Živite skupaj s partnerjem?
Posted 04 November 2009 - 01:18 AM
Seveda se, če si pa cool. ˘-˘
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 November 2009 - 01:22 AM

Posted 04 November 2009 - 01:26 AM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 04 November 2009 - 03:18 AM
Posted 04 November 2009 - 08:33 AM

Posted 04 November 2009 - 09:08 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 November 2009 - 09:12 AM
Sem napisala, da ne grejo same na kavo (tudi, če jim zelo zapaše), če imajo nekaj cajta medmes za hengati. Tudi jaz se ne oblečem in grem sama na kavo, sem pa že neštetokrat šla (že v srednji šoli), pa še zdaj, ko imam nekaj časa fraj kje. Prav paše, obred imam najrajši sama s sabo.
Posted 04 November 2009 - 10:43 AM

Po drugi strani pa ima življenje v dvoje tudi svoje nenadomestljive trenutke, večere, filmske maratone, skupno kuhanje, prebujanje....

jaz komot grem sama na kavo(ne zdaj da bi se kot je Flafi napisala oblekla in namensko šla seedt kam, ampak tako, če mam kako luknjo , če koga čakam....kupim revijo,čike, kavo in uživam

Drugače pa sem se jaz pred leti veliko več družila s prijateljicami kot se zdaj, razlog pa ni to da imam pač zdaj fanta,ampak se mi ennostavno več ne da . Včasih smo šle na kavo čist vsak dan , obavezno, pa ob vikendih obvezno ven ženske, zdaj pa mi enostavno več ni.
Grem približno 1, največ 2krat na teden na kavo s isto prijateljco in to mi je dovolj
z drugimi se mi po pravici povedano ne ljubi, sploh s takimi ki imamo površinski odnos, pa se menit neke osnovne ,splošne stvari....
potem večina teh ki smo se družile nekdaj je še vedno na isti "ferkvenci" kot smo ble pri 20,22,24, skratka se ga napit,našmrkat in it v disko,na parti, plesat in noret do jutra. Jaz tega ne rabim več.
zato sem pa rajši s fantom,ko mava bolj globji odnos, enake interese,ali pa sama, ma skuham si čaj, prižgem laptop,forum,berem knjigo in mi čist noben ne manjka.
Posted 04 November 2009 - 11:19 AM
greva pa tudi posebi ven in pol se tudi rada vrnem domov. vmes mi tudi kakšen sms napiše, kar mi godi, ker misli name. mal je problem njegova mala ljubosumnost, ampak to je druga priča

glede samotarstva pa...jaz imam rada, da imama ob sebi nekoga, ki me obožuje in skrbi zame, ker to rad dela

na splošno mi je všeč, da sem obkrožena z ljudmi, ki jih imam rada, kdaj hočem pa tudi svoj mir in uživam v solo šopingiranju, to me ful sprošča. se pa bojim, da spadam v skupino čustvenih odvisnic

Posted 04 November 2009 - 12:00 PM
To seveda zdej ne pomeni, da se ne nameravam nikoli ničesar pritaknit, ampak pričakujem, da je moškemu jasno, da če je moja naloga recimo zlikat in skuhat, potem mora on na primer posesat in pomit posodo.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 November 2009 - 12:47 PM
Drugače pa je res, da sem skrajni samotar (nisem osamljena (pravzaprav sem čist preveč NEosamljena), kakopak, zgolj samotarska), že skoraj preveliki, kar mi glede določenih zadev povzroča probleme.
Tudi jaz sem takšna.
Prav tako se vidim v tvojem minulem postu, da ti pač nisi tip človeka za živet z nikomer. Z mano je popolnoma enako. Enostavno rabim OGROMNO časa zase, miru, intime...
Plus da ne omenjam, kako me včasih doma pogrejejo stvari, ki jih drugi naredijo oz. ne naredijo (da se dela npr. kosilo, pa traja sto let, da se nekdo spomni za sabo pospravit, medtem ko je cela kuhinja tako nastlana, da si nihče drug ne more nič narest, do tega, da v popolnoma pospravljeni kopalnici moj brat zmeraj vztrajno odvrže svoje umazane cunje na sredo kopalnice (koš za perilo pri nas kakor da ne obstaja ali ga pa on ne vidi), do miljona drugih stvari).
Jaz resnično najbolje funkcioniram sama, pa konec.
Posted 04 November 2009 - 01:03 PM

meni osebno ni težko skuhat, zlikat, nisem pa v to prisiljena la ne vem kaj, on pa ta čas sesa al pa obeša zavese. sem, da se delo porazdeli to pa itak... že zaradi tega, da ima fant en občutek in spoštovanje do tebe. če se mu zdi pa samoumevno in pričakovano, da skuhaš, pomiješ, zlikaš pa si prišla ob 5-ih domov iz službe pol pa hvala lepa za takega partnerja res

