Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#241 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 30 January 2008 - 10:49 AM

Joj Destiny, a ni škoda vsega denarja in trudam, ki si ga vložila v izpit? Jaz sem naš avto tudi malce "razbila" - na zavarovalnici so ga hoteli celo ocenit kot totalko (jeba, ker je bil tisti del vreden toliko), pa mi je bila ful muka potem se vsest v avto. Prvo sploh nisem hotela, pa mi je pri tem foter malo pomagal in ko smo šli nekam ni hotel vozit, je hotel, da jaz vozim. Sedaj pa spet veselo nabiram kilometre. In morm rečt, da sem bolj pozorna, kot sem bila prej.
Se mi pa zdi najslabše kaj lahko narediš, da narediš izpit potem pa ne voziš ali pa za leto, dve prenehaš, potem pa spet želiš vozit in se tak spraviš na cesto. Izkušnje se pridobivajo z vožnjo, ne pa z sedenjem na sovoznikovem sedežu. Saj če se ne motim obstajajo v okviru avtošol tudi tečaji spretnostne vožnje za obnavljanje znanja. Dajte si raje kak tak tečaj plačat pa bo.
  • 0

#242 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 30 January 2008 - 11:30 AM

Meni se je zgodlo oz. se mi še zdaj dogaja podobno kot Redkvici.
Nardila sem izpit in dobesedno po opravljenem izpitu šla za LJ. V LJ sem bla brez avta, med vikendi sem se vozla le na kratke razdalje. Ko je lbo terba kam drugam iti, sme kar ostalim bolj izkušenim prepuščala vožnjo. To se je tak dolgo vleklo, da sem na koncu prav nehala vozit! Za volan me je blo groza se vsest, a sem vedla, da enostavno MORAM začet ponovno z vožnjo,. ker če ne, se lahko poslovim od tega.

Ne znam si predstavljat življenja brez izpita. Dokler je kdo doma, ajde, še gre. Te že cuknejo kam. Kaj bo, ko boš npr. sam in bo treba peljat otroka k zdravniku? Boš klical soseda?
V večjih mestih,. kjer je odlična prometna povezava še gre, ampak kamorkoli drugam se obrneš, si zmrznil.

Enostavno si ne predstavljam, da bi morala biti tako odvisna od drugih, ker nisem uspela v ključnem trenutnku toliko poguma, da premagam strah.

Dandanes je že službo težko dobiti brez izpita. Praktično vsepovsod ga zahtevajo.

Premisli ali se ti splača. So precej življenske odločitve. (Ta stavek zgleda, kot da se bo svet porušil. Ne bo se, a ti bo v življenju bistveno težje kot bi ti bilo sicer.)
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#243 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 30 January 2008 - 04:05 PM

Razumem, da avto nujno rabiš če živiš izven Ljubljane.
Živim praktično v centru Ljubljane, vse imam na dosegu 100m. Kamorkoli greš po Ljubljani (se pravi narediš okoli 5km), hočeš umirjeno se pripeljat do cilja, vmes te 3x izsilijo, 5x potrobijo ker pelješ 60 kjer je omejitev 50, prehitevajo na ovinkih... Bohnedej, da malo dlje parkiraš, ker se hočeš prepričati, da je varno. Potem maš za vratom še kup ljudi, ki ti povejo, da si nesposoben ter še ogromno stroškov z avtom.
Ne morem si privoščit nič od tega. Z živci mam že tako težave, zaradi avta pa še praktično jesti ne morem, ker je toliko stroškov. Tako, da avto gre...
  • 0

#244 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 30 January 2008 - 05:50 PM

Ne ji dajat potuhe, že tako ali tako se preveč ljudi motovili po cesti ...

Flamebait: ON
Bitch mode: ON

Se sam hecam ...

• 0

#245 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 30 January 2008 - 06:06 PM

QUOTE(Adriane @ 30. 1. 2008 - 11:30) View Post

Dandanes je že službo težko dobiti brez izpita. Praktično vsepovsod ga zahtevajo.

