Hunter S. Thompson: Strah in grza v Las Vegasu

Kaj trenutno berete?
Posted 14 September 2018 - 08:34 PM
Posted 14 September 2018 - 08:45 PM

Posted 19 September 2018 - 07:47 PM
Posted 12 October 2018 - 10:50 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 November 2018 - 11:52 PM
Film je fantsticen!
Jaz sem ga zdaj slučajno pogledala in meni je knjižna izkušnja res toliko boljša..
Posted 14 November 2018 - 08:49 AM
https://www.bukla.si...es-v-krogu.html
Redkokatera knjiga me potegne, te pa zaenkrat kar ne morem odložiti (napisana po resničnih dogodkih, nekateri odlomki so dobesedni prepisi avtoričinega dnevnika).
Posted 09 December 2018 - 08:47 PM
Posted 24 January 2019 - 09:34 PM
Super napisano, prebrala v par dneh. Priporočam.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 January 2019 - 10:44 PM
Videti je zanimivo, sem si dala na “knjižno polico”. : )
Trenutno berem Cicibanovo prilogo za starše. : )
Posted 25 January 2019 - 09:27 AM
Lykke
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 January 2019 - 06:29 PM
To je portal v cisto drugi svet - izredno fascinantno (pa tudi na momente precej brutalno) branje. Sicer se na stilu pisanja pozna, da ni novelist, ampak jaz si ga prav predstavljam, kako pripoveduje te zgodbe, ker redno spremljam The Daily Show in mu tega ravno ne ocitam.
Posted 25 January 2019 - 06:30 PM
Posted 25 January 2019 - 10:30 PM
Posted 25 January 2019 - 10:44 PM

Posted 28 January 2019 - 10:56 AM
Sem jo dobila za darilo pa je zaenkrat zanimiva, je potrebno kar slediti, ker skače v tri različna časovna obdobja treh žensk
Posted 20 February 2019 - 08:30 AM
Put A Kilt On It!
Posted 20 February 2019 - 10:15 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 06 March 2019 - 11:32 AM
Put A Kilt On It!
Posted 13 March 2019 - 12:14 PM
Jaz sem pa zdaj zaključila z branjem knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače 2. del. Prvega dela nisem brala, sem naletela samo na razne odseke na internetu pa tudi drugače se knjigi ne povezujeta, da je treba pod nujno obe prebrati, ker gre tako kot v prvem delu za več različnih zgodb, ki so potem zbrane skupaj.
2. del se deli na tri različne zbirke in sicer zgodbe babic (1940..) nato mater(1960...) in hčera (1990...).
Knjiga ni nikakršno lahkotno branje, je precej težka, mene so zgodbe večkrat tako šokirale da sem ostala dobesedno odprtih ust, čeprav nekje v globini vem, da se takšne in drugačne stvari dogajajo. Predvsem me je presenetilo v kolikšni meri so se dogajala v starih časih (sploh npr. posilstva, da so bila tako številčna, dobesedno vsakdanjik) in, da se nikoli o tem ni nič govorilo ter, da so žrtve bile tiho, ker so se one sramovale kaj se jim je zgodilo namesto storilca, če pa so se komu zaupale pa naj je to bil le duhovnik ali pa izobražen zdravnik pa so doživele hladen tuš (češ, da naj bodo rajši tiho) in se res niso imele na koga obrnit. Stare čase sem si sama malo drugače predstavljala (vedela sem, da je bilo veliko trpljenja zaradi vojne in revščine) ne pa toliko tudi zaradi moške nadvlade v vseh pogledih. Zdaj malo lažje razumem zakaj so nekatere babice/ženske tako zagrenjene saj nikoli ne veš kakšno zgodbo so dale skozi.
Zanimivo pa mi je tudi da čez tekom branja ugotoviš kako se nezavedno vzorci prenašajo in ponavljajo, ker je npr. babica bila tako vzgojena in brez materinske ljubezni potem to prenese na hčerko, kako tepen sin potem prenaša naprej agresijo na svoje otroke (ne v vseh primerih seveda) itd. Tudi, če se hčerka potem recimo odloči, da tako ne bo vzgajala otrok kot je ona doživela svoje otroštvo, jo je to še vseeno zaznamovalo kot osebo, pač hočeš nočeš pusti pečat na tebi kot osebi.
Tako, da knjiga da veliko misliti o medosebnih odnosih, ki jih imamo.
Ko sem zaprla platnice sem bila sicer mešanih občutij, ker je knjiga res brez dlake na jeziku in zakaj bi sploh morala take bizarne zgodbe drugih brati in vedeti (poleg recimo svojih ostalih skrbi vsakodnevno), ampak jo res priporočam, ker ti da precej misliti in sem si po prebranem precej skristalizirala sliko o določenih stvareh.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 03 April 2019 - 04:27 PM
Ne morem reči, da sem pred branjem povsem brez predsodkov, ampak škodit mi ne more.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users