NOROST DNEVA
Posted 15 February 2011 - 10:59 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 15 February 2011 - 12:22 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 February 2011 - 01:14 PM
Posted 15 February 2011 - 01:33 PM
vuelvo a vos,
Posted 15 February 2011 - 02:25 PM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 15 February 2011 - 02:26 PM
Errol - legenda.

Sicer sem bila prepricana, da so Galilea zakurili na grmadi (ne po smrti lol).

"Leta 1633 je bil v Rimu proces proti Galileju, ki je bil takrat v 70.-letu življenja. Galilei se je moral javno odreči svojim nazorom in preživeti zadnja leta življenja v hišnem zaporu. Od leta 1757 so njegova dela spet dovoljena."
In nisem vedela, da se Venera vrti v obratni smeri kot ostali planeti.

Posted 15 February 2011 - 02:28 PM
Za Venero tudi jaz ne bi vedla.
vuelvo a vos,
Posted 15 February 2011 - 06:52 PM

Posted 16 February 2011 - 07:32 AM
Saj G. je koncal na grmadi. Ampak G. Bruno.

ja, in za to se Cerkev še vedno ni opravičila. še več, inkvizitor, odgovoren za njegovo smrt, je kasneje postal svetnik!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 February 2011 - 08:07 AM
ja, in za to se Cerkev še vedno ni opravičila. še več, inkvizitor, odgovoren za njegovo smrt, je kasneje postal svetnik!
S tem ni nič narobe: pred smrtjo je bil lege artis spovedan in dobil zakrament odveze (od grehov, ki jih je zagrešil).

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 16 February 2011 - 08:14 AM

Posted 16 February 2011 - 08:17 AM
S tem ni nič narobe: pred smrtjo je bil lege artis spovedan in dobil zakrament odveze (od grehov, ki jih je zagrešil).

jah, če jih je on tretiral za greh, kot pravi inkvizitor jih zelo verjetno ni

Ora, meni je "na suho" čudno pisat, če se tema razvije oz. zavije pa komot. off topic rocks

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 February 2011 - 08:23 AM
Waw je ta forum poučen. Zakaj večkrat tudi zgodovinarji in ostali ne napišete kaj??

Ora, saj smo meli vcasih nek "debatni klub", ki se je pa hitro obrnil v prepiranje. Potem smo pa vsi rajse ostali pri varnih temah.

Posted 16 February 2011 - 09:17 AM
jah, če jih je on tretiral za greh, kot pravi inkvizitor jih zelo verjetno ni

Sklepam, da se je ob tisti priliki postavilo vprašanje, ali je bilo njegovop ostopanje vedno v skladu z določenimi načeli. Za vsak primer je tu bila rešitev. Itak pa ni vedel, dokler ni prišel pred Njegovo obličje.
Zaviril sem malo v dokumetne. Giordanu Brunu ta hip težko oporekam intelektualne kikse, je pa nekaj na tem, da si je bil svoje žgoče usode v določeni in ne majhni meri kriv sam. Imel je nesimpatično lastnost, da je otresal jezik. Abrazivno za počutje poslušalcev. In tle tiči keč 22 (za izobraženca): maš lahko še tako briljantne ideje, izostreno analizo, vendar moraš narest pozitiven učinek na oči in uhlje ciljne publike. Živ primer je pri nas B.R. (nomina sunt odiosa).
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 16 February 2011 - 09:19 AM
Posted 16 February 2011 - 09:33 AM
Sklepam, da se je ob tisti priliki postavilo vprašanje, ali je bilo njegovop ostopanje vedno v skladu z določenimi načeli. Za vsak primer je tu bila rešitev. Itak pa ni vedel, dokler ni prišel pred Njegovo obličje.
Zaviril sem malo v dokumetne. Giordanu Brunu ta hip težko oporekam intelektualne kikse, je pa nekaj na tem, da si je bil svoje žgoče usode v določeni in ne majhni meri kriv sam. Imel je nesimpatično lastnost, da je otresal jezik. Abrazivno za počutje poslušalcev. In tle tiči keč 22 (za izobraženca): maš lahko še tako briljantne ideje, izostreno analizo, vendar moraš narest pozitiven učinek na oči in uhlje ciljne publike. Živ primer je pri nas B.R. (nomina sunt odiosa).
Pa čaki samo malo, sej njegov namen ni bilo ugajanje publiki, sploh pa ne cerkvenim krogom

Potem si je bil tudi Sokrat sam kriv? Ne vem, ta mislnost mi ni blizu. Ne pravim, da bi bila jaz ena teh oseb, ki bi bila pripravljena umreti za princip, ampak hvala bogu, da so bili in so še ljudje, ki taki so.
pa ja, kdo je B.R.?
Posted 16 February 2011 - 10:19 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 16 February 2011 - 10:24 AM
Posted 16 February 2011 - 10:26 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users