Jump to content

Photo

NOROST DNEVA

• Please log in to reply
3650 replies to this topic

#2621 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 February 2011 - 10:59 AM

To bi se pa jaz pritožila, če bi se pač lahko. Butci.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2622 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 February 2011 - 12:22 PM

Errol - legenda. biggrin.gif lol1.gif worthy1.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2623 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 15 February 2011 - 01:14 PM

Še najbolj zbode dejstvo, da je šlo za radio SI, kjer bi naj bili "internacionalni" in poznali tuje jezike.
  • 0

#2624 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 15 February 2011 - 01:33 PM

Pomoje je finta samo v tem, da so na hitro prebrali, da bi G. lahko bil obsojen na grmado. Niso pa prebrali, da se je tej kazni izognil.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2625 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 15 February 2011 - 02:25 PM

Ne, ne, Braukopf. Iz pogovora s spikerjem je bilo jasno, da ne zna angleško. Povrhu vsega je trdil, da so vsakega heretika obsodili na grmado. Sežgali so po možnosti živega, če pa ne, pa vsaj njegovo truplo, če je prej umrl. Od človeka, ki dela v medijih javnega obveščanja, bi pričakoval več splošne razgledanosti in da je vsaj v nulo prebral zadevno geslo v kakem zanesljivem viru. Ni vedel niti, da je Cerkev oz. njena Congregacija za doktrino vere (bivša Inkvizicija) pred leti obnovila postopek proti Galileu, priznala svojo zmoto in se opravičila. Za časa Janeza Pavla II. je bilo to. O tem spiker ni imel pojma, kot tudi ne, da ni bil obsojen zaradi stavka "Eppur si muove". Najbolj smešno je bilo, ko je trdil, da je G. "končal na grmadi". To pomeni, da je umrl sežgan na grmadi. G. je umrl naravne smrti v hausarestu. Spiker pa trdi, da to, da so ga sežgali post mortem, pomeni, da je končal na grmadi. Kero razumevanje slovenščine. Najboljš je blo, ko je trdil, da v Wikipediji piše, da so ga sežgali na grmadi v cerkvi. V resnici piše, da so ga pokopali v cerkvi. Butalec skoz in skoz, kj čmo... rolleyes.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2626 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 15 February 2011 - 02:26 PM

QUOTE(Kinky @ 15. 2. 2011 - 12:22) View Post

Errol - legenda. biggrin.gif lol1.gif worthy1.gif

thumbup.gif

Sicer sem bila prepricana, da so Galilea zakurili na grmadi (ne po smrti lol). ninja.gif ninja.gif Ampak tudi v slovenski Wikipedii pise, da temu ni tako, ce jim je anglescina problem:

"Leta 1633 je bil v Rimu proces proti Galileju, ki je bil takrat v 70.-letu življenja. Galilei se je moral javno odreči svojim nazorom in preživeti zadnja leta življenja v hišnem zaporu. Od leta 1757 so njegova dela spet dovoljena."

In nisem vedela, da se Venera vrti v obratni smeri kot ostali planeti. ninja.gif ninja.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2627 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 15 February 2011 - 02:28 PM

Jaz sem vedla, da se je G. izognil "nasilni" smrti, oz. da je bil pomiloščen.

Za Venero tudi jaz ne bi vedla.

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 15 February 2011 - 06:39 PM

QUOTE(Errol @ 15. 2. 2011 - 14:25) View Post

Najbolj smešno je bilo, ko je trdil, da je G. "končal na grmadi". To pomeni, da je umrl sežgan na grmadi. G. je umrl naravne smrti v hausarestu.

Saj G. je koncal na grmadi. Ampak G. Bruno. biggrin.gif

• 0

#2629 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 15 February 2011 - 06:52 PM

biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2630 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 February 2011 - 07:32 AM

QUOTE(izabela @ 15. 2. 2011 - 18:39) View Post

Saj G. je koncal na grmadi. Ampak G. Bruno. biggrin.gif

ja, in za to se Cerkev še vedno ni opravičila. še več, inkvizitor, odgovoren za njegovo smrt, je kasneje postal svetnik!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2631 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 16 February 2011 - 08:07 AM

QUOTE(Frčica @ 16. 2. 2011 - 7:32) View Post

ja, in za to se Cerkev še vedno ni opravičila. še več, inkvizitor, odgovoren za njegovo smrt, je kasneje postal svetnik!

