Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5208 replies to this topic

#2621 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 26 October 2023 - 05:57 PM

Omg zdaj sem sla pogledat.
Meni to za nic ni primerno. Razen za na vogal :lol:
Zame je to malo daljsa majca.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2622 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 26 October 2023 - 05:58 PM

Isto sem hotela napisat, za na vogal, skupaj s temi petami z debelo platformo pa sploh. Prav desperate in ceneno mi deluje. 

Sem pa gledala zadnjič to stran, obleke za izposojo za 150+ € za 3 dni. :butl: Za dlje ustrezno dražje. No, saj njim jih itak šenkajo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2623 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17325 posts

Posted 26 October 2023 - 06:02 PM

In kaj je potem tu tako posebnega in nekaj, kar smo nujno rabili, ce jo za ta denar skoraj kupis in nosis x dni? Eyeroll. A se vsem kisa?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2624 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19196 posts

Posted 26 October 2023 - 06:14 PM

Grozna obleka, upam, da jo je samo probala. Ene so pa lepe. No ne za to ceno haha.
  • 0

#2625 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 26 October 2023 - 06:40 PM

Ne znam razložit, ampak sem precej mlajša od nje pa se sama sebi zdim prestara za to dolžino obleke, sploh če je zraven še dekolte. Mogoče že zaradi udobja, ker tole res komaj mednožje pokrije.

Jaz nikoli, razen ko sem bila stara 15 let cca, takih nisem nosila. Globoki dekolteji mi nikoli niso bili vsec.
Obleka mi ni vsec, na postavo ji ne pase, ne bi pa vezala na leta.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2626 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23318 posts

Posted 26 October 2023 - 08:26 PM

Tale hiša od Chiare ob jezeru mi je pa ful všeč.

Tudi meni se ta obleka od Tixi ne zdi primerna za nikamor in za nobeno starost.

Jaz sem se pa te dni zgražala, ko sem videla pri več slovenskih influencerkah, da nosijo neke grde rjave nizke Uggice z obrobo in debelim podplatom, zraven pa bele nogavice. In to je zdaj nek trend jao. Ne vem, a je komu to res lepo. Meni zgledajo kot copati za po hiši.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2627 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 26 October 2023 - 09:01 PM

Ja, obup! Ampak glavno, da je moderno. Ne vem sicer kje, verjetno med influencerkami.
  • 0

― V. Van Gogh

#2628 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 07:20 AM

Tamara ma spet dobro temo na IG, v bistvu je strasljiva. Kaj naj recem, zeleli ste imate? Saj je Evropa vabila gor migrante, jih sprejela z odprtimi rokami. Ta posilstva so verjetno samo zacetek, le kje bomo cez enih 30 let s to pro mograntsko politiko. Nic nimam proti une u malemu procentu dobrih ljudi, ki se asimilira. Svaka jim cast. Pridejo, delajo, sprejmejo naso kulturo. Ampak takih je kok procentov, hm? Ostalo pa svirajo ku.cu, delajo pi.darije, ppsiljujejo, zasedajo igrisca...vsem bi dala enosmerno nazaj na bliznji vzhod. Zenske so itak tam pustil.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2629 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 27 October 2023 - 07:24 AM

Fiona, daj poguglaj razliko med asimilacija in integracija, za začetek.

In ko bi bilo to, kar opisuješ, tako zelo enostavno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2630 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 07:29 AM

Bom ampak ni to point. Kje ni enostavno, razlozi mi? Das nekomu leto dni casa da se nauci osnov jezika in si najde sluzbo. Ga eno leto podpiras. Verjetno z mojim denarjem. In po enem letu nic?
Ne mi govort, kosovskih albancov je pri nas kolikor ces v Trzicu. Zastonj tecaji slo jezika na ljudski univerzi. Zenske tu zivijo leta, ne znajo ene besede slovensko. Ker NOCEJO.
Zdaj jih je se ZD skenslal - nobenih prevajalnikov na guglu vec. Al pridejo s tolmacem ki je starejsi od 18 let (namrec jemljejo otroke iz sol da jim prevajajo pri dohtarjih) ali pa jim zavrnejo zdravnisko obravnavo, razen ce gre za nujno stanje.
  • 0

