Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2581 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 11 November 2021 - 08:53 AM

Ja S jev burger je bil well done,pa je narocil medium, moja rizota je bila pa preslana,kar mi je vedno nek alarm,da nekaj ne stima,ker se mi zdi da s soljo prikrijes pomanjkanje okusa.
  • 0

#2582 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 09 February 2022 - 08:12 AM

Konoba Silvano, Brtonigla: malček rustikalno opremljena konoba z več prostori. Najprej je manjši s šankom, mizami in pravim kaminom, sledi velika jedilnica, iz nje pa se pride na prostorno pokrito teraso. Terasa ni ravno luksuzna, lahko bi bila bolj in lepše urejena, ampak jebi ga. Jedilnik je morski in suhozemni. Pečejo na omenjenem žaru. Jeseni in pozimi imajo lastne klobaske, njoki so takisto njihovi lastni. Kuhinja ni preveč intelektualna, hočem reči na primer, da jim ne pride na misel, da bi v testo za njoke vmešali kako špinačo ali korenček. Resnici na ljubo so pa dobri, kakršni so. To velja za vso hrano. Nobenega presežka ni, je pa okusno. Vino (belo in rdeče) je nadvse korektno (pri Sterletu na primer pred Brtoniglo je prav katastrofično). Lastno olivno olje je primerne kvalitete, na voljo na mizi. Cene so zmerne. Če ste v bližini in ni na programu pica, skočite k Silvanu. Z mamo sva naročila krožnik pršuta, 2 x njoke z divjačino, pol litra radenske in kvartin malvazije, strošek je bil 269 hrčkov, recimo 20 € per capita. Ta čas zlasti priporočam klobaske s kapusom, zraven pride tudi krompir. (Še ta mesec, ker gre zaloga h koncu.) Ocena: solidno.

• 2

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2583 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85875 posts

Posted 25 February 2022 - 02:55 PM

Trappa ima meni se boljse pice kot Peruzza, ki je bila pri meni do zdaj na 1. mestu od nasih. LJ ima kar nekaj dobrih picerij, poleg teh dveh grem najraje se v Verace, Pop’s place pizza in v Gostilnico 5-6 kg. Pri Tia's Pizza so tudi specialne, ampak mi do zdaj niso bile vse dobre.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2584 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 25 February 2022 - 03:26 PM

Mi smo nazadnje v Trappi jedli najslabso pico vseh casov (skoraj, haha) in se je zdaj bojimo. Mi je se vedno v Popsu najboljsa. V Gostilnici pa tudi nisem bila ze leta, ko so nehali napolitane peci, ampak zdaj jih menda spet. V bistvu so mi povsod precej podobne (tudi Kralj Matjaz, Baffi, Fuoriseria, Antica...ne morejo odkriti tople vode).
V Aromi je ze katera probala?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2585 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 February 2022 - 03:35 PM

Niti meni Trappa ni ostala v nekem hudo dobrem spominu, sem bila enkrat in se nisem vrnila.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2586 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 25 February 2022 - 03:50 PM

A majo v kateri brezglutenske? Nisem nasla podatka pa sem ze kar nekaj iskala.
  • 0

#2587 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85875 posts

Posted 25 February 2022 - 03:50 PM

:o Kaksna pa je bila?
  • 0

― V. Van Gogh

#2588 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 25 February 2022 - 04:47 PM

Podgana, a nisi to rekla že za La cantino mb 😂
  • 0

#2589 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 25 February 2022 - 05:38 PM

Ocitno imamo dosti teh bliznjih srecanj s smrtjo :D
Pac slabe sestavine so bile. Res slabse kot ponavadi. Ta nekonsistenca me moti.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2590 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85875 posts

Posted 25 February 2022 - 05:51 PM

Jaz sem danes tole jedla, njam:
https://www.instagra...edium=copy_link
  • 0

― V. Van Gogh

#2591 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 25 February 2022 - 05:57 PM

Ojoj mortadela na pici 🤢
  • 0

#2592 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 25 February 2022 - 05:59 PM

Meni cela ne zgleda nekaj kar bi jaz jedla 😁
  • 0

#2593 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85875 posts

Posted 25 February 2022 - 06:04 PM

Meni je pa prav zapasala, dobra kombinacija je. Nisem je jedla ze vec kot 15 let, odkar spet jem meso, je se nisem.
  • 0

― V. Van Gogh

#2594 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 25 February 2022 - 06:07 PM

Jaz tudi ne. Smo pa zrastli na njej (Mipova z olivami :D).
V nasi vasi je tudi ta najbolj popularna :D Burrata je fuuul dobra.
https://www.instagra...edium=copy_link
  • 0

Tumblr

#2595 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 25 February 2022 - 06:08 PM

Jaz jem mortadelo z olivami drugace 😁 ampak ne na pici in cela mozarella na sredi mi tudi malo dvigne zelodec 😁
  • 0

#2596 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 25 February 2022 - 06:09 PM

Ni mocarela :) Pa ni pecena. Pac kot da bi ojacan kruh z mortadelo jedel.
  • 0

Tumblr

#2597 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85875 posts

Posted 25 February 2022 - 06:12 PM

Ora, mislis burrata? Meni je bozanska.
  • 0

― V. Van Gogh

#2598 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 March 2022 - 05:59 PM

Pred slabim tednom dni sem bila v Zlati Ladjici, delovno sicer, z gostom hotela, njihovi zajtrki so izgledali naravnost božansko. Kava je bila fina, za kosilo pa sva vzela nekaj iz dnevnega menija, tisti dan je bila to rižota s kostanjem in muškatno bučo. Bila je božanska, okusna, res neverjetno dobra glede na relativno nezanimive sestavine :-) (škrob na škrob). Glede na postrežbo, ambient, prijazen odnos zaposlenih (edino en starejši natakar je tak malo bbolj samosvoj) bi jo definitivno priporočila nekomu, ki si želi okusnega kosila, postreženega v prijetnem, mirnem ambientu. Ko smo mi bili tam, je bilo relativno prazno. En del lokala je bolj lounge, kavarniški (desno od vhoda), potem je en bolj odprt del, jedilniško kavarniški (naravnost in levo od vhoda, ta stranica objekta pač, nasproti šanka, potem je pa še tretji del, ki je naravnost od vhoda do konca in desno, kjer je pa kot en tak privat prostor, ampak mislim da sicer odprt za obiskovalce, samo vedet moraš, da je zadaj. Skratka, fino, dajem 9/10 (ker sem naročila samo to eno jed, kavo in limonado in ne vem, kako so s sladicami in ostalimi jedmi, ampak s tem obiskom imam dober občutek in lep vtis. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2599 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85875 posts

Posted 23 March 2022 - 04:46 PM

A se katera spomne kakšne otrokom prijazne restavracije v LJ ali okolici? Za mamin RD smo hoteli it v Orle, pa imajo v ned. zasedeno, druga opcija je bil Sputnik, ki je pa takrat zaprt.

• 0

― V. Van Gogh

#2600 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 23 March 2022 - 05:43 PM

Livada? Ampak nisem jedla. Kmetija Kamnikar (imajo tudi zivali in igrala pa v redu za jest, tako navadno pac).

Danes smo bili v Lokusu in je noro. Trava, hosta, sonce, igrala. Pa smo ze bili, ampak je nekaj novih igral pa ful miz so dodali. A je se kaj podobnega v Lj.? Najbrz ne.
  • 0

Tumblr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users