True, ne bo mogla bit zaposlena ne kot varnostnik, ne kot kurir ... huh.gif
  • 0

#246 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 30 January 2008 - 07:01 PM

destiny to, da maš probleme z živci in da si ne moreš privoščit avta so po mojem sami izgovori. kaj nihče od tvojih bližnjih nima avta? ko si recimo z mamo, atom, fantom... ti pelji namesto njih. saj ni važno, če ni tvoj avto, samo da voziš.
jaz sem bla tudi cela posrana, ko sem začela vozit. samo sem imela to srečo, da sem bila prisiljena, ker sem nekak mogla prit iz ptuja v maribor na fax. na avtobus pa se mi ni dalo hodit. so bile to kar adrenalinske vožnje, ja oops.gif . zdaj pa mi je vožnja peace of cake, prev uživam zraven.
enostavno zagrabi vsako priložnost, da sedeš za volan. premagaj strah.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

• Guests

Posted 30 January 2008 - 07:12 PM

[quote name='sajk' date='30. 1. 2008 - 17:50' post='463229']

lol1.gif lol1.gif lol1.gif

Jaz tud nisem vozila ene 5 let potem, ko sem naredila izpit. Sam niti nisem rabla vozit, niti ne bi smela vozit (pač zaradi enih razlogov). Začela sem vozit, ko smo se preselil bogu iza leđa. Pa je kar šlo. Vsak si izkušnje nabira z vožnjo... ali takoj po izpitu..ali 5 let zatem.
Jaz bi ti rekla...usedi se za volan, ko se boš počutila pripravljeno. Pa probi mal pa po mal. Najprej kake nezahtevne ceste,pa se boš zihar kmal spet navadla.

Pa men se zdi, da se človek bolj nauči, ko je sam v avtu, al pa s kakim neizkušenim. Ker se mora pač sam nase zanest. Jaz sem ene parkrat kar spustila volan, če je bil izkušen voznik zraven, pa je do kake "gužve" prišlo. Kao:" Kr ti zdej pel naprej!!!" Če sem bla pa sama, pa tega nisem mogla nardit.

• 0

#248 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4259 posts

Posted 30 January 2008 - 08:05 PM

Pri nas doma je isti problem. Mama je nardila izpit a po tem ni nikoli več vozla. Zdaj jo poskušam malo provocirat naj moj avto vozi po parkirišču, pa tudi to noče. In sama vidi kak je tečno, ko skoz nekaj fehtari za prevoz, sploh ker ima toliko aktivnosti. S prakso hitro osvojiš vožnjo, sam potrebno se je peljat.

Aja, jaz tud do lanskega leta nisem znala kaj prida bočno parkirat, ker mi ni bilo treba. Zdaj, ko morem vsak dan tak parkirat pa sem vidla, da to sploh ni nekaj zahtevnega. Aja btw inštruktor mi ni niti enkrat pokazal bočno parkiranje, to je edino kar mu očitam.
  • 0

#249 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 30 January 2008 - 09:14 PM

QUOTE(sade @ 30. 1. 2008 - 19:01) View Post

kaj nihče od tvojih bližnjih nima avta? ko si recimo z mamo, atom, fantom... ti pelji namesto njih. saj ni važno, če ni tvoj avto, samo da voziš.

Ammm še svojega fikota si ne upam vozit, ki je vreden 2 000 evrov, kaj šele očetov ki je vredn 20 000 evrov, da mu ga zbijem, me da on sam zapret biggrin.gif z mamo ne govorim, sploh pa živi daleč stran od mene, s fantom pa zgubim živce, njegov avto je v bistvu pol moj, ampak poslušam samo, kako obrabljam zavorne ploščice, pa da s svojo vožnjo porabim preveč bencina ipd... Ne hvala...

Ko bo nuja...

SE STRINJAM!
  • 0

#250 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 30 January 2008 - 11:57 PM

kako obrabljam zavorne ploščice, pa da s svojo vožnjo porabim preveč bencina ipd

Kaj ti to voziš z zategnjeno ročno al se on vozi ko ata s klobukom naokoli?

