Recepti - SLADICE
Posted 04 November 2012 - 10:16 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 November 2012 - 11:27 AM

Prvič sem ga pekla premalo, včeraj predolgo. 10-12 minut pri naši pečici ne gre skozi, mislim, da je treba pečt vsaj 15. Moja taktika naslednjič bo pri 14i minuti vklopiti ventilacijsko in nato še 2 minuti peči, potem pa ven.
2 jajci
60 g sladkorja
60g moke
100 g temne čokolade
50 g masla
Pečico segrejemo na 170°.
Maslo + jajca penasto umešamo.
Čokolado stopimo na vodni kopeli, dodamo maslo. Moko presejemo, nežno vmešamo k jajcem.
Modele posipamo s kakavom v prahu, nalijemo maso in damo pečt za 12-15 minut.
Zvrnemo na krožnike, serviramo s kepico vanilijevega sladoleda in malinami.

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 November 2012 - 08:25 PM

Posted 06 November 2012 - 08:03 AM
Aja, pa jaz dam za izboljšanje okusa noter še 1 žličko pomarančne marmelade z lupino - pika na i.
Drugače je pa pri tem receptu majhna količina, ali pa imamo mi prevelike modele za peko, ker nikoli ne zraste čez rob. :-)
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 November 2012 - 11:09 AM
Posted 08 November 2012 - 06:16 PM
Ingverjevi piškoti
-280 g moke
-20 g mletega ingverja
-5 g sode bikarbone
-ščepec soli
-165 g zmehčane margarine
-10 g rjavega sladkorja
-1 jajce
-60 ml melase
Zmešamo moko, ingver, sodo in sol. Posebej zmešamo margarino in sladkor ter dodamo jajce in melaso. Tej mešanici dodamo mešanico z moko. Oblikujemo kroglice v velikosti orehov in jih pred pečenjem povaljamo v rjavem sladkorju. Pečemo na 175 °C približno 10 minut.
Pravkar pečeni:
Za ljubitelje ingverja so zmagoviti. Običajno se ljudje, ko jih pokusijo, delijo na tiste, ki jim malo preveč pečejo in tiste, ki so jim za dol past. Sama seveda spadam v drugo skupino. style_emoticons/default/biggrin.gif
Naredila piškote po tem receptu. Dala sem malo več sladkorja, ker sem mislila, da bo premalo, zdaj pa so mi malo presladki

Še moja slika:

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 08 November 2012 - 06:59 PM

Posted 08 November 2012 - 07:30 PM
Ingverjevi keksiči izgledajo dobro (ampak nisem navajena na ta okus, zato raje ne delam, doma imamo pa ful ingverja, ker je čisto podivjal letos) - kje kupujete melaso?
Baking season!

Posted 09 November 2012 - 10:35 AM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 15 November 2012 - 03:19 PM

Jaz že malo izbiram, oz pač ko vidim kak dober recept si ga shranim, potem bova itak z mamo skupaj izbrali. Imam pa že nekaj obetavnih.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 November 2012 - 03:24 PM

oz. melasine, ker so fini za okraševanje (za otroke). Odvisno od časa, no. Teli http://www.kulinarik...carski-piskoti/ mi izgledajo ful dobri in so tudi že na seznamu (bi jih malo po svoje edino).
Te Gingerbread cupcakes so mi ful lušni

http://tidymom.net/2...bread-cupcakes/
Posted 15 November 2012 - 03:26 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 November 2012 - 03:28 PM
Posted 15 November 2012 - 03:28 PM
Deorate Christmas Cookies Easily

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 November 2012 - 06:24 PM

Jaz bom pekla kokosovo potico, medenjake, cimetove zvezdice, cimetove kekse, amarette, speculas, limonine srčke z makom pa še kaj. Upam, da mi uspe

Posted 15 November 2012 - 07:23 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 November 2012 - 09:22 PM
Cimetove zvezdice sem jaz lani delala in mi niso uspele, a so bile tako dobre, najboljše od vseh! (imele so gor tudi belo glazuro). Letos ponovim vajo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 November 2012 - 09:27 PM

Posted 15 November 2012 - 09:30 PM
Aja, pa za zgornji čokoladni souffle, danes sem v Lidlu videla skodelice prav v ta namen, po 3 v kompletu, par €.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users