Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2601 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 10 April 2015 - 05:25 PM

^ Meni je bil tudi všeč. 

Dobila sem asociacijo na Looper. 

Ga moram še enkrat pogledat, se ga samo bežno spomnim, čeprav mi je bil ful dober. Si pa nista podobna, če izvzamem potovanje v času.

Včeraj sem pogledala Unbroken, ki ga je režirala Angelina Jolie. Sicer nisem prevelika privrženka vojnih filmov, ta je pa res odličen in zelo ganljiv. Ni pa za vsak dan, ker je res težek film, mene je ob vsem trpljenju, ki ga je prikazal, prav stiskalo in tudi jokala sem, kar se redko zgodi. Uganka mi je, zakaj nima višje ocene in zakaj je prejel samo 3 nominacije za Oskarja, v samih manj pomembnih kategorijah.  

Pred kratkim sem pogledala še vojni film The Water Diviner in mi je v primerjavi s tem mlačen in povprečen.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2602 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 13 April 2015 - 10:40 AM

Elysium 2013

Čisto preveč ameriško sentimentalnega sranja je imel za moj okus, pa zgodba ima nekaj lukenj.

Dobra ideja, realizacija precej slaba. Ni pohvalno, če komaj čakaš, da glavna oseba umre, da greš lahko spat :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2603 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 13 April 2015 - 01:29 PM

Prisoners

Prisoners.jpg

Dober, pa čeprav precej moreč film. Ima par lukenj, ampak je kljub temu postil pozitiven vtis.

• 0

#2604 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 April 2015 - 09:52 AM

Jaz mislim, da si je Jamie Dornan poštenega mastiča pljunil v lastno skledo. Glede na to, da je rekel, da v naslednjih delih ne bo več igral (in to izjavo bojda že preklical, hm), je tudi njemu žal. Jebeš denar, če ti sloves pade pod nulo. On je za take vloge, kot jo igra v The Fall in pika. 

Se strinjam s tem navedkom.

Včeraj sem gledala 50 odtenkov sive (M. mi je ušel :D ). Sem pričakovala slab film, ampak ne tako slabega (se še komu zdi, da se jim je mudilo z montažo?). Igra obupna, dialogi za lase privlečeni, še soundtrack je beden. Pričakovala sem da bom lahko vsaj glavnega igralca občudovala, ampak če ga spomnim iz The Fall.....ni primerjave. Kot, da ni isti igralec.

1/10

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2605 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16829 posts

Posted 14 April 2015 - 11:06 AM

Sem pogledala unbroken, in mi ni prav nič poseben film. Nekaj podobnega sem že gledala, z Glenn Close v glavni vlogi, samo da so bile tam v taborišču ženske.

http://www.imdb.com/title/tt0119859/

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2606 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 20 April 2015 - 02:18 PM

Prisoners je bil meni ful všeč, eden boljših zadnje čase. Imam tudi jaz v spominu, da je bila ena luknja, ali več?, se ne spomnim več dobro, ampak mi je bil ful všeč.

Končno sem pogledala Now you see me in moram reči, da me je ful razočaral. Pričakovala sem veliko več. Zgodba mi je bila kar nekaj, totalno za lase privlečeno, razplet mi je tudi bil mimo.

Vidim, da je več verzij filma Loft. A ta iz 2008 je original, novejši so pa remaki ali kako?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2607 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 20 April 2015 - 02:24 PM

Ne, ta je remake. Nisem zasledila, da bi bila se kaksna novejska verzija.

Prisoners je pa odlicna kriminalka.
  • 0

― V. Van Gogh

#2608 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 20 April 2015 - 06:41 PM

Jaz sem se pa ob Now you see me precej zabavala, presežek pa resda ni. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2609 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 25 April 2015 - 09:45 AM

Delivery Man (2013) je čista kopija filma Starbuck (2011). Skoraj nisem mogla verjeti, da je vse razen igralcev, jezika in lokacije, kjer se film odvija vse enako. Sta sicer oba filma posrečena, ampak če je le možno, poglejte original.

• 0

#2610 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 28 April 2015 - 11:00 AM

Barefoot in the Park :wub:  :wub:

• 0

#2611 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 28 April 2015 - 11:22 AM

Redford!  :w00t2:

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2612 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 28 April 2015 - 11:24 AM

Midva sva gledala par dni nazaj Spy Games :) se spomnim, da sem ga pred časom že videla, ampak mi je dober. Redford in Pitt sta oba super.

• 0

#2613 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 28 April 2015 - 03:51 PM

Tok sta luskana v tem filmu. Obozujem stari Holywood:)
  • 1

#2614 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 29 April 2015 - 11:02 PM

Paddington - ful prikupen film z vrhunsko animacijo in dobrim sporočilom. Toplo priporočam.

7108_poster_iphone-9.jpg

• 0

#2615 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 04 May 2015 - 08:32 PM

Je gledala katera nove Avengerje v 3D? Se splača?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2616 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 05 May 2015 - 12:01 PM

Ni je več - Gillian Flynn

ni-je-vec-zepnica.jpg

jaz sicer berem knjigo (samo še zaključek mi manjka), ampak tole je pa ubrisana zgodba do konca!

Je že kdo prebral knjigo in gledal film? Se splača po knjigi še pogledat film ali raje ne?

• 0

Put A Kilt On It!

#2617 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 May 2015 - 12:06 PM

Poglej še film. Knjiga je sicer boljša, ampak je tudi film dober.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2618 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 05 May 2015 - 12:07 PM

ok, hvala. Sem raje preverila, da ne bi pokvarila knjige.

• 0

Put A Kilt On It!

#2619 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 05 May 2015 - 08:45 PM

Moja mami je tudi prebrala film in se ji zdi film enako dober. Jaz pa knjige nisem brala, film mi je bil odličen.

Lahko priporočam tudi Before I Go to Sleep (2014), pomoje bi bil marsikateri tukaj všeč.

In pa Selma (2014)! Tega sem ful dolgo čakala v dobri kvaliteti.

• 0

― V. Van Gogh

#2620 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 May 2015 - 08:28 AM

Včeraj sem gledala kratki film Turelem iz leta 2007 režiserja letošnjega favorita na canskem festivalu.

Odličen!

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users