Jaz potem taistega podviga nisem še ponovila, takrat mi ni ratala lepo čvrsta mozzarella, se pa spomnim, da sem porabila maso
kot prav okusen 'sirni' namaz za na kruh.
Posted 19 September 2016 - 01:26 PM
Jaz potem taistega podviga nisem še ponovila, takrat mi ni ratala lepo čvrsta mozzarella, se pa spomnim, da sem porabila maso
kot prav okusen 'sirni' namaz za na kruh.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 September 2016 - 01:40 PM
Pri meni je bila prvi/drugi dan se kar, potem se pa v slanici ali v olju pocasi zacne malo topit, tako da je vsak dan bolj namazu podobno vse skupaj, ja
V bistvu sem dobila navdih za ponovitev podviga, ko sem videla kepo ledenih kock v zamrzovalniku ... vsake toliko se nabere, ce jih nekaj casa ne uporabljava in prevec odpirava zamrzovalni del, in bo ravno prav prislo.
Posted 19 September 2016 - 05:52 PM
Mene edino moti, da so take stvari tako drage. 16,5/kg, toliko stanejo boljši siri. Pa ne vsebujejo nobenih sestavin, ki bi upravičile to ceno.
Pica brez sira pa sploh ni prava pica.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 September 2016 - 06:03 PM
Mocarelo na zgodnjem linku lahko naredis za 3,18EUR, sem preracunala prejsnjic Nisem pa tehtala, koliko je pride. Za enega vec kot dovolj (fant ni privrzenec sira
).
Posted 19 September 2016 - 06:30 PM
Ne vem, če sem v naših trgovinah že zasledila tapiokino moko. V spletnih trgovinah stane kila 11 €.
― V. Van Gogh
Posted 19 September 2016 - 07:05 PM
Posted 19 September 2016 - 08:18 PM
Jaz sem jo kupila v azijski trgovini (na NL), 400 g za 0.90 EUR. LOL kake cene so to, 11EUR/kg?
Posted 19 September 2016 - 09:01 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 September 2016 - 09:03 PM
― V. Van Gogh
Posted 19 September 2016 - 09:10 PM
Bill Bullard
Posted 19 September 2016 - 09:59 PM
Posted 19 September 2016 - 10:17 PM
― V. Van Gogh
Posted 19 September 2016 - 11:42 PM
Posted 20 September 2016 - 06:16 AM
Ce jaz ne bi jedla t.i. junka, bi imela 45 kil.
Haha, Anouk, pa se rekla si, kako so pri vas drage posebne moke.
Ja, pac razne polnozrnate, koruzne, ajdove, pirine ... Take, iz katerih bi dejansko kaj spekel, ne pa da rabis samo zlicko ali dve za paniranje al nekaj
Jaz se drugace nisem zredila od junka takrat, samo od velikih in pogostih porcij vege hrane Pa datlji so tudi visoko kotirali na seznamu, haha.
Posted 20 September 2016 - 09:53 AM
Novi izdelki v Tescu (UK)
Posted 26 September 2016 - 12:07 PM
Recept za cokoladno torto z jagodami
Za biskvit sem uporabila recept iz knjige The Joy of Vegan Baking (p. 72), s tem da sem dala za tretjino manj sladkorja (standard, ko pecem kaj iz amerskih kuharskih knjig) in namesto vode menda sojino mleko, ampak mislim, da ne igra bistvene vloge. Recept sem podvojila in hkrati spekla dva biskvita (2r=20cm). Ko sta se ohladila, sem odrezala kupolasta vrha in prvega oblozila s polovickami jagod (zacnes z obodom, da je bolj estetsko, potem pa zapolnis se ostalo). Gor potem nabrizgas cokoladno kremo (spet - zacnes na obodu), potem nanjo poveznes na glavo obrnjen drugi biskvit (da dobis cisto ravno zgornjo plast, ki se ne drobi), nabrizgas se ostalo kremo in oblozis s svezim sadjem (ce imas prevec dela ali kaksno mladino za zaposlit, so mini modelcki za piskote ali kaj podobnega super ideja).
