SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 22 May 2015 - 08:57 AM
http://m.imdb.com/title/tt2278871/
After all this time?
Always.
Posted 22 May 2015 - 10:01 PM
^ Ja, dober film.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 24 May 2015 - 05:12 PM
Sta me prepričali, že loudam
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 24 May 2015 - 06:16 PM
Jaz ga nisem do konca pogledala, mi je bil malo dolgočasen. Čisto preveč lezbičnih prizorov, kot da so jih vtaknili notri samo zaradi provokacije (pa vem, da jima je bilo zelo mučno).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 24 May 2015 - 06:18 PM
Nazadnje sem pogledala A Single Man in pa The Best Offer, oba nadpovprecna filma, ki sta mi bila zelo vsec. Se posebej The Best Offer, absolutno priporocam!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 May 2015 - 09:19 PM

Podgana, kako veš, da jima je bilo zelo mučno? Si prebrala kak intervju?
Meni se ni zdelo, da bi bili za v bv fliknjeni v film, pa sem sicer alergična na tovrstne elemente, ki so sami sebi namen.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 25 May 2015 - 09:31 AM
Ja, saj je bilo kar odmevno takrat. Sta rekli, da nikoli več ne bi snemali z njim in da sta se počutili kot prostitutki. Menda so vsak prizor ponavljali v nedogled.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 May 2015 - 09:36 AM
After all this time?
Always.
Posted 25 May 2015 - 09:38 AM
Jaz sem zadnjič gledala film The Duke of Burgundy (2014). Zanimiv film in pri njem mi je bilo ravno všeč, da je ostalo več skrito, kot odkrito (prepuščeno je bilo domišliji gledalca).
Ga priporočam, je pa precej počasen.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 May 2015 - 10:43 PM
Ja, saj je bilo kar odmevno takrat. Sta rekli, da nikoli več ne bi snemali z njim in da sta se počutili kot prostitutki. Menda so vsak prizor ponavljali v nedogled.
Ja, eno to sceno so baje snemali 10 dni.
A tako ... tega pa nisem vedela. Škoda.
Mi je pa drugače Lea Seydoux izjemno všeč!
Posted 26 May 2015 - 07:09 AM
Sem pogledala blue is the warmest colour pa mi ni bil tako všeč, ni sicer slab, se mi je pa precej vlekel.
Pogledala sem še Age of Adaline, ker mi je bil zanimiv opis pa iskala sem en lahek film in preplet z včasih in danes, ampak je bilo vse skupaj čisto preveč cheesy in mi ni bilo všeč.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 26 May 2015 - 08:55 PM
Delivery Man (2013) je čista kopija filma Starbuck (2011). Skoraj nisem mogla verjeti, da je vse razen igralcev, jezika in lokacije, kjer se film odvija vse enako. Sta sicer oba filma posrečena, ampak če je le možno, poglejte original.
Misva sva ga vceraj pogledala (Starbuck) in je res posrecen.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 May 2015 - 07:46 AM
Evo še včerajšnja izkušnja iz Kina Bežigrad:
Že to, da stojiš ves nagužvan pred dvorano, nisi več navajen, ampak je bil en tak nostalgičen moment.
Ko smo se posedli, noben ni vedel kako so označeni sedeži in ko je že skoraj cela vrsta sedela, pride še en in reče, da se moramo vsi pomaknit za eno v desno ... najprej se gledamo, potem pa cela vrsta v smeh. Se presedemo, pa z desne, da to ni OK, ker se zdaj nekdo drug nima kam vsest ... no to se je nekako uredilo.
Ugasnejo se luči, gledamo trailerje in najprej izgleda, da je še en trailer, ampak meni le po kaki minuti useka in mojemu reče, da mi gledamo napačen film. On men suvereno "ma ne, samo reklama je". Čez pol minute se vse skupaj ugasne in spet smeh in aplavz.... in dobimo novo dozo trailerjev in potem le Mad Maxa.
