Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2621 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 06 October 2016 - 12:00 PM

Ja, ful se ucvrsti. Jaz sem imela nadev 2h v hladilniku in je bil ravno toliko cvrst, da se ga je se dalo lepo brizgat (ni pa teklo), en kos sem pa potem se imela v hladilniku do naslednjega dne in se je krema se bolj strdila cez noc. 

Meni je bilo dovolj sladko (nisem dala ravno najtemnejse mozne cokolade), pa jagode in biskvit tudi se nekaj dodajo k vsemu skupaj. Sporoci, kako se ti zdi, ko bos tako dalec ;) 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2622 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 07 October 2016 - 08:32 PM

Bom. :) Nadev se mi pravzaprav že hladi :D dodala sem navadno jedilno čokolado, pa kokosovo mleko namesto "kreme".

Okus je super, kokos res da piko na i. Se mi je pa zdelo kar tekoče - kot puding, ko je ravno kuhan, upam da se res fino učvrsti.

Ugotavljam tudi, da je svilen tofu ful težko dobit. Vem samo za 1 trgovino v LJ, kjer ga ziher dobim. V DMu so enega imeli, pa mislim, da je šel iz prodaje. Ah ja...

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2623 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 07 October 2016 - 08:34 PM

Tega imajo v Intersparu in Hipermarketih vedno:

CS710-Tofu-01_1024x1024.jpg?v=1366817264

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2624 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 07 October 2016 - 09:13 PM

Dobro vedet. Ampak če pa si s periferije Slovenije, je pa res že redkost to dobit. :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2625 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 07 October 2016 - 10:06 PM

Ja, ampak tega v tetrapak pakiranju se ne mudi porabit, tako da si lahko narediš zalogo ;).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2626 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 08 October 2016 - 01:21 PM

Kako kaze, Matilda?  :eat:

• 0

#2627 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 08 October 2016 - 11:58 PM

Uspela tortica! Namesto jagod sem dala banano, ki itak super paše h čokoladi. Nadev je pa res dober. So mi jedci pohvalili torto, sem jo nesla danes na praznovanje od M. M. če poznaš, v Pizzerio Romano, kjer sem bila osupla nad ogromno in domiselno vegansko ponudbo.

Slikica še sledi, ampak daleč ni tako lepa kot tvoja, pri okraševanju se mi je malo mudilo in nisem imela brizgalke pri roki.
  • 0

Bill Bullard

#2628 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 09 October 2016 - 11:10 AM

Fino :)

Za M.M. mi je pa kapnilo sele, ko sem videla tag na FB :D Poznam, ampak samo virtualno. 

• 0

#2629 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 11 October 2016 - 03:24 PM

V primerjavi s tvojo torto je moja res zmazek, ampak bila je pa doobra :D

photo-11.jpg

Moja jed v Pizzeriji Romano: Solata vegan roman (testenine, fižol, koruza, gobice, kristalka, tatarska, violife) na posteljici iz testa za pizzo. Tudi jedi drugih so bile videti slastne. Porcije so ogromne, ponudba in prijaznost nadpovprečni. S slikanjem se nisem glih trudila, tudi svetloba ni bila prava.

photo-21.jpg

• 0

Bill Bullard

#2630 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 11 October 2016 - 03:40 PM

Cudno, da se ti krema ni bolj strdila cez noc v hladilniku, ne vem, zakaj bi prislo do tega. 

Drugace mora bit pa kokos-banana tudi super kombinacija, pa mogoce se z malo lesnikovega namaza v kremi, mmm :)

• 0

#2631 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 11 October 2016 - 04:58 PM

Saj se mi je, samo te kupčke sem dala gor z žlico, kako naj jih pa drugače oblikujem, če nisem imela brizgalke.

• 0

Bill Bullard

#2632 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 11 October 2016 - 05:07 PM

Meni niti približno ne izgleda kot zmazek, oboje je  :njam: .

• 0

― V. Van Gogh

#2633 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 11 October 2016 - 05:45 PM

Saj se mi je, samo te kupčke sem dala gor z žlico, kako naj jih pa drugače oblikujem, če nisem imela brizgalke.

Aja, ok. Deluje bolj pudingasto od moje, zato ;) Z navadno plasticno vrecko za zamrzovanje zivil se da marsikaj zimprovizirat, Recimo:

• 0

#2634 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27634 posts

Posted 12 October 2016 - 12:44 AM

Meni niti približno ne izgleda kot zmazek, oboje je  :njam: .

:yes:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2635 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 16 October 2016 - 10:38 PM

Hvala! Ta tortica je v drugo tudi požela uspeh, tokrat so mi jo vsejedci ful pohvalili... fantov foter misli, da je ful smešen, ko proba mojo hrano in

potem komentira nekaj v stilu "a zdaj nas boš pa v vegane spremenila" :butl:

Delala sem pa tudi torto z arašidovim maslom in je bila kar nekaj. Kremo sem naredila iz čistega arašidovega masla, margarine in agavinega sirupa. Grenila mi je,

čeprav sem vlila ogromno sirupa. Ne vem, v čem je bil problem, ampak najverjetneje v arašidovem maslu. Ima kdo kak preverjen recept?

• 0

Bill Bullard

#2636 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 17 October 2016 - 06:54 AM

:)

Z arasidovo kremo nimam nobenih izkusenj.

Vcerej sem za fanta spekla dvoje mafine za v službo (so zmenjeni, da jih po par skupaj praznuje in pripravi pogostitev). Pa ker sva ravno imela obiske (Fantova sošolka iz OS in njen mož), sva tudi njiju postregla. Sem tudi naredila čokoladne s kremo (pa se par malin/robid/borovnic je v biskvitu) in kokosove s češnjami.

Sem videla potem zvečer, da mi je pisala, če ji lahko pošljem recepte (pa tudi nista vegana ne nič). Se mi je fajn zdelo :)

• 0

#2637 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 17 October 2016 - 08:36 AM

Večkrat sem videla recepte za arašidovo kremo s kokosovim mlekom - zgornji strjeni del.

• 0

#2638 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 17 October 2016 - 07:14 PM

O, saj res! V to cokoladno kremo tudi kokosovo kremo notri vmesam, bi se lahko spomnila na to :) 

Fant mi je popoldne sporocil iz sluzbe, da so vse pojedli (2 pekaca mafinov in en tupperware cokoladnih kroglic), sodelavec, ki je tudi praznoval, je pa menda pol (kupljene) torte odnesel domov, ker ni sla v promet :D. Jutri greva pa k njegovi sestricni na obisk in bi tudi rada nekaj sabo nesla ... moram se malo premislit, kaj bi. 

• 0

#2639 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 17 October 2016 - 07:20 PM

Jaz pa sploh ne pridem na vrsto, da bi kaj spekla. :D Mami že itak pogosto peče, skoraj vsak vikend je kaj na sporedu, zdaj se je pa še mož čisto vrgel v peko. :D

• 0

― V. Van Gogh

#2640 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 17 October 2016 - 07:35 PM

Moj zaenkrat pospravlja in pomiva (pa degustira)  :thumbup: Odkar imava multipraktik se cokolade ne rabi vec sekljat, jo kar naribam, lol. 

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users