Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#241 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 29 September 2011 - 02:49 PM

The National Gallery - must see zadeva. Galerija poseduje en kup slik svetovno znanih avtorjev: Van Gogh, Renoir, Monet, Manet, Van Eyck, Rembrandt, Holbein jr., Velázquez, Boticelli, Cézanne, Leonardo da Vinci, idr.
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Sama sicer raje hodim po muzejih kot po galerijah, ampak The National Gallery je fenomenalna. Prostor je ogromen, tako da je priporočljivo, da se pred obiskom odločiš katere avtorje želiš videti. Da bi si ogledal vse je en obisk premalo. Ogled galerije pa je vreden že zaradi same stavbe v kateri domuje. Arhitektura je veličastna. Na nekaterih delih sicer nekoliko prekičasta za moj okus, vendar so tam postavljene takšne slike, ki pašejo v prostor.
IPB Image

Vstop v galerijo je prost. Priporočam ogled.

Več na njihovi uradni spletni strani: http://www.nationalgallery.org.uk/
  • 0

#242 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 29 September 2011 - 07:33 PM

Ful lepo zgleda.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#243 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 September 2011 - 07:24 PM

js sm čisto zgubljena glede denarja za London, ker zlo redko potujem za tako malo časa in pojma nimam, koliko denarja potrebujem/naj vzamem s sabo. strošek hostla mi odpade, rabila bom pa denar za prevoze, hrano, morebitne vstopnine pa kakšno malenkost bi rada kupila. računala sem nekih 200 € max. za tri dni - je to pretiravanje? pojma pa nimam, kakšne so cene česarkoli tam. oops.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#244 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 September 2011 - 07:26 PM

Jaz bi vzela 200 minimalno, da boš 'na komot'.

Standard je malo višji kot pri nas.

Pa National Gallery je res ZAKON, ampak si moraš vzeti več ur, da vse lepo pogledaš. Pa če se da - se kakšni skupini, ki imajo vodiča iz galerije, pridružite. laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#245 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 30 September 2011 - 07:32 PM

bože mili, min. 200 za tri dni, jao. laugh.gif sej ni problem, da nimam dnarja, samo, ko pomislim, kok časa ponavadi na potovanjih preživim s tok keša, me mal stisne. bom še M. mal vprašala pa vzela ene 300 za ziher.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#246 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 October 2011 - 01:18 PM

Špela, glede stroškov... Prevoz zna kar nanest. Odvisno seveda koliko se boš prevažala z njim. V kateri coni imaš bivališče? Glede hrane je podobno. Odvisno ali boš jedla zunaj ali doma. Saj M bo verjetno do sedaj že vedel kako in kaj. wink.gif
Glede vstopnin je tudi odvisno ali imaš namen pogledat znamenitosti, ki zaračunavajo vstopnino (npr. Tower of London, Madame Tussauds, London Eye idr.) ali tiste, ki imajo prost vstop (npr. The National Gallery, British Museum, Science Museum idr.). Se ti pa splača pobrskat po internetu ali kateri od teh, ki so plačljivi in ki jih nameravaš obiskati ponuja popuste za nakup prek spleta. Madame Tussauds mislim, da ima nek % popusta za vstopnice kupljene prek njihove spletne strani. Na železnici pa lahko najdeš tud brošure s popusti 2 za ceno enega. Mislim, da ta ponudba velja za Londonski akvarij, Tower of London, živalski vrt, London Dungeon, pa še za par stvari, ki pa se jih trenutno ne spomnim.
Po moje bi moralo 200€ zadostovat za tri dni, ampak za vsak primer imej na zalogi še kakšnega stotaka več. Pa, če potuješ samo z ročno prtljago, imej v mislih, da ne boš mogla nabavit kozmetike, ki je v več kot 100 ml flaški. wink.gif

Petrie Museum je miniaturen muzej, ki se nahaja v Bloomsburyu in hrani zajetno zbirko egipčanskih predmetov. Na ogled sicer ni postavljenega nič kaj impresivnega - za ogled le tega, je bolje, da obiščete British Museum, vendar si kljub temu lahko ogledate kup stvari iz vsakdanjega življenja starih Egipčanov.
IPB Image
Vstop je prost. Muzej pa je odprt od torka do sobote od 13-17 ure.
Ogled priporočam samo tistim največjim navdušencem nad starim Egiptom, ostali se ga raje izognete in namesto njega obiščite British Museum, ki hrani bolj veličastne artefakte egipčanske zgodovine. Glede na vse stvari, ki jih London ponuja, mislim, da ni must see zadeva, je pa kljub temu zanimiv za pogledat, pod pogojem seveda, da te zanima egipčanska zgodovina.
  • 0

#247 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 02 October 2011 - 02:13 PM

thx, Kalypso. bivala bom v coni 2. M. mi je nekaj že naračunal, muzeje&co. bova tokrat najbrž spustila (vsaj tiste z vstopnino), šopinga bo minimalno. ja, to s kozmetiko si bom za vse večne čase zapomnila še z delhijskega letališča, ko sem morala na Finskem prijavit 250 ml BB-ja. laugh.gif
  • 0

