V Lokusu smo mi redno. Nam je spotoma, ko gremo na sprehod ali s kolesi. Meni imajo tudi dobre torte, sladoled je pa porazen. Pa Rožnik in Mostec.
Med Livado in Kavalom v Tacnu se z mami odločava.
Posted 23 March 2022 - 05:46 PM
V Lokusu smo mi redno. Nam je spotoma, ko gremo na sprehod ali s kolesi. Meni imajo tudi dobre torte, sladoled je pa porazen. Pa Rožnik in Mostec.
Med Livado in Kavalom v Tacnu se z mami odločava.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 March 2022 - 06:04 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 23 March 2022 - 06:28 PM
Švicarija v Tivoliju, ampak se razen kave nič nismo gostili tam. Šli smo na ogled, ker bomo imeli službeno zabavo tam.
Na Rožniku je nekaj malega igral, ni omembe vredno, ampak nas ne moti, ker se ustavimo bolj za kaj pojest in spit, potem pa dalje. V Mostecu imajo boljše flancate in nasploh dobro domačo hrano, pa tudi igrišče je. Katja (Povsod je lepo) je ravno ta vikend pohvalila joto in kruh. O. tam dostikrat je zelje in klobaso.
― V. Van Gogh
Posted 23 March 2022 - 06:39 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 March 2022 - 07:16 PM
Piazza ima fino (italjansko) hrano, samo za otroke ne vem, kako je tam. Vsakič, ko gremo, je nabito polna.
Zadnjič smo bili v Kavalu na Tacenski, tudi ok.
Fajn lokacija je Gostilna Mars, mislim, da imajo urejeno igrišče zadaj, v Mateni, samo vprašanje, kaka je hrana tam, bolj simple verjetno. (:
Druga kul lokacija je ob Podpeškem jezeru, pa tak prijeten ambient notri, sam, again, kar se hrane tiče, ne vem, pa za otroke tudi ne vem, a so kaka igrala. Imeli so dobro kuhano vino pozimi.
Tole verjetno ne bo v pomoč, sam sem že začela tipkat, pa bom pustila, mogoče pride prav za kdaj drugič
Vitanjski konci - fine ribe + meni najboljša krompirjeva solata ever, sam ne vem, če so že odprti (in se vam da vozit do tja) - Turistična kmetija Polenik. Poleti imajo okoli svojega vrta en kup živali, ampak res en kup, raj za otroke, je pa preprosto, domače, mal kičasto Sam, glede na to, da sta vsaj vidva kar foodie-ja, ne pričakovat presežka.
Lahko se pa peljete na Roglo. Tam gor je ena hiška/okrepčevalnica, nasproti cerkve, meni imajo ful okusno domačo hrano, pa sladice. Lahko greste na Pot med krošnjami. Samo bo verjetno gneča gor ta vikend. Na Kopah ima Lukov dom tudi okusno ponudbo, se sprehodite malo okoli. Sam to je precej vožnje iz Lj, cca 2h.
Morda kak tak domač kmečki turizem poiščete, bi znal met fajn ponudbo, namesto prav restavracije. A ni nekje nad Vrhniko tudi ena priljubljena oštarija?
V podobnem dometu mi pade na pamet še Tehniški muzej v Bistri, mislim, da je tam prav fajn, pa če si s tamalim še pogledate razstavo, bo verjetno tudi nekaj zanj
Jaz grem, če iščem specifično kaj takega, pogledat na trip advisor ali pa preberem te recenzije iz Mladine.
V Radovljici sem tudi fajn jedla, taprva gostilna/restavracija, imajo veliko teraso, čisto na začetku, pred vstopom v staro mestno jedro na desni.
