Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2641 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 28 June 2015 - 08:43 AM

Jaz pa sem v zadnjem casu gledala Ex machino, pri katerem mi je bila vsec tematika, le malo je bil dolgocasen na trenutke. Unbroken, ki je bil grozno dolgocasen, traja pa 2 uri in pol ter nazadnje Unbreakable, ki je bil pa spet z zanimivo tematiko, gledljiv :). Uu, pa Snowpiercer sva gledala. Precej kar nekaj..
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2642 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 29 June 2015 - 04:11 PM

Priporočam ta dva filma: You're not you (2014) in The age of Adaline (2015). Oba super!

http://www.imdb.com/...6/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/...1/?ref_=nv_sr_1

:yes: Izredno dober, taki filmi mene vedno ganejo. Kako jo je lahko mož najprej prevaral in potem še pustil, ko je umirala. :cry:

The Age of Adaline mi je bil pa soliden, ampak Blake Lively zelo težko gledam, nenormalno me iritira ta njena votlost, kot da nima nobene osebnosti. Še roboti iz Ex Machine imajo več karakterja od nje, kar skloftala bi jo, da bi dala kaj od sebe.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2643 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27349 posts

Posted 12 July 2015 - 10:02 PM

Danes gledava francoski Moj bog, kaj smo zagresili. Ful je dobra komedija... Priporocam :)
  • 0

#2644 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 13 July 2015 - 05:52 PM

Return to Sender (2015) - ni remake, obstaja film iz 2004 z identičnim naslovom

Returned_to_Sender.jpg

Skrajno čudaški film, po tem in Gone Girl se bo pa Rozamunda res težko izognila povezavam z vlogami psihopatskih žensk,

pa čeprav jih dobro odigra (in tukaj mi je bila nasploh zelo všeč, lepa je). Sem bila precej razočarana nad zgodbo.

Ni se mi zdela dovolj izdelana in tudi predstavljena bi bila lahko bolje. Kljub temu se film niti malo ni vlekel, prav nasprotno.

• 0

― V. Van Gogh

#2645 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 15 July 2015 - 11:47 PM

Danes gledava francoski Moj bog, kaj smo zagresili. Ful je dobra komedija... Priporocam :)

Super je, res. :D Priporočam tudi jaz.

• 0

― V. Van Gogh

#2646 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27349 posts

Posted 16 July 2015 - 10:43 AM

No naslednji dan sva pogledala še Hipohonder, ni sicer niti približno tako dobra ampak še vseeno boljša kot večina Hollywoodskih :)

• 0

#2647 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 16 July 2015 - 10:58 AM

Midva sva včeraj gledala Guardians of the Galaxy in je prav simpatičen Marvel film, ob katerem sem se nasmejala.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2648 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 17 July 2015 - 11:50 AM

Skupljači perja (1967)

Pristna duša Balkana in romski melos. Legendaren jugoslovanski film, Bekhim Fehmiu mi je itak ful všeč, Olivera Katarina je pa tako lepa.

• 1

#2649 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 21 July 2015 - 07:28 AM

Super je, res. :D Priporočam tudi jaz.

tudi jaz sem ga včeraj gledala. Kljub priporočilom in visokim pričakovajem sem bila navdušena.

• 0

Put A Kilt On It!

#2650 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 01 August 2015 - 09:09 PM

A je katera že gledala Amy?

• 0

#2651 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 August 2015 - 09:32 PM

Jaz grem jutri popoldan. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2652 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 03 August 2015 - 10:04 PM

Jaz pa v sredo :)

Sem zadnjič gledala Pleme, noro.

• 0

#2653 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 10 August 2015 - 03:02 PM

Laggies 2014 - všeč mi je bil. Tak simpatičen, nič posebnega, ampak je prav sedel.

• 0

Put A Kilt On It!

