Recepti - SLADICE
Posted 01 October 2012 - 09:01 PM
Posted 01 October 2012 - 09:04 PM
Še najbolj mi diši opcija kupit BG moko. Bom še malo premislila

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 October 2012 - 10:49 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 October 2012 - 11:09 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 October 2012 - 07:38 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 13 October 2012 - 05:08 PM
Pablo Picasso
Posted 16 October 2012 - 07:33 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 October 2012 - 08:06 PM

Cinnamon Butter Glaze (Makes enough to glaze 12 donuts)
- 1/4 cup ghee or butter
- 1/4 cup roasted, creamy almond butter
- 3 TBS honey
- 1 TBS ground cinnamon
- 1/2 tsp vanilla
Pour into a bowl or cup and set aside. It will thicken as it cools which is ideal for the glaze to stick.
Pumpkin Spice Donuts (makes 12 donuts)
- 2 1/3 cup almond flour (I use Honeyville- PLEASE NOTE that if you use Bob's Red Mill it may result in a different donut. Bob's Red Mill is coarser and more moist (AND MORE EXPENSIVE!) than Honeyville, making it not ideal for baking.)
- 1/2 tsp salt
- 1/2 tsp baking soda
- 2 1/2 tsp ground cinnamon
- 1/2 tsp ground cloves
- 1 1/2 tsp ground nutmeg
- 1 1/2 tsp ground allspice
- 1 tsp ground ginger
- 4 eggs
- 1 cup puréed pumpkin (If you use pumpkin from a can the Farmer's Market brand is without additives and there is no BPA in the can liner)
- 1/2 cup honey
- 1/2 cup ghee/butter/oil of choice
Mix almond flour, salt, baking soda, and spices in a bowl. Pour into a blender* Add wet ingredients and blend until smooth. You may need to to turn off blender, scrape sides with spatula and keep blending to ensure all the dry ingredients are mixed.
Pour batter into each donut mold, filling almost to the top. Place in the oven and bake for 18-20 minutes. Keep an eye on them to ensure they do not overbake!
Remove from oven and allow to cool in the pan for 5 minutes. Invert the pan to remove the donuts (they should slip out very easily) and cool on a cooling rack.
*Blending the batter creates a very smooth batter that can sometimes be difficult to achieve when working with nut flours.
To Serve
Using a spoon or cup pour glaze onto each donut. Serve and enjoy.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 October 2012 - 10:40 AM

Aja, pa prvič v življenju sem delala vse do grama natančno, in je sladkorja preveč, po moje bom naslednjič namesto 200g dala 120 (ker uporabljamo rjavega in se mi zdi, da bo pa vseeno premalo sladko, če zmanjšam za polovico, raje dam še tisto eno žlico več).
Recept je na tem linku: http://www1.serbianc...metom-i-secerom
Pablo Picasso
Posted 31 October 2012 - 02:21 PM
To uporabim tak tip buče kot je ta za izdolbsti za noč čarovnic?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 October 2012 - 02:23 PM
Posted 31 October 2012 - 02:27 PM
To uporabim tak tip buče kot je ta za izdolbsti za noč čarovnic?
Ne, sladko moraš kupit.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 31 October 2012 - 04:57 PM

Frida, a kaj veš kater tip buče je ta, ki jo izdolbeš?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 October 2012 - 05:35 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 31 October 2012 - 07:02 PM
Posted 31 October 2012 - 07:16 PM
Posted 31 October 2012 - 07:51 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 31 October 2012 - 07:53 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 03 November 2012 - 09:38 AM
Jaz bi danes naredila te snežakce, ampak nisem še nikoli s to maso (kapa in šal) oblikovala, kaj sploh je to?
Posted 04 November 2012 - 12:29 AM
Glede na to, da imam tri buče razmišljam, da bi se vseeno v petek spravila narest pito. Če mi ne bo dobra fila jo lahko še vedno stran vržem.
Si jo naredila potem? Jaz sem jedla pito iz buče v sredo in je bila odlična. Je bila pa sladka pita iz hokaido buče.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users