Posted 04 November 2009 - 01:13 PM
jaz delam izven kraja bivanja, kar pomeni, da odidem od doma ob 6:00 in pridem domov (če je sreča) okoli 18:00. jem v službi. zato je prepuščen, da za kosilo poskrbi sam. včasih skuhava, ko pridem domov, včasih pa ne. sem mu pa povedala, da ob moji službi ni varjante, da mu bom zvečer kuhala, da bo naslednji dan pogrel.
pospravljava na veliko med vikendi, on sesa (ker jaz ne prenesem sesalca), jaz pa npr. likam. pa porabiva pol manj časa, kot če bi bilo to samo na meni.
kar se pa tiče ločenega preživljanja prostega časa: vsak ima svoj krog prijateljev (ki so sicer skupni prijatelji). jaz sem posvojila tudi njegove prijateljice, ker sem se pač preselila k njemu. vseeno ohranjam stike z prijateljicami iz samskega življenja. se pa seveda, ko si v vezi prioritete spremnijo. pa ne, da brez njega ne morem. ampak včasih se mi ne da, ker sem ful utrujena od vsega laufanja naokoli. sploh uživam, ko kam gre, da se posvetim sebi.
Posted 04 November 2009 - 01:18 PM
Jaz sem večkrat šla na kavo sama. Ko sem čakala na prevoz ali kaj drugega se mi ni vedno dalo hodit po trgovinah in čas zapravljat. Lepo sm šla v čajnico si naročila pijačo in brala časopis ter opazovala mimoidoče. Mi sploh ni nič manjkalo. Res, da je boljše če imaš koga za klepet ampak tudi sama sebi sem super družba.

Word!

Fluffy, tole je pa zate:

Posted 04 November 2009 - 01:40 PM

Zdaj je celo prišlo do tega, da morava midva s fantom kupovat vso hrano, stvari za kopalnico ipd., ker si ona staro hišo od babice obnavlja in je to kar finančni zalogaj. Samo nama gre kar od rok

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 November 2009 - 02:06 PM
Mene pa bolj moti, da se to od mladih žensk pričakuje. Če imata oba službo in torej oba približno enako delata, mora bit za moje pojme tudi porazdelitev gospodinjskih opravil enaka, ne pa da se zdaj od ženske pričakuje, da bo kuhala, likala, pospravljala in prala, sej nismo v kameni dobi no. Že samo ta ideja, da moški "pomaga" mi je neprijetna, ker namiguje na to, da v bistvu dela ženski uslugo, ker ji pomaga pri NJENIH opravilih.
To seveda zdej ne pomeni, da se ne nameravam nikoli ničesar pritaknit, ampak pričakujem, da je moškemu jasno, da če je moja naloga recimo zlikat in skuhat, potem mora on na primer posesat in pomit posodo.
Ta ideja je še vedno tako globoko zakoreninjena v družbi, da je grozljivo. Namreč to, da je samoumevno, da ženska opravlja skoraj vsa gospodinjska dela ... ker če jih moški, se to že skoraj smatra kot za žalitev (če pa se pritakne česa, pa se mu že skoraj mora postaviti spomenik). Ampak najbolj žalostno je to, da je takšno razmišljanje tudi pri ženskah. Sem namreč že velikokrat slišala s strani ženske izjavo "baje si mora sam likati ... kakšno žensko to ma ob sebi". WTF?! Dokler bodo ženske same tako mislile, bodo še bolj tako mislili moški oz. družba nasploh! To ločevanje opravil na moške in ženske je že zdavnaj izpeto. Jaz bi si dela razdelila po kriteriju "kateri katero opravilo z manj gneva počne, hehe" ali pa "kdaj ima kateri za kaj čas". Ne pa npr., da se bo moški cel dan po jajcih čohlintal ob kupu posode v pomivalnem koritu in čakal na žensko, da pride od kdovekod, da bo ona pomila/dala v pomivalnega ... ker to pač ni v njegovi domeni, ker ima ptiča. Takisto ne bi čakala na tipa, da mi bo žarnico menjal ... jaz znam narediti skoraj vsa potrebna tehnična dela, ki se smatrajo za kao "moška" ... no, drv in tega mi ni in mi ne bo potrebno sekati, pa tudi to bi naredila. V glavnem, če bi jaz zaživela s kom, zagotovo ne bi udarjala po mizi s tistimi tipičnimi izjavami butastih kao emancipiranih žensk "jaz ne bom njemu stregla spredaj in zadaj, ne bom mu prala in likala, naj si vse sam" ... ampak bi pričakovala od partnerja, da mu je v najinem odnosu samoumevna enakopravnost tudi pri gospodinjskih opravilih, od katerih imava izkupiček oba.

