Kontracepcijske tablete
Posted 28 November 2009 - 11:27 AM

Posted 28 November 2009 - 11:29 AM
Posted 28 November 2009 - 11:35 AM
kdo pa ti zagotavlja, da boš ostala z njim, da bo tip hotu imet otroka tudi če je s tabo dvanajst let. Prav lahko pa da se za to odloči uni drug tip, ki si z njim na kratko...

To je vse kar sem mislila s tem... ni garancije v življenju.
Jp, res je... primer v moji bližini - punca je zanosila s svojim dolgoletnim fantom "po nesreči", pač... In je naredila splav, potem sta se tudi razšla, očitno tudi po toliko letih nista bila pripravljena na otroka, potem je pa čez kratek čas zanosila z novim partnerjem, ker sta si menda oba zelo želela otroka in zdaj ima to dete že skoraj eno leto...

Posted 28 November 2009 - 12:22 PM
Kinky, pa si imela ti probleme s kožo? Če bi jih jst le zarad kontracepcije mislila vzet, jih tud ne bi.
Ne, to je pa res, nikoli nisem imela problemov s kožo.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 28 November 2009 - 12:28 PM
Ne, to je pa res, nikoli nisem imela problemov s kožo.

Sedaj je že nekaj več kot leto od tega in se je stanje malo znormaliziralo, a NIKOLI nisem imela tako nečiste kot jo imam. Po enih terh, štirih mesecih, sem začela dobivat take izbruhe podkožnih, da me je prav obraz bolel.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 28 November 2009 - 08:45 PM
Jaz jih jemljem zaradi kontracepcije, ker s kožo nimam večjih težav. Na začetku sva s fantom uporabljala kondome, ki pa meni niso všeč. Zaradi občutka in zaradi tega, ker sem očitno občutljiva in sem takoj dobila vnetje. Na umik se ne bom igrala, ker nisem za take finte, kaj druga pa mi niti ne preostane.
Zavedam se vseh stranskih učinkov, ki jih prinesejo tabletke. Malo se tolažim s tem, da jemljem res blage tabletke (Logest).
Zaenkrat jih uporabljam dva meseca, všeč mi je, ker menstruacija pride redno in brez bolečin (pred tem sem imela čudne cikle, .. včasih sem imela m. po 14 dni skupaj, potem 14 dni ne in spet 14 dni. Spet drugič pa samo tri dni in dva mesca nič).
Če potegnem črto - jaz se vsega "sranja", ki si ga povzročam, ker jih jemljem zavedam, po drugi strani pa to jemljem v zakup, ker prinesejo tudi ogromno prednosti, ki mi v tem obdobju življenja pomenijo več.
Posted 29 November 2009 - 05:07 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 November 2009 - 07:57 PM
ok zdaj sem na Nuvaringu,apak je itak skoraj isto.
Lahko poveš kaj več? A te kaj moti, kako vpliva nate? Čim več informacij.

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 01 December 2009 - 09:06 AM
aja, da napišem o Nuvaringu.
zdaj sem že na 2 obročku in naj povem da je super. Daš ga not, ga imaš not 3 tedne, jaz nimam nobenih stranskih učinkov, obročka ne čutim popolnoma nič, niti med sexom ne, niti moj fant ne. ni one obveze kot pri tabletkah da bi "pozabla vzet".....
Po 3 tednih ga enostavno potegneš ven.Skratka meni je super.

evo tu sem pisala o tem
ja meni je super,bom ostala pri tem, če te še kaj zanima, vprašaj

Posted 09 December 2009 - 10:40 AM
Jaz pa sem pričela z jemanjem tabletk Diane. Zdaj sem končala z drugim zavojem in imam v tem tednu premor ( od ponedeljka do nedelje ). Vendar sem zdaj pri zadnjem ( tudi pri prvem ) zavoju imela čisto rahlo vmesno krvavitev, sploh ni bila prava kri ampak tako rjavo obarvan izcedek. tabletke sem jemala redno in tudi v navodilih piše da je v prvih treh ciklusih to možno, preden se telo ne navadi. zdej je stvar taka, da sem pri ta zadnjem zavoju ravno, ko sem imela to čisto, skoraj nezaznavno vmesno krvavitev, imela spolne odnose...zanesljivost se lahko menda zmanjša. danes je tretji dan in naj bi dobila menstruacijo, vem da paničarim, samo me je kar nekam strah , ker je še ni. Tako da moje vprašanje je...kdaj sploh lahko geš delat test nosečnosti, da pravilno prikaže...naj še počakam par dni in potem res zaženem paniko, če menstruacija izostane oz je res ne bo. Drugo me zanima...zdaj ko je premor in še ni menstruacije, če bi imela spolne odnose, sem kljub temu polno zaščitena...mislim tako hipotetično.
Hvala vsaki ki bo odgovorila.
Posted 09 December 2009 - 11:05 AM
Če paničarimo, se telo še bolj zafrkava z nami in zavlačuje z menstro. Tako da relax and say hello to mrs. M

Posted 09 December 2009 - 11:25 AM
ko jaz preneham s tabletkami(oz. zdaj pač z Nuvaringom) vedno dobim menstro 4 dan
tak da brez panike

Posted 09 December 2009 - 11:27 AM

After all this time?
Always.
Posted 09 December 2009 - 11:36 AM

Posted 09 December 2009 - 12:18 PM
Posted 09 December 2009 - 01:50 PM

Posted 09 December 2009 - 01:54 PM

Posted 09 December 2009 - 02:23 PM
Aja, punce, sem čist pozabila, če katera jemlje Logest tabletke, ji lahko podarim 2 zavojčka, ker jih več ne rabim.

Posted 09 December 2009 - 04:40 PM

Skrbelo me je pravzaprav ravno zaradi tiste vmesne mimi tini krvavitve in vprašanja koliko si potem še zaščiten. Mi pa z novim letom pripade pregled in definitivno povprašam svojo ginekologinjo glede tega in mogoče celo menjam tabletke. Ceprav tele Diane 35 imam v veliki meri tudi zaradi mozoljev in slabe kože. Drugače pa sem jih jemala že pred več leti nato pa zadnje dve leti bila brez tabletk in jih sedaj ponovno pričela jemati brez povprejšnjega posveta z ginekologinjo, ker čakam, da mi pripade tisti zastonjski pregled in jih zdaj jemljem 2 meseca. Medtem v tej dve letni pavzi pa se mi je koža katastrofalno poslapšala, čeprav zdej ob ponovnem jemanju vidim, da se izboljšuje.

tk da ja...vozička ne bomo kupovali, ker pri mojih letih pa kakšen splav ne pride več v poštev, samo mamica pa še tudi nisem pripravljena biti

Posted 11 December 2009 - 11:46 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users