Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#241 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 27 August 2012 - 04:59 PM

Cjo, ravno v Sieni sva plačala menda 14€ za parking, par ur, je pa res, da nisva iskala zastojn parkirišča, sva kar na prvo javno zapeljala, od tam sva pa šla potem v center peš, malo naprej od parkirišča so bile tekoče stopnice, ki te pripeljejo v center. :) fantu je bilo to neizmerno všeč :)
  • 0

#242 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2012 - 11:50 AM

Frčica, je treba pri Mariu kaj rezervirati za kosilo?

Jaz ravno delam najin plan, yaaaay! 2x bova po mojem spala tam kot vidva v Firencah, 1x pa v Viareggiu. 1x bom rezervirala eno vilo izven Siene, na podeželju (ful si želim take izkušnje), za 1x pa še ne vem, mogoče bi kar v avtu spala, da malo privarčujeva.
  • 0

#243 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 September 2012 - 11:59 AM

Sam tok, Viareggio ni nič posebnega za dol past. Plaže so za plačat, pelje pa en bus do plaže, ki ni plačljiva. Imajo pa vsak četrtek dopoldne sejem, večinoma oblačil. se najde kaj zanimivega.

Pri Mariu ni rezervacij, ampak septembra ne bo več take gužve. Pa odprto je le v času kosila, raje še enkrat povem :D
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#244 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2012 - 12:20 PM

A res?? Huh, pol pa mogoče ne bi sploh tja hodila, je kar s poti. Kaj pa Livorno, si bila? Ali morda priporočaš kak drug obalni kraj? Ali se sploh ne splača hodit do obale in raje ostaneva bolj v notranjosti?

Drugače pa, to je groozno, 6 dni imava, obiskala bi pa najraje ene 20 krajev!
  • 0

#245 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 September 2012 - 12:26 PM

Za Livorno ne vem, bolj industrijsko se mi zdi, trajekti od tam vozijo :D Jaz ne bi šla.
Jaz bi na tvojem mestu raje ostala v notranjosti. Priporočam Lucco :) Najemi kolo in se vozi po obzidju.
Al pa južno od Siene, val dorcia.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#246 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2012 - 12:31 PM

Lucco imava tudi v planu. :) Potem bom najbrž kar izpustila Livorno in bova šla do morja pokukat iz Lucce, saj je ful blizu.
Ja, verjetno bova šla res južno od Siene, sem našla tudi eno super vilo na podeželju, precej poceni, tako da bova ziher kak dan tja šla. Upam, da mi danes uspe dokončat plan, poročam, kakšen bo. Sicer bom ziher vmes imela še kako vprašanje. :D
  • 0

#247 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2012 - 07:12 PM

Frčica, si bila kdaj v Arezzu in okolici (ali katera druga)? Zdaj celo razmišljam, da bi tudi Lucco izpustila in jo prihranila za naslednji izlet (ful bi šla rada še 1x samo ta obalni del, pa gor do Cinque Terre, pa na Elbo). Čeprav si me ful premamila, sploh s temi kolesi po obzidju. :D
  • 0

#248 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 September 2012 - 07:21 PM

Nisem bila, žal. Po slikah sodeč je zelo lepo.
  • 0

#249 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2012 - 07:33 PM

Nikakor se ne morem odločit med tema dvema.

Imam pa za prvi dve noči že rezervirano in plačano isto prenočišče v Firencah, kot sta imela vidva. Sta bila zadovoljna? Punca deluje res simpatična preko mailov, še isto študira kot jaz. :D
  • 0

#250 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 September 2012 - 08:49 PM

Ja, punca je fajn, pa njeni starši tudi. Soba je super, udobna, blizu centra mesta z busom. Pred bus postajo je bar z dobro kavo in rogljički.
Smo se pa mi ful malo videli, ker je imela takrat nek težek izpit.

Glede izbire mest pa poglej tudi koliko imaš vožnje. Meni je sedaj žal, da sva se lani na Siciliji toliko vozila, bi raje videla manj. V Toskani so razdalje sicer manjše, ampak 6 dni spet ni tako veliko. Vsega itak ne moreš videti, čeprav bi najraje :)
  • 0

#251 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2012 - 08:51 PM

Saj to me najbolj živcira, 6 dni se mi zdi čisto premalo za vse! Bi se morala omejit samo na Firence, Sieno, in kraje vmes, da bi se res sprostila in si vse v miru ogledala. Veliko kalkuliram glede vožnje ja, nočem da izgubiva preveč časa s tem. Tako da mogoče bo res padel Arezzo, se mi zdi malenkost bolj na poti. We'll see. :)
  • 0

#252 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 13 September 2012 - 10:58 PM

Jutri grevaaaaaa! Firence, San Gimignano (a se to izgovori z Đ ali G?), Siena, okolica siene, Lucca.

Frčica, kakšno je to parkirišče v Sieni, v bližini cerkve sv. Dominika? Ko si zgoraj napisala?
  • 0

#253 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 September 2012 - 08:17 PM

Ok, poročilo, sicer zelo na kratko, dokler sem še pod vtisi oziroma se še spomnim česa.

