Jump to content

Photo

Vložki

• Please log in to reply
409 replies to this topic

#241 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 21 September 2006 - 03:24 PM

Odkar sem začela uporabljat tampone, se ne prtaknem vložka za noben dnar biggrin.gif Razen za ponoči seveda biggrin.gif
  • 0

#242 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16980 posts

Posted 21 September 2006 - 04:49 PM

Sn zadnič vprašala zdravnico kako je z uporabo tamponov ponoči, pa je rekla da če se redno menjavajo pa se ustrezno skrbi za higieno ni nobenga problema da jih nebi mogla ponoč uporablat. Do raznih vnetji pa ponavadi pride sam če ni poskrbljeno za higieno.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#243 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 21 September 2006 - 05:20 PM

Ja no, sej to se pa itak ve. Kot je že ena napisala, tampon ne ve ali je dan ali noč. Če si ga menjavaš tako, kot je potrebno in skrbiš za higieno, skoraj ne more biti težav.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#244 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 22 September 2006 - 06:17 PM

ja se strinjam ..če ga menjaš in lepo skrbiš za higieno je ql..odkar uporabljam tampone bi težko šla nazaj na vložke ...
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#245 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 22 September 2006 - 06:32 PM

mah moja menstra je pa tolk brezvezna odkar jem tabletke, da še tiste uložke *** ne bi rabila. Čez dan imam itak tampone, pol ponoč ko ležim in se vertikalno pa itak skor nič ven ne priteče, tko da imam kar une miniaturne uložke. Sam ko ustanem si morm dat takoj tampon not, ker pol pa pride zadeva biggrin.gif a ma še kera isto? tko da ponoč ni skor nč
  • 0
Posted Image

#246 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 September 2006 - 06:53 PM

ja pr men je isto, pač zjutri k ustanš, se pa use vn izlije laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#247 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 23 September 2006 - 07:19 AM

Aha! biggrin.gif
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#248 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16980 posts

Posted 24 September 2006 - 09:30 PM

Jaz mam pa ponavadi prvi dan menstre ponoči precej močno, pol pa lahk mam ponoči kr one dnevne
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#249 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3356 posts

Posted 25 September 2006 - 07:33 PM

pr men je pa le čez noč zmer največji izliv biggrin.gif Pa tut v 99% zmer dobim menstro čez noč.
Drugače so mi pa tamponi veliko bolj udobni kot pa tamponi, nekako se boljše počutim z njimi.
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#250 majchika

majchika

sramežljivec

• Člani
  • 52 posts

Posted 26 September 2006 - 08:54 AM

če kiro zanimajo vložki in tamponi brez kemikalij in plastike, se dajo tud pri nas že dobit in je velik različnih velikosti in vpojnosti. sem zasledila, da majo že tud tampone z aplikatorjem.
zgledajo pa nekak takle:

IPB Image

• 0

#251 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 26 September 2006 - 10:55 AM

QUOTE(_Mayckica_ @ 25. 9. 2006 - 20:33) View Post

Drugače so mi pa tamponi veliko bolj udobni kot pa tamponi, nekako se boljše počutim z njimi.

biggrin.gif biggrin.gif A ni to isto? biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#252 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 26 September 2006 - 11:10 AM

QUOTE(majchika @ 26. 9. 2006 - 9:54) View Post

če kiro zanimajo vložki in tamponi brez kemikalij in plastike, se dajo tud pri nas že dobit in je velik različnih velikosti in vpojnosti. sem zasledila, da majo že tud tampone z aplikatorjem.
zgledajo pa nekak takle:

IPB Image

kje se jih da dobit in kakšna je cena?
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#253 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 26 September 2006 - 12:48 PM

Dokler ne bodo odkril škodljivosti navadnih tamponov, se jih bom še kr držala. Mam občutek, da so tile hudičevo dražji: narava stane! biggrin.gif
  • 0
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#254 majchika

majchika

sramežljivec

• Člani
  • 52 posts

Posted 26 September 2006 - 02:17 PM

QUOTE(Chandra @ 26. 9. 2006 - 12:10) View Post

kje se jih da dobit in kakšna je cena?