S tem ni nič narobe: pred smrtjo je bil lege artis spovedan in dobil zakrament odveze (od grehov, ki jih je zagrešil). tongue.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2632 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 16 February 2011 - 08:14 AM

Waw je ta forum poučen. Zakaj večkrat tudi zgodovinarji in ostali ne napišete kaj?? hmm.gif Kalypso nam včasih še podeli kaka svoja mnenja, videnja in nenazadnje dejstva predstavi na zanimiv način, ostali se držite v ozadju. Če se ne motim imamo celo kam pisat o tem!! smile.gif
  • 0

#2633 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 February 2011 - 08:17 AM

QUOTE(Errol @ 16. 2. 2011 - 8:07) View Post

S tem ni nič narobe: pred smrtjo je bil lege artis spovedan in dobil zakrament odveze (od grehov, ki jih je zagrešil). tongue.gif

jah, če jih je on tretiral za greh, kot pravi inkvizitor jih zelo verjetno ni tongue.gif

Ora, meni je "na suho" čudno pisat, če se tema razvije oz. zavije pa komot. off topic rocks thumbup.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 16 February 2011 - 08:23 AM

QUOTE(ora @ 16. 2. 2011 - 8:14) View Post

Waw je ta forum poučen. Zakaj večkrat tudi zgodovinarji in ostali ne napišete kaj?? hmm.gif Kalypso nam včasih še podeli kaka svoja mnenja, videnja in nenazadnje dejstva predstavi na zanimiv način, ostali se držite v ozadju. Če se ne motim imamo celo kam pisat o tem!! smile.gif

Ora, saj smo meli vcasih nek "debatni klub", ki se je pa hitro obrnil v prepiranje. Potem smo pa vsi rajse ostali pri varnih temah. biggrin.gif

• 0

#2635 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 16 February 2011 - 09:17 AM

QUOTE(Frčica @ 16. 2. 2011 - 8:17) View Post

jah, če jih je on tretiral za greh, kot pravi inkvizitor jih zelo verjetno ni tongue.gif

Sklepam, da se je ob tisti priliki postavilo vprašanje, ali je bilo njegovop ostopanje vedno v skladu z določenimi načeli. Za vsak primer je tu bila rešitev. Itak pa ni vedel, dokler ni prišel pred Njegovo obličje.
Zaviril sem malo v dokumetne. Giordanu Brunu ta hip težko oporekam intelektualne kikse, je pa nekaj na tem, da si je bil svoje žgoče usode v določeni in ne majhni meri kriv sam. Imel je nesimpatično lastnost, da je otresal jezik. Abrazivno za počutje poslušalcev. In tle tiči keč 22 (za izobraženca): maš lahko še tako briljantne ideje, izostreno analizo, vendar moraš narest pozitiven učinek na oči in uhlje ciljne publike. Živ primer je pri nas B.R. (nomina sunt odiosa).
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2636 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 16 February 2011 - 09:19 AM

B.R. je?
  • 0

#2637 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 February 2011 - 09:33 AM

QUOTE(Errol @ 16. 2. 2011 - 9:17) View Post

Sklepam, da se je ob tisti priliki postavilo vprašanje, ali je bilo njegovop ostopanje vedno v skladu z določenimi načeli. Za vsak primer je tu bila rešitev. Itak pa ni vedel, dokler ni prišel pred Njegovo obličje.
Zaviril sem malo v dokumetne. Giordanu Brunu ta hip težko oporekam intelektualne kikse, je pa nekaj na tem, da si je bil svoje žgoče usode v določeni in ne majhni meri kriv sam. Imel je nesimpatično lastnost, da je otresal jezik. Abrazivno za počutje poslušalcev. In tle tiči keč 22 (za izobraženca): maš lahko še tako briljantne ideje, izostreno analizo, vendar moraš narest pozitiven učinek na oči in uhlje ciljne publike. Živ primer je pri nas B.R. (nomina sunt odiosa).

Pa čaki samo malo, sej njegov namen ni bilo ugajanje publiki, sploh pa ne cerkvenim krogom laugh.gif jaz se njegovih naukov ne spomnim točno, sigurno ne dovolj da bi o njih razpravljala, ne razumem pa zakaj bi moral biti tiho? Nenavsezadnje, verjetno je vzel kot svojo dolžnost sporočanje svojih odkritij javnosti?
Potem si je bil tudi Sokrat sam kriv? Ne vem, ta mislnost mi ni blizu. Ne pravim, da bi bila jaz ena teh oseb, ki bi bila pripravljena umreti za princip, ampak hvala bogu, da so bili in so še ljudje, ki taki so.
pa ja, kdo je B.R.?

• 0

#2638 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 16 February 2011 - 10:19 AM

Nisem zapisal, da bi moral biti tiho. Berem in tolmačim si historiat procesa proti njemu, da je bil v komunikaciji žaljiv. To nikoli ni bilo sprejemano z odobravanjem. Moja empirija je, da je recepcija idej odvisna tudi od načina, kako se te posredovane. To, da ni sprejel oponujene možnosti, da bi se odrekel svojim idejam, je okej, tle je vedel, kaj in kako. Če bi bil malo bolj takten v komuniciranju, bi se še lahko izvlekel. Spominjam se, da je tle ena, mislim, da Špela, mela podpis, ki je pravil, da te ne pokopljejo drugi, temveč to, kar si. Ni čisto iz trte izvito, ne.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2639 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 February 2011 - 10:24 AM

To te pa štekam kaj misliš. Tudi Sokrat bi imel le denarno kazen, če se prav spomnim. pa jim je rekel, da bi morali oni plačati njemu, ker zastonj izobražuje mladino(obtožen je bil, da kvari mladino in vpeljuje novo vero).

• 0

#2640 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 16 February 2011 - 10:26 AM

ampak še vedno ne vemo kdo je B. R. ?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users