Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

#2601 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 June 2010 - 11:10 PM

Sam ta Diorjev pride malo lisast, vsaj meni.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2602 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 01 June 2010 - 11:19 PM

Meni je bil pa super občutek na koži, krasno se maže in v primerjavi z Revlon CS je lahek kot peresce. Pri Revlonu me moti ta težek občutek na koži, zato bi probala kaj novega, ampak vsi, ki sem jih poskusila so mi bili ali premalo prekrivni ali pa premalo matirajoči, ali pa oboje skupaj. ermm.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 01 June 2010 - 11:26 PM

Meni je pa ful žal za mineralne pudre, ker mi je všeč kakšen finiš naredijo, ampak mi vsi prav grdo potemnijo na obrazu. Zdaj imam Sweetscents Warmed Biscotti, ki naj bi bil iber svetel, pa je na začetku super, ko ga imam pa kako urco gor, se mi zdi, da grozljivo potemni. :/
  • 0

#2604 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 02 June 2010 - 02:01 PM

Danes sem šla nažicat tester od Lancome TIU, žal niso imeli najsvetlejšega odtenka za mi dat, ampak srednjega. No za doma probat bo že.
  • 0

#2605 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 08 June 2010 - 07:17 PM

Je katera že imela E.L.F. mineralne pudre v prahu? Glede na zelo nizko ceno razmišljam, da bi si katerega omislila, ampak ne vem kaj naj izberem. Ogledujem si Mineral foundation in Mineral booster. Koliko sploh prekrijejo te mineralne podlage? To je namesto tekočega pudra, ne pa za čez, če prav razumem? Se glede prekrivnosti sploh lahko kosajo s tekočimi?

No ta Mineral booster pa je, kolikor sem brala namenjen bolj za matiranje in utrjevanje. Če rabim puder v prahu za matiranje je torej bolje vzeti tega slednjega ali foundation? Je sploh kakšna razlika med tema dvema. Si ne znam predstavljat, ker še nisem imela nobenega mineralnega pudra, zato se opravičujem za morebitna neumna vprašanja. laugh.gif
  • 0

#2606 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 08 June 2010 - 07:41 PM

Da, namesto tekočega. Prekrivnost se razlikuje od firme do firme. Za ELF ne vem (vpiši v google elf mineral foundation review). Booster ni prekriven, samo zakrije pore/gube (domnevno biggrin.gif ), matira, bolj mehko kožo nardi, podaljša obstojnost pudra.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2607 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 08 June 2010 - 07:50 PM

Si ga že imela? Sicer sem imela namen nabavit Sweetscents mineralni puder, ampak zdaj razmišljam o E.L.F-u, ker si bom še kaj kupila od njih, pa še cenejši je ta puder.
  • 0

#2608 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 09 June 2010 - 11:48 AM

QUOTE(Marmelada @ 8. 6. 2010 - 20:17) View Post

Je katera že imela E.L.F. mineralne pudre v prahu? Glede na zelo nizko ceno razmišljam, da bi si katerega omislila, ampak ne vem kaj naj izberem. Ogledujem si Mineral foundation in Mineral booster. Koliko sploh prekrijejo te mineralne podlage? To je namesto tekočega pudra, ne pa za čez, če prav razumem? Se glede prekrivnosti sploh lahko kosajo s tekočimi?

No ta Mineral booster pa je, kolikor sem brala namenjen bolj za matiranje in utrjevanje. Če rabim puder v prahu za matiranje je torej bolje vzeti tega slednjega ali foundation? Je sploh kakšna razlika med tema dvema. Si ne znam predstavljat, ker še nisem imela nobenega mineralnega pudra, zato se opravičujem za morebitna neumna vprašanja. laugh.gif

Oj! Najprej mineral boostr ni puder ampak zgolj brezbarven prah, ki ti matira. Torej nič ne prekriva.

