Zobozdravnik
Posted 08 March 2026 - 08:44 AM
Mislim da se bom kar narocila.
Posted 08 March 2026 - 08:46 AM
Nič ne stane oz. meni ni nič računal ekstra. Isti dan mi je še sčistil zobni kamen in sem plačala samo to.
On edino nima rentgena, zato sem morala pred prvim pregledom prinest sliko, sem šla v Murgle center in dala 30€.
Posted 08 March 2026 - 09:00 AM
Posted 08 March 2026 - 09:14 AM
Tudi spodaj je bila sedemka gnila in to tako, da hb da je 6 odprla ker sem mislila da je 6, ker sicer na 7 ne bi vidla nicesar (ravno stik ploskev 6 in 7).
Jaz sem drugace nasplosno z mojo zobodravnico zadovoljna, samo se mi zdi da rabim en bolj poglobljen pregled, nekoga ki si bo vzel cajt pa preucil variante ker imam pcitno zakomplicirano stanje.
Mene je ta zob preden je umrl zajebaval 3 leta. 3 leta sem mislila da ne skeli drug zob, ker se bolecinski drazljaj prenasa in ves cas sem mislila da 6. Na koncu me je bolelo ze ko sem sla tect in je prisel mrzel zrak gor. Pa nihce ni videl nic in tudi novega kariesa ni blo, ko so mi v dezurni odprli zob. Enostavno vnetje pulpe, ki se je packalo leta in se lani dokoncno vdalo.
Da od takrat mojih tezav s sinusi skorajda ni vec, pa rajsi ne razlagam. Ves cas je bil jebeni zob. Ampak vidlo se ni na slikah, nikjer, nic....
Aja pa v tem casu so me za isto stvar gledali 3je zobodravniki in vsi so bili istega mnenja, da je samo obcutljiv zob :/
Ne bom trdila da nimam ful dobrega sestega cuta. Ker ga imam. In zdi se mi, da ta sedmica mrtva ni v redu in da se packa sranje ob korenini, spodaj na spodnji celjusti pa je tudi tempirana bomba. Tko da upam da mi ta zobozdravnik pove kaj novega.
Posted 08 March 2026 - 09:44 AM
Fiona, niso tudi vsi specializirani za endodontsko zdravljenje, zato je fajn, da greš res k enemu dobremu, ker se težave ponavljajo. A si bila napotena naprej od svoje osebne ali si sama šla k trem različnim?
Posted 08 March 2026 - 09:52 AM
Ko sem imela kontrolo za mosticek sem ga se za to vprasala pa je pogledal. K eni sem sla pa po drugo mnenje enkrat vmes v teh letih, pa mi je isto rekla kot moja.
Teli od Olivije izgleda so, vsaj napisano imajo. Moja mi je sicer zdravila zob, ona je izvedla koreninsko zdravljenje.
Naceloma se tw zgodbe z mrtvimi zobmi vedno isto zakljucijo, vsak ki ga poznam mi pove da na koncu pac pride do gnojenja. Vcasih boli, vcasih ne. Mami je imela isto takole mrtev zob in ji je zacel gnoj teci ven, ni je pa bolelo, ampak to po vec letih. Jaz podobno kot Frida sicer mislim, da mrtvi zobje nimajo v ustih kaj iskat, tako da se ss najbolj nagibam k puljenju in nobenega implantanta potem, ker tega zobane rabim. Je cist zadaj in tako ze pet let ne grizem nanj sploh. Osmic pa tako nimam vec, razen ene.
Posted 08 March 2026 - 10:12 AM
Jaz sem kot ti zanasam na svoj obcutek, nekaj pac ni okej.
Posted 08 March 2026 - 10:28 AM
Meni so izpulili 6ko zgoraj, pa tudi brez težav jem in govorim. Celo izgovor sičnikov se mi je izboljšal oz. izostril, ampak to opazim le jaz ![]()
Posted 08 March 2026 - 10:47 AM
Zdej ko razmisljam mam kar cudno zobno stanje
Tudi mosticej je bil narejen 2019, za implantante nikoli nisem imela prstora, se ena stvar ki ni dozivljenjska in jo bo treba rihtat spet enkrat. Ampak za to sem se pa odlocila da bom dala implantante. Ko mosticek popusti, bom rekla naj mi izpulijo trojke, ki so ze itak ošiljene zdaj in naredijo implantante na 2 in 3 na obeh straneh zgoraj. To bo pa potem drzalo. Pa ene 2 zlati palici me bo stalo najbrz
Posted 08 March 2026 - 12:18 PM
Zob je pa nujno treba nadomestiti. Ker se sicer topi kost, premikajo sosednji...
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 08 March 2026 - 12:36 PM
Meni so iz zoba vzeli zivc, dali notri zdravilo. Potem sem sla zob slikat. Je videla korenine, jih scistila z nekimi zagami, dala notri plombo in to je blo to. Zdej pa kao 10 let lahko tako ostane. To je vse kar vem.
Posted 08 March 2026 - 01:15 PM
Zob je 20 let nazaj pocil in ga zdaj ze 3. zobozdravnik cisti. Noro.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 08 March 2026 - 02:12 PM
Posted 08 March 2026 - 05:47 PM
Jaz tudi nisem poznala postopka.
Podgana, kam hodiš, menda ne k Iztoku? ![]()
Posted 08 March 2026 - 06:12 PM
Posted 08 March 2026 - 07:54 PM
Aha, unega poznam samo s hodnika. Naj dobro zrihta!
Posted 08 March 2026 - 11:08 PM
Posted 09 March 2026 - 08:23 AM
No, tale zobozdravnik Tomaz me je klical, imam naslednji teden v torek dopoldne pregled. Vse kar je rekel je to, da stanje tko ne more ostat, ker ce so kakrsnekoli tezave jih je treba resit tko ali pa drugace. Tko da zaenkrat bo pregled pol pa rentgen po potrebi. Sem mu tudi rekla da prihajam po drugo mnenje in je bil res ful prijazen tko da imam res dober obcutek.
Hvala vama Frida in Olivija, naprej pa se javim ko opravim pregled
Posted 09 March 2026 - 08:50 AM
Sem se še jaz naročila na pregled zdaj, nazadnje sem šla lani kar tu v bližini enemu, pa je rekel da naj delam letne kontrole.
Držim pesti, da fajn porihtata, ti pa tudi, Frida!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 March 2026 - 09:39 AM
Jaz sem tudi zaprosila za otrtopan zaradi mojega mrtvega zoba (od 2017 ga imam), pa zobozdravnik ni kompliciral in dal napotnico. Če bo kaj sumljivega, me bo verjetno poklical, sicer ga bom pa o rezultatih vprašala pri naslednjem rednem pregledu enkrat v začetku naslednjega leta.
Fiona ne spomnim se, če sva se kaj pogovarjali o tem, ker vidim, da ti tudi nimaš dvojk. Torej tebi so ortodontsko reševali manjko zgodnjih dvojk? Pa se po brušenju trojk pozna, da nista dvojki
? Zanima me kaj lahko pričakujem pri E. na koncu. Tudi "zabarvanost" trojke se ti ne pozna?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users