Italija
Posted 27 August 2012 - 04:59 PM
Posted 04 September 2012 - 11:50 AM
Jaz ravno delam najin plan, yaaaay! 2x bova po mojem spala tam kot vidva v Firencah, 1x pa v Viareggiu. 1x bom rezervirala eno vilo izven Siene, na podeželju (ful si želim take izkušnje), za 1x pa še ne vem, mogoče bi kar v avtu spala, da malo privarčujeva.
Posted 04 September 2012 - 11:59 AM
Pri Mariu ni rezervacij, ampak septembra ne bo več take gužve. Pa odprto je le v času kosila, raje še enkrat povem
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 September 2012 - 12:20 PM
Drugače pa, to je groozno, 6 dni imava, obiskala bi pa najraje ene 20 krajev!
Posted 04 September 2012 - 12:26 PM
Jaz bi na tvojem mestu raje ostala v notranjosti. Priporočam Lucco
Al pa južno od Siene, val dorcia.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 September 2012 - 12:31 PM
Ja, verjetno bova šla res južno od Siene, sem našla tudi eno super vilo na podeželju, precej poceni, tako da bova ziher kak dan tja šla. Upam, da mi danes uspe dokončat plan, poročam, kakšen bo. Sicer bom ziher vmes imela še kako vprašanje.
Posted 04 September 2012 - 07:12 PM
Posted 04 September 2012 - 07:21 PM
Posted 04 September 2012 - 07:33 PM
Imam pa za prvi dve noči že rezervirano in plačano isto prenočišče v Firencah, kot sta imela vidva. Sta bila zadovoljna? Punca deluje res simpatična preko mailov, še isto študira kot jaz.
Posted 04 September 2012 - 08:49 PM
Smo se pa mi ful malo videli, ker je imela takrat nek težek izpit.
Glede izbire mest pa poglej tudi koliko imaš vožnje. Meni je sedaj žal, da sva se lani na Siciliji toliko vozila, bi raje videla manj. V Toskani so razdalje sicer manjše, ampak 6 dni spet ni tako veliko. Vsega itak ne moreš videti, čeprav bi najraje
Posted 04 September 2012 - 08:51 PM
Posted 13 September 2012 - 10:58 PM
Frčica, kakšno je to parkirišče v Sieni, v bližini cerkve sv. Dominika? Ko si zgoraj napisala?
Posted 19 September 2012 - 08:17 PM
Prvi dan: Sva prispela šele proti večeru do najinega stanovanja v Firencah (priporočilo Frčice preko AirBNB), bilo je res fantastično in ful sva se razumela z gostitelji. Zvečer sva šla do Piazza Michelangelo občudovat nočni razgled nad Firencami in spit pivo na stopnicah.
Drugi dan: Cel dan sva se sprehajala po Firencah, jedla sladoled, kosilo pri Mariu (spet Frčica priporočila, odlično je bilo, res posebna restavracija), ene 3x sva prehodila vsako ulico po mojem, spoznala eno domačinko, ki ima svoj studio v eni od stranskih ulic in ustvarja različne keramične izdelke, fajn. Zvečer sva šla v Fiesole, vasica nad Firencami - noro ozke ulice do vrha (en avto mora it vzvratno, da se sploh srečata), pa strme. Gor sva se usedla na eno škarpo in tam kaki 2 uri pila toskansko vino (ampak ne Chianti
Tretji dan: Dopoldne spet Firence, sprehajanje + Museo Galilei, močno priporočam, zgodovina znanosti oz. znanstvenih pripomočkov. Naajboljša je pa klet, kjer so optične iluzije, jaz sem ful uživala.
Popoldne sva šla v San Gimignano, po cesticah čez Val di Pesa, ustavila sva se sredi nekih oljk in si naredila špagete
Četrti dan: Sva šla dopoldne v Sieno, se sprehajala, potem pa šla do fattorie (to so kmetije oziroma vile, ogromno jih je v Toskani), ki sva imela rezervirano. Tam sva celo popoldne chillala, se kopala v bazenu, sprehajala po okoliških poljih in travnikih (lastniki najine fattorie so pravi fevdalci, OGROMNO posesti imajo) itd., zvečer pa uživala ob vinu, siru in grozdju na balkonu.
Peti dan: Dopoldne spet Siena, Mueso Civico (meni je bil ful všeč), nakupovanje spominkov, kava. Potem pa Cortona, eno izmed ljubših mestec, šla sva na sprehod in na pico, potem pa do enega samostana 5 minut ven iz Cortone - noro lep, spodaj pripenjam sliko. Ravno takrat nikogar ni bilo (od turistov ipd.) in je bila čista tišina, res pomirjajoče. Potem sva šla v Arezzo. Sploh me ni navdušil, šla sva že po 45 minutah, čisto običajno italijansko mesto, meni osebno ni imelo nobenega toskanskega pridiha. Anyway, iz Arezza sva šla do najinega hostla v Tavarnelle Val di Pesa, prijetna dvourna vožnja po cesticah v Chiantiju, ful lepa pokrajina. Hostel (Ostello del Chianti) sva izbrala v en večer prej, iskala sva neko ful poceni prenočišče, pač samo za prespat. Dala sva 14 € na osebo, morala bi bit sicer v dormu, ampak so naju za isto ceno dali kar v privat, super.
Šesti dan: Kava v omenjenem mestu, potem izlet v Greve in Chianti in domov.
Omenjeni samostan Eremo le Celle (pripenjam zato, ker se mi zdi ful spregledan):

Če se še kaj spomnim, dopišem. Sicer je pa sama pokrajina ful lepa samo v določenih predelih (npr. Chianti), ostalo me je spominjalo na Dolenjsko, res.
Posted 22 September 2012 - 06:47 PM
Posted 22 September 2012 - 06:49 PM
Zvečer sva šla do Piazza Michelangelo občudovat nočni razgled nad Firencami in spit pivo na stopnicah.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 September 2012 - 09:01 PM
Kolk sta porabila za bencin?
Arezzo se mi pa zdi, da ne spada več pod Toskano, ampak že pod Umbrijo. Se motim?
Posted 22 September 2012 - 09:07 PM
Ne, se ne motiš.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 September 2012 - 09:28 PM
Za bencin + cestnine sva dala cca 230 € (cestnin je bilo za cca 60 € po mojem). Pa največ sva po mojem zapravila v Firencah, res so ful drage. Siena je bila za moje pojme že čisto druga pesem.
Posted 18 February 2013 - 01:04 PM
Manarola

Posted 10 April 2013 - 09:50 AM
Wau, čarobno ![]()
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users