mami naredi ful dobrega, v olivnem olju, s česnom. :njam: Samo ga tudi nisem jedla že leta.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2673 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 November 2012 - 03:33 PM

Enako. :ninja: Če grem v McD, jem samo pomfri, nič drugega (pred časom
sem še fishburger, a mi je bilo zadnje parkrat slabo po njem). Drugače
pomfrija ne jem - npr., da bi ga doma delala. Pečem ga le v pečici.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2674 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18601 posts

Posted 28 November 2012 - 01:59 PM

Zapakirana mocarela je mela datum uporabe do 20.10., kar je ful čez, ampak sem jo odprla in je čisto normalna, nič plesniva, nič smrdljiva. A jo lahko vseen uporabim? :hmm:
  • 0

After all this time?

Always.

#2675 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 01:59 PM

Poskusi jo - mocarela po preteku roka namreč na pogled ostane ista, a po okusu rata ogaaaabna, grenka.

Ampak glede na to, da je potekla že dalj kot mesec dni nazaj, je jaz niti v usta ne bi dajala :sick:.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2676 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 28 November 2012 - 02:01 PM

^ :yes:
  • 0

#2677 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18601 posts

Posted 28 November 2012 - 02:07 PM

Aha, ok, will do, hvala za nasvet!
  • 0

After all this time?

Always.

#2678 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16974 posts

Posted 28 November 2012 - 10:16 PM

Je normalno, da kvinoja pospeši prebavo?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2679 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 29 November 2012 - 07:13 AM

po moje ja

"Quinoa is a rich source of both soluble and insoluble dietary fiber. Insoluble fiber, sometimes called "roughage", aids in digestion by holding water in the large intestines, which promotes soft, bulky and regular bowel movements. Insoluble dietary fiber like quinoa can also help prevent certain gastrointestinal diseases like hemorrhoids and diverticulosis. Soluble fiber can also aid digestion, in part by helping to eliminate cholesterol in the intestines as bodily waste."
  • 0

#2680 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19137 posts

Posted 30 November 2012 - 07:48 AM

Vse kar ima veliko vlaknin ful pospeši prebavo, sploh če jih predtem ne uživaš dovolj...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users