Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#241 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 21 March 2020 - 03:13 PM

Pa prav zanimivo je, da sedaj očitno po svetu ljudje umirajo še samo zaradi korone, sploh zaradi ničesar več.
Pa pri nas je umrl 1 človek, pa 40 ali koliko jih je hospitaliziranih pa taka panika. Zdej še med občinami ne bomo smeli, sej niso normalni.

Od danes 55 hospitaliziranih, pa iz ure v uro to raste... od katere druge bolezni se tako hitro povečuje število hospitalizacij?

Nekateri od zdravstvenega osebja že zdaj delajo po več kot 24-urne izmene. Jaz bi se takih izjav zadržala.

Seveda v Italiji karantena pomaga, da se ne bi okužili naenkrat vsi po vrsti, a so jo začeli zelo PREPOZNO.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#242 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 21 March 2020 - 03:20 PM

Pa si ziher, da karantena pomaga, v Italiji ni glih videt.

So zamudili s karanteno, plus se vedno pri njih deluje javni promet. Prav tako se sami Italjani niso oz. se se vedno ne drzijo ukrepov.
  • 0

#243 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 21 March 2020 - 03:24 PM

Tudi pri nas v halah dela na stotine ljudi, moj mož hodi v službo, mi3 smo doma, itd...
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#244 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 21 March 2020 - 03:34 PM

Ja to je tudi meni malo absurdno...
Drugace pa je mislim, da AP pisala, da so bile se v soboto pred karanteno diskoteke v Milanu popolnoma polne, tako, da glede na to, da to pomeni po nekaj tisoc okuzenih, poteka v teh dneh v Italiji vrhunec. Kultura Italijanov je nekako tako, da se zura v soboto, nedelja pa kosilo dalla nonna, in tle mas 500+ nonic, ki jih zdaj z vojaskimi kamioni vozijo v krematorije izven mesta.
  • 0

#245 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 March 2020 - 03:42 PM

^ Tocno to.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#246 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 21 March 2020 - 04:00 PM

Ja, se pozna, da so Italijani in Španci ful družabni, recimo v Rusiji se ne širi tako hitro tudi na ta račun verjetno, ker so bolj zaprti? Ali pa Putin laže.
  • 0

#247 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 21 March 2020 - 04:22 PM

Pa manj gosto poseljeni so.

Pptrjen se primer v sosednji obcini, ta je bil pa z vecimi v stiku.
  • 0

#248 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 21 March 2020 - 07:47 PM

Po tabeli nijz je v naši občini potrjen 1 primer, pa v sosednjih občinah so tudi.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#249 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 21 March 2020 - 08:25 PM

Pri nas tudi testirajo kar medtem, ko sedis v avtu :) Nisem vedela, se mi zdi najboljsi nacin.

Glede na to kaksne ukrepe so danes sprejeli v Ita., ni cudno, da je tako. Bi si mislil, da jih imajo ze od zacetka.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#250 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 21 March 2020 - 08:48 PM

April 1, 2020

COVID-19 and AI: A Virtual Conference will address a developing public health crisis. Sponsored by the Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence (HAI), the event will convene experts from Stanford and beyond to advance the understanding of the virus and its impact on society.  It will be livestreamed to engage the broad research community, government and international organizations, and civil society.

Topics to be addressed include: AI applications in diagnostics and treatment, epidemiological tracking and forecasting of the spread of the virus, information and disinformation, and the broader human impact of COVID-19 and pandemics in general on economies, culture, government, and human behavior. Through timely, insightful presentations and interactive sessions, this event will serve to unite a global community toward solutions to benefit all of humanity.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#251 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 21 March 2020 - 09:15 PM

Coronavirus Readings The Politics of COVID-19: Our New Regular Special Edition

We index a lot of interesting and, alas, disturbing content related to COVID-19. To help people stay on top of the most meaningful new contributions to the crisis we have decided to create a new series of coronavirus reading lists.

The unabridged editions:

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#252 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 21 March 2020 - 09:20 PM

Pa manj gosto poseljeni so.

Pptrjen se primer v sosednji obcini, ta je bil pa z vecimi v stiku.