#2631 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46063 posts

Posted 27 October 2023 - 07:35 AM

Ko bi bilo tako enostavno. :roll:

Kako odprti s(m)o pa Slovenci do drugih narodov in kultur? Imas kaksnega prijatelja Albanca oz. druge narodnosti?
  • 0

#2632 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4196 posts

Posted 27 October 2023 - 07:44 AM

Vse kar Fiona opisuje se dogaja tudi v našem okolju, sistemskih rešitev na ravni države pa ni oz ni interesa in potem se naj vsaka občina sama znajde. Potem pa imamo take primere, ko ZD in šole ne zmorejo več in s svojimi ukrepi izpadejo kot, da so največje "barabe". Ne si zdaj zatiskat oči in govorit kako tega problema ni in kako nismo odprta družba do drugih narodov in kultur. Za vse tiste, ki se dnevno soočajo s tem, je še kako problem, al so odprti ali ne. Za vse nas, ki od daleč vse opazujemo pa itak lahko vse kritiziramo.

• 0

#2633 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19196 posts

Posted 27 October 2023 - 07:49 AM

Mi imamo res veliko tujcev v okolici, dnevno smo v stiku, v vrtcu, v našem bloku živijo 3 moški arabskega porekla, naša skupina v vrtcu je zelo nacionalno raznolika. Pa nimam ene slabe besede za kogarkoli... 

• 0

#2634 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 27 October 2023 - 07:54 AM

Fiona, ne bom ti pisala, ker si odločena in zagledana v svoj prav, jaz pa od tega, razen, da nisem tiho ob takšni komunikaciji tiho, nimam nič, razen še enega pokvarjenega dne, kot pred dvema dnevoma na literarnem večeru. SI ne delam iluzij, da boš, četudi le za malo, spremenila svoje mišljenje.

• 0

#2635 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17325 posts

Posted 27 October 2023 - 08:01 AM

Na nasi ulici jih je tudi nekaj pa moram rect, da od tistih stirih, ki pogledajo stran, ko jih srecas, so trije tujci. Nimam pojma a je to sprejemljivo v njihovih drzavah... Jaz jih ultra naglas pozdravljam, da malo poskocijo ze navsezgodaj zjutraj. Najbolj vztrajen je pa sicer Slovencek :) Pa povsod parkirajo, nabijajo glasbo... Saj verjetno je pa tako, da smo mi budale, ker gremo soseda vprasat, ce lahko avto pri njem pustimo. V vrtcu tudi edina ne pozdravlja ena iz Kosova, drugi vsi (tudi tujci). Mene ze ta njihova jebacka kultura, ki jo ze mali furajo, toook odbija (tu so valda starsi problem). Pri vseh, da ne bo pomote.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2636 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17639 posts

Posted 27 October 2023 - 08:03 AM

Uh Fiona, kako pa lahko tako čez palec delaš zaključke za vse po vrsti, da nočejo. Tudi jaz mislim, da ni reda na sistemski ravni, kot še na marsikaterem drugem področju. Že samo za zaposlitev zdravnikov tujih državljanov je toliko ene birokracije in jezikovnih zahtev (za koji k. mora zdravnik tuji državljan na izpitu za slovenščino znat prosto spisat eno stran o čebelarstvu npr., da lahko opravlja zdravniško službo v Slo in podobne bizarnosti!?) pa to je zgolj en primer, za katerega sem slišala.
Ne vem, prav en kavč komentator izpadeš velikokrat, precej pametna a ubistvu ne veš osnov. Na Slo. filantropiji se prostovoljcev in pomoči ne branijo...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2637 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 08:04 AM

Ko bi bilo tako enostavno. :roll:
Kako odprti s(m)o pa Slovenci do drugih narodov in kultur? Imas kaksnega prijatelja Albanca oz. druge narodnosti?