Kar se pa mineralnega pudra tiče pa sem jaz čisto navdušena. Imam odtenek light (ki je svetlejši in roza potegne- je narobe napisano na spletni strani) in mi super ustreza. Sicer ni svetel za porcelanasto polt ampak za poleti je super. Fajn je imet kabuki čopič zraven za lažje nanašanje. Prekriven ni kaj dosti, ampak lepo poenoti ten kože. Za ostalo uporabim korektorje. Prav tako se sploh ne vidi, da ga imaš na sebi, ker sem že dobila pohvale kako lepo kožo imam brez pudra laugh.gif V glavnem jaz sem za to ceno super zadovoljna. Potrebno pa je pazit glede odtenka. Fair odtenek je namreč zavajujoč, ker je baje temnejši kot light, prav tako pa potegne na oranžno. Aja pa prednost teh je, da lepo matirajo, se nič ne svetiš. Prav tako pa lahko tudi z nanosi reguliraš prekrivnost do neke mere.

Aja slabost pa je, da rabiš čas, da se naučiš tole zadevo nanašat, ker je kr pocarije s tem prahom, ki se ti lahko raztrese, če si štor tak kot jaz. Zdaj že obvladam laugh.gif
  • 0

#2609 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 June 2010 - 12:01 PM

Joj, jst sm si tud tale mineralni puder v prahu kupila od ELF, pa ga sploh še uporabila nisem. rolleyes.gif

Sam mislim, da sm pa lih fair odtenek vzela...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2610 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 June 2010 - 02:54 PM

Jaz mam mineralnega od ELF, katastrofa (k vse do zdej od ELFa). Vzela sem najsvetlejšega, cela sem oranžna (baje so pomešani odtenki, tisti ki je drugi najsvetlejši je v resnici najsvetlejši-zakaj tega ne popravijo ne vem rolleyes.gif ), prekrije popolnoma nič. K en beden prah z oranžnim pridihom.
  • 0

• Guests

Posted 09 June 2010 - 03:03 PM

Sori, če je že bilo kaj govora o tem, pa sem mogoče spregledala. Zanima me, če je katera že poskusila tekoči puder Lavera (DM ma to firmo). Mal sem ga na roko probala, pa se mi zdi tak dosti tekoč, glede na to, da imam suho kožo.
Mi je dovolila prodajalka, da naslednjič lahko vzamem vzorček tega pudra v en lonček, da doma na obrazu probam. Bi rada še ulovila ta 50% popust, tako da bom jabrž že jutri letela po "testerček", pa kar kupila, če mi bo odgovarjal.
Nad Revlonom pa ne bi mogla bit bolj razočarana... down.gif
  • 0

#2612 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 09 June 2010 - 03:21 PM

Ej js mam tretji CS puder in ti povem, da niti 2 nista bla še enaka. Ta ki ga mam zdej je fajn je bolj tekoč ampak fajn prekriven, se pa lepo maže (ok zdej prot koncu je tud že gostejši), drugi je bil pa katastrofa in ga nisem niti do konca porabila. Ful je bil gost in nemogoče ga je blo lepo razmazat.
  • 0

#2613 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 09 June 2010 - 05:04 PM

QUOTE(bellini @ 9. 6. 2010 - 12:48) View Post

Oj! Najprej mineral boostr ni puder ampak zgolj brezbarven prah, ki ti matira. Torej nič ne prekriva.

Kar se pa mineralnega pudra tiče pa sem jaz čisto navdušena. Imam odtenek light (ki je svetlejši in roza potegne- je narobe napisano na spletni strani) in mi super ustreza. Sicer ni svetel za porcelanasto polt ampak za poleti je super. Fajn je imet kabuki čopič zraven za lažje nanašanje. Prekriven ni kaj dosti, ampak lepo poenoti ten kože. Za ostalo uporabim korektorje. Prav tako se sploh ne vidi, da ga imaš na sebi, ker sem že dobila pohvale kako lepo kožo imam brez pudra laugh.gif V glavnem jaz sem za to ceno super zadovoljna. Potrebno pa je pazit glede odtenka. Fair odtenek je namreč zavajujoč, ker je baje temnejši kot light, prav tako pa potegne na oranžno. Aja pa prednost teh je, da lepo matirajo, se nič ne svetiš. Prav tako pa lahko tudi z nanosi reguliraš prekrivnost do neke mere.

