Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#241 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 09 September 2006 - 11:32 AM

Sicer mi ni jasno, kaj si hotla povedat z zadnjim stavkom, ampak jaz (kot že rečeno) napredujem. Počasi, ampak vseeno. In misel na hrano je zamenjala misel na šolo. rolleyes.gif Ker preprosto nimama več toliko časa, za ubadat se 24/7 s tem (tehtanjem, računanjem kalorij ipd.).
Pa psihično se bolje počutim. In shujšat ne mislim več niti za gram. 8)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#242 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 September 2006 - 01:43 PM

Ful dobro! thumbup.gif

Jaz sem pa psihično vedno bolj na psu - se mi zdi, da komaj kaj jem in se kljub temu širim. Nekje od 7. razreda OŠ stalno ful pazim na prehrano, da se ja ne bi preveč zredila (npr. vedno sem imela tam okoli 55kg, z mini nihanji pozimi - mraz in se je treba gret s hrano wink.gif ), zadnje čase se mi pa resno ne da več. Preprosto ne morem jest nekje normalnih porcij, kot jih vse kolegice, ker bi takoj prilezla čez 60kg in mi to počasi ful preseda. Ful beden občutek no.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#243 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 09 September 2006 - 02:14 PM

Z zadnjim stavkom sem misla povedat da čim hitreje kot želiš napredovati lažje se ozdraviš,ker itak je anoreksija-stradanje nenhno trpinčenje in in to delaš dolgo časa potem šele pravi pekel pride.
Čestitam Jinadaze! smile.gif

Črna seveda težko shujšaš z anoreksijo ker si ti metabolizem upočasni in zato telo težje kalorije kuri-potrebno je doolgo stradati če želiš shujšati v maščobo,prvo grejo mišice in potem maščoba. Po kratkem stradanju misleč da si shujšal kilogrami kar grejo gor ker telo pograbi čisto vse da bi se zavarovalo pred stradanjem naslednjim-obrambni mehanizem.
  • 0

#244 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 09 September 2006 - 06:13 PM

Bluberry, ne, jaz ne stradam in nimam anoreksije.
Samo skrbim za nekje normalno težo, na žalost, sem tega vedno bolj naveličana, itak pa imam neke probleme s prebavo, oz. želodcem in bom šla v kratkem k zdravniku. Pač imam počasnejšo presnovo in jem manj kot povprečena dekleta, jbg.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#245 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 10 September 2006 - 06:23 PM

No pa da se jaz kaj napisem o tem-sama se tud skoz sekiram glede prehrane in postave,zdravega zivljenja ipd.to mi je zdaj ze prakticno v krvi in zelo malokdaj cutim lakoto-ker jem majhne obroke in seveda zelo zdrave.....pa da ne bom pisala spet o tem,bom raje povedala kaj se mi je pred enim tednom zgodilo.Bila sem povabljena na avdicijo v eno modno agencijo(zelo znano za fotomodele-imena raje ne bom omenila,da ne bo zamere ali pa kaj drugega,je pa nekje na Vicu)...in bila sem med puncami,katere so bile suhe,nekatere celo debelejse od mene(ampak seveda se vedno suhe).Prav zanimivo mi je bilo gledat kako imamo vsaka po svoje zanimiv obraz in prav to je pisalo tudi na interntu,kjer sem se prijavila-da predvsem iscejo zanimiv in nenavaden obraz.Prav zato sem se tudi prijavila ker me je zanimalo kako vse skp poteka.Jasno da ne zelijo imeti mocnih punc,ampak pac da imajo lepo postavo in nenavaden obraz.Bila sem zelo presenecena ko sem dobila domov pismo,da se povabljena na cetrtfinale.No ko pa sem bila tam-smo se moglew vse oblect v kopalke nato pa it pred zirijo.Zirija so bile tri zenske,ki so te gledale od nog do glave-mene so tudi slikali v obraz in mi rekli naj se sprehodim i seveda so me tudi zmerli(prsi,boki in trebuh)

