Jump to content

Photo

Posoda in kuhinjski pripomočki

• Please log in to reply
350 replies to this topic

#241 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 03 February 2017 - 12:15 PM

Krasni! 

Se jih da pri nas kupiti? Hana Karim? Tri lukne ima podoben dizajn, sam še bolj naraven.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#242 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 03 February 2017 - 03:33 PM

:yes:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#243 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16951 posts

Posted 31 March 2017 - 01:40 PM

Nujno rabimo novo ponev, kaj uporabljate in bi priporočale? Enkrat smo kupili Delimano keramično, ko so vsi tak hvalili pa je en drek, ker se vse prijema gor, da skoraj nemogoče kuhat. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#244 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 31 March 2017 - 04:18 PM

Bialetti imava midva dve in sta res super. Čebula lepo porumeni, meso se lepo speče. Nič se ne prijema in po 3letih konstantne uporabe je najstarejše še vedno super. Pa obe sta primerni tudi za indukcijo. S tem, da je bila manjša ponev 12€, večja 5litrska posoda pa 35. Se mi zdi ugodno in jih bova sigurno kupila še.

• 0

#245 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 31 March 2017 - 05:20 PM

Midva imava eno vecjo Tefalovo in eno malenkost manjso Zwilling Henckels, ki ima konkretno debelejse dno in je kompatibilna z indukcijo. Resnici na ljubo ju najveckrat uporabiva za palacinke in vsake kvatre za kaj drugega not popect (krompir, kaj paniranega). Sta mi obe ok (kot toplotni vir za ponev pa se vedno preferiram plin, tako da je vecja bolj pogosto v uporabi). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#246 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 31 March 2017 - 05:26 PM

Midva imava slabe izkušnje z vsemi ponvami pa sva jih imela že malo morje, različnih cenovnih razredov. Vse so v roku nekaj mesecev do enega leta za v kanto. Izjema je grill ponev iz Jamiejeve linije (Tefal), ampak ta je veliko bolj robustna od njihovih ostalih, tudi precej manj v uporabi in stala je med 90 in 100 €.

• 0

― V. Van Gogh

#247 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 31 March 2017 - 05:34 PM

Aja pa za palačinke imava od iste firme in je tudi super, pa tudi ni malo v uporabi, Tefalova je pa za v smeti, s tem, da sta hkrati kupljeni in se sočasno uporabljata.

• 0

#248 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 31 March 2017 - 06:26 PM

Litoželezna, https://www.amazon.c...ords=lodge iron

Rabi pa več skrbi kot ostale ponve in, jasno, ni za v pomivalca.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#249 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 31 March 2017 - 06:44 PM

Vidim, da je tudi za indukcijo, nisem vedela. Enkrat bi pa res kupila eno litoželezno, ne glede na to, da jih je treba pomivati na roke. Vseh pa ne bi imela takih, ker umaževa kar nekaj ponev na dan.

• 0

― V. Van Gogh

#250 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 31 March 2017 - 06:46 PM

Jaz jo res, res priporočam. Jaz si jih bom še kupila, gril ponev pa še najmanj eno navadno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#251 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 01 April 2017 - 10:38 AM

Meni so kamnite super, Rosmarino hot lava stone ali od Delimano. Ampak ob vsakodnevni uporabi ne zdrzijo neposkodovane ve kot pol leta. Pecem pa vse brez mascobe.
  • 0

#252 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 01 April 2017 - 12:12 PM

Kako pa prazis cebulo ipd.? Nekatere stvari rabijo mascobo.
  • 0

― V. Van Gogh

#253 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 01 April 2017 - 02:39 PM

Meni ni problem cebulo sprazit na malo vode.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#254 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 01 April 2017 - 05:39 PM

Verjamem, samo ne vem, zakaj bi to počela, razen če bi olje dodala na koncu. Meni je hrana brez maščobe zanič, brez okusa.  

• 0

― V. Van Gogh

#255 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 01 April 2017 - 06:00 PM

Nekateri so pac na low-fat dietah pa se izogibajo predelanim mascobam, kar so tudi olja, poleg tega niso glih nabita z nutrienti v primerjavi z original zivili. Jaz vcasih z, drugic pa delam na ponvi brez olja, zame se tista manjkajoca zlica olja ne pozna na okusu.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#256 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 02 April 2017 - 05:07 PM

Cebulo prazim na kokosovem maslu, za druge stvari pa ne uporabim olja, mi ni vsec. Mascobe itak dobim iz drugih virov.
  • 0

#257 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 July 2017 - 08:03 AM

Najin mali sekljač mi je odrekel poslušnost. Mogoče mu ni zameriti, ker je sekljal oz. blendal zmrznjene banane. Kakorkoli, rabila bi takšnega, ki z veseljem zmelje v prah mandeljne, dela pesto, seklja čebulo in zmiksa zmrznjene banane.

Do sedaj sem imela braun, tak komplet(mali sekljač, večji, ki ima nastavke tudi za ribanje, palični). Kompleta ne bi imela, le enega posameznega. 

Gledala sem Kitchen aid, pa me cel design ni prepričal, vključno z nerodnim odpiranjem za male dlani.

Kaj priporočate?

• 0

#258 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 11 July 2017 - 08:29 AM

Vitamix.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#259 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 16 September 2018 - 01:03 PM

eva_solo_glasses_6.png

• 0

#260 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 05 October 2018 - 05:59 PM

45cc83738af1e85051fcc1d5b069e620.jpg

5423817c22aee906711cffb5ecf271ba.jpg

07eecc72fbb5633f4d808bcf1c6acfe3.jpg

45d1a9ce2dcfc396d1d005ff43d46715.jpg

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users