Pa v Strunjanu, bog mi pomagaj, same odročne lokacije ti naštevam, sam je bilo ful dobro tam tudi, na koncu pinijevega drevoreda ob cesti, gostilna Sosič. Odlični lignji.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 March 2022 - 07:30 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 23 March 2022 - 08:40 PM
Ošterija Pr'noni mi je tudi pri srcu, ambient je lep, imajo leseno teraso na visokem podestu. Ali je kid friendly, ne vem Je eden mojih favoritov, kadar kdo pride v Lj, da ga povabim ven na kosilce.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 March 2022 - 09:18 PM
― V. Van Gogh
Posted 24 March 2022 - 07:24 AM
Posted 25 March 2022 - 12:11 PM
Posted 25 March 2022 - 12:19 PM
Posted 25 March 2022 - 12:21 PM
Posted 25 March 2022 - 12:24 PM
Posted 25 March 2022 - 12:27 PM
Posted 25 March 2022 - 12:32 PM
Posted 26 March 2022 - 01:15 PM
Včeraj sem bil s prijetno družbo v gostilnici 5-6 kg, Eipprova 17, LJ. Point je bil, da poskusimo pico, ki jo sicer jemo v Garaži, sicer pa je ponudba razvidna na internetu. Torej, ocena se glasi: lokal je ob Gradaščici, na žalost nima miz zunaj. Prostori so primerni po višini, hočem reči, da niso kake nizke majhne čumnate, v katerih se zna pri veliko gostih nabirati slab zrak. Skupaj z opremo jedilnice delujejo prijetno, kar omogoča boljšo kulinarično izkušnjo. V nadaljevanju se bom omejil na oceno pic. Receptura je drugačna od tiste v Garaži. Resto je rahlo in nekako napihnjeno, ko je pečeno. Bili smo trije, vsakdo od nas je naročil drugačno. Ena je bila vegetarijansko orientirana z dodatno burrato, druga je bila z morskimi sestavinami, vključno s koščki ribe, testo pa je bilo obarvano s sipinim črnilom, jaz pa sem naročil klasiko, torej margarito s parmskim pršutom in dodatkom nduje (to je namaz iz speštane pancete in peperončina, razmeroma pekoč). Vsi trije smo si bili edino v oceni, da so pice odlične, očitno so vsebovale kvalitetne sestavine. V tej točki so nadvse resna konkurenca Garaži, hkrati pa smo se strinjali, da sta recepturi tako različni, da primerjava pravzaprav ni mogoča. Človek se pač mora odločiti ali bo šel v 5-6 kg ali v Garažo. Odločitev v nobenem primeru ne bo kiks. Pili smo hišno lager pivo (moški del družbe po dve veliki per capita), menda blizu češkim lagerjem. Prijetno, ampak čez tri velike pire v eni seansi ne bi šel. Pod črto je bila številka kajpak višja kot v Garaži, ampak glede na sestavine, je bila realna. Postrežba je bila korektno mladostna. Prijetna izkušnja, lokal toplo priporočam.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 26 March 2022 - 01:41 PM
Posted 26 March 2022 - 02:17 PM
Bil, ja, tudi oceno sem napisal. Testo z drožmi me ne fascinira. Pa predrago je tam.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 April 2022 - 07:10 AM
Ne morem si kaj, da ne bi priobčil mnenja o kavi v TOZD na Ljubljanici. Moja priljubljena kava je iz Kolumbije, zato le izjemoma naročim drugo, recimo zato, ker je tisti dan nimajo. Pred par tedni sem ostal brez besede, ker je z drugim požirkom bila neprijetno kislega okusa. Pojasnili so mi, da je to pri kolumbijski kavi običajno. Včeraj popolne se je izkušnja ponovila. Poznam lastnika, zato sem ga na primeren način pobaral, kaj je s kavo. Razlogi, da postane kava kisla, so verjetno res zunaj njegovega dosega. Jaz na njegovem mestu bi prenehal streči kolumbijsko kavo. Razume se, da bi obračunal z dobaviteljem...
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 03 May 2022 - 09:05 AM
Prikimavam zgornji oceni Errola za 5-6 kg.
Malo se je nabralo ocen.
Začnimo z zadnjo
Krčma na gradu Bogenšperk
Kakšno leto že je odprta gostilna na gradu. Z možem sva bila skeptična, on še precej nostalgičen(njegova starša sta pred leti tam delala in živeli so na gradu).
Dokočno brco v rit smo dobili po Napotnikovi oceni odlično v zadnji MLadini. Z nama je bila še tašča.
Fant se ni zmotil. Na izbiro imaš ribji ali mesni meni. MIdva sva izbrala različna menija in si, po najini dobri navadi, krožnike na pol poti izmenjala. Glede na jedi, vegi varianta ni izključena, po moje.
Začne se s pozdravom iz kuhinje, nato pa še 4 jedi. Jedi so dobre, okusi in teksture premišljeni. Meniji se menjajo na nekaj tednov. Cena je izjemno korektna: 29 €, vinska spremljava je dodatnih 18€. Mi ej nismo vzeli, zraven smo spili le deci vina.
Zmotile so me slovnične napake na meniju(njihova klasična napaka nasploh, bi se jim kar za lektorico ponudila )
Če greste kdaj na grad, so dobre tudi torte in sladoled. Dobre, ne pa vrhunske.
Ne priporočam pa njihove druge gostilne, Kuhla. Tista bazira bolj na malicah.
Špacapanova hiša, Kras
Z možem sva šla sem za njegovih 40. Vzela sva 8 hodni meni z eno vinsko spremljavo.
Hrana je vrhunska, postrežba zelo na nivoju, vzdušje prijetno. Nekje na pol poti je prišla čudaška, bolj glasna združba, ampak na to gostilna pač nima vpliva.
Ima pa en minus: porcije bi lahko bile večje. Bolj sva se najedla od 4 hodnega menija na BOgenšperku kot 8 hodnega s kupom pozdravčkov iz Špacapana.Pa ne bi rekla za moža, ampak tudi jaz nisem bila sita.
Cena: 80€ meni, vino 40€, če se ne motim.
Obe zelo priporočam! Sploh Bogenšperk, ki je šele na začetku svoje poti in se zelo trudijo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 members, 0 guests, 0 anonymous users