Sama sem velika 174cm(tu nekje),tehtam pa 53-54kg(odvisno od dneva laugh.gif ).Za starse sem presuha,ampak jaz se vcasih resnicno pocutim debela.Res je da se mi kosti v kopalkah zelo vidijo,ampak mene se vedno daje ta obsesija.In da je se vse skp bolj noro-so mene in se 5 punc se enkrat poklicali v pisarno in najprej odslovili punco,ki je stala zraven mene(ces,da je predebela-moram pa povedat,da je bila ze nek fotomodel,suha pa je tudi zelo bila-res je imela malo vecje prsi,ampak drugace za fotomodel cisto pravsnja),potem pa so odslovili se mene-zato ker sem imela "za par cm presiroke boke" rolleyes.gif .Lahko povem,da mi je bilo takoj vse jasno.Mislim da je ideal za manekensko postavo (90,60,90).
No jaz sem pri bokih imela 86cm,prsi se manj,okoli trebuha pa mislim da okoli 64cm.Vglavnem tako kot bi mi brali misli,da se velikokrat obremenjujem z postavo-takoj me je minilo do vsega!Odslovili so se nekaj punc,lahko pa povem,da so nekatere bile od nas(ki so nas odslovili) precej bolj rejene kot me.Tako da je veliko tudi od "vez"-ce tam koga poznas in te prerine naprej.Vglavnem grozno sem bila zalostna in jezna in poznam dekle ki je zbolela ravno zaradi tega ker so ji takole rekli v agenciji da ima siroke boke.
Jaz osebno bom probala to pozabit-in se posvetit tistemu kar me veseli(psi,psi,psi biggrin.gif )....

Ni cudno da potem toliko punc se sekira v modnem svetu in nakoncu zabredejo v droge,da lahko zdrzijo napore.
  • 0
I am falling between dreams and reality

• Guests

Posted 10 September 2006 - 06:33 PM

QUOTE(crna)
Bluberry, ne, jaz ne stradam in nimam anoreksije.
Samo skrbim za nekje normalno težo, na žalost, sem tega vedno bolj naveličana, itak pa imam neke probleme s prebavo, oz. želodcem in bom šla v kratkem k zdravniku. Pač imam počasnejšo presnovo in jem manj kot povprečena dekleta, jbg.

Pri men je isto. Celo zivljenje ne jem veliko, oziroma dost manj kot vecina prijateljic, ampak mam ocitno drugacno zgradbo telesa, drugacno presnovo itd.. in se mi vse takoj pozna. Zadnje case sm zacela zvecer namesto vecerje pit zeleni caj alpa mate, kar je kul, ker ti odpravi apetit, samo zdaj ko se ucim vcasih do 3h zjutraj, sm pa pol, ko grem spat tk lacna da mi je slabo. In sm si rekla, eh..in si zdaj okol 11h lepo se nardim nekaj malega za pojest.
V osnovni soli sm bla se kr bucka, kar je bla posledica tega, da sm bla precej mala, pol sm pa v dveh letih zrastla 20 cm..in sm mela pri 173cm 52 kil. In sm se pocutla ful slabo. Konstantno. Zdaj sm pa skoz tam nekje pri 60 in morm rect, da se pocutim fajn, pa tut bolj zdrava se sama sebi zdim. Je pa res, da morm vseeno pazit kaj in kolk jem, ker ce bi jedla tolk kot ostali bi si pa nabila kile po mojem na ene 65 takoj, ce ne se vec.. Se kr tecno. Pa navelica se clovk, ja.
  • 0

#247 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 September 2006 - 07:01 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#248 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 10 September 2006 - 08:30 PM

QUOTE(Minnie)
No, pa še jaz malo spet pristavim lonček...
Par dni nazaj sem prebirala en forum, blazno stare poste o motnjah hranjena in naletela na sicer prvi pogled blazno primitiven post ene punce, ki je pisala da je sama s sabo ful zadovoljna, da vse ki si delamo probleme s tem sploh ne vemo kaj pravi problemi so...skratka;da ne bom dolgovezila...V meni je nekaj premaknila,čeprav je bil post v celoti žaljiv (površinsko gledano).
Ko sem na tehtnico postavila še mračenje pred očmi, nenehno \"pečenje\" v želodcu, pa tako fizično kondicijo da komaj po stopnicah zlezem sem rekla da je dost.
Začela sem lepo jest petkrat na dan,ohranila sem par navad...se pravi da po 7 zvečer ne jem če se le da, da zvečer ne jem OH in da pojem vsaj eno enoto sadja na dan, to je pa tudi vse. Še vedno v podzavesti preštevam kalorije, ampak če sem lačna in mi nekaj paše to vzamem,jem pa zmerno....Zaenrkat lepo držim težo 170/48 in upam da jo bom tudi v prihodnje,ker bi bilo še kakršnokoli hujšanje že absurd (nekaj časa mi je bil cilj 45...)...Jem toliko da se dobro počutim in da mi ne kruli v želodcu. Malo gledam na to kakšno hrano jem,sicer pa padajo tudi sladice in marmelade...hkrati preizkušam svoje telo,koliko lahko pojem,in se mi zdi,da ne glede na tiste čase,ko sem vnašala vanj največ 600-700 kcl dnevno se počasi lepo prilagaja...mislim da je meja nekje 1300,toliko pa ne pojem skorajda nikoli.
Zdaj bo faks in upam da bom ščasoma na hrano na tak način kot nanjo mislim sedaj čimprej pozabila...da ne bo več časa za vsakodnevno tehtanje in podobno...

