Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2641 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 July 2010 - 06:15 PM

QUOTE(Sally @ 12. 7. 2010 - 15:12) View Post
ker nikoli ne vem kaj naj o filmu napišem. Zato raje pejstam. Saj čisto povzame moje mnenje happy.gif

To, kar ti pejstaš, je OPIS filma. Mi pa hočemo tvoj pogled na dogajanje, vtise, dileme,
skratka - razmišljanja. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2642 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 July 2010 - 06:16 PM

Ok no, bom se pomatrala...

biggrin.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2643 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46149 posts

Posted 13 July 2010 - 10:50 AM

Nine (2009)
IPB Image
Zgodba: Daniel Day-Lewis igra režiserja Guida Continija, ki se pripravlja na snemanje novega filma, a še ni uspel spisati niti stavka scenarija. V svoji ustvarjalni krizi se namesto delu prepušča sanjarjenju o ženskah v svojem življenju (od matere, do žene, ljubice, oboževalke, starejše prijateljice, glavne igralke …), kar je v filmu upodobljeno skozi ekstravagantne pevsko-plesne točke.
Od tega filma sem glede na zveneča igralska imena (Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Judi Dench, Nicole Kidman, Kate Hudson, Sophia Loren) pričakovala veliko več - dober, zanimiv mjuzikl v stilu Moulin Rouga. Žal film razočara in ni niti blizu tega kar je Moulin Rouge. Zgodba in plesne točke so za moj okus premalo prepletene, plesne točke so sicer dobre, ampak odločno predolge. Podobno je tudi igra solidna, ampak ob prepletanju z petjem in plesom sploh ne pride do izraza. Za moj okus je bilo v filmu znatno preveč likov. Za nekatere, kot je bil npr. lik Kate Hudson ne vem zakaj so jih tlačili v film. Mogoče na odrskih deskah Brodwaya ta mjuzikl dobro zgleda, ampak filmska predelava pa... meni ni všeč. Predvsem se mi je film zdel predolg in ja... kljub bogati kostumografiji je bil zelo dolgočasen.
4,5/10
  • 0

#2644 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 July 2010 - 02:16 PM

IPB Image

V New Yorku samska mama osvoji svojega soseda, precej mlajšega fanta.

Meni film ni bil kaj preveč všeč. Ne vem, zakaj.
Eni so čisto navdušeni nad njim.

Za pogledat, če je dolgčas. Ali če so vam tovrstne tematike všeč.

4/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2645 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2010 - 09:00 PM

The blind side (2009)

IPB Image

Super čustvena drama o tem, kako se lahko nekomu spremeni življenje, če spozna prave, dobre ljudi. Za ta film je Sandra Bullock tudi dobila Oskarja za glavno žensko vlogo, in mislim, da si ga tudi zasluži. smile.gif

Jaz bi ga ocenila nekje med 8 in 9.

Zgodba govori o Big Mike-u, ki izhaja iz revne, droge polne soseske, zdi se, da nima prihodnosti, v šoli mu slabo gre. Dokler nekega dne ne spozna Leigh-Anne, ki ga vzame pod svoje okrilje, mu nudi dom nad glavo, izobrazbo - in še tisto najbolj pomembno, česar nikoli ni bil deležen - ljubezen in družino.

Najbolj simpatičen je njen sin SJ, kateremu se boste res nasmejale.

Posneto po resnični zgodbi, ganljivo, priporočam ogled.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2646 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 16 July 2010 - 01:36 PM

IPB Image

Waiting

Povprečna komedija, z nekaj smešnimi elementi. Drugo mi je delovalo prisiljeno.
Vse se odvija v nekem gostinskem lokalu.

4/10

IPB Image

Grown Ups

Spet povprečno, sem pričakovala več. Veliko več, glede na igralce.
Smešno na trenutke, posrečeno... ampak veliko prisiljenega humorja in nekih bednih štosov.

5/10
  • 0

#2647 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 July 2010 - 08:45 AM

QUOTE(tašika @ 20. 2. 2010 - 12:35) View Post

The Book of Eli

IPB Image
V svetu, ki ga je opustošila apokalipsa, se samotni bojevnik Eli poda na pot odrešitve človeštva. S sabo nosi knjigo znanj, s katero lahko znova zgradi civilizacijo, toda njegova pot je posejana s številnimi ovirami. Na vsakem koraku ga pričaka nezaupanje ljudi in krvoločni roparji, simbol moči, ki ga nosi, pa zamika tudi tirana manjšega mesta. Da bi se dokopal do knjige, nad Elija pošlje vse svoje sile, a ne računa na njegovo odločnost in mojstrsko znanje vihtenja orožja.