Lej ... ti le vozi, čim več ... povsem pozabit ne smeš, čeprav bi lahko šla v avto šolo in hotela ponavljalne ure da te malo navadijo (spet).
Jaz tudi dolgo nisem vozil drugače kot to, da sem bil za dežurnega abstinenta in sem (s tujim) avtom razvozil pijane kolege lol1.gif Ampak vsaj pozabil nisem ... Delanje izpita za B kategorijo mi je bilo pa izrazito zoprno in odveč - za razliko izpita za A. Nisem maral ... sedaj je pa vse kul. biggrin.gif
  • 0

#251 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 31 January 2008 - 08:38 AM

*Destiny*, enkrat ti bo žal, če boš sedaj vse skupaj pustila. Verjemi.
  • 0

#252 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 31 January 2008 - 09:41 AM

QUOTE(*Destiny* @ 30. 1. 2008 - 21:14) View Post

s fantom pa zgubim živce, njegov avto je v bistvu pol moj, ampak poslušam samo, kako obrabljam zavorne ploščice, pa da s svojo vožnjo porabim preveč bencina ipd... Ne hvala...

Tvoj bi te mogu spodbujat in imet živce, ziher tut on ni pršu, kot pameten izkušen šofer na svet. Ne pusti se, da ti okolica vzame veselje do vožnje, kajti vse se naučimo s časom. Če te je pa panika mest, pa neki časa ne voziš tja, doker nisi pripravljna. Vadiš lahko na kakih stranski cestah, da ne oviraš promet in se peleš samo 40-50.

Moja sestrična je stara 28, pa ne vozi avta, ker se je njena mama, skoz drla nanjo, kok je nesposobna. Po mojem si še dolg ne bo upala za volan. Najbolj glupo pri tem pa je, da njena mama tut 15 let ni sedla zaradi strahu za volan, kar jo pa ni nazaj držalo, da bi hčeri vzela veselje do vožnje down.gif .

Sicer pa moj brat tut bol bogo vozi, ker zelo poredko vozi in se mu tudi ne da. Amak tut pr njemu je treba imet mirne živce, pa mu lepo v miru razložit, kaj dela narobe in kaj je prav. Sama pa lahk priznam, da sem ga že ful nadrla, saj sem mislila, da naju bo ubil oops.gif .
Drugače se pa jaz nerada vozim z drugimi ljudmi, razen redkih izjem. Pred očmi imam vedno, da me bodo sesipal v kak jarek ali pa se bomo ubili. Moji kolegi so po večini nesposobni vozniki.
  • 0

#253 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 31 January 2008 - 11:03 AM

QUOTE(BlackPerla @ 31. 1. 2008 - 9:41) View Post

Drugače se pa jaz nerada vozim z drugimi ljudmi, razen redkih izjem. Pred očmi imam vedno, da me bodo sesipal v kak jarek ali pa se bomo ubili. Moji kolegi so po večini nesposobni vozniki.

To mam jst pred očmi ko jst vozim, al pa še hujše, da nardim kšno pizdarijo in komu drugemu škodim down.gif Jst tudi sovražim vožnjo, ampak ponavadi nimam izbire, kr je treba za vsako stvar it v Koper in avtobus vozi enkrat na sto let, in potem pač vozim.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#254 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 31 January 2008 - 12:46 PM

QUOTE(BlackPerla @ 31. 1. 2008 - 9:41) View Post

??

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Bi bilo zanimivo vedeti, kako ti voziš. twisted.gif Ali ultra ziheraško s koleričnimi izpadi če kdo drug drugače vozi, ali pa super talent in ti rata avto po petkrat v ovinku ujet, ko zdrsne smile.gif
  • 0

#255 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 31 January 2008 - 01:22 PM

QUOTE(sajk @ 31. 1. 2008 - 12:46) View Post

??

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Bi bilo zanimivo vedeti, kako ti voziš. twisted.gif Ali ultra ziheraško s koleričnimi izpadi če kdo drug drugače vozi, ali pa super talent in ti rata avto po petkrat v ovinku ujet, ko zdrsne smile.gif

Jaz vozim vredu. Ne oviram promet in ne ogrožam ljudi okoli sebe. Vozim pa razmeram na cesti primerno, tako da se ne čudim, da še v 5 letih nisem imela nesreče.
  • 0

#256 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 31 January 2008 - 02:08 PM

QUOTE(BlackPerla @ 31. 1. 2008 - 13:22) View Post

Jaz vozim vredu. Ne oviram promet in ne ogrožam ljudi okoli sebe. Vozim pa razmeram na cesti primerno, tako da se ne čudim, da še v 5 letih nisem imela nesreče.

