Jump to content

Photo

LUSH izdelki

• Please log in to reply
323 replies to this topic

#241 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 August 2007 - 08:42 PM

Ja, propilen glikol.
Trenutno se iz glave spomnim teh dveh sestavin, da sta iz nafte.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#242 Hikoki

Hikoki

Na hitro si nekaj zmisli

• Člani
  • Pip
  • 181 posts

Posted 27 August 2007 - 05:13 PM

The Big Tease
infuzija metvice, otopina lanenog sjemena, kakao maslac, ulje jojobe, miris, propilen glikol, glicerin, ulje bergamota, ulje mandarine, limunovo ulje, benzil benzoat, hidroksicitronelol, metil paraben
IPB Image

Curly Wurly
cetearilni alkohol, propilen glikol, svježe iscijeđen limun, miris, otopina lanenog sjemena, svježa papaja, lauryl betaine, svježa jaja, kakao maslac, shea maslac, ulje jojobe, avokado maslac, apsolut vanilije, ulje vetivera, smola kaučukovca / benzojevca, maslinovo ulje, ekstrakt Alkanett korijena, lanolin
IPB Image

Jasmine & Henna Fluff
infuzija crvene kane, voda, cetearilni alkohol, natrij lauretsulfat, maslinovo ulje, benzilni alkohol, ulje ylang ylanga, apsolut jasmina, ulje pšeničnih klica, ulje jojobe, bademovo ulje, kokosov maslac, ulje konoplja, ulje soje, ricinusovo ulje, hidroksicitronelol, miris, metil i propil parabeni
IPB Image

King of The Mods
voda, bademovo ulje, ulje grejpa, propilen glikol, ulje kamelije, glicerin, miris, metil paraben
IPB Image

Se opravičujem, ker so sestavine v hrvaščini, na slovenski strani jih še ni. Aja, pa te stvari naj bi prišle oktobra.
  • 0
Amen desu

#243 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 27 August 2007 - 05:26 PM

Kaj so te zadeve? So vse maske za obraz al kaj? Al so za lase mogoče? laugh.gif Ah, moj večni optimizem. tongue.gif tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#244 Hikoki

Hikoki

Na hitro si nekaj zmisli

• Člani
  • Pip
  • 181 posts

Posted 27 August 2007 - 05:33 PM

Ja DiLeMa, vse je za lase smile.gif The Big Tease in The God of The Mods sta gela za lase, Curly Wurly je šampon, Jasmine & Henna pa regenerator.
  • 0
Amen desu

#245 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 August 2007 - 05:42 PM

OMG, noro, pa glih v tisti jasmin in heno sm se zagledala, OMG, shoot me. Fajn je tole, faaaaajn. happy.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#246 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 August 2007 - 06:04 AM

The big tease: precej hranilno, ampak s precej mete. Lahko je dražilno.
Curly Wurly: vlažilno, kvalitetno, hranilno. Odlično.
Jasmine & Henna Fluff: ta regenerator je vlažilen, nežen, tudi hranilen. Odličen.
King of The Mods: mastno, oljnato, odlično.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#247 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 28 August 2007 - 06:56 AM

a se to dobi pri nas? jaz bi mela!!!!
  • 0

#248 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 08:17 AM

Propylene glycol

It is manufactured by the hydration of propylene oxide. It can also be converted from glycerol, a biodiesel byproduct. Like ethylene glycol, propylene glycol affects the body's chemistry by increasing the amount of acid. Propylene glycol is metabolized into lactic acid, which occurs naturally as muscles are exercised, while ethylene glycol is metabolized into oxalic acid, which is toxic.

Torej ja, lahko je iz nafte, ni pa nujno! Škodljiv pa naj ne bi bil, vsaj tako pravi ameriška FDA.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#249 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 03 October 2007 - 08:19 AM

Mene zanima, če bi bla ta krema za obraz primerna za mešano/mastno kožo ?
Sicer je že bla ocenjena, pa sem še kar 1x prilimala sestavine.

