Vrtnarjenje - nasveti & izkušnje
Posted 27 November 2018 - 10:30 PM
Se strinjam. : )
Posted 28 November 2018 - 09:17 AM
Midva imava zamijo je noro nezahtevna in nama super dela, na začetku je prav podivjala, samo pazit moraš da jo ne zalivaš preveč, nama je bilo rečeno na 3 tedne kake pol litra ampak zdaj ko ni vroče kar malo potipam pa jo zdaj že en mesec nisem zalila ker je še vlažna prst
Posted 28 November 2018 - 11:19 AM
Ali mogoče kdo ve, katera je ta roža?
Kolega jo je dobil za vselitveno darilo, pa se mu sanja ne, kaj ima. Meni je pa zelo všeč
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 November 2018 - 01:07 PM
Posted 28 November 2018 - 01:18 PM
hvala!
Put A Kilt On It!
Posted 28 November 2018 - 08:20 PM
Posted 26 February 2019 - 12:26 PM
Kaj se ok obnese, če posadiš na balkon v korita?
[Napoleon]
Posted 26 February 2019 - 12:51 PM
jaz sem imela solato, korenje, petršilj, baziliko, origano, meto in je vse super uspevalo.
Put A Kilt On It!
Posted 26 February 2019 - 01:14 PM
Od rož ali zelenjave? Meni uspevajo začimbe (peteršilj, rožmarin, meta, bazilika, idr.), češnjevec (saj se tako po slovensko reče Cherry Tomaten, a ne ) , čili, paprika in jagode.
Posted 26 February 2019 - 01:19 PM
Drobnjak, peteršilj, meta&melisa, paradižniki, paprika, tudi solata, hm, celo čebulček mi je pognal. Jagode so bolj slabotno obrodile, paradižnik mi je pa proti koncu poletja že dol visel k sosedom, ma ni praktično, ga ne bi več sadila. Nasploh ne bom več sadila za plodove, samo za zelenje, torej začimbe in dišavnice, pa kako okrasno travo, plahtico in kaj podobnega. Mešanica cvetočih rastlin za čebele (lahko kupiš že namešane vrečke semen) se tudi lepo obnese Morda kakšno užitno cvetočo stvar, hm.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 February 2019 - 01:21 PM
Jaz kupim tisto miniaturno verzijo paradižnika, ki je namenjen za balkon in ne zraste v višave, ampak v prav lep grmiček. Sem imela tud navadnega, pa se je res razrasel v pravo džunglo, tako da sem potem naslednje leto dobro gledala, da sem vzela tega miniaturnega.
Posted 26 February 2019 - 03:30 PM
Posted 26 February 2019 - 03:32 PM
Midva imava v koritih samo se jagode, ostalim stvarem ni prijalo biti cel dan na soncu v lonckih, tako da sva zanje poiskala druga mesta na terasi/vrtu in tam zdaj super uspevajo, ceprav se vedno gledajo na jug.
Posted 26 February 2019 - 03:36 PM
Posted 26 February 2019 - 04:07 PM
Posted 25 March 2019 - 01:51 PM
Ali ima mogoče katera izkušnje s tem kako uporabiti aloa vero?
Imela sva jo cca 6 let in je res lepo zrastla in imela mesnate liste, zdaj je pa očitno zaradi teže v spodnjem delu pregnila in mi ni preostalo drugega, kot da sem jo odrezala ampak zgornji del je pa lep, tako da mi jo je škoda vržt stran.
Kolikor sem gledala naj bi liste odrezala in jih postavila z odrezanim delom navzdol ter ulovila sok, ki ga potem lahko uporabim kot gel za opeklin ipd, kaj pa lahko naredim z mesnatim delom ali katera ve?
Posted 25 March 2019 - 02:12 PM
Lisa Eldrige kar prereže list po dolgem, oz olupi en del in s tem namaže po obrazu kot serum. Drugega pa ne vem.
[Napoleon]
Posted 28 March 2019 - 09:16 AM
Ali morda kdo karkoli ve o obrezovanju trte in kivija
ta vikend morava to naredit, jaz še v življenju nisem bila zraven, on pa kakor vem, tudi ne. Vem samo, da sva čisto prepozna za to opravilo Do sedaj je to njegova mama vse naredila, letos pa ne more.
Put A Kilt On It!
Posted 28 March 2019 - 09:20 AM
Posted 28 March 2019 - 09:44 AM
Baje kivi lahko dušo spusti, če ga prepozno obrežeš. Oziroma seizcedi. Vem pa ne. Errol?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users