Prvi dan: Sva prispela šele proti večeru do najinega stanovanja v Firencah (priporočilo Frčice preko AirBNB), bilo je res fantastično in ful sva se razumela z gostitelji. Zvečer sva šla do Piazza Michelangelo občudovat nočni razgled nad Firencami in spit pivo na stopnicah. :)
Drugi dan: Cel dan sva se sprehajala po Firencah, jedla sladoled, kosilo pri Mariu (spet Frčica priporočila, odlično je bilo, res posebna restavracija), ene 3x sva prehodila vsako ulico po mojem, spoznala eno domačinko, ki ima svoj studio v eni od stranskih ulic in ustvarja različne keramične izdelke, fajn. Zvečer sva šla v Fiesole, vasica nad Firencami - noro ozke ulice do vrha (en avto mora it vzvratno, da se sploh srečata), pa strme. Gor sva se usedla na eno škarpo in tam kaki 2 uri pila toskansko vino (ampak ne Chianti :D), pogovarjala in spet občudovala razgled, ki je 3x boljši kot iz Piazza Michelangelo. Pa vse je ful domače, vmes so šli po mojem vse skup 3 avti mimo, nobenih turistov itd.
Tretji dan: Dopoldne spet Firence, sprehajanje + Museo Galilei, močno priporočam, zgodovina znanosti oz. znanstvenih pripomočkov. Naajboljša je pa klet, kjer so optične iluzije, jaz sem ful uživala. :D Firence so mi v splošnem prečudovite, zmotile so me samo trume turistov in IZJEMNO visoke cene. Pa v Uffizi nama ni uspelo it, ker sem pozabila prej bookirat, čakat se nama pa res ni dalo. :(
Popoldne sva šla v San Gimignano, po cesticah čez Val di Pesa, ustavila sva se sredi nekih oljk in si naredila špagete :D, potem pa na sladoled. V glavnem, jaz si nisem zapisala ime tega sladoledarja in sva šla do enega, kjer je pisalo best icecream in the world in fuul dolga vrsta je bila. No, in sem bila sure, da je to to. Vmes sem se celo zajebavala, mogoče je to kak fejk sladoledar in ima ta napis zato, da vsi mislijo, da je on slavni "best icecream in the world" in vsi tja hodijo. Midva sva tam pojedla 2 kepici in pol vsak in potem ugotoviva, da je dejansko pravi najboljši sladoledar natanko 2 metra od tam, kjer sva midva sedela. V glavnem, ne vem, nič mi ni jasno. :D Sva šla potem itak še tja na sladoled. Samo mesto mi ni bilo nič posebnega, spet trume turistov, sicer pa simpatično. Proti večeru sva šla v Sieno, posedala na Piazza del Campo in jedla pico. Ta večer sva spala kar v avtu, spet sredi enih oljk, ful je bilo prijetno. Čeprav so me popikali komarji takoj ko sva prišla, in to tigrasti, tako da zdaj malo zganjam paniko. :D
Četrti dan: Sva šla dopoldne v Sieno, se sprehajala, potem pa šla do fattorie (to so kmetije oziroma vile, ogromno jih je v Toskani), ki sva imela rezervirano. Tam sva celo popoldne chillala, se kopala v bazenu, sprehajala po okoliških poljih in travnikih (lastniki najine fattorie so pravi fevdalci, OGROMNO posesti imajo) itd., zvečer pa uživala ob vinu, siru in grozdju na balkonu.
Peti dan: Dopoldne spet Siena, Mueso Civico (meni je bil ful všeč), nakupovanje spominkov, kava. Potem pa Cortona, eno izmed ljubših mestec, šla sva na sprehod in na pico, potem pa do enega samostana 5 minut ven iz Cortone - noro lep, spodaj pripenjam sliko. Ravno takrat nikogar ni bilo (od turistov ipd.) in je bila čista tišina, res pomirjajoče. Potem sva šla v Arezzo. Sploh me ni navdušil, šla sva že po 45 minutah, čisto običajno italijansko mesto, meni osebno ni imelo nobenega toskanskega pridiha. Anyway, iz Arezza sva šla do najinega hostla v Tavarnelle Val di Pesa, prijetna dvourna vožnja po cesticah v Chiantiju, ful lepa pokrajina. Hostel (Ostello del Chianti) sva izbrala v en večer prej, iskala sva neko ful poceni prenočišče, pač samo za prespat. Dala sva 14 € na osebo, morala bi bit sicer v dormu, ampak so naju za isto ceno dali kar v privat, super. :D Sicer sem hostel kasneje našla tudi v Lonelyu, je kar prijeten, star in malo dotrajan, ampak tak domač, vsi so zelo prijazni.
Šesti dan: Kava v omenjenem mestu, potem izlet v Greve in Chianti in domov.

Omenjeni samostan Eremo le Celle (pripenjam zato, ker se mi zdi ful spregledan):

Posted Image

Če se še kaj spomnim, dopišem. Sicer je pa sama pokrajina ful lepa samo v določenih predelih (npr. Chianti), ostalo me je spominjalo na Dolenjsko, res. :D
  • 3

#254 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 22 September 2012 - 06:47 PM

:wub:
  • 0

#255 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 September 2012 - 06:49 PM

Zvečer sva šla do Piazza Michelangelo občudovat nočni razgled nad Firencami in spit pivo na stopnicah. :)

:wub:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#256 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 22 September 2012 - 09:01 PM

Kolk sta porabila za bencin?
Arezzo se mi pa zdi, da ne spada več pod Toskano, ampak že pod Umbrijo. Se motim?

• 0

#257 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 September 2012 - 09:07 PM

Ne, se ne motiš.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#258 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 September 2012 - 09:28 PM

Kolikor jaz vem, je to eno izmed bolj znanih toskanskih mest. Tudi Google Maps ga uvršča pod Toskano, isto Lonely planet vodič za Toskano... Tudi ko sem iskala prenočišča prav za Toskano, je bil povsod Arezzo zraven.

Za bencin + cestnine sva dala cca 230 € (cestnin je bilo za cca 60 € po mojem). Pa največ sva po mojem zapravila v Firencah, res so ful drage. Siena je bila za moje pojme že čisto druga pesem.
  • 0

#259 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 February 2013 - 01:04 PM

Manarola

539663_10151417975268851_1197827594_n.jp

• 2

#260 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 April 2013 - 09:50 AM

Wau, čarobno :wub2:

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users