90-dnevna dieta
Posted 22 November 2009 - 05:11 PM
Posted 22 November 2009 - 05:29 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 January 2011 - 10:44 PM
Zanima me, če se v tem obdobju še katera loteva te diete - ali pa je že v procesu? Da si mal izmenjujemo rezultate in se podpiramo

Imam pa nekaj vprašanj:
- kako je z malicami: povsod piše o zajtrku, kosilu, večerji.. a za malico je pa pač vedno lahko sadje? (ker bi rada imela 5 obrokov na dan)
- vodo se lahko pije neomejeno - u bistvu je priporočljiva ane?
- če prav razumem, se sme do 12. ure jesti samo sadje (in to enako sadje), ob 12. uri pa je šele lahko zajtrk? To bo zame malo čudno, ker sem takrat navajena imeti že kosilo...
Imela sem še vprašanja na zalogi, pa sm jih že pozabila.. še napišem, ko se spomnim:) Drugače pa hvala vsem, ki ste delile izkušnje tu na forumu, ste mi res vlile dodatno motivacijo!
Posted 18 January 2011 - 10:47 PM
2. in čaj. razstrupljata telo.
3. ne. zjutri jej kosmiče!
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 19 January 2011 - 01:22 AM

- torej, zelenjavo lahko u bistvu jem kadarkoli; kot malico ali pa kot prilogo vse dni..
- ne razumem pa glede kosmičev, ki so OH in se ne bi smeli mešati z drugimi, po tej logiki jih ne smem jesti kar kadarkoli..
Mal so nejasno postavljena ta pravila, ker po eni strani piše, da se neke stvari strogo ločujejo, a potem jih vidim na jedilnikih da se med sabo mešajo.. zato sm mal zmedena.
Ampk sej, če se držim teh jedilnikov bo menda ok, sicer pa vas dosti pravi, da ste shujšali tudi če ste se kdaj pregrešili, tko da če se kje mal zmotim ne bo hudega

edit: sem že našla tole glede zajtrka - kopiram sem, če bo še katero zanimalo:
"Zajtrk je vedno izključno sadni, sestavljen iz zgolj ene poljubne vrste sadja (seveda je lahko vsak dan na krožniku drugo sadje), ostale obroke pa je treba prilagoditi glede na prehranjevalni dan, vendar vedno velja, da se za večerjo poje polovico tistega, kar je bilo za kosilo-saj poznate pravilo: zajtrkuj kot kralj, kosi kot grof in večerjaj kot berač. Po vsakem obroku (razen zajtrka) naj bi popili malo čiste juhe; zelenjavne ali mesne, vendar brez vlivancev ali nudeljnov. Lahko se malo znajdete in si juho pripravite kar iz vode, v kateri ste kuhali zelenjavo."
Posted 19 January 2011 - 06:51 AM
Torej - do 12 ure lahko ješ sadje (kao 2 sadeža, ali manjšo skodelico borovnic itd, če so sadeži miceni

Pravilo - po sadju naj bo do naslednjega obroka najmanj 2h, po ostalih živilih najmanj 4h.
Logično potem - imaš lahko večerjo po 16h (če si jedla kosilo ob 12h).
Ko imaš sadni dan še vedno velja pravilo 2 sadeža do 12h, potem pa na 2 uri spet sadje (torej ješ po zajtrku potem 4x - 5x, namesto 2x).
Škrob se šteje nepredelano zrnje (rižote, pirin riž, ajdova/prosena kaša, leča itd). Kot OH se šteje predelano zrnje - torej kar je narejeno iz moke - polenta, žganci, tortilje, testenine...
Je pa tako - jaz sem po tej dieti precej shujšala, ampak sem zavestno goljufala

Posted 19 January 2011 - 12:02 PM
Pa še to - koliko si se pa kaj s športom ukvarjala? Verjetno kilogrami ne kopnijo kar sami od sebe ane..
Jaz grem danes kar knjigo kupit, ker je baje precej receptov notri za to dieto... Sem že vsa navdušena in komaj čakam, da vidim, če mi uspe (u bistvu, ta trenutek sem prepričana, da mi bo, ker grem s polnim zagonom v to

Hvala Ancka, zdej mi je jasno to glede zajtrka - pa tudi glede odmorov med obroki.. Predvidevam pa, da ni nič narobe, če zajtrk izpustim in začnem s kosilom - vem, da je to narobe s tega pogleda, ker bom čez dan bolj lačna, ampak med faksom se zna kdaj to zgodit.
Posted 19 January 2011 - 12:40 PM