vem da jih majo v biotopicu, pa na spletni prodaji sem jih tud vidla www.biosi.si (to stran sem na tem forumu odkrila, zato si jo upam napisat smile.gif )
cene so pa za vložke od cca.600 sit dalje, za škatlico 20 tamponov pa cca.1000 sit.
men se to več ne zdi nevem kok velik, ker glede na to, kolk denarja zdevamo vsak dan za raznorazno kozmetiko, pijačke in kofetke, za nekaj kar devam dobesedno v sebe konc meseca ne pride tak velik račun.
pa sej, vsak ma svoje mnenje, je pa fajn, da je zdej vsaj možnost izbire. thumbup.gif
  • 0

#255 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 26 September 2006 - 04:50 PM

Jst sm sprobala te vložke in so enkratni, ful so mehki in udobni in vse kar bi si človek želel. Tamponov pa še nisem, kr mam še ob zalogo doma.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#256 cokolina

cokolina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 138 posts
  • Interests:psihologija, zdravje, knjige, aktualnosti, zanimivosti<br /><br /><br />aerobika, pilates, plavanje

Posted 04 January 2007 - 02:34 PM

NE uporabljam jih ze 5 let

Od kar sem dobila menstruacijo uporabljam izkljucno tampone. Prva leta sem imela neredno menstruacijo, krče, bolečine, razna menjavanja razpoloženja, odkar pa imam kontracepcijske tablete imam menstruacije manj.

Tampone menjam redno in do zdej nisem imela tezav nobenih...

Slisala sem tudi da se bakterije dosti prej razvijejo na krvi ki je v stiku z zrakom...tako da so tamponi po mojem bolj higienični...
  • 0

#257 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 04 January 2007 - 02:49 PM

Jaz zadnje čase (odkar sem odkrila aplikatorske tampone) tudi več uporabljam tampone, ki so mi bistveno bolj udobni in jih sploh ne čutim. Navadnih tamponov nikoli nisem mogla vstaviti, ker je večinoma bila nožnica suha, aplikatorskim pa pojem slavo. Odlični so.
Probala sem tudi bio tampone (spet aplikatorske), pa se ne morem odločiti ali so mi všeč ali ne. Imam občutek, da so manj vpojni kot OB, so 2x daljši kot OB in so nekako prepognjeni (iz enega dela, ki je prepognjen na pol). Vmes je vrvica in me je vedno strah, da se bo vrvica strgala ali izpulila pri odstranjevanju tampona. So pa sicer kar po pametni ceni (OB so 600 SIT, bio pa 950 SIT - ali kolikor je že to €). Obojih je 16 kom - aplikatorskih.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#258 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 22 January 2007 - 09:35 PM

jst pa kr ne morm tamponov. So mi vložki bolj praktični, vrjetn so mi tud bolši, ker sm na njih navajena in dvomm, da bom premenala na tampone, čeprou velikrat rečem, zdej bom pa uporabla tampon pa ga pol ne. huh.gif mi je tud bedno, če bi mogla v šoli zamenat, pa bi ga vrjetn pou ure not vtikala pa to... sad.gif

• 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#259 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 22 January 2007 - 09:59 PM

Ja, jaz sem tudi že poskušala imeti tampone, pa kar ne gre. Ne počutim se dobro in pika. Saj mi je prijateljica rekla, da se navadiš, ampak še kar vztrajam pri vložkih, čeprav mi tudi niso všeč. Probala bom še te z aplikatorjem.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

• Guests

Posted 23 January 2007 - 01:39 AM

QUOTE(Hevea @ 26. 9. 2006 - 16:50) View Post

Jst sm sprobala te vložke in so enkratni, ful so mehki in udobni in vse kar bi si človek želel. Tamponov pa še nisem, kr mam še ob zalogo doma.

Tudi meni so ti vložki super, dajo ti čisto drugačen občutek kot navadni (bolj plastični). Sicer precej uporabljam tampone in si dam potem samo kak tanjši vložek zraven (ziher je ziher biggrin.gif ). Kupujem jih pa v Kalčku (BTC).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users