Minnie ful fajn to slišat! Res sm vesela za vse, k se jim rata tko pobrat...

Go girl, za zgled si ;)
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#249 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 11 September 2006 - 04:21 PM

Gdo se pa ne sekira zaradi postave, ne poznam punce ki se ne bi sekirala,malo jih je ki se ne sekirajo.Saj se sama tudi in tudi sama sem v zgodnji puberteti mela manjše probleme ki so mi potem vdarili na psiho in sem odnehala. Pač ne moremo biti vsi suhljati ker če maš pač takšno konstitucijo jo imaš-jaz mam ful mišic in če jem zdarvo in sem pol malo nabita ,če pa jem večino ogljikove hidrate mi pa gre v špeh. Težko je pa sploh če si bil že enkrat buckast ker vedno moraš pazit na težo da ostane normalna.
  • 0

#250 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 12 September 2006 - 12:06 PM

QUOTE(izabela)

Pri men je isto. Celo zivljenje ne jem veliko, oziroma dost manj kot vecina prijateljic, ampak mam ocitno drugacno zgradbo telesa, drugacno presnovo itd.. in se mi vse takoj pozna. Zadnje case sm zacela zvecer namesto vecerje pit zeleni caj alpa mate, kar je kul, ker ti odpravi apetit, samo zdaj ko se ucim vcasih do 3h zjutraj, sm pa pol, ko grem spat tk lacna da mi je slabo. In sm si rekla, eh..in si zdaj okol 11h lepo se nardim nekaj malega za pojest.
V osnovni soli sm bla se kr bucka, kar je bla posledica tega, da sm bla precej mala, pol sm pa v dveh letih zrastla 20 cm..in sm mela pri 173cm 52 kil. In sm se pocutla ful slabo. Konstantno. Zdaj sm pa skoz tam nekje pri 60 in morm rect, da se pocutim fajn, pa tut bolj zdrava se sama sebi zdim. Je pa res, da morm vseeno pazit kaj in kolk jem, ker ce bi jedla tolk kot ostali bi si pa nabila kile po mojem na ene 65 takoj, ce ne se vec.. Se kr tecno. Pa navelica se clovk, ja.

Ja, skoraj moja zgodba. V OŠ tudi bila med buckastimi, pa sem med rastjo kar fino shujšala, samo ne vem koliko po kg, ker smo doma imeli pokvarjeno tehtnico (in je konstatno kazala okoli 70kg - pa nikdar nisem imela toliko, I swear! smile.gif ) . Potem sem na enem izmed tehtanj imela okoli 52kg, pri višini 167cm (ukvarjala sem se pa dosti s športom, tako da sem imela nekaj mišic, ki pa so težke), in sem še naprej hujšala, počutila sem se pa jako lačna, hrano sem neprenehoma sanjala in fantazirala o njej. No, in enkrat na koncu OŠ mi je vse skupaj prpizdilo, zrušilo so se mi sanje, ki sem jih imela in sem se odločila pošlihtat s težo, nekaj časa sem jedla normalneje, a samo vegi hrano. Tko v enem letu sem prišla na težo 58kg (pa nehala sem športat), od tam pa v naslednjem letu celo na 65kg - to je verjetno edinič v življenju od otroštva, da sem jedla res toliko kot sem hotela in ni bilo fajn. ermm.gif Tak da sem spet shujšala nekam na 60kg, pa na 57kg, prejšnje poletje sem imela celo 53kg (pač poleti niti ne čutim potrebe po hrani), zdaj sem spet nekje na 57kg, imam pa ful neke želodčne probleme in grem ravno danes na pregled (želodec me vsaj nekajkrat na teden ful boli, celo spat ne m,orem). Pa visoka sem 169cm (nekje vmes sem malo zrasla biggrin.gif ).
Sem se zopet odločila malo shujšat, s pomočjo telovadbe in brez sladkarij, si začenjam pisat svoje mere.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#251 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 September 2006 - 12:12 PM

