Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#241 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 February 2006 - 10:21 AM

[b]joao ubaldo ribeiro: 'hiša blaženih bud: razvrat'

krasno zapisano ustno pričevanje 68-letnice o njenem življenju, z osredotočenjem na seksualnost (kot že sam naslov pove, razvrat), njene poglede na to perečo tematiko. ne priporočam ljudem z rahlim želodcem, čeravno so opisi vsaj malo stilizirani/estetizirani, ampak če ne prenesete niti misli na, recimo incest, kamoli, da bi mislili, da je to normalno, vsekakor prste preč od te knjige. biggrin.gif skozi perspektivo lastne preteklosti razvija svojo lastno filozofijo življenja, se obregne ob feminizem, homoseksualnost, netipične spolne prakse ... zanimivo branje, še posebej, če primislimo dejstvo, da je to pričevanje in ne zgolj fikcija. meni osebno ena izmed boljših knjig, kar sem jih kdaj brala.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#242 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 16 February 2006 - 09:35 AM

absolutno priporočam nabokovo lolito! nujno branje za vse tiste, ki je še niste. tisti, ki pa ste jo že, pa vsaj še enkrat prebrat. biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#243 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 16 February 2006 - 10:27 AM

evo je že na mojem seznamu biggrin.gif
  • 0

#244 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 16 February 2006 - 09:57 PM

Moje skrivnosti-Sophie Kinsella
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#245 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 February 2006 - 01:18 AM

[quote=Špela]absolutno priporočam nabokovo lolito

Zakaj? biggrin.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

• Guests

Posted 17 February 2006 - 11:08 AM

stoparski vodnik po galaksiji - douglas adams
ga berem ze ene petic in se se vedno rezim zraven...
  • 0

#247 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 17 February 2006 - 05:43 PM

[quote=Jenna][quote=Špela]absolutno priporočam nabokovo lolito

Zakaj? biggrin.gif[/quote]

zaradi splošne razgledanosti vendar! biggrin.gif
  • 0

#248 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 February 2006 - 07:05 PM

.
Eh, brezveze. biggrin.gif

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#249 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 17 February 2006 - 07:18 PM

QUOTE(izabela)
stoparski vodnik po galaksiji - douglas adams
ga berem ze ene petic in se se vedno rezim zraven...
meni pa ni bila všeč. Različni okusi pač. ;)
  • 0

#250 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 18 February 2006 - 02:53 PM

Zdaj sm si vzela...ubistvu pomojem nč presenetljivo pametnga, ker res nism nč našla zanimivga...

° Nož v škornju - Cynthia Voigt

° Hašiš - Walter Benjamin (Tistemu, ki je kadil hašiš, Versailles ni prevelik in večnost zanj ne traja predolgo.)

° Lebdenje - Nicole Pluss
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#251 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 February 2006 - 03:05 PM

Erči vse te knjige so meni ful dobre... ampak ne preveč tega brat...boš čisto zafustrirana postala... biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#252 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 19 February 2006 - 04:41 PM

privlekla sem si opus vinka moderndorferja. zaenkrat toplo priporočam njegov roman 'ljubezni sinjebradca', zbirko novelet 'druga soba', roman 'tek za rdečo hudičevko' - to sem do zdej njegovega prebrala. ima sicer variacije na isto temo (ljubezen, ločitev partnerjev ... ), ampak so silno berljive in zanimive, obdelane z dobršno mero humorja. krasno branje.
  • 0

#253 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 February 2006 - 06:41 PM

Prebrala roman Škorpijonova Hiša pisateljice Nancy Farmer. Pretresljiva futuristična pripoved o življenju fanta, klona, ki poskuša dokazat svojo enakovrednost z 'normalnim' človekom, medtem pa zgodba razkriva še našo domnevno prihodnost, ob kateri me je prav spreletaval srh, kljub temu, da gre 'le' za knjigo, ki je plod pisateljičine zares bujne domišljije. Knjiga, ki je vseh svojih 332 strani napeta kot struna in sem jo prebrala na en mah.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#254 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 February 2006 - 01:01 PM

.
Škorpijonovo hišo sem si sposodila prekvčeraj.
Samo še nisem začela brat. Tak da samo povem. biggrin.gif

.
  • 0

#255 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 February 2006 - 01:04 PM

Lepo, da nas obveščaš! biggrin.gif wink.gif Pa poročaj potem ko boš prebrala, kako se ti je zdelo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#256 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 February 2006 - 01:07 PM

.
To sem hotla samo namignit, da me je tvoje poročilo navdušilo za sposojo. IPB Image
Bom poročala, kako se mi je zdelo! Sumim, da še to ne bo tako kmalu, glede na to, da imam prej za predelat kar nekaj obveznega čtiva za faks. biggrin.gif

.
  • 0

#257 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 February 2006 - 01:12 PM

Okej, torej poročaj čez ene tri tedne! biggrin.gif wink.gif
  • 0

• Guests

Posted 27 February 2006 - 11:21 PM

Cez vikend sm prebrala Potovanje k Leonardi, pisatelj Janko Lorenci, knjiga je zakon! Znanstvena fantastika, ampak bolj fantazijska, pa mal filozofskih utrinkov vmes, pa ena ljubezenska zgodba.. Priporocam, res, pa se hitro se bere.
  • 0

#259 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 28 February 2006 - 01:25 AM

Jst sn pa pred kratkim prebrala trilogijo avtorja Davea Pelzerja, kjer avtor opisuje svoje otroštvo oz. celo življenje,
1. knjiga: A Child Called "IT"
2. knjiga: The Lost Boy
3. knjiga: A Man Named Dave

Meni osebno zelo všeč ta celotna zgodba tega avtorja.
Drgač bom pa počas začela brat knjigo nekega češkega avtorja, naslova še ne vem , ampak takoj ko ga zvem, si grem sposodit. biggrin.gif
  • 0

#260 RaZ00rka

RaZ00rka

sramežljivec

• Člani
  • 45 posts

Posted 28 February 2006 - 03:53 AM

QUOTE(Juliet)
Jst sn pa pred kratkim prebrala trilogijo avtorja Davea Pelzerja, kjer avtor opisuje svoje otroštvo oz. celo življenje,
1. knjiga: A Child Called \"IT\"
2. knjiga: The Lost Boy
3. knjiga: A Man Named Dave

Tut js sm prebrala te tri knige... Hm, sam so prou težke za brat, zarad take vsebine. Težko je vrjet, da so ljudje lahko tako kruti sad.gif
  • 0
born to be wild...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users