Somat je najboljši.

Pralni praški, mehčalci & ostala čistila
Posted 17 September 2014 - 01:58 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 September 2014 - 06:55 PM
Mi doma kar Finish trde tablete uporabljamo in do zdaj še nobeni ostanki tablete niso ostali v stroji, posoda je tudi čista. V Mercatorju imajo velikokrat akcije za njihove izdelke.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 20 August 2016 - 12:08 PM
Ne vem, kam bi drugam postavila vprašanje. Zanima me, v kolikšni meri upoštevate navodila na oblačilih za pranje, sušenje in likanje?
Jaz perem gate in štumfe brez izjeme na 60°, na 90° izključno kakšne brisače in posteljnino, ostalo pa na 40° ali 30°, če je občutljivo perilo.
Posušim včasih na stojalu, drugič v sušilnem stroju. Danes sem na eni fantovi majici videla na tistem listku, da je 'prepovedano sušenje v sušilcu', pa
mi je bilo čudno. Katera oblačila naj ne bi sušil v sušilcu oziroma ali je to odvisno od materiala?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 August 2016 - 02:05 PM
Za sušilec nimam pojma, ker ga nimam in sušim vse na zraku.
Glede pranja pa..na 90 ne perem čisto nič, belo na 60, drugače na 40 ali 30. Večinoma pa upoštevam navodila za pranje, tako glede materialov kot tudi temperatur, ker mi je škoda, da bi se kaj zaradi pranja uničilo, skrčilo,...
Posted 20 August 2016 - 04:38 PM
Zdaj pa pereva vse na quick programu na 40 in pere okrog pol ure, ampak ravno ugotavljam, da se mi zdi, da malo unicuje perilo. Vceraj sem dala crno na 60, ampak je res pralo skoraj tri ure.

After all this time?
Always.
Posted 20 August 2016 - 04:44 PM
Jaz vedno naštimam, da mi opere, ko se zbudim, potem obesim in je mir. Mi sicer tudi najeda čakat, da opere. Skrajšan cikel uporabim res samo v sili.
Sem tudi že kaj prala na 60, kar naj bi na 40, ampak se temu izogibam; se mi je kdaj kaj zabarvalo pa hitreje razbarvalo. Posteljnino in brisače, svetle bombažne stvari in perilo na 60, ostalo 40/30.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 August 2016 - 04:52 PM
Mož pere vse na 40, vključno z brisačami, belega imava pa itak ful malo. Zelo občutljive stvari (svilo) si operem na roke in posušim na zraku, večino hlač, kril, oblek, modrce in fino perilo tudi, drugo pa v sušilcu.
― V. Van Gogh
Posted 20 August 2016 - 09:11 PM
Posted 20 August 2016 - 10:35 PM
Vse na 40 se mi zdi. Belo pa na 90 pere (imava bele brisače, ker barvnih ne marava, ker začnejo bolj smrdeti). Sušiva pa vse na zraku. Likamo ne
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 August 2016 - 08:07 AM
Na 60 perem svetle bombažne stvari od vseh nas (od tamale nič ločeno ne perem), na 40 pa kakšne bolj izrazite barve in občutljive materiale.
Posted 21 August 2016 - 08:33 AM
Modrce dam v vreco in perem na programu za obcutljivo 30 min na 30.
Mehcalca ne uporabljam,ker skoraj vse,razen srajck in teh poletnih tankih majck,ter majc za fitnes susim v susilcu.
Posted 21 August 2016 - 10:04 AM
Jaz perem na 95 vse kar službenega prinesem domov oprat (kratke majice, nogavice,..) in brisače, posteljnino na 60, ostalo na 40.
Posted 22 August 2016 - 07:27 AM
Posteljnino, brisače in kuhinjse krpe na 60, svetlo pisano perilo na 40, temno na 30.
Mehčalca ne uporabljam, v sušilca dajem samo pozimi posteljnino in brisače.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 October 2017 - 10:46 AM
Je probala katera ODORE, ki se zdaj prodajajo v Šparu?
Jaz sem sucker na praške in te stvari, sem valda kupila in perem prvo žehto.
Zenkrat mi je malo čudno vse skupaj, ker je ful trd, moraš fajn pretrest, v stroju pa vidim grudice mila in nič pene...
Posted 19 October 2017 - 11:13 AM
Se mi zdi, da je postalo popularno zadnje case, pa me zanima, ce v resnici deluje.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 October 2017 - 11:29 AM
Moja babi jih uporablja in pravi, da delujejo. Izkušenj iz prve roke pa nimam.
Posted 19 October 2017 - 11:33 AM
Jaz uporabljam te krpice ves čas.
Sicer ločujem perilo (belo, črno, pisano), ampak dam krpico med pisano perilo, da ujame barve.
Lahko ti povem samo, da nisem še ničesar zasrala in da je krpica vedno črno-sivo-rjava, torej je neke barve potegnila na sebe.
Posted 19 October 2017 - 12:19 PM
Jaz jih tudi dajem k pisanim oblacilom, ker imajo vcasih kak svetlejsi vzorcek vmes in nocem, da se zaperejo in se mi zdi ok. Je pa tudi res, da barvne perem na 30 ali 40 in loceno od belih, ki jih perem na 40 ali 60. Fant je dal parkrat bele brisace med pisano perilo prat brez listkov in so zdaj off-white, pa ne vem, ce bi jih listek takrat resil. Sploh kaksne hlace ful izgubljajo barvo v pranju, tistega sigurno ne bi dala prat skupaj z belim perilom.
Posted 19 October 2017 - 12:24 PM
Jaz pa kar striktno ločujem po barvah...ali pa vsaj po materialu in glede na kose, za katere vem, da niso občutljivi na to, npr. živo rumeno platneno posteljnino komot perem s svetlimi brisačami, pa ne bo nič.
Posted 19 October 2017 - 12:38 PM
Jaz pa prvič slišim, da bi se tako striktno ločevalo. Doma smo vedno ločevali samo svetlo in temno perilo, mož tudi tako pere.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users