Po koncu tega filma sem bila čisto zmedena, in nisem čisto vedela kaj naj si milsim o njem. Pravzaprav se še zdaj ne morem odločit ali mi je film všeč ali ne, morebiti se bolj nagibam k odgovoru ne. V filmu se mi zdi vse preveč nepojasnjenih stvari. Zakaj je prišlo do vojne, in posledično apokalipse. Tu si lahko razlagaš vse mogoče od asteroida, do kakega povsem novega kemičnega ali celo jederskega orožja. N trenutke se mi je film ful vlekel, ko je Denzer razlagal, da že 30 zim hodi za glasom, se mi je res zdelo da že 30 let gledam film, pa se še nič ni zgodilo. On hodi, hodi, hodi, začne se akcija, in ko se že pripraviš, da se bo nekaj začelo dogajat, je že konec vsega in on spet hodi. Glede knjige pa uff, jaz sm si jo predstavljala v drugačnem kontekstu, ustvarjalci pa so izbrali verzijo ''Religion is power''. Marsikdo bi se strinjal z tem sporočilom, jaz pa sem bila samo whaaat, that is the answer? Religion? Are you kidding me? Vsaj Vatikan bo končno lahko preživel en film, brez psovanja da je to bogokletno, sprijeno, in kaj vem kaj še vse.

biggrin.gif ohmy.gif

Včeraj tudi sama pogledala. Meni se je zelo film precej straight-forward, no, z enim dokaj zanimivim, a za moje pojme precej slabo prikazanim twistom ob koncu filma.

Eli (upodablja ga Denzel Washington) potuje proti Zahodu, že dokaj hitro izvemo, da tja nosi knjigo - Biblijo. Čas je post-apokaliptičen, in je zelo lepo in dobro prikazan (ni barv, le na koncu se pojavijo, kar simbolizira novo upanje). Do vojne oz. apokalipse je prišlo, ker se je spustilo sonce, vsaj tako povedo v filmu, se pa o tem ne razpreda na dolgo in široko.
Na svoji poti je sam, ima poslanstvo, in se ne ustavlja predolgo; je tudi izurjen bojevnik, in v trenutku pokonča nasprotnike, mu mu prekrižajo pot, in od njega hočejo vodo, ali ga pač pojesti. Veliko je človekoždercev, ki jih spoznate tako, da se jim pretirano tresejo roke.
Kmalu zaide v mesto, kateremu vlada Gary Oldman, in ravno on je tisti, ki na vse pretege išče KNJIGO, da bi z njo spet 'zavladal' širšemu področju, in ne samo mestecu, kjer je gospodar že zdaj. Sporočilo mi je bilo všeč, čes . . . da se je to že enkrat zgodilo, ter da se bo še enkrat: da je Biblija (in religija) orožje, s katerim lahko nadzorujemo, in ustrahujemo ljudi brez upanja, revne, potlačene.

Več pa ne bom napisala.

SPOILER: na koncu se izkaže, da je knjiga, ki ga Eli nosi s sabo dolgih 30 let v bistvu napisala v brajlovi pisavi, kar bi pomeni, da je Eli slep. Niti enkrat v filmu nisem pomislila, da bi bil mogoče lahko slep, in ne vem ali naj to pripišen slabi Denzelovi igri, ali mojemu nerazumevanju (oboje je skoraj nemogoče, haha twisted.gif ). Tudi na imdb-ju so debate, in sem prebrala, da se ne ve ravno, kot da se režiser ne more odločiti, ali je slep ali ne. Na koncu je sicer en zanimiv close-up, kjer vidimo, da so njegove oči motne (mogoče je oslepel zaradi sonca, ki se je spustilo). Tako da ostajam rahlo zmedena in v dvomih. Razplet zgodbe govori o tem, da je Eli slep, ampak sama igra oz. film me pa o tem nikakor ni prepričal. Slepi ljudje se preprosto tako ne obnašajo, v enem kadru se je zbudil, ker mu je na obraz sijalo sonce, spet drugje mu oči sledijo dogajanje. Nepojasnjeno.

Drugače je Denzel super, mogoče ga malo zasenči vedno odlični in precej postarani Gary Oldman, menim, da je njemu usojeno igrati bad guya. smile.gif Solara (Mila Kunis) je tudi super.

