Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 07 June 2022 - 09:12 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 June 2022 - 09:48 AM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 June 2022 - 10:11 AM
Sicer nisem še jedla tam, ampak je Podgana povzela moje misli.
Pablo Picasso
Posted 12 June 2022 - 11:06 AM

Aja, pa na IG se mi je oglasil kuhar, ki je pripravil vecino najinih jedi in vprasal za mnenje.

― V. Van Gogh
Posted 12 June 2022 - 02:13 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 June 2022 - 02:55 PM
Saj piše na spletni strani, kaj dobiš v posamezni restavraciji. Midva sva pred leti Zvezdarjev bon izkoristila v Vili Podvin. Take stvari midva izkoristiva ob prvi priliki.
― V. Van Gogh
Posted 12 June 2022 - 07:56 PM
Sori, kuhar te je postalkal na IG in ti pisal? "Mnenje" gor ali dol, meni je to korak čez mejo. Za mnenje te lahko pride vprašat iz kuhinje, ko si tam. Stalker alert, lol.
Posted 12 June 2022 - 08:03 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 June 2022 - 08:10 PM
OK, to je malo drugače. Nisem vedela, da je objavila. Čeprav mi je vseeno malo hecno, ampak vsekakor malo manj creepy.
Ne rabim pa pokroviteljskega poduka o delovanju IG, iz napisanega ni bilo razvidno karkoli o objavi.
Posted 12 June 2022 - 08:31 PM
Piše, ja, ampak nisem vedela, ali mogoče dobiš okrnjeno količino npr., ker cena bona ni glih visoka.Saj piše na spletni strani, kaj dobiš v posamezni restavraciji. Midva sva pred leti Zvezdarjev bon izkoristila v Vili Podvin. Take stvari midva izkoristiva ob prvi priliki.

Midva pa bone ponavadi do zadnjega ne izkoristiva. Tega sem že 2x podaljšala. Še Select box imam, ki pa je najbrž že toliko potekel, da ga niti podaljšat več ne morem.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 13 June 2022 - 07:50 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 June 2022 - 06:06 PM

Posted 14 June 2022 - 06:30 PM

Pablo Picasso
Posted 29 June 2022 - 09:37 PM
Posted 30 June 2022 - 08:29 AM
V nadaljevanju bom ocenil gostilno Tratnik na Colu in turistično kmetijo Belica v Medani. Tratnik: v tej kulinarični ustanovi sem se ustavil, ker sem hotel pomalicati pršut in zraven spiti kozarec vina. Običajno pa nudijo nekaj toplih jedi (juha, glavna jed, solata), res pa je, da ponudba ni preveč obsežna. Igrajo pač na karto znane klientele z znanim okusom. Cenik je postavljen na očiten pogled na zunanjem oknu in je aktualiziran glede na zadnje podražitve. Najdražja jed je 25 Eur. Za 10 dek pršuta, deci merlota in kofe sem plačal 9,70 Eur, na poti nazaj pa brez kave nekaj manj kot 9 Eur. Pršut je nadvse okusen, zraven sem spil deci vipavskega merlota. Provenienca obojega je en sam pridelovalec, ki očitno resno jemlje svoje delo.
Belica: turistična kmetija v Medani. naziv pove, da lahko strežejo samo hišne proizvode, tako da ljubitelji piva tam nimajo obstoja. Sobe so dvoposteljne, za familije z otroki so tudi dvosobni aranžmaji. Za svoje goste imajo ravno prav velik bazen, da lahko plavaš, pa tudi otroci radi zaidejo notri. Hrano (kosila in večerje) strežejo tudi zunanjim gostom. Cene hrane so nekaj višje kot na Colu. Jaz sem imel vse obroke tam na račun bonov 21 in 22. Na oko bi rekel, da je hrana v Belici za kakih 20% dražja kot na Colu. Za zajtrk je samopostrežni buffet. Za kosilo in večerjo sta dva menija (ista), so pa toliko fleksibilni, da ju lahko mešaš po okusu. Zunaj tega, kar je zapisano, si ne moreš izmišljevati. Pijuckaš lahko ves dan, z bazena greš do priročnega šanka in naročiš pijačo, ki jo sam odneseš na "plažo". Cene so razumne za to kvaliteto. Deci najboljšega hišnega vina je ene 5 Eur/deci, ma je res super, itak pa tam ne žlampaš... Vsekakor priporočam. V hišni trgovini lahko ob odhodu kupiš buteljke njihovega vina, olja pa letos ne prodajajo, ker je bil lanski pridelek oljk praktično na nuli. Quod licet bovi non licet jovi, zato ne sprašujte po kisu, ki sicer ni na prodaj...
Edit: Tratnik in Belica sta na netu, tko da navali narode.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 July 2022 - 07:35 AM
Sirena, moj pajzl v Brtonigli (tik zraven mesarije Kristijan), je končno zalaufala hrano. Čez zimo in pomlad so prenovili lokal in postavili kuhinjo, ter kamin za peko pice. Ponudba hrane je precej omejena, zapolnjuje pa nišo v ponudbi, saj je vsak dan jed na žlico, na meniju pa se najde veprov golaž, pa pečeno meso, sladice ne manjkajo. Dobra stran je, da so vse sestavine domačega porekla, tudi testenine. Tipson, ki strelja vepre je tudi pogosto v bližini. Hrana je okusna in lepo postrežena, cene konkurenčne. Jed na žlico 30 HRK, račun viša pijača, ki pa jecenejša kot v okolici. Včeraj sem kosil veprov golaž s fuži, sladica mille fogli con frutta di bosco, poplaknil sem z velikim pirom Staropramen, hiša je častila rutico za prebavo. Pod črto je pisalo 117 HRK oliti par fičnikov manj kot 16 €. V bližnji konkurenci pri Sterletu (Stancija Drušković) in Silvanu, ter Primiziji bi bilo primerljivo kosilo par deset kun dražje.Pice še ne delajo, ker ne dobijo picopeka. (Dobra pica se dobi v Primiziji čez cesto že za 50 HRK.) Navali narode.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 July 2022 - 07:48 AM
Errol, hvala za tale nasvet. Bomo šli pogledat.
A pri Šantiču v Brtonigli si že bil?
Posted 11 July 2022 - 08:17 AM
Seveda.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 July 2022 - 08:25 AM
Me zanima tvoje mnenje... Meni je bilo recimo z eno besedo: zanimivo...
Posted 11 July 2022 - 08:38 AM
Veš, js sem že zelo dolgo v Istri. Velikokrat sem bil pri Šantiću, v Astareji, v Bušćini, pa še kje drugje še v časih, ko je bila lokalna malvazija enaka dizlu. Precej sem naveličan lupljenja ljudi z oradami in brancini, komaj kje pa dobiš kaj na žlico, kar ni ribja juha, ker tega gostilničar ne more zaračunati, ker je prepoceni. Ribo vsakdo od nas speče enako dobro, res pa je, da gre od ribiča prej v gostilno, ostanka za v ribarnico pa ni (razen pozimi). Zame je skuša najboljša riba za gradelo, obožujem sardele in sardone. Tko da meni je ponudba v Sireni dobrodošla poživitev jedilnika za soliden, da ne rečem normalen denar. Ker testenine, ki jih skuha rdečka pri Šantiću so težko vredne 250 kun.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users