Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#241 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 March 2011 - 08:59 PM

Dokler muca ni sterilizirana nima kaj hodit zunaj. Upam, da ti je to jasno.

Jaz je sicer brez nadzora ne bi puščala naokoli, vem pa da je to v realnosti včasih težko. Glede vode nimam drugega za povedat kakor to, da se bo sčasoma že navadila na vodo iz posodice, če ji le ne odpirate pipe.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#242 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 March 2011 - 09:24 PM

Hvala!
Ja, sej vem, zato je zdej sterilizacija naslednji korak.
  • 0

#243 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 March 2011 - 09:38 PM

Lahko pa iz pipe presaltate na kozarec ali se bolje kanglo/zalivalka za nepoucene smile.gif /, iz takih posod je nasi najvecji uzitek pit vodo, sploh ce ji 'prepoves' in si to macke cisto po svoje interpretirajo. Sicer pa kot je B. rekla - ce je muc zejen bo tudi iz skodelice pil, saj je tudi iz skodelice in ne iz pipe.

Nasa ima celo preference za svezo vodo, mora bit malo mlacna. Ce je postana (beri ena ura od menjave) ji kar ne pase vec (: Tako da poznam te mackonarske fore.

Glede spuscanja ven ti pa ne znam svetovat, sploh zdaj, ko se bo zacelo toplo vreme je se bolj mikavno it ven in se potepat. Mogoce, ce jo spustite ven samo takrat, ko jo lahko kdo nadzoruje, je doma.. Fino bi res bilo, ce bi se preprosto navadila na balkon in pika, ce ze mora ven. Mogoce z leti, ko bo malo starejsa.

Za naso me tudi skrbi, ker je cez travnik cesta in pac, nikoli ne ves. Je pa po sterilizaciji bila taka kot prej, nobenih sprememb. Se mi zdi. Je to ze 7 let nazaj, lol. (: Vem, da je bila neka frka z bolhami, ker je ravno v tistem obdobju fasala bolhe od enega potepuskega macka in potem so mislim da zaradi narkoze tiste bolhe kr cepale iz nje po prihodu domov ohmy.gif Eeew. Ampak tako je, ko imas zival. Jo mam rada iz dna srca. Ratam cisti softic ob njej, pa sploh jo neznansko pogresam zdaj, ko me ni doma. Iz dezja pod kap (:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#244 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 March 2011 - 10:00 PM

Ja, sej pod nadzorom je bila vedno, jo je vsakic kdo pazil. Sem tud ze jaz po tistih kamnih plezala za njo. laugh.gif To da bi se navadla samo na nas balkon bi bilo super! Poleti jo bo treba ful pazit, ker bodo balkonska vrata vec odprta pa vse. Bodo se bitke vidim. biggrin.gif
  • 0

#245 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 March 2011 - 10:21 PM

Kaj pa, če pokličete mojstre in naredite neko pregrado? Jaz bi to definitivno naredila.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#246 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 March 2011 - 09:15 AM

Ne smemo nič spreminjat in dodajt. sad.gif Kakšna mreža pa tud ne bi šla, ker se je ne da nikamor vpet.
  • 0

#247 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 March 2011 - 11:40 AM

Pol pa opasnik, štrik, pa en kol, da jo zavežete gor. biggrin.gif Hec hec.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#248 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 March 2011 - 12:04 PM

laugh.gif

Si pa še zmeri noro noro želim Britanca in čim ko bova s fantom na svojem, si ga misliva umisilt. Pa pri njemu so že mel Britanko, awww! wub.gif
  • 0

#249 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 March 2011 - 02:31 PM

PJ, glede hoje po robu balkona naj te ne skrbi, ker mačke so spretne in imajo ravnotežje. Meni je pri Bibi vedno zastajal dih, ko je iz balkona skakala na pol metra oddaljen tram, na višini cc. 20 m, spodaj pa beton. Razno klicanje in paničarjenje samo poslabšata situacijo, ker muco zmedeta.
Glede sosedov pa se raje prepričajte, da jih ne moti, če muca slučajno kdaj zaide na njihov balkon. Ljudje znajo bit včasih prav zlobni, tako da bodite raje pazljivi.
Glede praskanja pa poskusi balkonska vrata naparfumirat s kakšnim vonjem, ki ga mačka ne mara, da jo bo odbilo. Pri Bibi je to sicer delovalo le kak dan, potem je že spet veselo praskala in zganjala trušč, ampak za poskusit pa je.
  • 0

#250 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 March 2011 - 02:34 PM

S sosedi smo se že pogovorili, ker nam jo je tud prinesel nazaj. Pa je rekel da ni hudega, da oni majo tud tok staro mucko (je pol še njo prinesel pokazat biggrin.gif ). Za te vem, da so okej, k ostalim pa še ni zašla, sem tud napisala da se res nikol ne ve, pa ob vseh teh zgodbah kaj delajo mačkam, res groza. sad.gif
  • 0

#251 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 March 2011 - 02:57 PM

Drugače se dobi ena mreža, ki jo lahko napneš prek balkona, pa boš imela problem rešen. Jaz bi ziher naredila to, ne bi pustila dam i mačka sredi mesta iz balkona uhaja... ermm.gif

V hiši je pa drugače ;)
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#252 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 March 2011 - 03:19 PM

Sej pravim, da nimamo kam vpet pa tud nad nami je luft. biggrin.gif Pa balkon je res kar velik, bi potem rabili ene 35m mreže.
Jaz sem to že ful spraševala pa vem da bi bila to dobra rešitev, samo so rekli, da se ne da. sad.gif

• 0

#253 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 March 2011 - 03:24 PM

Aja damn...Pol pa edino da naštelate una vrata, da niti na balkon ne more. Taka, komarnik se jim reče se mi zdi.
mi imamo to da mamo lahko odprta vrata balkona in se skoz lufta, zuni so pa še tanka vrata, ki so zaprta, iz drobne mreže dani mrčesa notri in da mačke držimo zunaj biggrin.gif da ne hodijo v bajto
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#254 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 April 2011 - 04:21 PM

Plain Jane, ste že našli kakšno rešitev?

Norveška gozdna mačka - a niso čudovite? wub.gif wub.gif
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image
  • 1

#255 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 April 2011 - 04:29 PM

cry.gif wub2.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#256 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 April 2011 - 05:20 PM

Uau!!! wub.gif

Ova na tretji je še posebej huda! laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#257 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 April 2011 - 05:47 PM

Jaaa, meni ena izmed ljubših pasem!
  • 0

#258 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 April 2011 - 07:29 PM

Naslednji projekt bo pri meni Britanka. wub.gif Obožujem jih! Norveška gozdna je tudi meni izredno všeč, prav tako Maine Cooni. woot.gif

British shorthair:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 1

#259 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 April 2011 - 07:45 PM

PJ, fajn izbira:). Meni so npr. tudi svete birmanske všeč.
  • 0

#260 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 April 2011 - 08:00 PM

Še mal Britank (Britanca pravzaprav, Alastair pa Byron). wub2.gif
IPB Image
IPB Image
IPB Image