Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2601 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 28 June 2010 - 06:20 PM

Jaz pa moram komentirat (na kratko, ker se šibam učit):

(All about my mother) Todo sobre mi madre

IPB Image
Cecilia Roth stars in this celebrated film from Spanish director Pedro Almodóvar. Distraught over the death of her teenage son, Manuela drives to Barcelona to find the boy's father, an itinerant transsexual named Lola (Toni Canto). While combing the city's less reputable districts, she also meets up with Agrado (Antonia San Juan), a sassy transvestite prostitute, and Rosa (Penélope Cruz), a pregnant nun on her way to El Salvador. She also becomes the manager for Huma (Marisa Paredes), the actress her son idolized, and helps her through a run of A STREETCAR NAMED DESIRE.

Eden najbolj hvaljenih Almodovarjevih filmov, Gnijoči Paradajz ga ocenjuje s kar neverjetnih 98%. Požel veliko nagrad in pozitivnih kritik.

Meni pa ni bil kaj prida všeč. Oz. bi lahko rekla, da se mi je vlekel. Film je strašno naiven, kot primer lahko navedem, da glavni karakter (Manuela) po tragični izgubi ljubljene osebe zapusti službo, kar tako, se preseli v tuje mesto, kjer takorekoč brez problemov dobi novo službo, ter zasije na gledališkem odru. Niti v enem kadru ne žaluje zares, zdi se, kot da, razen kolegice, s katero pa si ne delujeta preveč blizu, nima nikogar v življenju, kar se zdi precej nerealno.

Meni je zgodba ful površno skup nametana, veliko stvari med seboj ne klapa, če seveda spremljaš tudi kaj drugega razen rdečo nit zgodbe.
Aaaaaampak ok. Recimo da gre za nerealističen, romantičen in, kot rečeno, naiven film. Potem niti ni zelo slab. Potem ima nek smisel - pač hvalospev ženski/ženskam, ki so predvsem matere in šele potem karkoli drugega, njihova trajna naloga pa je nesebična skrb za (fizične ali mentalne) otroke. Ostalih žensk v filmu ni. biggrin.gif Moških oseb pa tudi ne.

All in all ga ne bi več gledala, oz. se mi ne zdi niti nekaj zelo hvale vreden. Ja ok, naiven, barvit film, nekaj smrti vmes (da film ne bo presrečen), igranje precej povprečno (sploh scene joka so mukotrpne huh.gif).

4/10
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2602 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 June 2010 - 07:00 PM

^ Ta film sem gledala že dolgo nazaj, a se tudi meni ni zdel glih najbolj prida.
Najbolj všeč mi je od Almodovarja film Hable con ella (2002). Aja, pa seveda La mala educacion (2004)
Ostali mi pa niso najbolj povšeči.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2603 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 28 June 2010 - 08:26 PM

Jaz Almodovarja do sedaj še nisem videla, sem pa nekako imela v mislih, da so njegovi filmi bolj razgibani, temperamentni, no pa je bil vsaj ta malce medel. Barve, ki jih uporablja, so mi všeč.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2604 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 June 2010 - 08:31 PM

Ima en svoj poseben stil, meni ni glih med najljubšimi.
Zgoraj omenjena filma bi ti bila sigurno bolj všeč.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2605 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 30 June 2010 - 01:39 PM

IPB Image

The Human Centipede

Bolan film. sick.gif
Sicer so igralci na nivoju kakšnega televizijskega filma. Slabi.

Za pogledat, ampak... what has been seen can not be un-seen. ninja.gif

4/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

• Guests

Posted 30 June 2010 - 04:51 PM

Dans gremo 4 babe gledat sex and the city! teehee.gif
  • 0

• Guests

Posted 01 July 2010 - 06:33 AM

Eh. Dolhcalt. In ful predolg film. :/
  • 0

#2608 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46151 posts

Posted 01 July 2010 - 01:15 PM

Spread (2009)
IPB Image
Zgodba govori o tipu (Ashton Kutcher), ki je moška različica keš p****. Izbira si bogate ženske, v zameno za to, da jih zadovoljuje, živi na njihov račun, vozi njihove drage avtomobile... Hkrati s tem ko izkorišča udobje, se nemoteno kurvari okoli. Nekega dne naleti na dekle, ki je do njega povsem ravnodušna in on se ves navduši nad njo. Kmalu odkrije, da je to dekle v bistvu ženska različica tega kar je sam, ampak on je že zaljubljen vanjo...
Tak pač film. Mene ni pretirano navdušil. Ni mi glih užitek gledat kako se Kutcher, ki mimogrede v tem filmu zelo dobro zgleda, kurvari. Ampak ok, od filma itak nisem veliko pričakovala, zato me tudi ni pretirano razočaral. Morm pa rečt, da sem pričakovala drugačen konec, tako da me je takšen konec kot je prijetno presenetil.
4,5/10
  • 1

#2609 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 01 July 2010 - 03:16 PM

IPB Image

Our Family Wedding

Lahkotna romantična komedija, že 1000x videna zgodba, ko se dve družini ne marata, pa na koncu le prebrodita zamere in razlike.

