Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2641 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 29 December 2009 - 01:12 PM

Ni kej smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2642 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 December 2009 - 02:34 PM

Jaz sem prebrala navodila, ampak tega nisem opazla.
  • 0
Viens, reste ici!

#2643 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 29 December 2009 - 02:44 PM

Kere tabletke pa maš? Pri Yasminelle piše na strani 34:

Če morate ta dan spremeniti, to dosežete s skrajšanjem (nikoli pa s podaljšanjem!) obdobja brez tabletk. Če se npr. M ponavadi začne v petek, pa to želite spremeniti na torek (3 dni bolj zgodaj), morate naslednjo ploščico začeti 3 dni prej, kot ponavadi. če obdobje brez tablet zelo skrajšamo (npr. na 3 dni ali manj), je mogoče, da se med tem obdobjem ne pojavi krvavitev. Lahko pa se v takkšnem primeru pojavijo madeži (krvave lise ali kapljice) ali vmesna krvavitev.

Lahko pa tudi:

Čeprav ni priporočljivo odložiti M, je to možno, če izpustite obdobje brez tablet in takoj začnete uporabljati novo ploščico. Med uporabo te 2. ploščice se lahko pojavijo krvavi madeži ali vmesne krvavitve
  • 0

After all this time?

Always.

#2644 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 December 2009 - 03:03 PM

Logest mam.
No, jaz zaenkrat še nisem mela potrebe po skrajšanju tega obdobja ampak hvala bogu, da zdaj vem za njega. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2645 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 30 December 2009 - 12:19 PM

Ana, v navodilih za Logest piše tam, kjer je KAJ NAREDITI, ČE... potem pa spodaj pri ... če želite spremeniti začetni dan menstruacije. wink.gif
  • 0

#2646 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 December 2009 - 02:47 PM

Jaz sem en šmorn nardila s temi tabletkami.

Jemala sem 2. škatlico Logest zapored brez pavze, ker sm hotls prestavit menstro za še en cikel naprej. Nakar sem nekje na sredi 2. škatlice en dan pozabila na tabletko, čist pozabla skratka, in sem potem pustila, da sem dobila menstro.
Ampak ker ne bi rada mela menstre danes, ker pride moj k men, lol, sem skratka skrajšala tistih 7 dni za pavzo in vzela tabletko včeraj zvečer, po 4 dneh pavze. Danes imam pa še vedno kar močno m.

Vse sem spakedrala, kaj nej zdej naredim? oops.gif
  • 0

#2647 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 31 December 2009 - 02:51 PM

Ah saj nisi naredila nič takšnega, pač si za 14 dni prestavila M in potem mal skrajšala pavzo.. Bolš bi sicer bilo, da bi nehala 3 dni prej jemat tabletke, ampak jbg, zdej je kar je. M boš pa pomojem lepo mela do konca, ker je bila pavza tok dolga, da se je ulila in se bo zdej normalno ulivala. Pomojem.
  • 0

After all this time?

Always.

#2648 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 December 2009 - 03:12 PM

Pa nej zdej normalno jemljem tabletke naprej,ne?
  • 0

#2649 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 31 December 2009 - 03:14 PM

Ja, pomojem bo tko še najboljš. Kok tabletk si pa zdej že vzela po tej 4 dnevni pavzi? Ma če si sam eno pomojem tut če počakaš da mine teh 7 dni pa potem spet začneš, ne bi blo nič narobe. Ker M boš pa v vsakem primeru imela danes, na žalost. Samo ne razumem, zakaj nisi vzela dveh škatel lepo do konca, sej potem za NL ne bi mela M? huh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2650 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 December 2009 - 03:16 PM

Ker sem ponesreč eno spustila in to ugotovila šele takrat, ko sem misnla vzet naslednjo.
  • 0

#2651 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 31 December 2009 - 03:17 PM

Buča, pa sej bi lahko vzela dve hkrati in normalno nadaljevala do konca biggrin.gif Po dveh zaporednih škatlah si pa res že tok nafilana s hormoni, da tut če eno pozabiš si še vedno zaščitena.
  • 0

After all this time?

Always.

#2652 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 December 2009 - 03:24 PM

Se pravm da sem celo zbrko naredila. oops.gif

Skratka, bom zdej nromalno jemala tabletke naprej, ko sem pa že včeraj začela, ne.
  • 0

#2653 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 31 December 2009 - 03:52 PM

Jst mam že 3 dni še kr neki med menstro oz. izcedkom, pa že 8. dan je. Wtf? Mislm ni tko za vložek alpa tampon, za ščitnik perila, čudn. Tok dolgo se mi še nikol ni vlekla, najbrž od tabletk.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2654 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 31 December 2009 - 09:59 PM

Ne vem če naj stlačim to sem ali v probleme, ampak sej nima veze.

Dobre 3 tedne nazaj sem nehala jemat tabletke. 10. sem dobila menstruacijo, ki je potekala normalno, potem sem pa cca en teden po menstruaciji na gatah opazila zanimiv flek, ki je deloval kot posušena kri. Razen tega fleka ni bilo nič drugega nenavadnega. Potem sem pa danes začela proizvajat zanimiv precej gost sluzast izcedek, za katerega po barvi sodim, da bi utegnil vsebovat kri. Takega izcedka prej še nisem nikoli imela, so prov kepe sluzi rdečkasto rjave barve. Zdaj pa ne vem, ali lahko to pripišem zmešanemu stanju po prenehanju jemanja tabletk ali naj zaženem paniko in se spustim v zelo zapleteno avanturo obiska pri ginekologu? Ima katera izkušnje, nasvet, whatever, malo me je spravil ob živce ta zanimiv pojav.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2655 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 01 January 2010 - 02:17 PM

Lahko vprašam, kako to da si se odločila nehat jest tabletke? Ti niso pasale ali kaj podobnega?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2656 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 01 January 2010 - 03:14 PM

Ma tako, sm razmišljala že en čas da bi nehala, kr sm opazila pri sebi simptome, ki so baje stranski učinki tabletk - najbolj me je motilo razpoloženje, nonstop sem se jokala in 90% mi ni blo jasno zakaj, libido je bil v kurcu etc. Potem je pa še tako naneslo, da grem septembra za eno leto na Japonsko, kjer itak ne bi mogla jest tabletk, pa sem se odločla kr zdej nehat, da dam vsaj večino stranskih učinkov mimo predne grem in da vidim če bo res kej boljše.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2657 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 01 January 2010 - 03:22 PM

na Japonsko ???jaz bi tudi

1leto sem bla brez zaščite, koža je bla slabša, pa lasje full bolj mastni....to je vse, kar je blo drugače biggrin.gif
  • 0

#2658 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 01 January 2010 - 03:44 PM

Hevea do tell more about Japan. Prosti čvek it is. biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2659 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 01 January 2010 - 04:49 PM

aha,hvala smile.gif
  • 0

#2660 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 01 January 2010 - 10:35 PM

Jaz sem jih tudi nehala jemat, željno pričakujem izbruh mozoljev woot.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users