Vprašanje, če je res, ampak govori se, da je prav iz moje vasi, sicer bolnik z neko boleznijo, približno takih let kot moj oče...okrog 60.
  • 0

#253 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 21 March 2020 - 09:57 PM

:/ oh slabo, ce je res kaksen tak.
  • 0

#254 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 22 March 2020 - 11:05 AM

Sem šla zdej na računalnik pisat, ker po telefonu se mi ne da tako na dolgo pisat. U glavnem, bom povedala, zakaj se mi zdi ta karantena popolnoma brezveze. Moja mami je prišla decembra, malo pred božičem s Filipinov, vmes so se ustavili na Kitajskem. Čez par dni je fuuul zbolela, bila je 3 tedne čist hin. Potem malo za njo še pa moja sestra, ki je že takrat rekla, da kej takega še pa ne, da to ni normalna gripa, da tako se še v življenju ni počutila, pljuvala je kri tri tedne, kašljala je tako, da se je davila zraven, je že tudi mislila, da bo morala v bolnico, ker je imela težave z dihanjem. Pa zdej, ko gleda nazaj pravi, da je bila to 100 posto korona. Pa smo se skos družili in nobeden od nas ni bil bolan. Torej, svet je takšen kot je, ljudje potujejo na vse konce in kraje, normalno, da se potem take stvari dogajajo. Kdo lahko res z zagotovostjo trdi, kje je bil ta virus najprej, mogoče je bil v Sloveniji prej kot v Italiji??? Virusom ne moremo ubežati, so se pa začele sedaj kazati hude stiske posameznikov, pa ne zaradi virusa. Pa zanima me, če bodo rekli, da moramo biti v karanteni do junija, a boste vsi to kar mirno sprejeli????

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#255 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 March 2020 - 11:24 AM

A ni poanta karantene ta, da se upočasni prenašanje virusa? Okužbe ne moreš preprečiti, lahko pa vplivaš z nekimi takimi ukrepi, kot jih imamo zdaj pri nas, da se širi počasneje in manj obremenjuje delovanje družbe kot take. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#256 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 22 March 2020 - 11:28 AM

Manj obremenjuje delovanje družbe??? S tem se pa ne strinjam, meni se zdijo sedaj vsi veliko bolj obremenjeni, anksiozni, prestrašeni. Saj konec koncev  prihaja apokalipsa.

• 0

#257 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 22 March 2020 - 11:28 AM

No Dragica, teste, ki so jih takrat delal sodelavkam, ki so imele podobne tezave kot jih opisujes ti, se spravi in ce bi bila covid ze takrat bi se zdaj enostavno dostopalo do teh podatkov. Priznam, se pisala sem o tem, da sem se tudi jaz poigravala s to mislijo. Ampak sej korona virusov je ful, tale zdaj je samo eden od njih. Zal je ravno tale s svojimi specifikami taksen, da ima globalne posledice, tudi brez karantene, z obremenitvami za zdravstveni sistem, pa tudi tistih, ki ga bodo v milejsi obliki preboleli, kako mislis, da bi pa potekalo vse skupaj, ce bi slo 70%prebivalstva na bolnisko? Jaz mislim, da bi bile posledice enormne v vsakem primeru.
  • 0

#258 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 22 March 2020 - 11:30 AM

Seveda, v vsakem primeru, torej zakaj karantena??? Ne bomo ja mnda zaprti še mesec, dva???

• 0

#259 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 22 March 2020 - 11:36 AM

Zato, da se jih naenkrat ne okuži preveč. Se mi je zdelo, da graf ni jasen.

Da preprečimo, kar se dogaja v Italiji: ker je preveč ljudi naenkrat okuženih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, morajo izbirat, kdo je obsojen na smrt, kdo bo pa prišel do ventilatorja itd. Si predstavljate, da zbolijo vaši stari starši in potrebujejo kisik, pa ni prostora za njih ker so kapacitete zapolnjene 150 %?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#260 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 22 March 2020 - 11:37 AM

Nisem grafa sploh gledala. Moje mišljenje je pač, da karantena ni rešitev. Ker zmeraj bo v vsakem primeru nekdo našpukal. Moje mnenje je, da se bo pokazalao, da je karantena naredila več škode kot koristi.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users