Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36372 replies to this topic

#26441 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 July 2012 - 08:54 AM

Če presežeš mejo plačaš 22%, smzd :).
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26442 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 25 July 2012 - 08:55 AM

22% česa? vsega zaslužka?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#26443 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 July 2012 - 08:59 AM

Ja, ampak to sem govorila na mesec, če na eno napotnico presežeš 400€ je 22,5% akontacija dohodnine. Če pa na letni ravni presežeš tistih 3000€ pa nekaj, ne vem kako gre potem.

Dijaku oz. študentu se za leto 2012 prizna zmanjšanje letne davčne osnove v višini 3.228,45 € pod pogojem, da ga starši v svoji napovedi dohodnine ne uveljavljajo kot vzdrževanega člana. Če bodo starši študenta ali dijaka uveljavljali v svoji dohodninski napovedi kot vzdrževanega družinskega člana, bo študent oz. dijak izgubil splošno olajšavo v višini 3.228,45 €.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26444 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 25 July 2012 - 09:01 AM

jaz vem, da sem plačala veliko, to mejo pa le za malo presegla(ker seštevajo penzijo in ostale dohodke). Težava je bolj v tem, da če mejo presežeš zgubiš neke olajšave in zato nanese veliko. ampak govorim o zadevi izpred ene 5 let, tako da ne vem če je še isto. Verjetno kvečjemu strožje...
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#26445 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 25 July 2012 - 09:03 AM

enkrat sva z očetom nekaj preračunavala...in se je bolj splačalo, da je on mene prijavil (in posledično ni rabil plačat). Je pa zato plačal mojo dohodnino (ki je bila manjša od tistega, kar bi moral plačati, če me ne bi prijavil).
  • 0

#26446 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 July 2012 - 09:04 AM

Hvala punce, bom vprašala doma če me imajo prijavljeno kot vzdrževanega člana.
  • 0
Viens, reste ici!

#26447 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 25 July 2012 - 09:06 AM

mja, moji dohodki so bili takrat od tega, ko sem prijateljici dajala napotnice....tud nisem imela srca ji povedat pol kaj se je zgodilo.
  • 0

#26448 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 July 2012 - 09:07 AM

Hvala punce, bom vprašala doma če me imajo prijavljeno kot vzdrževanega člana.

Ja ziher te imajo če še nimaš 26 let :) I believe.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26449 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33718 posts

Posted 25 July 2012 - 09:28 AM

In če sama ne oddajaš napovedi...
  • 0

#26450 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 July 2012 - 09:30 AM

Torej če prav razumem moram samo pazit da ne presežem 3000eur na leto?
  • 0
Viens, reste ici!

#26451 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18952 posts

Posted 25 July 2012 - 09:32 AM

Jap. Jao, jaz sem že na 2500 pa je šele pol leta mim. :S Jaz bom pomoje to uredila tako, da bodo polovico keša nakazovali fantu na napotnico al nekaj. :/
  • 0

After all this time?

Always.

#26452 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 25 July 2012 - 09:41 AM

jaz sem se za to zanimala, ker urejam plače študentov, in so mi na m servisu rekli, da plačaš davek na tisto, kar si presegel in ne na celoten letni znesek. torej če presežeš za 300, plačas davek na 300 eur.
  • 0

#26453 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 25 July 2012 - 10:39 AM

zna katera en easy photoshop naredit? Jaz ne znam...pa še v službi nimam ustrezne programske opreme...

Imam eno sliko - iz nje bi bilo treba izrezati enega tipa in mu namesto hlač "narisati" kilt. I need it badly...pwetty pwease? :D
  • 0

#26454 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15605 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 July 2012 - 10:57 AM

bringiton!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#26455 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 25 July 2012 - 11:09 AM

maš zs!
  • 0

• Guests

Posted 25 July 2012 - 12:37 PM

V soboto, ko je imel brat fešto za 30ko, so mu frendi naredili projekcijo, razne fotke so pobrali z neta in glave nadomestili z njegovo, naredili zgodbico, v kateri so povedali masikaj zanimivega, sočnega in to je blo res top! Zraven so mu v povezavi z zgodbo dodeljevali naloge in nasmejali smo se do solz... Čist tolk, za idejo :)
  • 0

#26457 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 July 2012 - 05:25 PM

Kako vem kdaj je olje dovolj vroče, da lahko začnem pohat kuro? Potem ko je enkrat meso v olju, zmanjšam temperaturo?
Kako dolgo se poha?
  • 0
Viens, reste ici!

#26458 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 25 July 2012 - 05:48 PM

kakšno drobtino notri vrš, al pa samo malo namoči in če začvrči pomeni, da je dovolj vroče.
lahko daš potem ogenj malo na manj oz ploščo, ni pa nujno, če ful šprica daš na manj. peče se pa približno 15 do 20 min. počasi pohi, ker čene se ti bo samo zažal na vrhu, spodaj bo pa meso surovo. Je le debel kos ane.
  • 0

#26459 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29615 posts

Posted 25 July 2012 - 10:39 PM

jaz sem se za to zanimala, ker urejam plače študentov, in so mi na m servisu rekli, da plačaš davek na tisto, kar si presegel in ne na celoten letni znesek. torej če presežeš za 300, plačas davek na 300 eur.

Res je, ker ostalo ti pac olajsave pokrijejo (splosna, posebna, normirani stroski), po domace receno "zmanjsajo tvoje prihodke", od katerih placujes dohodnino.

http://www.studentsk...odnina/Olajsave

Felicia, fajn ideja!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#26460 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89594 posts

Posted 25 July 2012 - 10:44 PM

Ja, ampak to sem govorila na mesec, če na eno napotnico presežeš 400€ je 22,5% akontacija dohodnine.

To se je meni lani zgodilo, pa so mi na ŠS rekli, da dobim povrnjeno z dohodnino. No, dobila nisem nič.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users