Nič posebnega, a veliko boljša od When in Rome.

4/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2610 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 01 July 2010 - 05:47 PM

Zelo fajn psihološki film.

EXAM 2009

IPB Image

Trailer

Eight talented candidates have reached the final stage of selection to join the ranks of a mysterious and powerful corporation. Entering a windowless room, an Invigilator gives them eighty minutes to answer one simple question. He outlines three rules they must obey or be disqualified: don't talk to him or the armed guard by the door, don't spoil their papers and don't leave the room. He starts the clock and leaves....

8.9/ 10
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2611 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26046 posts

Posted 01 July 2010 - 08:41 PM

^ravno pogledala The Exam, ni bil slab smile.gif Ampak za ocenit ga bi ga pa mogla še enkrat pogledat al pa dobr prespat, tako da verjetno kdaj drugič.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2612 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46151 posts

Posted 02 July 2010 - 04:05 PM

I Love You, Beth Cooper (2009)
IPB Image
Ko Denis Cooverman, največji piflar na gimnaziji, med maturitetnim govorom javno izpove svojo ljubezen najbolj priljubljenemu dekletu na šoli, Beth Cooper, vsi ostanejo brez besed. Toda pravi šok sledi še isti večer, ko se Beth pojavi na Denisovem pragu z dvema najboljšima prijateljicama, da bi mu pokazala, kako se zabavajo priljubljeni dijaki...
Katastrofa. Ne vem kako naj drugače označim ta film. Sicer ima par smešnih trenutkov, ampak all in all je pa brezvezen. Po sami zgodbi sem pričakovala film v stilu Ameriške pite in Eurotripa, ampak film zavije v neke čudne vode, meni osebno nezabavnega humorja. Liki so butasti.. sploh bivši fant zaželjene Beth je prava cvetka debilnosti in antipatičnosti. Igra me ni prepričala. Jaz sem film sicer pogledala do konca, vendar s težko muko.
2/10
  • 1

#2613 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 03 July 2010 - 04:08 PM

Jaz se tak bednega filma ne bi niti gledat spravla. Se mi zdi, da kak vidiš naslovnico in kdo igra, da je obsojen na polom.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2614 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86629 posts

Posted 03 July 2010 - 04:31 PM

^ Indeed.

QUOTE(tašika @ 27. 6. 2010 - 20:56) View Post
The Curious Case of Benjamin Button

Včeraj končno gledala, a ne do konca, ker sem prej obupala. Vlekel se mi je nenormalno, verjetno tudi nisem bila razpoložena za tak film, dunno. Maska je res wow, ampak so efekti preveč očitni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2615 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 03 July 2010 - 07:15 PM

Meni je bil ta film zelo dober.
  • 0

#2616 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46151 posts

Posted 03 July 2010 - 07:43 PM

QUOTE(sade @ 3. 7. 2010 - 17:08) View Post

Jaz se tak bednega filma ne bi niti gledat spravla. Se mi zdi, da kak vidiš naslovnico in kdo igra, da je obsojen na polom.
Jah, če pa prebereš Dragičino oceno, ki pravi, da ni tako slab oz. da je kar ornk smešen, potem misliš, polom kljub naslovnici in imenom, ne more bit.

• 0

#2617 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 03 July 2010 - 08:12 PM

Pa kdo še Dragičine kritike resno jemlje laugh.gif tongue.gif
  • 0

#2618 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46151 posts

Posted 03 July 2010 - 08:18 PM

Jaz. tongue.gif cool.gif
  • 0

#2619 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 July 2010 - 11:20 AM

QUOTE(sade @ 3. 7. 2010 - 21:12) View Post

Pa kdo še Dragičine kritike resno jemlje laugh.gif tongue.gif

lol1.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2620 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 July 2010 - 12:44 PM

Unthinkable 2010

IPB Image

Še en super film. Trailer:

Opis:

The story hovers around a terrorist who has planted three nuclear bombs in United States of America and a black ops interrogator who is responsible to make that surrendered terrorist in divulging the locations of those bombs. As the story progresses it is witnessed that a combination of psychological techniques and extreme torture is applied on the terrorist who knows more than he claims he knows. However failure in able to crack the terrorist, the interrogator thinks the Unthinkable, applying the similar brutal methods on people close to him...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users