Sam film je bil meni fantastičen (pa ne zato, ker je tako hvaljen ... mojemu na drugi strani ni bil nič posebnega, čeprav je bil pa fan originalnega Mad Maxa ... ampak to pripisujem njegovim letom in tečnobi).
Jaz sem zadnje čase v fazi, da mi zelo ustrezajo razne stripovske pretepačine, zato mi je bil ta še toliko boljši. Predhodnikov filma nisem gledala.
Akcija je skozi celoten film, ideje nore, zgodba (ki je v bistvu ni oz je minimalna) je super prikazana. Charlize Theron je carica. Ima odlično močno vlogo, ki jo ponovno odigra brez napak. In zamerim ji, da ji tudi fantovska frizura tako paše.
Tom Hardy je kao v drugem planu, ampak vseeno je super. Žal mi je, da tako malo govori, saj obožujem njegov glas in naglas ... ampak to je bolj pomankljivost zame. In čeprav je zelo redkobeseden, njegov obraz in geste povedo marsikaj.
Razplojevalke oz "kokoši" so bile hude in precej smešne. Prav tako "vojni dečki".
Pa celotna postapokaliptična ideja, pokrajina, prikaz spopadov - vse je super in ga res priporočam.
Put A Kilt On It!
Posted 28 May 2015 - 12:18 PM
Jaz sem pa končno pogledala Kingsman in Interstellar. Kingsman je fajn, posrečeno flirtanje z Bondom, nepredvidljiv in pa, seveda, precej nasilen. Malo se spogleduje tudi s Pulp Fictionom, kar je zame še en plus.
Interstellar pa ...uff. Odlašala sem par mesecev, ker se mi ni dalo sedet za tevejem tri ure (problem tudi, ker pol uri in pol večinoma zaspim), pa sem wide awake pogledala celega in razmišljala, a bi ga naslednji dan še enkrat. Super. Super. Super. Mogoče tudi zato, ker že dolgo nisem gledala kvalitetne znanstvene fantastike.
Posted 28 May 2015 - 12:51 PM
Into the woods - soliden mjuzikl z ne prevec zapomnljivimi pesmimi in plehkimi, nezapomnljivimi liki, ki je vsaj za pol ure predolg. Na koncu ful zabluzi in popolnoma pokvari kolikor toliko soliden vtis, ki ga pusti po prvi uri.
Posted 29 May 2015 - 11:27 AM
ampak to pripisujem njegovim letom in tečnobi
Super zapisani vtisi, Kami. Sem se zabavala.
Posted 29 May 2015 - 12:31 PM
^^ ma samo res. Sploh ne morem verjet kako se hitro stara in ratuje Grumpy Old Men.
Če je proti koncu Mad Maxa ven potegnil GSM, da je pogledal koliko je ura. Ma napizdila sem ga ko majhnega otroka ... HALOOOO!!! In to on, ki sploh ni hotel hodit v Koloseja zaradi kulture gledalcev.
Letos pride nov Star Wars. On je bil totalen fan prve triologije. Že ko sva gledala drugo triologijo, je imel polno enih pripomb ... jaz sem gledala zadevo kot zabavno malo drugačno streljačino in so mi bili novi trije deli čisto ok ... Prvi del, ker sem bila zaljubljena v Darth Maul (tisto rdečo, črno masko), potem je bil pa itak (leseni, a občudovanja vredni) Hayden Christensen.
Me prav zanima, koliko stvari ga bo motilo zdaj!
Put A Kilt On It!
Posted 14 June 2015 - 09:17 PM
Tudi mene je nasmejalo točno to, kar je Fluffy citirala.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 June 2015 - 08:19 AM
Kami ima vedno zabavne!
potem je bil pa itak (leseni, a občudovanja vredni) Hayden Christensen.
Jaa, jaz sem ga prvič ugledala v SW in se zaljubila na prvi pogled, sem bila še smrkljica.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 June 2015 - 06:33 AM
Priporočam ta dva filma: You're not you (2014) in The age of Adaline (2015). Oba super!
http://www.imdb.com/...6/?ref_=nv_sr_1
http://www.imdb.com/...1/?ref_=nv_sr_1
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users