Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36372 replies to this topic

#26421 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 23 July 2012 - 08:56 PM

Ce poznas avtorja in naslov clanka, ti COBISS pove tudi na kateri strani publikacije ga najdes ;) Mislim, da bi lahko po tem kljucu nasla tudi interviju.

O, to pa je nekaj za Flafi, a ne, Flafi? Si napisala kako si se zafrknila!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#26422 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 July 2012 - 10:49 PM

Kaj? Nič ne vem!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#26423 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 23 July 2012 - 11:13 PM

Hmmm, a nisi pred kratkim napisala, da si pri pisanju mag. naloge nisi zapisovala strani s citati ven iz knjig?
  • 0

#26424 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 July 2012 - 11:23 PM

Ajaaa, tisto, sploh nisem povezala, haha. No, pri meni je bilo bolj problematično, ampak sem že vse našla in se je ta 'nesreča' izkazala kot za zelo dobro,
ker sem še popilila reči, pa tako.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#26425 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 24 July 2012 - 12:08 AM

Pa same take... =) *
  • 0

#26426 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 July 2012 - 11:00 AM

A se za folikulitis da dobit kaj v lekarni, brez recepta?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26427 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 24 July 2012 - 11:07 AM

Po moje bi v tem primeru najbolj pomagalo antibiotično mazilo, ki pa se v prosti prodaji ne dobi. V poštev bi prišlo kaj drugega. Ta hip mi na pamet pade olje tea tree. Če pa imaš kakšen klimicin doma, bi to prišlo v poštev.
  • 0

#26428 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 July 2012 - 11:08 AM

Ni zame, ampak hvala vseeno! Klimicina žal nimam doma. Bom šla v ITA, tam imajo antibiotična mazila v prosti prodaji.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26429 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 24 July 2012 - 12:51 PM

Mene zanima če katera ve za kako naravno zdravilo proti želodčnim bolečinam. Mene namreč uiber boli želodec, prav napihnjeno imam, v stoječem položaju, se bolečine še stopnjujejo. Ni mi do obiska pri zdravniku, ker sem prov razočarana nad njihovim delovanjem. Vedno ista pesem, cel kup preiskav, tablete in papa.. Težavo bi rada rešila sama, s pomočjo naravnih in neškodljivih antibiotikov. Enostavno sem se začela nagibati k alternativnem zdravljenju, ker tole naše zdravstvo je res poden od podna. Vse po vrsti sam s tableti filajo, sploh ne iščejo drugih rešitev. Meni res ni do tega, da bom jedla tablete do konc lajfa.

lepo prosim za pomoč, če katera kej ve, kaj bi lahko pomagalo:)
  • 0

#26430 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 July 2012 - 12:54 PM

Čaj iz janeža in kumine?
  • 0
Viens, reste ici!

#26431 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 24 July 2012 - 01:00 PM

predvsem moraš ugotovit, kaj ti povzroča želodčne težave. Pri meni je bil to stres in pa nekatera hrana. Tako se moram izogibati čokoladi, sveži in kuhani zeleni papriki, svinjskemu mesu.... Za umiritev želodca je že Ana pravilno rekla - janež in kumina. Jaz sem včasih kupila kar otroški čaj - janež in komarček. V lekarni tudi dobiš želodčni čaj (ki ni ne vem kako dober...). Jej čim bolj lahko hrano (pusto kuhano zelenjavo, lahko meso, razne obare, ribe.... predvsem nezačinjeno). Nekaterim pomaga soda bikarbona (če imajo preveč kisline), drugim mlečni izdelki (pasirana skuta, mleko, jogurt). Poslušaj svoje telo - samo ti bo povedalo, kaj mu ne paše.
  • 0

#26432 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 24 July 2012 - 01:14 PM

Obema hvala za nasvet. si bom skuhala čaj in bila v prihodnje bolj pozorna na to kaj jem. Vem v čem je problem, ker sem jedla stvari katerih ne bi smela. neki časa nisem imela nobenih problemov in sem enostavno jedla vse kar mi je zapasalo. Sedaj vidim, da je to napaka. Sem zadnje čase jedla ful težko, začinjeno hrano, čist preveč mleka in mlečnih izdelkov. Zdej pa res, nobenega junk fooda več, nobene pikantne hrane, nobene kave z mlekom in tega po 4x na dan. Kavo pijem izključno samo 2x na dan in to minimalno šalčko, pa čisto kavo. Se mi zdi, da je to najhujši problem pri meni, ker popijem čist preveč kav z mlekom, sem malo zasvojena s tem.
Kislih stavri pa sploh ne prenašam ala kis, jogurti itd. To mi naredi ful štalo.
  • 0

#26433 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 24 July 2012 - 01:19 PM

po moje je čista kava še huje, kot pa kava z mlekom.... raje opusti kavo (popolnoma) in jo zamenjaj s črnimi čaji. Meni pomaga.
  • 0

#26434 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 24 July 2012 - 01:44 PM

Baje da ne, je neki dokazano, da je bolj zdrava čista kava, sicer to pomeni res v minimalnih količinah (pa mislim da samo 1x na dan), kot pa kava z mlekom. Ne vem zakaj točno.. Bom probala poiskati članek ki o tem govori.
  • 0

#26435 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 July 2012 - 10:02 PM

Mene zanima, če moji starši plačajo dohodnino glede na to koliko jaz zaslužim preko študenta?
Vem da ne smem presečt neke vsote in da potem jaz plačam davek, ampak ali je vseeno če zaslužim 100 ali 800eur na leto?
  • 0
Viens, reste ici!

#26436 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 July 2012 - 10:10 PM

Ne, dohodnina tvojih starsev nima nobene veze s tvojim zasluzkom :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26437 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33718 posts

Posted 25 July 2012 - 05:03 AM

A si prepričana? Niti, če jo oni uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana?
  • 0

#26438 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 25 July 2012 - 05:52 AM

Ja ima veze, če jo uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana.
  • 0

#26439 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 July 2012 - 08:46 AM

Aja? Pardon :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26440 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 25 July 2012 - 08:52 AM

Jaz sem plačala, ko sem presegla mejo in to ne malo. Pa še mami ni dobila nič skoraj nič.
Je bilo že nekaj let nazaj, se ne spomnim več točnih zneskov.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users