Meni to za nic ni primerno. Razen za na vogal

Zame je to malo daljsa majca.
Posted 26 October 2023 - 05:57 PM
Posted 26 October 2023 - 05:58 PM
Isto sem hotela napisat, za na vogal, skupaj s temi petami z debelo platformo pa sploh. Prav desperate in ceneno mi deluje.
Sem pa gledala zadnjič to stran, obleke za izposojo za 150+ € za 3 dni. Za dlje ustrezno dražje. No, saj njim jih itak šenkajo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 October 2023 - 06:02 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 October 2023 - 06:14 PM
Posted 26 October 2023 - 06:40 PM
Jaz nikoli, razen ko sem bila stara 15 let cca, takih nisem nosila. Globoki dekolteji mi nikoli niso bili vsec.Ne znam razložit, ampak sem precej mlajša od nje pa se sama sebi zdim prestara za to dolžino obleke, sploh če je zraven še dekolte. Mogoče že zaradi udobja, ker tole res komaj mednožje pokrije.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 October 2023 - 08:26 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 October 2023 - 09:01 PM
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2023 - 07:20 AM
Posted 27 October 2023 - 07:24 AM
Fiona, daj poguglaj razliko med asimilacija in integracija, za začetek.
In ko bi bilo to, kar opisuješ, tako zelo enostavno.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 October 2023 - 07:29 AM
Posted 27 October 2023 - 07:35 AM
Posted 27 October 2023 - 07:44 AM
Vse kar Fiona opisuje se dogaja tudi v našem okolju, sistemskih rešitev na ravni države pa ni oz ni interesa in potem se naj vsaka občina sama znajde. Potem pa imamo take primere, ko ZD in šole ne zmorejo več in s svojimi ukrepi izpadejo kot, da so največje "barabe". Ne si zdaj zatiskat oči in govorit kako tega problema ni in kako nismo odprta družba do drugih narodov in kultur. Za vse tiste, ki se dnevno soočajo s tem, je še kako problem, al so odprti ali ne. Za vse nas, ki od daleč vse opazujemo pa itak lahko vse kritiziramo.
Posted 27 October 2023 - 07:49 AM
Mi imamo res veliko tujcev v okolici, dnevno smo v stiku, v vrtcu, v našem bloku živijo 3 moški arabskega porekla, naša skupina v vrtcu je zelo nacionalno raznolika. Pa nimam ene slabe besede za kogarkoli...
Posted 27 October 2023 - 07:54 AM
Fiona, ne bom ti pisala, ker si odločena in zagledana v svoj prav, jaz pa od tega, razen, da nisem tiho ob takšni komunikaciji tiho, nimam nič, razen še enega pokvarjenega dne, kot pred dvema dnevoma na literarnem večeru. SI ne delam iluzij, da boš, četudi le za malo, spremenila svoje mišljenje.
Posted 27 October 2023 - 08:01 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 October 2023 - 08:03 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 October 2023 - 08:04 AM
Ko bi bilo tako enostavno.
![]()
Kako odprti s(m)o pa Slovenci do drugih narodov in kultur? Imas kaksnega prijatelja Albanca oz. druge narodnosti?
Posted 27 October 2023 - 08:09 AM
Posted 27 October 2023 - 08:11 AM
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2023 - 08:17 AM
0 members, 1 guests, 0 anonymous users