Kak si pozorna.

Posted 04 November 2009 - 02:56 PM
Posted 04 November 2009 - 04:37 PM
Ampak najbolj žalostno je to, da je takšno razmišljanje tudi pri ženskah. Sem namreč že velikokrat slišala s strani ženske izjavo "baje si mora sam likati ... kakšno žensko to ma ob sebi". WTF?! Dokler bodo ženske same tako mislile, bodo še bolj tako mislili moški oz. družba nasploh!
Kak si pozorna.

Joj, men kr dekl ofne, ko kej takšnega slišim.
Mene tut kr mal skrbi, ko bova šla za sebe, ker ne njemu ne bratu ni bilo treba delati NIČ. Govorim o gospodinjskih opravilih.
Če se za kej skregava, se zaradi tega, ker mu morm vedno narisat kaj je treba nardit.

Posted 04 November 2009 - 05:18 PM
Ja, to je pa spet druga zgodba. Vzgoja. Spet je za hčerke samoumevno, da ubogi mami pomagajo pri gospodinjstvu, medtem ko za fante to pač ne velja in poznam vsaj 5 primerkov, ki tudi ne delajo NIČ na tem področju - mame jih tudi nekako odrivajo stran z razlogom, da itak ne bodo ok naredili (oni se pa tudi najbrž ne bodo strašno silili zraven, poleg tega je odličen izgovor za naprej - da pač tega ne veš in boš najbrž kaj zajebal) - hja, če človeku ne pokažeš in ga ne naučiš, ne bo NIKOLI vedel. Eni tipi po moje tri dni niso sposobni sami preživet in ravno zaradi mam, ki svoje sinke strežejo spredaj in zadaj in bi se najbrž po njihovem mnenju kar posušili, če bi mogli, hm, samo prižgat npr. pralni stroj.
Danes me je sama modrost. ˘-˘
Posted 04 November 2009 - 05:44 PM
Sooo sad and sooo true.

Ta ideja je še vedno tako globoko zakoreninjena v družbi, da je grozljivo. Namreč to, da je samoumevno, da ženska opravlja skoraj vsa gospodinjska dela ... ker če jih moški, se to že skoraj smatra kot za žalitev (če pa se pritakne česa, pa se mu že skoraj mora postaviti spomenik). Ampak najbolj žalostno je to, da je takšno razmišljanje tudi pri ženskah. Sem namreč že velikokrat slišala s strani ženske izjavo "baje si mora sam likati ... kakšno žensko to ma ob sebi". WTF?! Dokler bodo ženske same tako mislile, bodo še bolj tako mislili moški oz. družba nasploh! To ločevanje opravil na moške in ženske je že zdavnaj izpeto. Jaz bi si dela razdelila po kriteriju "kateri katero opravilo z manj gneva počne, hehe" ali pa "kdaj ima kateri za kaj čas". Ne pa npr., da se bo moški cel dan po jajcih čohlintal ob kupu posode v pomivalnem koritu in čakal na žensko, da pride od kdovekod, da bo ona pomila/dala v pomivalnega ... ker to pač ni v njegovi domeni, ker ima ptiča. Takisto ne bi čakala na tipa, da mi bo žarnico menjal ... jaz znam narediti skoraj vsa potrebna tehnična dela, ki se smatrajo za kao "moška" ... no, drv in tega mi ni in mi ne bo potrebno sekati, pa tudi to bi naredila. V glavnem, če bi jaz zaživela s kom, zagotovo ne bi udarjala po mizi s tistimi tipičnimi izjavami butastih kao emancipiranih žensk "jaz ne bom njemu stregla spredaj in zadaj, ne bom mu prala in likala, naj si vse sam" ... ampak bi pričakovala od partnerja, da mu je v najinem odnosu samoumevna enakopravnost tudi pri gospodinjskih opravilih, od katerih imava izkupiček oba.
Kak si pozorna.

And again, WORD!!! Midva imava tocno taksno ureditev (je samoumevna, nikoli nisva imela velikih debat in pogovorv na to temo), kot jo opisujes, vsak dela tisto, kar rad dela in kar zmore/zna. Ne maram kuhati, poba rad ustvarja, torej kuha on, on ne mara pomivati, meni ni problem, torej pomijem jaz. Meni res ni noben problem menjati zarnice (sem tehnicni tip) in mi na kraj pameti ne pade, da bi tapkala s prsti po mizi in cakala, da to naredi on samo zato, ker se menjava zarnice smatra za mosko opravilo.
Res, butaste kao empancipirane zenske so nam vsem v pogubo.

Fluffy, always!

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users