Če moram primerjati ta film z The Road, definitivno zmaga slednji.

Podeljujem mu 7, zaradi odlične vizualizacije. biggrin.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2648 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 July 2010 - 08:49 AM

A Single Man (2009)

Ta film ste nekatere že pokomentirale, pa se mi ne da iskati za nazaj, in citirati. biggrin.gif

No, ni me navdušil tako kot nekatere, pa tudi drugje sem brala izjemno dobre recenzije, a se mi na koncu zdi, da sem ostala praznik rok - delno. Fotografija je super, gre za prvenec Toma Forda, in tukaj mu izražam vse čestitke.

Drama poteka zelo počasi, na trenutke celo preveč počasi. Niti pod razno ni slaba, ampak vsaj meni ni znala ponuditi nekaj ekstra, kar sem pričakovala. Tudi Collin Firth je nadvse odličen, in se je končno otresel vloge Mr Darcy-ja. wink.gif Zgodba se vrti okoli profesorja angleščine, ki ob nenadni izgubi svojega partnerja, s katerim je preživel 16 let, ostane sam, osamlljen. Razmišlja o pretekosti in skupnih trenutkih z njim, ter se spopada s tem, kako bo preživel naslednji dan.

Ponavadi imam zelo rada tovrstne drame, ampak ta me je pustila rahlo hladno. Gre v bistvu za neke vrste meditacijo, nekaj dobrih dialogov, majhna, a vseeno odlična vloga Julianne Moore. Podeljujem 6/10.

IPB Image

w00t2.gif
  • 0

#2649 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 July 2010 - 09:04 AM

Valkyrie (2008)

IPB Image

Zame ZELO zanimiv film, me je presenetil v pozitivnem smislu. Zgodba temelji na resničnih dogodkih v 2. svetovni vojni (proti koncu), ko je skupina ljudi načrtovala Hitlerjevo smrt. Claus von Stauffenberg (dober Tom Cruise) vodi operacijo, s katero bi se ubilo Hitlerja, in takoj zatem sprožilo operacijo Valkyrie (z njo bi se aretiralo celoten vrh SS-ja).

Film je precej napet in niti malo dologočasen, odlična zgodovinska drama, tudi vloga Hitlerja je bila solidno odigrana (čeprav je meni osebno bil najboljši Bruno Ganz v filmu the Downfall. smile.gif

Priporočam ga vsem, ki vas zanimajo zgodovinske tematike, in vem, ki bi se o zgodovini radi še kaj novega naučili.

8/10.
  • 0

#2650 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 July 2010 - 09:43 AM

Valkyrie (2008) - meni je bil film ok. Pa vem, da med gledanjem nisem bila ravno najbolje razpoložena, mogoče zato tudi ne morem pravilno oceniti. Zgodba mi je bila všeč, igralci tudi, samo na trenutke me je rahlo dolgočasilo. 6/10
  • 0

#2651 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 July 2010 - 08:07 AM

Invictus (2009)

IPB Image

Še en prelep film izpod taktirke meni zelo zelo ljubega Clinta Eastwooda, skoraj se ne morem odločiti, ali je boljši režiser, ali igralec. Definitivno je odličen v obeh vlogah.

Drama, politično zgodovinska, če sem natančnejša. Govori o tem, kako pride po 26-ih letih letih Nelson Mandela iz zapora, in postane predsednik Južnoafriške republike. Država je polna sovraštva med belci in črnci, še vedno je zelo prisoten duh apartheida, ljudje so revni, obupani, polni gneva. In sedaj ima on pomembno nalogo, da ljudi pripelje skupaj, in to naredi z rugby-jem. Njihova ekipa (kapetan Mat Damon, v vlogi znanega Francoisa Pienaar-ja)je - pošteno rečeno - slaba, a s pomočjo insipracije, in motivacije, še veliko doseže.

NI najboljši Eastwoodov film, a vseeno mojstrovina. Je v predalu filmov, ki najbrž ne bodo vsem všeč, sklepam tudi, da bi se nekaterim znal vleči, ampak meni se ni. Sem uživala v vsaki minuti. Morgan Freeman je kot Nelson Mandela nadodličen, na začetku sem mislila, da ga bom gledala pač kot Morgana Freemana, a ga sedaj težko vidim kot kaj drugega kot Mandelo. Odlična predstava, mogoče malo manj Matta Damona, ki mu je v filmu manjkalo malo karizme, čeprav je svojo nalogo dostojno opravil.