Za cokoladno kremo sem uporabila recept Ise Chandre Moskowitz (zdaj ze drugic, mi je bolj vsec, kot tisti od CPG iz zgoraj omenjene knjige, ker je bolj enostaven za pripravo in se ne rabis z agarjem zezat). Meni je prvic, ko sem delala tocno po navodilih, bila po 1h v hladilniku krema ravno prav cvrsta za brizgat, ampak se potem v hladilniku (cez noc recimo) se bolj strdi, tako da das komot manj cokolade (in/ali vec tekocine / svilnatega tofuja - jaz sem dala v drugi rundi 460g tofuja notri, ker sem ga imela pac za porabit, in je bila krema ravno super po 2h urah v hladilniku - ne vem pa, koliksno vlogo je pri tem igrala marmelada, ki jo je primesal fant, ali kako cvrsta bi krema bila danes ). Drugace pa lahko v vsakem primeru vzames torto iz hladilnika par ur, preden jo postrezes (da se krema malo zmehca), ali pa kombiniras na vrhu cokoladno kremo s stepeno smetano. Noz, pomocen v vroco vodo, je super za rezanje - sploh, ce je krema bolj cvrsta.
Posted 26 September 2016 - 01:28 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 05 October 2016 - 03:11 PM
Anouk, prvi link je neki čuden in ne dobim recepta za biskvit - bi se ti dalo slikat iz te knjige, če jo imaš doma, lepo prosim? Ali pa če je na netu kakšen recept za podoben biskvit?
Ta vikend se bom spravila poskusno speči 2 mali tortici premera 18 cm, ker bi rada naslednji vikend s torto navdušila fantovo družino za njegov 25. rd.
Ima kdo izkušnje, kako prilagajat količine sestavin za tak premer? Baje naj bi se prepolovilo glede na klasične recepte, če pa je recept pisan za tortico premera 20 cm,
pa itak 2 cm razlike pomoje ne igra nobene vloge.
Bill Bullard
Posted 05 October 2016 - 03:34 PM
Matilda, ti bom skopirala iz FB skupine, kamor sem objavila komplet recept:
CAKE
For *each* of the (8-inch/20cm) sponge cake layers, you'll need:
190 g flour
100 g sugar
30 g cocoa powder
1 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1/2 cup soy milk
1/2 cup water
1/3 cup (75 g) canola or sunflower oil
1 TBSP apple cider vinegar
1 tsp vanilla extract
First, mix together wet ingredients, then dry ones, and then stir together with a whisk until just incorporated. Divide into two cake pans that have been lined with parchment paper, greased and dusted with cocoa powder. I baked it in a fan assisted oven (convection setting) at 160C for 30 minutes but I hear some people prefer to bake it on a conventional mode - I haven't tested that out yet, but I'm planning on giving it a try next time. Let cool in the cake pans for 10 minutes, then flip them upside down on a wire rack and let cool completely. Cut off the domes with a serrated knife. Depending on personal preference (and expectations you and your guest may have from the cake), you may use some simple syrup, fruit juice or compote to lightly (!) sprinkle each sponge before assembling the cake.
FILLING
300 g semi-sweet chocolate (I used one with 60% cocoa), rasped or chopped into small bits)
400 g silken tofu
1/3 cup coconut cream
2 TBSP agave syrup
1 tsp vanilla extract
(several spoonfulls of berry preserves)*
Melt the chocolate in a double boiler, then set aside for a few minutes. In a blender, combine tofu, cream, syrup and vanilla and blend until completely smooth. Add melted chocolate and blend again. Transfer into a container and refrigerate for 1-2 hours (you may want to check the consistency every now and again and give it an occasional stir). For me, it took 2 hours in the fridge to achieve a suitable consistency for piping (it will firm further if you leave it in longer, so be mindful of that if you are refrigerating it over night - you may need to bring it to room temperature and/or beat it with a spoon/hand mixer to loosen up).
Za 2 biskvita sem podvojila sestavine in potem maso razdelila v dva 20 cm oboda. 18 cm bo tudi cisto fajn, samo malo visja torta (meni so take itak lepse kot nizke vecjega premera).
Posted 06 October 2016 - 11:43 AM
Hvala :* Nadev pride dovolj sladek in čvrst?
Malo sem skeptična, ker mi je enkrat na račun preveč tekočega nadeva VSE lezlo ven iz torte, da mi je pobralo skoraj vso voljo do peke tort.
Bill Bullard
0 members, 1 guests, 0 anonymous users