Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#241 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 June 2013 - 10:47 AM

DM ima res taka nihanja v cenah - jaz sem kupovala njihove depilacijske listice, ki so bili 1.45, nato 1.65 in sedaj 1.75 eur.

Enako Hofer in njihovi keksi iz ovsenih kosmicev. Iz 1.35 na 1.65 eur.

Sem pa sokirana, ker imajo v nemskih DMih boljso ponudbo alnaturinih izdelkov (res veliko) in so v vecini primerov ceneje, kot pri nas! Ahhh...

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#242 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 30 June 2013 - 11:37 AM

Jaz v DM ne hodim nič, razen po par stvari ki jih drugje ne dobim in so se izkazale za najboljše (to je pa bolj kot ne balea fantastique z britvicami in vložki), drugače kupim še kakšne balea tuš gele in losjonep ol se pa konča.

Da bi kupovala tma hrano mi en pade na pamet, ker je pri 5 izdelkih takoj račun 40 eur.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#243 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 30 June 2013 - 12:15 PM

Hrane tudi jaz ne kupujem tam, vse ostalo za osebno higieno in čistila pa ja. Pomoje v povprečju pustim v DM-u kakih 30 € na mesec, mogoče malo manj, no.

• 0

#244 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 30 June 2013 - 01:16 PM

Jaz sem se mu začela izogibat, ko sem dva meseca nazaj tam pustila 120 eur (sešteto) in nisem imela pojma zakaj.

ZDaj grem enrkat na mesec, z listkom, in kupim samo zadeve z listka.

Enako delam pri kupovanju hrane in vsega, ker če ne gledam listka kupim še cel kup reči ki jih na listku ni bilo.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#245 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 30 June 2013 - 02:55 PM

Včeraj sem opazila, kako so v DM podražili nekaj stvari, še posebej so mi padle v oči Curaprox ščetke, pakirane po 3. Še nedolgo tega je bila cena za set  nekaj čez 8 €, pomoje da še dobrega pol leta nazaj, včeraj sem pa zanje dala nekaj čez 10 €!!! Sicer sem videla, da so v Müllerju par centov pod 10 €, tako da neke velike razlike ni.

A res? Ja, dolgo časa so bile nekaj čez 8, pred meseci so jih podražili na nekaj čez 9 €, zdaj pa še to.

Ja, ful so podražili. Tudi recimo chia semena, so bila 11-12, zdaj so 16..

Za ta semena sem jaz ful odlašala z nakupom, tako da jih še zdaj nimam. Bo očitno treba kje drugje pogledat, ker zdaj še zdaleč niso več med najcenejšimi. A to se je zdaj vse zaradi davka podražilo, ali so že prej dvignili cene?

Sicer pa jaz v DM-u od hrane kupujem redno le nekaj Alnatura izdelkov (ovsene otrobe in kečap, včasih še kaj drugega). Kozmetiko pa večinoma vso tam, odkar imajo to kartico zvestobe. Prej sem bolj pol DM, pol Muller. Zdaj pa v Mullerju le še tiste znamke, ki jih v DM-u ni, kak tuš gel ali kaj takega pa včasih tudi v Sparu, Mercatorju.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#246 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 June 2013 - 03:06 PM

V Merkatorju so prejšnji mesec ful dvignili cene, in mi ni bilo jasno zakaj (za primerjavo, zavojček piškotov, ki je bil prej 68c je zdaj 99c), a to je pol zaradi davka?

Ampak zakaj so to napredili en mesec prej? :rtfm:

Se pa meni zdi DM drag, kar se hrane tiče, in tam kupujem samo šampon, vložke in Baleine gele za tuširanje, ker je razmerje cena/kakovost fantastično.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#247 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 30 June 2013 - 07:11 PM

Groza, kot da hrana ni že dovolj draga. :(

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#248 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 04 July 2013 - 06:47 PM

Jaz pa ful kesa pustim v dmju, ker ful njihove hrane kupujem. Od 250 do 300 na mesec. Miler mi ne potegne.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#249 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 04 July 2013 - 07:14 PM

Uff, to je pa res veliko :ph34r:

• 0

#250 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 July 2013 - 07:21 PM

Jaz ce bi lahko, bi vso hrano tam kupovala, ful mi imajo dobro.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#251 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 04 July 2013 - 07:21 PM

Ja, sam so tu se plenice in milijon stvari za tamauga.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#252 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 04 July 2013 - 07:22 PM

Meni je tudi njihova hrana dbest. :)
  • 0

#253 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 05 July 2013 - 05:35 AM

Jaz gledam da ne dam več kot 300 eur za hrano za dva.

