Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2621 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 27 December 2009 - 02:49 PM

Tabletke majo mogoče drugačno sestavo sploh ker so harmonet tiste, ki naj bi vsebovale kar najmanj hormonov. Lahko je njihovo delovanje lih kontra. Bom poskusla prevert.
  • 0

#2622 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 28 December 2009 - 01:53 PM

Punce, meni pa nekaj ni jasno blink.gif Jst sem šla zdej po recept za tabletke, ker imam samo eno škatlo še do konca (sem mela enoletni recept), in mi sestra reče, da mi ne more dat recepta, ker sem ga dobila marca in ga lahko napiše največ en mesec prej (torej februarja). Ampak men potem res ni jasno, kam so moje škatle zginle? Men torej manjkata 2 škatli ane ohmy.gif Glihkar sem vzela zadnje iz te decembrske škatle, pa si bom M prestavila za 1 teden, da je nimam glih na novo leto, in bom s tem spraznila tudi to rezervno škatlo (v njej sme mela glih še 7 tabletk). Torej s 6. januarjem začnem novo škatlo, jst bi jih mogla met pa še do marca??? NIČ mi ni jasno, res huh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2623 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 December 2009 - 02:13 PM

Hmm. Čudno...
Malo pomisli in če so ti dali premalo škatel, boš to težko dokazala, sploh če je šlo za pomoto. V tem primeru si jih lahko kupiš samoplačniško.

Čeprav meni tudi ni neki jasno. Ginekologinja mi je dala recept kao enoletni (tako je rekla), a na receptu piše 3xreceptur ali nekaj takega-torej 3x3škatlce; kar pa ni za eno leto, ampak 9 mesecev???

Mladoletna,kero G v Domžalah imaš? Drugače pa kar se tiče 1. pregleda, ko smo enkrat govorile, so meni isto (v Domžalah!) govorili, da ne pred 20.letom in so mi dajali 4 leta tabletke brez recepta. Tok o tem.

Sem pa prej zaradi kože jemala Diane 4 leta, zdej mam 4 mesece Yaz in so mi zaenkrat ful fajn, tudi za kožo mi pomagajo.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2624 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 28 December 2009 - 02:15 PM

Ne pomojem mi jih premal niso dali, samo večkrat sem si podaljšala za kakšen teden. ampak saj v tem primeru niso mogle kar zginit, tabletk je kolikor jih je, v kakšnem vrstnem redu jih vzameš pa ne more met kaj dosti veze? Ali kaj, ne razumem. hmm.gif

A si 1x že dvignila tabletke? Mogoče ti jih pa prvič da, pa potem naprej 3x tisto črta oz. označuje.. Ah sej ne vem, čudno res. huh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2625 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 28 December 2009 - 02:52 PM

Princeska:

Tamaro Goslar Žiberno imam. Ko sem bla tam, mi ni ekstra prijazno in fajn delovala, ampak zaenkrat bo ok. Pa mene zdaj ne moti več glede tega pregleda. Zaenkrat še nisem imela problemov spodaj, če jih bom imela, grem tako ali tako lahko tja, drugače pa po 20. In neizmerno mi je fajn slišat pohvale okoli Yaz tabletk. Can`t wait biggrin.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2626 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 28 December 2009 - 02:55 PM

A Yaz so prov nove zdej? A je to namesto Yarine?

Jst sem se tut naročila na pregled, ga mam maja. Ga nameravam delat vsaj vsake dve leti. Ful mi je bedno ker večina mojih kolegic še sploh ni bila pri ginekolgu, al pa moja bf ki ni šans da jo spet spravim na pregled. Meni se pa to zdi res ful pomembno no, nevem. Pa tut če je neprijetno, jbg, sej je pri zobozdravniku tut, pa vseen ne bom čakala da bom cela škrbasta in šele potem šla. ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2627 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6744 posts

Posted 28 December 2009 - 04:49 PM

Oh, jst pa imam zadnje čase kar probleme s tabletkami. Sem bila zdej bolna cel teden in sem kar dvakrat pozabla vzet kontracepcijsko.
Kaj ve jih mislite dalj časa jemat? Jaz jih jemljem zdej eno leto in sem se odločla, da jih bom samo še eno leto... potem pa bo, kar bo smile.gif
  • 0

#2628 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 December 2009 - 08:08 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 28. 12. 2009 - 14:52) View Post

Princeska:

Tamaro Goslar Žiberno imam. Ko sem bla tam, mi ni ekstra prijazno in fajn delovala, ampak zaenkrat bo ok. Pa mene zdaj ne moti več glede tega pregleda. Zaenkrat še nisem imela problemov spodaj, če jih bom imela, grem tako ali tako lahko tja, drugače pa po 20. In neizmerno mi je fajn slišat pohvale okoli Yaz tabletk. Can`t wait biggrin.gif .