Aja slabost pa je, da rabiš čas, da se naučiš tole zadevo nanašat, ker je kr pocarije s tem prahom, ki se ti lahko raztrese, če si štor tak kot jaz. Zdaj že obvladam laugh.gif

Light je torej svetlejši kot Fair, ampak je light še vseeno pretemen? No jaz bi v bistvu rabila en puder v prahu za matiranje, za čez tekoči puder. Pa nisem vedela, karei od E.L.F. bi bil boljši, Foundation ali Booster. Bolje torej, da vzamem Booster, pri tem vsaj odtenka ne morem zgrešit? biggrin.gif
  • 0

#2614 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 09 June 2010 - 05:17 PM

Ja potem je MB pravi za tebe.
  • 0

• Guests

Posted 09 June 2010 - 05:24 PM

QUOTE(ora @ 9. 6. 2010 - 16:21) View Post

Ej js mam tretji CS puder in ti povem, da niti 2 nista bla še enaka. Ta ki ga mam zdej je fajn je bolj tekoč ampak fajn prekriven, se pa lepo maže (ok zdej prot koncu je tud že gostejši), drugi je bil pa katastrofa in ga nisem niti do konca porabila. Ful je bil gost in nemogoče ga je blo lepo razmazat.

Kako to, da si se odločila tretjega kupit, če te je drugi razočaral? Samo radovednost. smile.gif

Jaz imam tudi CS (če o Revlonu govorimo, seveda) in sem popolnoma razočarana. Sploh se mi ne razmaže lepo. Očitno ga bom morala "redčit" s kakšno fajn tekočo kremo, al kaj. rolleyes.gif
  • 0

#2616 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 09 June 2010 - 05:46 PM

Marmelada, za booster sem malo prej brala ocene in vse babe s svetlo kožo pravijo, da ni brezbarven, da zna biti rozast. Če si zelo svetla, se bo pomojem poznalo.

Za CS pravijo, da je za suho neprimerno boljši. Bolj mazljiv, manj maskast, se ne svetiš tako hitro (ampak ne izsušuje). To zadnje je malo čudno, ampak je ogromno ocen v katerih to piše. Poleg vsega ima še enkrat višji spf pa minimalno t. dioksida (za mastno ima spf 6 in 7,3% t.d., za suho ima spf 12 in 1,6% t.d. huh.gif ), zaradi katerega se mnogim mašijo pore.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2617 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 10 June 2010 - 06:35 PM

Hmmm...zdaj pa sem v dilemi glede Mineral Boosterja, ali naj tvegam in vseeno probam. hmm.gif Sem pa kar svetla ja.

CS sem enkrat probala različico za suho kožo ampak jaz sem se ful svetila že takoj po nanosu.
  • 0

#2618 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 10 June 2010 - 06:56 PM

Jaaa mene tut zanima za laverine pudre, ampak kokr sm vidla, je to bolj tko barvna krema, ker so zlo vodeni, kaj je pa tist transparent puder, kaj je fora tega, a katera ve?

• 0

• Guests

Posted 10 June 2010 - 07:47 PM

Levčk...jaz sem danes kupila Laverinega najsvetlejšega. Un transparent pa zgleda ful teme, ko ga daš na kožo, potem pa se kar porazgubi, ko razmažeš. Ne vem, v čem je poanta. hmm.gif
Ja, tak lahek izpade...zelo tekoč. Bom poskusla, pa povem kaj več. smile.gif
  • 0

#2620 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 10 June 2010 - 07:59 PM

Ja, plis smile.gif da ne zamudim akcije ;P
  • 0

0 user(s) are reading this topic