Draga moja, imam prijateljico ki je azijka, ena je crnka, soseda v moji vasi je mulatka, imam znanca ki je islamske vere, zelo deloven clovek, ki se je v Slovenijo preselil pri 25 letih, se naucil jezika in zdaj je malar. To je primer cloveka, ki ga zelo spostujem. Ce moram jaz v Iran zakrita, ko grem turisticno pricakujem spostovanje vere, kulture in jezika tudi tu. Ce ves da bos tu ostal nauci se!!!
Meni je mindblowing da se en kitajec nauci slovenscine v enem letu recimo, vsaj osnov, vsi tile albanci pa ne. Pac to je namerno. Takih ljudi ne maram, pa mi je vseeno ce sem zato nestrpna. Moja sprejemanje drugih kultur pride z nalepko " ce zivis v neki drzavi se prilagodi navadam, ki tam so in se nauci njihovega jezika". Ne da so v Kranju dali vzgojiteljicam predlog da se gredo albanscine ucit :lol: sej so ga zavrnile, ena za drugo, ampak da kdo sploh pride na to idejo je meni noro. Me zanima koliko avstrijcev se uci bosansko....da razumejo delavce, ki gor delajo.
  • 0

#2638 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 08:09 AM

Matilda, velik procent jih noce a je v redu?
Moja zelo dobra prijateljica, ki rada resuje svet, je stopila v stik z lokalno vasko albansko druzino. Imata 4 otroke. Cukri so. Zenska je doma zaprta v stanovanju, samo po otroke gre in jih pripelje v vrtec. Prijeteljica ji je pomagala financno. Ponudila ji je da ji placa tecaj slovenskega jezika (zdaj je itak zastonj) oziroma si vzame cas in jo lahko nauci tudi sama. Ne! Ni sans.
Pridem k pediatrinji, sedi ena zraven mene in zacne sprehat z mano po bosansko/hrvasko kaj jaz vem. Gladko, tud potrudila se ni. Vse sem razumela ampak sem se naredila da ne razumem. Dovolj imam tega. Soseda dela na posti, kaksne prigode sele ona pove, ma to je za zjokat res....
  • 0

#2639 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86050 posts

Posted 27 October 2023 - 08:11 AM

Se strinjam s Fiono, tudi v tem, da je majhen procent takih, ki razumejo tudi svoje dolznosti in ne samo pravic. Vecina pa ocitno pricakuje od drzave, da jim bo nudila vse in se vec.
Slisiva za bliznjo OS, najbolj problematicni in neprilagojeni so ravno priseljenci, ljudje zato zadnja leta otroke vpisujejo v bolj oddaljene sole. Res cudno, ane …

Meni ni jasno, kjer eni zivite, da tega ne vidite.
  • 0

― V. Van Gogh

#2640 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 27 October 2023 - 08:17 AM

Pa se ta primer, kot pravi Jina. V OS Trzic, so starsi zaceli prepisovati otroke k nam, na vas. Posledicno je bilo tu prevec vpisa, zato je obcina izdala pravilo, da se mora otrok solati tam, kjer mu je prebivalisce. Ampak kriva pota se vedno najdejo. Starsi so zaceli spreminjati prebivalisca svojih otrok, na babice, dedke, taksne ki zivijo tu, v Naklem....zato da ni treba hodit v OS Trzic. Tezko izvajajo pouk, ker je veliko priseljencev, ki slovensko ne zelijo znati, ne sodelujejo, motijo pouk....podobno je v vrtcu. Tako da jaz jih popolnoma razumem in bi naredila isto.

In zdej povem se na glas: sem proti migrantom, razen v primeru da se po enem letu pogleda kok so se navadili kulture, naucili jezika, koliko so se pripravljeni vkljucit v nase okolje. Ce so za to zelo zagreti, super, samo pridite. Vsem ostalim enosmerno nazaj v njihovo drzavo, asap.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users