#248 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 October 2011 - 05:27 PM

You're welcome. wink.gif Saj, če zvem še kakšno koristno informacijo, ti jo sporočim. smile.gif
  • 0

#249 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 October 2011 - 07:47 PM

Jaz bi še enkrat rada pohvalila The British Museum. Jaz bi tam lahko preživela ure. Ful mi je všeč.
IPB Image

Danes sem ga ponovno obiskala in si ogledala Enlightenment Gallery, ki skuša pričarat izkušnjo kako je The British Museum izgledal v času njegove ustanovitve 1753. Tako so razstavljeni najrazličnejši predmeti od nagačenih živali, fosilov, antične keramike, knjig do "morske deklice" (sestavljanke opičje glave in ribjega repa). Zanimivo, saj predstavlja nekakšen preskok v tisti čas. smile.gif
IPB Image

"morska deklica"
IPB Image
  • 0

#250 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 October 2011 - 11:45 PM

QUOTE(Princeska @ 27. 9. 2011 - 10:25) View Post

A mate kšne predloge za fajn hostle? Razen Ninchinega, ker je cena ubijalska za NY.
Ena punca iz fb skupine Slovenci v Londonu oddaja sobo za čas med božično-novoletnimi prazniki. Mogoče se bi splačalo pozanimat za celo, če se še vedno zanimaš za novo leto v Londonu...
Link: https://www.facebook...ups/7017976605/
  • 0

#251 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 October 2011 - 11:51 PM

Enlightenment Gallery izgleda res mogočno in privlačno. Upam, da bo kdaj čas in predvsem denar
za doživetja v teh smereh ...
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#252 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 October 2011 - 12:15 AM

Vstop v The British Museum je zastonj, tako da če si v Londonu, bi ga bilo greh zamuditi.

Pravi navdušenka nad muzeji. biggrin.gif
  • 0

#253 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 October 2011 - 12:23 AM

No, vsaj nekaj je zastonj, če že vse ostalo ne bi bilo. XD

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#254 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 29 October 2011 - 10:23 PM

Imperial War Museum vključuje pet istoimenskih muzejev v različnih predelih Anglije. Sama sem obiskala Londonsko podružnico, ki se je definitivno izkazala vredna obiska. Je eden najboljših muzejev moderne zgodovine, ki sem jih kdaj obiskala.
IPB Image

Muzej je ogromen, zato mi je v enem popoldnevu uspelo pogledat le osrednji prostor ter razstave ki prikazujejo prvo in drugo svetovno vojno ter konflikte po letu 1945. Razstave so zanimive in pregledne. Vsebujejo ogromno interaktivnih pripomočkov od zvočnih pričevanj udeležencev različnih zgodovinskih dogodkov, do videov ali meni najljubšča "The Trench experience" (rekonstrukcija rova na bojišču 1. svetovne vojne). Pojasnila in zemljevidi lepo pojasnjujejo zgodovinsko dogajanje, zato so vse tri razstave po mojem mnenju primerne in zanimive tudi za obiskovalce, ki niso posebej seznanjeni z moderno zgodovino.
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
Vstop je prost. Ogled je nujen za vse, ki se navdušujejo nad moderno zgodovino, mislim pa da tudi ostali najdejo kaj zase.

Spletna stran:
http://london.iwm.or...er/show/nav.00b
  • 0

#255 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 30 October 2011 - 12:07 AM

Komaj čakam, da grem. Še 10 dni. woot.gif

Natural history in pa The British museum mi ne uideta. Za Imperial bom pa videla, koliko časa mi bo ostalo. Pa drugič, če ne sedaj. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#256 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 October 2011 - 12:49 AM

Fajn. smile.gif Kako dolgo pa ostaneš? smile.gif

Aja, v Imperial War Museum obstaja tudi predel namenjen predstavitvi podmornic. Tam si lahko ogledaš rekonstrukcijo podmorniške postelje, lahko pogledaš skozi periskop, povonjaš kak vonj prevladuje na podmorniškem stranišču, poslušaš zvok sonarja itd. Zelo zanimivo - še posebej za otroke.
  • 0

#257 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 October 2011 - 10:00 AM

Eve, lepo se imej.

Ta muzej deluje ZELO interesantno. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#258 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 30 October 2011 - 07:35 PM

Kalypso, en teden bom gor. Sicer ne grem čisto v London, ampak v Hertfordshire, kjer zdaj en kolega študira in ga grem obiskat, ampak bova večino časa v Londonu, pa mogoče grem v Cambridge. Kamor me bo peljal. biggrin.gif

Aja, glede te Oystercard, se da tam kupit, al je boljše, da si jo že zdaj prej nabavim preko neta?
  • 0

#259 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 October 2011 - 09:32 PM

Komot tam kupiš.
  • 0

#260 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 30 October 2011 - 09:44 PM

Ok, hvala. smile.gif
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users