Morda kakšni problemi z dvanajstnikom in želodčno kislino?
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#252 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 12 September 2006 - 12:17 PM

Želodčna kislina skorajda ziher ni. Dvanajstnik pa ne vem. Kadarkoli malo več pojem, spijem kake mehurčke, ali pojem preveč čokolade smile.gif , me med spanjem, ponoči (takrat ko se "vklopi" prebava) začne stiskat na vrhu želodca pa boli me, kot da bi me nekdo zbadal, peče me nič. Poleg tega imam ful občutek napetosti v želodcu in v črevesju, pa trebuh imam ful napet.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 12 September 2006 - 02:15 PM

Po mojem gre za dvanajsternik.
  • 0

#254 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 September 2006 - 02:53 PM

Samo če pravi, da je bolečina višje, bo kaj drugega. Dvanajstnik je tam okoli popka.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

• Guests

Posted 12 September 2006 - 03:00 PM

Ja, samo ima celoten trebuh napet in črevesje ... Ne vem, no. Enkrat sem imela sama take bolečine in podobne spremljajoče težave, pa je moja mati strokovno dognala, da gre za dvanajsternik. Sicer pa se te težave rade pojavijo v spomladanskem in jesenskem času. Več pa žal ne vem. :dontknow:
  • 0

#256 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 12 September 2006 - 04:52 PM

Da ne bom zgubljala besed...
NE ŽIVI ZATO DA JEŠ - JEJ ZATO DA ŽIVIŠ!
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#257 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 12 September 2006 - 04:58 PM

QUOTE(crna)
Želodčna kislina skorajda ziher ni. Dvanajstnik pa ne vem. Kadarkoli malo več pojem, spijem kake mehurčke, ali pojem preveč čokolade smile.gif , me med spanjem, ponoči (takrat ko se \"vklopi\" prebava) začne stiskat na vrhu želodca pa boli me, kot da bi me nekdo zbadal, peče me nič. Poleg tega imam ful občutek napetosti v želodcu in v črevesju, pa trebuh imam ful napet.

Jaz imam kronične razjede želodca in dvanajstnika. Imam vse opisane bolečine in zbadanja. Tudi zgaga me ne peče - samo glava me boli (čudno ane smile.gif )
Že nekaj let imam Ultop (ne redno), spijem veliko mleka (nevtralizira želodčno kislino), včasih popijem malo donata, ki pomiri želodec.

Smrt za želodec: mehurčki (jaz jih sploh ne pijem), čokolada, drobtinice,....
  • 0

#258 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 12 September 2006 - 05:39 PM

Mehurčki meni itak ful redko pašejo, ap spijem tam pol deci, potem mi pa že ne prija okus, čokolade se ne bi hotela odvadit (sicer sem bila kot mala alergična nanjo), pa je tudi ne pojem preveč, drobtin skoraj ne, mleko pa malo težje prebavljam, zlasti v kavi, kakavu zvečer pa nikakor ne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#259 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 12 September 2006 - 05:42 PM

QUOTE(Nila)
Ja, samo ima celoten trebuh napet in črevesje ... Ne vem, no. Enkrat sem imela sama take bolečine in podobne spremljajoče težave, pa je moja mati strokovno dognala, da gre za dvanajsternik. Sicer pa se te težave rade pojavijo v spomladanskem in jesenskem času. Več pa žal ne vem. :dontknow:

Meni se je to pojavilo pozno spomladi in s presledki trajalo vse poletje do zdaj (največja kriza je bila maja in junija, avgusta me je samo parkrat bolelo, zdej pa verjetno že zaradi živcev malo več).
Mah sej trebuh mam itak že "od zmeraj" dost napet (pojma nimam zakaj, ampak se mi takoj pozna ko kaj pojem, bedno rolleyes.gif ), me pa boli na začetku želodca, nižje (t.j. črevesje) se mi kvečjemu "dela pritisk", pa malo manj boli (včasih tudi sploh ne).
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#260 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 September 2006 - 05:55 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka)
Smrt za želodec: mehurčki (jaz jih sploh ne pijem), čokolada, drobtinice,....

zakaj drobtinice? lih jem marelične cmoke pa me je štihnlo pri srčku biggrin.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users