Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36372 replies to this topic

#26381 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46614 posts

Posted 20 July 2012 - 11:49 PM

To si pogledala: http://dkum.uni-mb.s...iz=&vir=18=
  • 0

• Guests

Posted 21 July 2012 - 06:48 AM

Mogoče je diplomska "skrita" pod QR kodo? Ne vem. Če ti kaj pomaga, je tukaj nekaj informacij o QR kodi:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Koda_QR

A mogoče katera pere obutev v pralnem stroju? Če ja, me zanima kaj vse in na koliko stopinj?
  • 0

#26383 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28033 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 July 2012 - 07:42 AM

Mama je občasno vrgla noter naše superge (allstarke, dvoranske, itd), mislim da na 40 (nisem pa 1000%). Mi pa je en prodajalec rekel, da se superg za šport nikoli ne pere v stroju, ker se zbijejo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#26384 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 July 2012 - 09:06 AM

Jaz sem svoje superge za aerobiko ravno prejšnji teden oprala v stroju pa so čis iste, nič zbite ali poškodovane. Crocse tud perem, pa enkrat sem japonke, ampak te se bolje očistijo na roke (Crocsi pa k da so novi). :D Nimam pa pojma na kok ° in kakšnem programu, se ne spomnem več, pač ne kompliciram. Edino kar je treba pazit je, da se ne poškoduje pralni stroj, tako da je dobro čevlje zavit v kakšno prevleko od povštra ali kaj podobnega.
  • 0

#26385 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29615 posts

Posted 21 July 2012 - 09:50 AM

Crocse v pralni stroj! :woot: Jaz pa vedno na roke drgnem.
Sicer ze dolgo nisem nobenih cevljev oprala v pralnem stroju, ze pozabila na to moznost. V srednji soli sem pa Allstarke velikokrat, mislim, da nisem nic grela vode, morda na 30oC, vec zagotovo ne. Program za bombaz. Vcasih sem oprala tudi superge. Drugega nic.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#26386 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 21 July 2012 - 12:17 PM

ja itak, crocse v pralni stroj! :woot:
  • 0

#26387 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 July 2012 - 12:23 PM

Jaz pa športnih copatov ne bi prala v pralnem. V bistvu nobenih ne bi prala v pralnem, ker izgubijo formo.
Najboljše je, da jih daš na sonce (ali radiator pozimi), ker sonce res uniči vonj.
  • 0
Viens, reste ici!

#26388 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 July 2012 - 12:43 PM

Jaz sem samo enkrat dala ene Adidaske v stroj, in je bilo vse OK. Kolegica je dala enake Adidaske in so se isto uničile, od takrat ne dajem več :D Raje na roko.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#26389 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 July 2012 - 02:35 PM

Nujno vprašanje!!

Pred 8. leti sem (kot študentka) odprla račun na banki - z namenom enkratnega nakazila (večji znesek), katerega sem imela na vezani vlogi za pol leta, potem sem ves denar dvignila.
Ker se je vmes marsikaj dogajalo (večkratne selitve, razne težave, itd..) sem na ta račun popolnoma pozabila, oz. sem bila prepričana, da sem ga ob dvigu denarja zaprla. Tudi nobenih izpiskov nisem prejemala, nobenega kontakta od banke, nič.

Pred nekaj meseci so me (ravno sredi neke zelo stresne situacije) klicali iz banke, da imam račun še vedno odprt in naj se oglasim, če ga želim zapreti. Jaz sem rekla, da bom, ampak sem potem pozabila (danes sem se pa spomnila!). Težava je v tem, da moram priti osebno tja, imam pa 4 ure vožnje v eno smer (ampak to trenutno nima veze, bom pač šla tja).

Zdaj me pa zanima, če mogoče kdo ve, kaj me čaka... (po tel. mi niso hoteli dati nobenih informacij).
A se mi je v vseh teh letih nabral ogromen minus (česar se grozno bojim) ali je možno, da so račun nekako zamrznili, ko so videli, da ni nobene aktivnosti?
Jezna sem, ker me celih 8 let nihče ni obvestil o tem računu, niti nisem dobila izpiska ali česarkoli drugega!!

Če so se mi šteli stroški vodenja računa in še negativne obresti, potem lahko to nanese na ogromen znesek. Banke verjetno ne upoštevajo statusa (da sem brezposelna)? A je kakšna možnost, da se rešim, če se izkaže, da se mi je nabral tako velik dolg? Imam sploh kakšno rešilno bilko?

Help! :cry: :cry: :cry:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#26390 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33718 posts

Posted 21 July 2012 - 02:55 PM

Mene so tako klicali z ene banke, kjer sem isto imela samo enkrat odprt študentski račun in mi je šlo mal v minus, ampal to je bilo mogoče par evrov, manj kot 5, pa še zaprtje računa sem morala potem plačati, spet nekaj evrov in ja, tudi jaz sem morala osebno tja. to je vse, kar ti lahko povem...
  • 0

#26391 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 July 2012 - 03:20 PM

Meni je čudno, da so me v osmih letih klicali samo enkrat!! :hmm:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#26392 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17721 posts

Posted 22 July 2012 - 08:37 AM

Kako je prav: Branku ali Brankotu? Prva verzija vrjetno ane?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#26393 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26367 posts

Posted 22 July 2012 - 08:41 AM

:yes:
  • 0

#26394 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17721 posts

Posted 22 July 2012 - 08:48 AM

Hvala.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#26395 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 22 July 2012 - 11:58 AM

Mene zanima, če B2 izpit iz nemščine nudi samo Goethe inštitut ali lahko to tudi kje drugje delam?
Napisali so mi samo da more bit B2 po CEFR lestvici (se pravi Common European Framework of Reference), ker Goethe ma izpit šele 12.11.2012. :yucky: Na netu nič pametnega ne najdem, na maile pa tud ne odgovrajajo. :D
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#26396 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33718 posts

Posted 22 July 2012 - 02:55 PM

mogoče bom sicer čist mim brcnila,ampak mi smo imeli A2 in B1 v službi preko MINT jezikovne šole...
  • 0

#26397 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 July 2012 - 04:39 PM

Za uradne certifikate moraš na British Council za angleščino, ali Goethe inštitut za nemščino.

Na jezikovnih šolah kot na primer Mintu se samo pripravljaš na njih (ali pa sama, material se dobi na internetu -

stare izpitne pole, ali pa Amazon, Book depository).

Žal si zamudila prejšnje roke, in ti ostane samo november.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#26398 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46614 posts

Posted 22 July 2012 - 06:51 PM

TASH, poglej tujino... Hrvaška, Avstrija, Italija... itak je vseeno kje delaš, testi itak enaki.
  • 0

#26399 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 22 July 2012 - 06:59 PM

Uff ...

Hvala Kalypso, rešila si me zdele, sem vidla da imajo drugje ful več rokov, magar grem do Munchna in tam opravim izpit. Veselo na delo al kaj, še dobr da mam vsaj za jezike talent. :lol:
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#26400 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46614 posts

Posted 22 July 2012 - 07:02 PM

:D Me veseli, da sem ti bila v pomoč. Dobro opravi, ko boš! :wink:
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users