Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2641 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 October 2016 - 05:03 PM

Punce, v nedeljo smo zmenjeni za kosilo, ampak na željo ene izmed soudeleženk, ki je "starejša garda" ne moremo iti v izključno vegetarijansko/vegansko restavracijo, ker sama želi jesti meso.

Ker sama v LJ hodim večinoma samo v Loving hut ali na falafel, bi prosila, če ima katera kak predlog, kam bi lahko šli; torej mešana ponudba, pa da imajo mogoče kaj domišljije pri pacanju veganskih jedi. Pečen krompir in solato lahko dobim povsod.

• 0

#2642 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 18 October 2016 - 05:05 PM

V Slonu imajo menda tudi veganski meni na voljo, bila pa se nisem. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2643 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 18 October 2016 - 05:33 PM

Meta in bazilika

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2644 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 October 2016 - 05:53 PM

JOJ, NE V METO! Tam so samo pice sprejemljive, ostalo je precej slabo, sploh ponvice so porazne.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2645 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 18 October 2016 - 08:07 PM

Danes sem prvič pila riževo mleko z lešniki iz Hoferja. FUL mi je dobro.  :njam:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2646 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 October 2016 - 08:13 PM

Ja, je skoraj za sladico. Mandljev je slabši, ampak vseeno dober.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2647 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 October 2016 - 08:22 PM

Kaj pa Libanonske meze?
  • 0
Viens, reste ici!

#2648 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 October 2016 - 08:27 PM

Super ideja, imajo tudi veganske jedi. Pa zelo okusno hrano.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2649 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 25 October 2016 - 01:12 PM

Je mogoče katera že Alnaturine Falafel kroglice spekla v pečici na peki papirju? 

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#2650 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 25 October 2016 - 01:17 PM

Dobra ideja za bolj zdravo varijanto, ampak jih tako še nisem pripravila. Ocvrla sem jih in če ti kaj pomaga, so taki ful dobri :)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2651 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 25 October 2016 - 01:22 PM

Jaz jih bom danes probala v pečici spečt pa poročam, če bodo uspele. 

• 0

Jordan Belfort

#2652 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 25 October 2016 - 02:21 PM

A to so tiste, za katere kupis zmes v vrecki in jih potem doma zmesas s tekocino in oblikujes? V tem primeru bi jih malo naoljila s copicem (ali prsilko, ce imas mogoce nastavek kje pri roki), preden bi jih dala v pecico. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2653 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 25 October 2016 - 02:34 PM

Pomoje, da tisti ja. Dober nasvet tole z oljem, ker bi znali prit precej suhi.

Pred dnevi sem opazila police z veganskimi božičnimi sladkarijami Veganz v Müllerju.

14666251_10207712851320345_7327807339544

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2654 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 25 October 2016 - 11:01 PM

Bom probala naslednjic se malo naoljit, ampak so bile tudi brez tega zadovoljive.
  • 0

Jordan Belfort

#2655 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 26 October 2016 - 07:20 AM

Pred dnevi sem opazila police z veganskimi božičnimi sladkarijami Veganz v Müllerju.

14666251_10207712851320345_7327807339544

Uuu, zakon, sm povedala sestri! (tamali ima alergijo na mleko)

• 0

#2656 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 03 November 2016 - 02:27 PM

Zasledila sem da v veganskih receptih pogosto uporabljajo indijske oreščke za delanje mac'n'cheese, kreme ipd, znajo pa bit ti oreščki precej dragi. Tako da je še kakšna alternativa oz. kje se jih najbolj splača kupit? 

Mi je tale recept padel v oči 

http://acalculatedwh...paleo-truffles/

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2657 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 03 November 2016 - 02:43 PM

V fb skupini veganski recepti za tanke denarnice sproti objavljajo cene razlicnih zivil glede na ponudbo, mislim da so ponavadi najcenejsi v Hoferju (v spletni trgovini Bimed so se nekoliko podrazili in se mi zdi, da se ne splaca vec). Meni se zdi, da imajo Hoferjevi en tak hecen vonj, tako da jih ponavadi kupimo nekje drugje (ali pa zgolj v drugacnem pakiranju? belo-rdeca neprosojna vrecka, zapre se na pritisk). Drugace imas pa seznam najugodnejsih zivil objavljen tudi tukaj

Mac'n'cheese se da pa tudi brez oresckov pripravit, ampak ne vem, kam sem recept pospravila. Nekaj v smislu kuhane cicerike, sojinega mleka/smetane, kvasnih kosmicev, olja, cesna in paprike v prahu, popra in soli, vse skupaj zblendano do gladkega, vmesano v testenine, potem pa das v pecico za x casa. 

• 0

#2658 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 31 December 2016 - 09:01 AM

Za fantovo družino bi rada naredila nekaj dobrot. Uporabila bom dva recepta od Kinky (cokoladni piskoti z lesniki, kremni sir z listnatim testom), pa veganski tatarski biftek.
Rada bi se nekaj konkretnega naredila, pa nimam idej. Od zelenjave imam na voljo rdece paprike in korenjcek, drugega pomoje nic. Imam se plocevinko rjave lece, krompir, violife (za pizzo), sampinjone, suhe vlozene paradiznike. (+ zacimbe, paradiznikov koncentrat, mleko/smetano lahko naredim iz indijskih oresckov). Any ideas? :D
  • 0

Bill Bullard

#2659 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 31 December 2016 - 11:43 AM

Polnjene paprike (mogoce z rizem/ajdo, leco, gobicami ipd.) v paradiznikovi omaki in pire, pa v pecici pecen korencek?

• 0

#2660 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 14 January 2017 - 10:14 AM

Sem se ti pozabila zahvalit za predlog, sem pa na koncu neko svojo verzijo pastirske pite spacala :D

Zanima me, ali si kdo dela mleka doma? Jaz delam iz indijskih oresckov in bo pomoje to kar redna praksa. Dodam se par datljev in sol, okus pride zelo nevtralen, cenovno pa nekje 80 centov na liter.
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users