Ja, jst mam tud njo.

Sem bila zelo zadovoljna. Fajn je pa da se pogovorit z njo.

QUOTE(Nincha @ 28. 12. 2009 - 14:55) View Post

A Yaz so prov nove zdej? A je to namesto Yarine?

Jst sem se tut naročila na pregled, ga mam maja. Ga nameravam delat vsaj vsake dve leti. Ful mi je bedno ker večina mojih kolegic še sploh ni bila pri ginekolgu, al pa moja bf ki ni šans da jo spet spravim na pregled. Meni se pa to zdi res ful pomembno no, nevem. Pa tut če je neprijetno, jbg, sej je pri zobozdravniku tut, pa vseen ne bom čakala da bom cela škrbasta in šele potem šla. ermm.gif

Ma ja. Sej k enkrat greš, pol več ni nobene panike. Vsaj men.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2629 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 28 December 2009 - 08:44 PM

jst mam tudi Yaz po novem.
  • 0

#2630 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 28 December 2009 - 09:02 PM

QUOTE(Christianne @ 28. 12. 2009 - 16:49) View Post

Oh, jst pa imam zadnje čase kar probleme s tabletkami. Sem bila zdej bolna cel teden in sem kar dvakrat pozabla vzet kontracepcijsko.
Kaj ve jih mislite dalj časa jemat? Jaz jih jemljem zdej eno leto in sem se odločla, da jih bom samo še eno leto... potem pa bo, kar bo smile.gif

jaz sem bla na tabletkah 9 let, zdaj pa mam Nuvaring(ko je tak skoraj isto )zakaj a se bojiš jemat tabletke???
  • 0

#2631 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 December 2009 - 11:15 PM

Saj mislim, da sem to enkrat že spraševala, pa vseeno; se 7-dnevno pavzo med jemanjem tabletk lahko skrajša?
  • 0

#2632 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 29 December 2009 - 12:32 AM

Lahko, samo podaljšat je nesmeš. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2633 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 December 2009 - 12:54 AM

Tega jaz nisem vedla ohmy.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2634 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 29 December 2009 - 01:06 AM

A da ne smeš podaljšat? Saj piše v navodilih, če podaljšaš pavzo potem raven hormona tako pade, da nisi več zaščiten. In če podaljšaš za 2 dni je pač isto kot če pozabiš 2 tabletki.
  • 0

After all this time?

Always.

#2635 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 December 2009 - 01:14 AM

Da lahko skrajšam ! Tega nisem vedla.
  • 0
Viens, reste ici!

#2636 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 29 December 2009 - 01:18 AM

Aja biggrin.gif Ja, to pa lahko.
  • 0

After all this time?

Always.

#2637 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 December 2009 - 03:30 AM

jz tud ne nincha, hvala za info biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2638 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6744 posts

Posted 29 December 2009 - 09:03 AM

Hihi, ma sej piše v navodilih oops.gif kaj nobena ni prebrala na začetku smile.gif tongue.gif

QUOTE(Lo-Fi @ 28. 12. 2009 - 21:02) View Post

jaz sem bla na tabletkah 9 let, zdaj pa mam Nuvaring(ko je tak skoraj isto )zakaj a se bojiš jemat tabletke???

Ej, ma ne vem zakaj. Ker je pač tableta. Preprosto. In si mislim, da jih ni dobro preveč konzumirat. Sam 9 let je pa kar dolga doba. Čeprav jaz sem se odločila za dve leti tudi zato, ker potem če bo kaj ratalo, da zanosim, bo otroček že dobrodošel.
  • 0

#2639 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 December 2009 - 10:00 AM

ja ziher bo ratalo biggrin.gif
  • 0

#2640 Sinnaia

Sinnaia