Nadaljujem debato o stanovanjskih zadevah v temi Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma.
Posted 19 January 2016 - 10:23 PM
Posted 25 January 2016 - 10:44 AM
Po branju takih zadev in delu na sejmu, kjer sem prišla v stik z realnostjo o cenah hiš, parcel in stanovanj, sem zelo hvaležna staršem da imama s sestro del stanovanjskega problema rešen, ko bo katera tako daleč. Sicer bo še vseeno potrebno precej denarja, ampak vsaj neko osnovo (parcela, stanovanje) imava in že s tem kar nekaj prihraniš.
Posted 25 January 2016 - 02:13 PM
Parcela zraven vaše hiše?
Posted 25 January 2016 - 03:44 PM
Ne, na drugi lokaciji.
Posted 25 January 2016 - 03:48 PM
Posted 25 January 2016 - 08:26 PM
Posted 26 January 2016 - 10:48 AM
Midva sva ravno računala, da se nama čez dobrih 5 let izteče ta kredit in bi potem ponovno morala vzet cca 30.000 € za skok v 3-sobnega (mogoče z veliko sreče v 3,5 sobnega). Ampak se bojim, da ne bomo ostali na tej lokaciji, saj je predraga.
Meni so Nove Jarše en tak kompromis med lokacijo in ceno. Sva tam živela kar nekaj let in mi je bilo OK.
Ej, midva ves čas po malem gledava, sicer zaenkrat bolj kot window shopping, ker se nama isto izteče kredit čez cca 5 let, ampak če bi glih kaj uletelo ... ampak kaj, ko ne bi šla iz Brda!?! Mislim, ok, tudi Podutik in kakšen del Kosez mi je ok, ampak to sta itak isto dragi lokaciji, tole Brdo mi je pa res fantastika in se raje še nekaj časa stiskam v majhnem stanovanju kot da grem v večjega, kjer mi ne bo kul lokacija.
Posted 26 January 2016 - 10:58 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 January 2016 - 11:00 AM
Ja, je kar problem, ko se enkrat navadiš ali vzljubiš mikro lokacijo. Jaz sem bila presenečena, kako hitro mi je pod kožo zlezel BS, saj se mi je prej vedno zdel prenatrpan oz. še eno blokovsko naslelje. Zdaj se mi pa zdi blizu idealnega, saj imamo vse takoj zraven oz. zelo blizu. Tudi samo življenje znotraj je super ... kar nekaj zelenja, igrišč, veliko všečnih ljudi sva spoznala ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 January 2016 - 12:06 PM
Sploh nisem vedela, da ste na Brdu.
Ja, je kar problem, ko se enkrat navadiš ali vzljubiš mikro lokacijo. Jaz sem bila presenečena, kako hitro mi je pod kožo zlezel BS, saj se mi je prej vedno zdel prenatrpan oz. še eno blokovsko naslelje. Zdaj se mi pa zdi blizu idealnega, saj imamo vse takoj zraven oz. zelo blizu. Tudi samo življenje znotraj je super ... kar nekaj zelenja, igrišč, veliko všečnih ljudi sva spoznala ...
Posted 26 January 2016 - 04:12 PM
Sicer malo nizje, kot ti, ampak ja.
Meni je tudi idealna lokacija, nekaj minut od centra pa vseeno v naravi in vse je blizu. Iz kuhinjskega okna imam pogled na polje, gozd in ovce.
― V. Van Gogh
Posted 21 February 2016 - 04:27 PM
A je še katera dobila božjastno visok račun od upravnika SPL ta mesec?
Posted 22 February 2016 - 12:47 PM
Sinnaia, katerega upravnika imaš? Katera postavka je tako zelo visoka?
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 22 February 2016 - 05:19 PM
ZS Ruski car, sem danes klicala in so mi pojasnili vse.
Posted 13 May 2016 - 06:48 PM
― V. Van Gogh
Posted 31 May 2016 - 09:45 PM
Midva sva ta mesec malo bolj gledala, kako približno bo s stroški in sva na povprečno 610€ mesečno (dva avta + stroški stanovanja + mobiteli).. Jaz bom imela verjetno službeni mobitel, tako da bo pikico manj brez moje naročnine. Potem pa prištejem še okoli 200 za hrano, čistila, .. (to si ne predstavljam čisto, koliko bo, ampak nekako mislim, da ne bo več kot 250). Pa kakšne 200-300 za kakšne pijače, oblačila, leče, karkoli ekstra vglavnem, pa sva na skupno 1000+.
Če bo vse po sreči, bova v stanovanju, ki ga trenutno pri fantu dajejo v najem in tako si predstavljam normalno živeti, brez strahu, da če kdo izgubi službo, da morava takoj ven.. Če pa bova mogla iti nekam, kjer bo potrebno plačevati kakšne 350€, mi bo pa malo bolj za ovratnik dihalo vse skupaj .
Sem pa kar malo presenečena nad visokimi stroški pri tem enosobnem stanovanju. Bi se ful bolj splačalo preko toplarne greti.
Posted 01 June 2016 - 10:12 AM
Mi2 mava tud okol 1000 € stroškov vse skupaj z najemnino vred.
Posted 01 June 2016 - 10:50 AM
Sem pa kar malo presenečena nad visokimi stroški pri tem enosobnem stanovanju. Bi se ful bolj splačalo preko toplarne greti.
Pri stroških je (razen za ogrevanje in rezervni sklad) čisto vseeno v kako velikem stanovanju si. Vse ostalo se deli po številu oseb oz. dejanskih stroških. Nanesejo pa že same priključnine in naročnine.
Toplarna je res verjetno nekoliko cenejša, ampak je odvisno tudi od izolacije samega stanovanja (bloka) in kako toplo želite imeti v stanovanju.
Tašča plačuje v 30m2 enako za ogrevanje, kot mi v 56m2. Pa smo oboji priklopljeni na mestno ogrevanje. pač nam je dovolj 21°C, njej ne pade pod 25°C pa še termostatskih ventilov ne zna uporabljat.
Za dve osebi se mi zdijo to precej visoki stroški (če sem prav razumela, sploh ni všteta najemnina.) Ali je notri všešto še (pavšalno) zavarovanje in vzdrževanje dveh avtov ali zgolj bencin?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 01 June 2016 - 05:04 PM
Čisto vse sva štela v stroške avtov , da naju potem ne bi kap kakšen mesec. Sva tako računala, da če si vsak mesec toliko "odtrgava", bo za čez celo leto vredu.
In ja, tukaj zraven ni štete najemnine.
Posted 01 June 2016 - 09:23 PM
Ful mi je zanimivo, da sta šla to tako natančno računat. Meni se zdi praktično nemogoče, ker je čisto odvisno od meseca.
― V. Van Gogh
0 members, 1 guests, 0 anonymous users