Raje 250. Pa se ne preseravava, samo veliko sadje in zelenjave pojeva.

Primarno hodim v lidl, sekundarno še v špar in hofer (kar v lidlu ne dobim) izjemoma pa po kruh v mercator, ker imajo samo tam tistega, ki ga jem.

• 0

#254 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 05 July 2013 - 05:53 AM

Midva tudi greva v M samo po kakšen kruh sem in tja, ravno ta teden sem bila in spet obolevala v vrsti na blagajni, ma to je res katastrofa, no, kako so počasni.

Pa ne mislim samo prodajalk, tudi cel sistem s terminali in temi izpiski je počasen kot polž.

Sem se razvadila v Hoferju ali Eurospinu, kjer me dolga vrsta nikoi ne spravi v slabo voljo, ker gre brzinsko naprej.

• 0

#255 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 05 July 2013 - 08:43 AM

Jaz sem šla pred 3 tedni na našo lokalno tržnico, ki je samo ob sobotah. Kupit sem šla česen, ker mi gre na živce trgovinski, kitajski, ki začne smrdet po sredstvu proti moljem in mehak rata.

V glavnem, dobila sem seveda lanskega, po 4€ kila. Vzela sem še bučke, 1€ kila. cena je zelo ugodna, pa še eko zelenjava je.

Neverjetno kako v Lj nabijejo cene.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#256 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 July 2013 - 09:17 AM

Jaz bom pa sedaj naročila košarico enkrat na teden, vmes bom šla v Hofer po sadje (mi je všeč, ker imajo tudi bio bučke, na primer, čeprav je to lahko tudi nateg, kot vemo),

pa tiste kupone -25 % redno koristim za banane (ali jih vzamem v Mercator Šiški, kjer jih dobiš veliko ceneje, če so slabše kvalitete .... za njih je slabša kvaliteta, če so malo pikaste, noter

so pa lepe in dobre).

Hvala za obvestilo glede DM, sploh nisem vedela za tak dvig cen. :o

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#257 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24560 posts

Posted 15 July 2013 - 10:53 AM

Jaz pa ful kesa pustim v dmju, ker ful njihove hrane kupujem. Od 250 do 300 na mesec. Miler mi ne potegne.

jaz ravno toliko denarja ne, ene 150 eur pa kar ... seveda zaradi hrane (kosmiči, mleko, paštete,....).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#258 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 01 August 2013 - 07:23 AM

Isola BIO napitkiv DM-u so se tudi podražili, zdaj so po 2,20 € (prej 1,90 €, če se ne motim), toliko kot sem nazadnje dala v Meractorju.

Ob priliki bom še tam preverila, če se je cena spremenila.

• 0

#259 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 August 2013 - 07:24 AM

Ja, sem ravno 2 dni nazaj ugotovila, zaradi davka (ste pisale, da je večina stvari v DMju šla gor). :(

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#260 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 01 August 2013 - 07:39 AM

Svasta, tukaj je lesnikovo mleko (Alpro) od 1.50 dalje (odvisno od trgovine), sojino (Alpro) pa 1.25.

Sojin jogurt (navadni, vanilija ali sadni - 750 g) je 2.19. 

Poleg tega imajo vsake toliko akcijo, ko je -30 na jogurte in se zalozim za nekaj casa.

Ce koga zanima primerjava cen izdelkov po nizozemskih supermarketih: KLIK

Noro, kaj pocnejo s cenami v Sloveniji, sploh glede na zivljenjski standard.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users