Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2641 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 19 October 2020 - 08:57 AM

Od binetove sosolke mami je vzg v vrtcu v Kranju.
Je rekla da so v petek policaji izdajali kazni vsem starsem pred vrtcem, ki niso nosili maske.
Tako da, ce se sprasujete zakaj jo vecina ljudi nosi, ni odgovor zaradi virusa ampak ker nimajo 400 e za kazen.
Mi smo vas, pa jo imajo ob glavni cesti skozi vas na plocniku vsi.
Mene je B danes okregal, dobro so mu v soli oprali glavo. Ces da naj mu dam masko, da masko moram tudi jaz nosit in da naj se ne zajebavam (to je dobesedni citat), ker ce je ne bova nosila bodo ljudje zboleli.
V soli jim ena v podaljsanem non stop pere mozgane, jaz bom zaropotala pocasi.
Pol mi je se povedal kako mu je uciteljica Beti povedala, da ce ne bo nosil maske in bo veliko ljudi zbolelo in si bo zlomil nogo, mu je nihce ne bo popravil. A lahko?! Fila jim glavo s strahovi, res.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2642 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27509 posts

Posted 19 October 2020 - 08:57 AM

Joj S je sel danes delat 3 uporabniki in 3 zaposleni od tega je enega uporabnika peljal domov ker je dobil vrocino. Do konca tedna ima potem pa dopust ker nimajo kaj delat.
  • 0

#2643 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 19 October 2020 - 09:03 AM

V O. skupini danes polovica otrok manjka zaradi bolezni (kaselj, vrocina), pomoje bomo prej v karanteni zaradi kaksnega, preden bodo zaprli vrtce.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2644 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27509 posts

Posted 19 October 2020 - 09:05 AM

O ja...ja pri S imajo vsi manjkajoci korono.
  • 0

#2645 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 19 October 2020 - 09:43 AM

Haha pazi to, karantene se vec ne izdaja. Ce si pozitiven moras dat svoj dopust.
Tole je prijateljica dobila na mejl od nadrejenih v vrtcu.

"Karantenskih odločb se ne izdaja več in trenutno ni določenih administrativnih postopkov za nadomestila. Delavec, ki je v karanteni se z delodajalcem dogovori za delo na domu ali koristi dopust. Postopki v zvezi s tem bodo opredeljeni s strani resornih ministrstev."
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2646 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19476 posts

Posted 19 October 2020 - 09:54 AM

Aha. In zakaj imamo potem epidemijo?

Če si pozitiven, dobiš stalež in plačano 90% plače, kolikor vem.

• 0

#2647 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4312 posts

Posted 19 October 2020 - 10:04 AM

Če si pozitiven si bolan in tu je bolnišnično nadomestilo, ki ti pripada. Kako je pa sedaj s tistimi, ki so bili zgolj v stiku z okuženim pa ne kažejo znakov pa ne vem.

• 0

#2648 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 19 October 2020 - 10:11 AM

Problem so tisti, ki bi morali zaradi bližnjega stika v karanteno....zdaj si dobil nadomestilo na podlagi odločbe. Ker odločb več ne izdajajo, nimaš neke pravne podlage za odsotnost z dela.

• 0

#2649 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 19 October 2020 - 10:27 AM

Receno je bilo, da ker je doma in misli da ima korono in ima jutri sele test, mora za petek, ponedeljek, torek dati dopust.
Prej ni dobila termina.
To je karnekaj! Za vnaprej pa tudi, kot pise v dopisu.
Lepo je komentirala, zaradi neodgovornih starsev sem mogoce fasala, zdaj pa jaz odgovorno cicam doma zaradi drugih in zdaj naj dam se svoj dopust..
  • 0

#2650 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19476 posts

Posted 19 October 2020 - 10:34 AM

OMG NO, ta obtoževanja so pa tako FUUUUJ

saj lahko dobi 3 dni staleža brez obiska zdravnika. Ljudje so tako butasti, ne moreš verjet.

• 2

#2651 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4312 posts

Posted 19 October 2020 - 10:39 AM

saj lahko dobi 3 dni staleža brez obiska zdravnika. Ljudje so tako butasti, ne moreš verjet.

Mislim, da ta predlog še ni bil sprejet. Govorilo se je veliko, ne vem pa, če je šlo skozi potem.

• 0

#2652 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19476 posts

Posted 19 October 2020 - 10:40 AM

Mož je dobil 3 dni staleža, brez obiska, tako da predvidevam, da je bil.

• 0

#2653 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27509 posts

Posted 19 October 2020 - 10:40 AM

Ampak res! Samo jamrat znajde se pa noben ne niti za lasno rit. Ker je korona in se vsem res najvecja krivica godi in so vsem dve leve roke zrastle kar naenkrat. Pa ne samo v tem primeru tudi ta jamranja kako je nemogoce do zdravnika pridet. Eni ze desetletja simulirajo, torej tak problem spet ni. Mogoce smo na tem podrocju vajeni prevec jamrat in istocasno tudi prevec potrpet. Manj trpet manj jamrat?
  • 1

#2654 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 19 October 2020 - 10:52 AM

Meni so že poleti dali 3 dni nege/bolniške samo preko telefona. Ko sem rabila več kot 3 dni je bilo treba pa prit osebno tja.

• 0

#2655 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 19 October 2020 - 10:55 AM

Evo, pa jo imamo, policijsko uro. Bolano.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2656 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 19 October 2020 - 11:00 AM

https://www.rtvslo.s...in-6-uro/539584

Naši pa vsakič upajo, da bo učiteljica zamudila 15 min, saj potem pomeni, da imajo prosto uro. Se enostavno izklopijo in se ne šteje kot neopravičena :)

Ha ha a res?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2657 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17135 posts

Posted 19 October 2020 - 11:21 AM

Mene res zanima kako bo to funkcioniralo, če ne izdajajo več odločb o karanteni, samo tistemu ki je pozitiven na testu, in naj bi ta posameznik potem obvestil svoje tesne stike. Kolikor poslušam v okolici, je folk že zdravnikom lagal o stikih, zdaj bodo mogoče pač obvestili enih par, ampak folk se brez papirja itak ne bo držal ničesar. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2658 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 19 October 2020 - 11:37 AM

Njej je zdravnik ni hotel dati. Te bolniske brez obiska. Tako da ne govoriti karnekaj, tudi kar se zdravnikov tice, jaz maledva bp peljem k pediatrinji, v kranju je pri eni to misija nemogoce!!! Enako je pa z osebnimo zdravniki. Odvisno od vsakega posebej.
  • 0

#2659 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27509 posts

Posted 19 October 2020 - 11:47 AM

Poklices in reces da se slabo pocutis in imas vrocino.
  • 0

#2660 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 19 October 2020 - 08:24 PM

Pri nas so bili redarji pri PST-ju in vrtcu, ampak smo ze v petek vsi nosili masko. O. nic ni jasno, zakaj jo imamo zdaj tudi zunaj, itak ne razume in mi jo je danes poskusal strgat z obraza, prav jezen je bil. Bo pa mogoce zdaj vsaj malo bolj zadrzan do ljudi, res ni treba, da mu je vsak neznanec domac.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users