(All about my mother) Todo sobre mi madre

Cecilia Roth stars in this celebrated film from Spanish director Pedro Almodóvar. Distraught over the death of her teenage son, Manuela drives to Barcelona to find the boy's father, an itinerant transsexual named Lola (Toni Canto). While combing the city's less reputable districts, she also meets up with Agrado (Antonia San Juan), a sassy transvestite prostitute, and Rosa (Penélope Cruz), a pregnant nun on her way to El Salvador. She also becomes the manager for Huma (Marisa Paredes), the actress her son idolized, and helps her through a run of A STREETCAR NAMED DESIRE.
Eden najbolj hvaljenih Almodovarjevih filmov, Gnijoči Paradajz ga ocenjuje s kar neverjetnih 98%. Požel veliko nagrad in pozitivnih kritik.
Meni pa ni bil kaj prida všeč. Oz. bi lahko rekla, da se mi je vlekel. Film je strašno naiven, kot primer lahko navedem, da glavni karakter (Manuela) po tragični izgubi ljubljene osebe zapusti službo, kar tako, se preseli v tuje mesto, kjer takorekoč brez problemov dobi novo službo, ter zasije na gledališkem odru. Niti v enem kadru ne žaluje zares, zdi se, kot da, razen kolegice, s katero pa si ne delujeta preveč blizu, nima nikogar v življenju, kar se zdi precej nerealno.
Meni je zgodba ful površno skup nametana, veliko stvari med seboj ne klapa, če seveda spremljaš tudi kaj drugega razen rdečo nit zgodbe.
Aaaaaampak ok. Recimo da gre za nerealističen, romantičen in, kot rečeno, naiven film. Potem niti ni zelo slab. Potem ima nek smisel - pač hvalospev ženski/ženskam, ki so predvsem matere in šele potem karkoli drugega, njihova trajna naloga pa je nesebična skrb za (fizične ali mentalne) otroke. Ostalih žensk v filmu ni.

All in all ga ne bi več gledala, oz. se mi ne zdi niti nekaj zelo hvale vreden. Ja ok, naiven, barvit film, nekaj smrti vmes (da film ne bo presrečen), igranje precej povprečno (sploh scene joka so mukotrpne

4/10