Lep film, ki bo tudi vam nudil inspiracijo, če mu boste to dovolili.

9/10
  • 0

#2652 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 July 2010 - 07:38 PM

^ Tvoja ocena je pripomogla, da se bom hitreje spravila k ogledu, kot se bi. Vidiš, klko dam na tvoje mnenje. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2653 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 July 2010 - 08:03 PM

woot.gif

Mogoče sem malo pristranska zaradi Eastwooda; no, vsekakor poročaj. wink.gif
  • 0

#2654 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 July 2010 - 08:15 PM

IPB Image

Clash of the Titans

Ok... tole... tole... je pa eno večjih polomij, kar sem jih gledala.
Potenciala ima ogromno, lahko bi bil odličen. Pa so žal zmetali denar stran za ta zmazek.

Nikoli jim ne oprostim tega, da je Perzej (igralec, ki je igral tudi v Avatarju) izgledal kot nek marinec.
Vsi okoli njega z dolgimi, divjimi lasmi, on edini pobrit do pičice natančno in na sveže. sick.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

Obup. Ogleda vreden le zaradi vizualnih efektov, saj zgodba sama ne sledi mitu, ampak je nek sprevrženi izrodek le-tega.

3/10
  • 0

#2655 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 July 2010 - 08:19 PM

QUOTE(Kinky @ 19. 7. 2010 - 21:03) View Post
Mogoče sem malo pristranska zaradi Eastwooda; no, vsekakor poročaj. wink.gif

Čisto zastopim. Bom!

• 0

#2656 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17124 posts

Posted 19 July 2010 - 09:07 PM

QUOTE(Immortelle @ 19. 7. 2010 - 21:15) View Post

IPB Image

Clash of the Titans

Ok... tole... tole... je pa eno večjih polomij, kar sem jih gledala.
Potenciala ima ogromno, lahko bi bil odličen. Pa so žal zmetali denar stran za ta zmazek.

Nikoli jim ne oprostim tega, da je Perzej (igralec, ki je igral tudi v Avatarju) izgledal kot nek marinec.
Vsi okoli njega z dolgimi, divjimi lasmi, on edini pobrit do pičice natančno in na sveže. sick.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

Obup. Ogleda vreden le zaradi vizualnih efektov, saj zgodba sama ne sledi mitu, ampak je nek sprevrženi izrodek le-tega.

3/10

Glede tega filma se kar strinjam. Veliko več sem pričakovala, kot pa sem na koncu dobila. Se mi zdi da so se bolj kot na samo kvaliteto, zanašali na vizualne efekte, da bodo naredili film, da dol padeš. Efekti so vsekakor dobri, vendar sam film ni nek presežek. Sploh me je živciral shirani fanatik, ki se je drl ko jesihar. Mislim, da me je zmotilo nekaj kiksov glede samega prikaza mita. Bi morala film še enkrat pogledat, kr mi je nekako že spolzel iz glave.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

• Guests

Posted 20 July 2010 - 08:30 AM

Js sm bla tut malo razocarana nad Titani, sta pa Liam Neeson in Ralph Fienes ( wub.gif ) krasna!
  • 0

#2658 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46149 posts

Posted 20 July 2010 - 12:33 PM

Po Kinkyine oceni Valykire moram ponovno pozudarit kako mi je šlo na živce, ko Američani ne znajo pravilno izgovarjat nemških imen. Sicer ni slab film, ampak navdušil me pa res ni. Vem, da obstaja nemška različica iste zgodbe, ki naj bi bila boljša, ampak se ne spomnim naslova.

Glede Invictusa se pa strnijam, ni najboljše kar je ustvaril Clint Eastwood, ampak je pa ful fajn športni film. Morgan Freeman je pa res odličen. smile.gif

Podrobneje pa sem oba filma že pokomentirala, če se kateri da brskat.
  • 0

#2659 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 July 2010 - 01:10 PM

Sem v bistvu pozabila omeniti, da me iritirajo filmi, ki bi morali biti posneti v drugem jeziku, ta na primer. blink.gif Tako da se strinjam s tabo, Kalypso.

Invictus je tudi športen film, poudarek je pa tudi na veličini Nelsona Mandele. Še dobro, da obstajajo takšni filmi, se še kaj dodatno naučiš. wink.gif
  • 0

#2660 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46149 posts

Posted 20 July 2010 - 01:25 PM

Se strinjam z opisom Invictusa. In en taki nauk, ki ga da... šport združuje ljudi.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users