SKIN´S SHANGRI LA
Sestavine:
madžarska vodica, hladno stisnjeno mandljevo olje, hladno stisnjeno jojobino olje, pšenična trava, gel aloje, nazobčana haluga, glicerin, stearinska kislina, kakavovo maslo, cetearilni alkohol, hladno stisnjeno svetlinovo olje, kokosovo olje, hladno stisnjeno olje pšeničnih kalčkov, čebelji vosek, absolut vanilije, absolut vijoličnih listov, lanolin, trietanolamin, parfum, propilparaben

IPB Image
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#250 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 October 2007 - 09:54 AM

Vsebuje olja in zato sklepam, da za mešano kožo ni. Probaj.
  • 0

#251 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 25 October 2007 - 01:43 PM

THE BLONDIE - šampon
Čisti, daje lesk in poživlja svetle lase. Ključna sestavina je kamilica, ki jo že stoletja uporabljajo pri posvetlitvi naravnih svetlih tonov las, znana pa je tudi po svojem blagem čiščenju in pomirjevalnem učinku na razdraženem, občutljivem in suhem lasišču. Dodali smo še ognjič, svež limonin sok, olja klementin, mandarin in pomaranč. Pravi šampon za zaprisežene blondinke!

Sestavine:
natrijev lauril sulfat, stearinska kislina, poparek kamilice, poparek ognjičevih cvetov, kokamid DEA, parfum, lecitin, sveže stisnjen limonin sok, pomarančno olje, mandarinino olje, absolut pomarančnih cvetov, izvleček gardenije, kamilični cvetovi, olje klementin, limonino olje, natrij kokoamfoacetat

A bi bil primeren tudi za rjavolaske, da malo posvetli lase ?
  • 0

#252 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 October 2007 - 03:32 PM

Zelo agresivno (natrijev LS je enako kot SLS). Pa kup citrusov. Nič kaj vlažilno. Lahko bi ga uporabljala tudi na temnih laseh.
  • 0

#253 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 October 2007 - 03:47 PM

Na slovenskih straneh piše za vse trde šampone, da je notr natrijev lauril sulfat, v resnici pa je sodium lauryl sulfat - tako tudi piše na original embalažah, tudi na mojem Godiva šamponu.

Drugače pa se ti šamponi niti ne izkažejo kot posebno agresivni (no vsaj Godiva), verjetno zato, ker je količina nanosa izredno majhna (trikrat podrgneš in je dovolj), medtem ko se kakšnega tekočega šampona porabi znatno več. Sicer je tle pol tudi vprašanje koncentracije, ampak pustimo to zdej ...

Meni je moja Godiva strašno všeč, ampak dobim žal ob daljši uporabi prhljaj (ampak sem nagnjena k temu in se mi to ob določenih obdobjih zgodi ob uporabi skoraj vseh šamponov) in zato zdej že nekaj časa uporabljam zgolj anti-dandruff šampone, Godivo pa si rad po betici drgne fant. laugh.gif Krasno mu potem dišijo lasje, bi jih kar pojedla.

Tale za bjonde pa verjetno res posvetli, ker vsebuje kamilico in citruse, ki so znani po svojem posvetljevalnem učinku. Samo jaz nekega wau učinka vseeno ne bi pričakovala, sploh na barvanih temnih laseh. Lahko edino, da bo malo obšlesalo barvo, kar lahko tudi pričara kakšen bolj šekast rezultat. Pa za izsušene lase tale šampon pomoje ne bo primeren.
  • 0

#254 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 October 2007 - 04:23 PM

Eeeeem, sej sodium JE natrij .... ermm.gif
Sodium (IPA: /ˈsəʊdiəm/) is a chemical element which has the symbol Na (Latin: natrium)

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#255 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 October 2007 - 04:26 PM

O pizda, what was I thinking? To pa mi je največji lapsus mojega življenja, pa še kemijo se učim zdle. oops.gif biggrin.gif Sploh se nisem niti malo poglobila, površnost pa ubija.

Špela, še dobro da bdiš nad nami, nevedneži.
  • 0

#256 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 October 2007 - 04:34 PM

lol1.gif no, nekaj novega si se že naučila! p.s.: važno, da maš ti lepe lase, natrij gor al pa dol. smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#257 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 25 October 2007 - 06:19 PM

Dilema hvala, ga ne bom uporabljala, ker nočem bit, kot dalmatinec. smile.gif

A lahko vprašam kateri je dober šampon za vsakodnevno pranje ?
  • 0

#258 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 October 2007 - 07:18 PM

A za Lush te zanima ali nasploh? Nasploh so Laverini, pa Logonini tudi najbrž.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#259 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 25 October 2007 - 07:20 PM

Ne, mene bolj zanima za Lusheve trde šampone. smile.gif
  • 0

#260 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 October 2007 - 07:28 PM

Dvomim da je kateri njihov tako nežen za vsakodnevno pranje.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users