Posted 19 January 2011 - 01:15 PM

Gibala nisem nič kaj več, kot ponavadi...sem pa res bila totally stress free. To veliko pomeni.
Ko sem prvič šla na to dieto, sem izgubila 9kg. Potem sem dobila nazaj vseh 9 pa jih še dodala 7

No...potem sem pa znova lotila tega - pač kot prvo - stresor (bivši) se je odselil in je dobesedno izpuhtelo 5kg, potem sem nekaj časa vztrajala na tej dieti (cca 1 mesec), je šlo dol še 5kg (pač goljufala sem zraven)....potem sem to težo držala cca 8 mesecev, septembra sem šla še 3kg dol (3 tedni te diete), zdej sem šla še 2kg dol.... pač počasi. Se sploh ne ukvarjam več s tem...samo pazim, da leze dol in ne gor.
Posted 19 January 2011 - 01:18 PM
Sem gledla malo jedilnike za tole dieto, ker bi rada shujsala ene 8kg, pa ni sans. Umrem pri takem prehranjevalnem rezimu.

Meni je pa ful enostavna, kolikor sem gledala. Dvomim, da bi sploh shujšala ob takem jedilniku (bognedaj sicer, samo pravim) - 3 kosi torte + čokolada za večerjo???

Sicer so pa vse diete en bullshit, če ti ne spremeniš prehranjevalnih navad za vedno.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 January 2011 - 01:37 PM
http://www.smsdieta....ocevalna-dieta/
Morm pa priznat, da nimam izkusenj z dietami, sem se je lotila samo dvakrat - enkrat s tisto zeljno juho, ki mi je bla sicer dobra, ampak mi je po treh dneh ze pri usesih ven gledla, pa je nisem mogla vec videt, pa enkrat eno 3-dnevno dieto kemicnega razkroja, ki sem se je drzala tocno, ampak mi je blo ful prevec za jest. Zvecer dve telecji hrenovki plus ful zelenjave plus sladoled. Pa kje? V glavnem, po tisti sem se zredila za 1kg, tako da se potem nisem vec katere posluzevala.

Posted 19 January 2011 - 01:49 PM
Za zajtrk je itak priporočljivo jest sadje, ne samo za tiste, ki hujšajo. Ker čisti in pospeši presnovo, jaz npr. ne razumem, kako lahko nekateri
že takoj zjutraj zasvinjajo telo s kruhom in Nutello.
Itak lahko že dve uri po sadju ješ, jaz res ne vidim problema.
― V. Van Gogh
Posted 19 January 2011 - 02:04 PM
Sploh pa, a ni blo vcasih receno, da more bit zajtrk najvecji obrok dneva? Ali pa vsaj enakovreden ostalim?
Posted 19 January 2011 - 02:14 PM
To pa vem, jaz tudi zjutraj samo smoothie spijem (pol litra sicer, kar je precej), pa na faksu lačna postanem, komaj zdržim do doma/kosila. Če lahko, si pač neseš kaj s sabo in tam poješ. Sicer pa to ni dieta, kot sem rekla.
Ja, ampak če se že zjutraj nažreš, boš bolj težko očistil organizem. Kar je ključnega pomena pri hujšanju.
― V. Van Gogh
Posted 19 January 2011 - 02:28 PM
Ma saj js sm slaba za teoretiziranje v tem, ker mam ocitno ful pocasen metabolizem, ker pojem manj kot vecina prijateljic, pa mam skoz prevec kil, one pa vse suhe.

Posted 19 January 2011 - 02:33 PM
Ja, po drugi strani pa se zjutraj/dopoldne kurijo maščobe, če ne ješ nič ali malo.
― V. Van Gogh
Posted 19 January 2011 - 02:38 PM
Če zvečer ješ OHje prov veselo, potem se e čudit če je vsak dan večja cifra na vagi.
Posted 19 January 2011 - 02:42 PM
To je logično, da se rediš, če ne porabiš vseh kalorij, ki si jih tisti dan zaužil (ne samo zvečer in ne samo OH),
ampak če nimaš urejene prebave (pri tem ima zajtrk največjo vlogo, ker se telo čisti v prvi polovici dneva),
ne bo pomagalo nobeno omejevanje kalorij.
― V. Van Gogh
Posted 19 January 2011 - 02:42 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users