#2654 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 10 August 2015 - 04:28 PM

500 days of Summer - lušten film bolj lahkotne narave z malce drugačno ljubezensko zgodbo. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2655 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 12 August 2015 - 07:22 AM

The Emperor's Club (2002) - film mi je bil zelo všeč. Že večkrat viden prikaz odnosov učitelj - učenec, ampak tokrat mogoče malo drugače.
  • 0

Put A Kilt On It!

#2656 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 12 August 2015 - 10:15 AM

Into the Wild (2007)

Zgodba gre nekako takole: mlad dečko Chris po podelitvi diplom zapusti vse materialnega kar je posedoval ter se, ne da bi se poslovil od svojih bližnjih, odpravi na odisejo po državi. Na poti srečuje različne like, ki počasi osvetljujejo njegovo življenje in razloge zakaj se je podal na pot...
Tole je definitivno zanimiv in poseben film, čeprav morda na prvi pogled deluje dolgočasen. Zgodba mi je bila všeč. Je dobro zasnovana in flashbacki v preteklost lepo odkrivajo zakulisje njegove odločitve. Na začetku sicer misliš, da se je fantu popolnoma zmešalo, ko je dobesedno podrl vse vezi z dotedanjim življenjem, vendar skozi film počasi dojameš, da to ni bila le njegova muha, temveč, da je imel za svoja dejanja razlog. Dojameš, da je bil le ranjen deček, ki je na tak način "kaznoval" starša.
Film sicer na trenutke teče zelo počasi, pa vendar mene to ni motilo, saj je bila v teh prizorih navadno prikazana narava. Posnetki različnih pokrajin, po katerih je Chris potoval, so bili preprosto čudoviti.
Emile Hirsch je v glavni vlogi prepričljiv. Hkrati se zdi tako močan, vendar po drugi strani tako ranljiv. Njegovo navdušenje nad naravo, nad njeno neokrnjenostjo je preprosto očarljivo.
Všeč mi je tudi konec filma. Nisem namreč pričakovala, da se bo končal na tak način. Sem bila zaradi tega kar malce šokirana po ogledu.
8/10

Všeč mi je bil!

Ne morem reči, da  razumem njegovo odločitev, poleg tega sem se čudila, da v vsem tem času ni enkrat zbolel, se poškodoval ... karkoli, kjer bi morda potreboval zdravnika. Svaka mu čast.

Zanimivo razmišljanje. Konec te malo preseneti ... ali pa tudi ne. Je za pričakovat.

• 0

Put A Kilt On It!

#2657 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 19 August 2015 - 08:56 AM

Včeraj ujela na TV Stockholm Östra iz leta 2011 (Stockholm east) ... odlično švedsko dramo o izgubi, prebolevanju in ponovnem iskanju sebe.

• 0

Put A Kilt On It!

#2658 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 20 August 2015 - 11:44 AM

Priporočam The Gift! Tak misteriozen, psihološki triler drama je. James Bateman, ki ponavadi igra v komedijah in mi nikoli ni bil nič posebnega, me je v tem filmu očaral. V smislu, da je bil dober.

http://www.imdb.com/title/tt4178092/

• 0

#2659 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 22 August 2015 - 11:47 AM

Na Film pod zvezdami sem si (že je od tega 2 meseca) ogledala tudi Interstellar.

Sem uživala ob filmu, hitro mi je minil, glasba, igra super...tudi zgodba, ki je pa na momente nekam zmedena, si ga bom morala še ponovno ogledati. 

Na koncu sem imela mešane občutke, saj nekaterih stvari nisem razumela... Sem ljubiteljica Nolana in me je Inception npr. bolj navdušil. 

Kar se pa filma pod zvezdami tiče, je pa super izkušnja, sploh če je lepo vreme in topla noč, bi sigurna šla letos še kak film tako pogledat, če ne bi šla tačas v tujino. Pa drugo leto. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2660 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46033 posts

Posted 25 August 2015 - 08:33 AM

Kalypso - kakšna je Belle.

Imam sneto že en teden, pa še nisem uspela pogledat.

Kami, simpatičen film. Mi je bil všeč. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users