ohmy.gif BlackPerla, hitr potrkat po lesu al pa buči... Hitro, da se ne bo kej zgodil...
  • 0

#257 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 31 January 2008 - 02:24 PM

Bom bom, da se mi še danes kaj ne zgodi. Nisem prfektna voznica in upam, da me s tem kdo ni narobe razumel.
S kolegi s katerimi se ne vozim več in katere sem označila za slabe voznike, pa imam slabe izkušnje. Velikokrat smo se kam zapeljali, ko ni blo treba. To je bil kakšen graben ali pa enostavno je kdo sfalil cesto. Šlo je na srečo za manjše hitrosti, tako da se dobenem ni neč zgodilo, razn avtu. Zato me je pač danes mal panika se vozit zraven določenih ljudi.
Seveda sem velikokrat tut pametovala(od strahu) zraven kak nej ker vozi:
- bol počas
- zelena je, dej spel
- pa ka morš tk po sredin vozit
- a morš tk ob bankinih vozit

Uglavnem temu se reče katastrofa. Sem se pa lepo odvadila tega, ker je pol voznik bolj živčen, od mene pa tut to ni lepo. Zavedam pa se tudi, da lahko mene tudi kaj doleti.
Dons me je mama napizdila, ka tk hit vozim, da ji je slabo oops.gif . Razmere na cesti, avto in vse skupaj je blo primerno za mal bol hitro vožnjo.

• 0

#258 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15247 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 February 2008 - 11:32 AM

Virtualni preizkus poznavanja pravil v križiščih in krožiščih: Klik
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#259 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17071 posts

Posted 08 February 2008 - 06:12 PM

Jaz sem dobila novega inštruktorja. Prejšnjega so nagnali in mi je prav žal da nisem sedanjega inštruktorja dobila že na začetku. Sm se pri njemu v 5 urah naučila več kot pri onem v vseh urah skupaj. Izpit imam v sredu in upam da bo šlo. Sam da nebom zarad živcev kake bedaste napake naredila.

Me je pa strah da bom mela malo krize ko se bom mogla sama peljat.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#260 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 March 2008 - 02:42 PM

No, jaz pa že vozim. smile.gif

CPP in PP brez problema šlo skozi. Danes sem imela 3. uro vožnje (poligon).

Imam eno inštruktorico, ki je bila prvič ful ok, prijazna, smejali sva se. In sem bila ful srečna, da sem dobila tako.

Danes sem pa bila na vrsti ravno za enim, ki je delal društvenega, pa je padel. In inštruktorca je bila grozne volje.

Vse do poligona ni z mano spregovorila niti besedice. Na eno vprašanje, ki sem ji ga postavila, je odgovorila z "mhm". In to je bilo to. sad.gif

Potem na poligonu mi je samo rekla: "daj kartonček, pripravi se, potem pa vozi".

Meni je bilo tako grozno, da sem bila čisto iz sebe. cry.gif
Tako da sem komajda speljala prvi ovinek. Potem mi je pa rekla, naj dam v drugo prestavo in ker je bilo to zame prvič, sem imela kar nekaj težav, pa še zdaj mi ne gre čisto gladko prestavljat.
Govorila je samo res osnovno (ustavi, spelji, gas..), nič drugega. Mogoče je v celem času povedala en samcat malo daljši stavek.

Najbolj grozno mi je pa to, da me ni ženska čisto nič potolažila ali mi rekla "sej bo boljše sčasoma" ali kaj podobnega. cry.gif

Potem pa spet nazaj ni spregovorila z mano niti ene besedice. Samo na koncu mi je rekla, da se vidiva naslednjič in adijo.

Jaz se pa zdaj počutim ko en bedak. Dala mi je občutek, kot da sem totalno nesposobna za vožnjo.
Pa čeprav sem šele drugič v življenju sedela za volanom. sad.gif

Ful se mi ne zdi fer, da je bila tako neprofesionalna do mene in je svojo slabo voljo takole kazala.
Če ne bo naslednjič drugačna, bom mogoče morala celo razmišljat o zamenjavi. ermm.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users