Jump to content

Photo

Kruh

• Please log in to reply
500 replies to this topic

#241 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 08 June 2012 - 08:33 PM

Kinky, zelo lepo izgleda ta tvoj kruh.

No, tega pa sem jaz danes spekla.

Posted Image

http://www.kulinarik...n-kruh-dr-nine/

Nobenega gnetenja, nobenega vzhajanja, samo premešaš sestavine in pečeš eno uro. Je pa zelo dober, priporočam. :)
  • 0

#242 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 June 2012 - 08:40 PM

Tega od dr. Nine imam jaz tudi v načrtu pečt, danes sem kupila semena & pirino moko. :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#243 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 08 June 2012 - 09:19 PM

Takega mi skos pečemo, edino jogurt je še noter.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#244 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 June 2012 - 09:26 PM

A je skorjica na levi strani slike res tako mehka, kot izgleda?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#245 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 09 June 2012 - 07:29 AM

Je mehka, ja. Na vrhu pa je malo bolj hrustljav. Najbrž zato, ker sem ga pustila v pekaču in je zgornji del ostal na zraku in se tako malo bolj posušil, kot pa ob straneh.

Jina, a jogurt namesto kake druge sestavine, ali ga pač kar dodate zraven ostalega?
  • 0

#246 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 June 2012 - 08:52 AM

O super, Limona. En recept je zelo podoben, ampak z jogurtom, sem ga tudi jaz enkrat pekla. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#247 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 09 June 2012 - 12:32 PM

Jaz pa obožujem žemljice iz Hoferjevih mešanic za peko (polnozrnate, ržene s semeni...) :njam:
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#248 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 June 2012 - 01:40 PM

Jina, a jogurt namesto kake druge sestavine, ali ga pač kar dodate zraven ostalega?

Ta, klik.
  • 0

― V. Van Gogh

#249 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 June 2012 - 05:37 PM

Evo še moj pirin kruh, fak kako je dober :woot: :njam: Jaz sem edino dala več soli kot piše v receptu.

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#250 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 22 June 2012 - 10:06 AM

Včeraj sem pekla toast kruh, z mlekom in maslom, po temle receptu: http://kruhinvino.co...9/vaje-v-slogu/

Zelo dober!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#251 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 01 July 2012 - 09:36 PM

Ta je ful dober, iz Hoferja:

Posted Image
  • 0

― V. Van Gogh

#252 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 July 2012 - 09:41 PM

Jaaa, ja, jaz ga obožujem, pa za sendviče je super. Pa dolgo ostane svež, pomoje edini kruh, ki ga jaz jem še naslednji dan. Pa še koroški je tak, tega imam tudi izjemno rada.
  • 0

#253 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 July 2012 - 11:12 PM

Tega iz Hoferja imam jaz tudi rada, večkrat kupim in res je - še naslednji dan je kot nov!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#254 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 July 2012 - 08:10 AM

Tudi jaz ga vedno kupim. Včasih ga potem zamrznem, pa kasneje odtajam na toasterju. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#255 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19120 posts

Posted 02 July 2012 - 11:56 AM

Ja jaz tudi, je super ker lahko vzameš kolko hočeš ven.
  • 0

#256 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 02 July 2012 - 01:03 PM

Am, a ni tko, da če je kruh naslednji dan isti kot prejšnji znak velikega števila konzervansov?
Žito, smz, je nekaj časa nazaj oglaševal kruh, ki naj bi ostal svež dva tedna :lol:
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#257 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25875 posts

Posted 02 July 2012 - 01:06 PM

Ni nujno, včasih recimo so notri dajali krompir, da se kruh ni tako hitro posušil.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#258 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 July 2012 - 01:06 PM

DVA TEDNA!? Wow, a se kej spomniš kateri je to kruh, ga še imajo? :lol:

Ej kateri je še en kruh ki ga tudi ful hvalite, meni se zdi da je takisto iz Hoferja, neki Wellness, a je PZ, v vrečki, kot ta?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#259 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 July 2012 - 01:09 PM

Ja, podoben je temu oz. isti, samo da ima namesto semen ovsene kosmiče. Meni je ta večrznati boljši ravno zaradi teh semen.
  • 0

#260 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 July 2012 - 01:17 PM

Aha, okej, meni sicer tej v vrečki ne dišijo najbolj, ampak bom ziher probala.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users