Jump to content

Photo

Francija - Pariz

• Please log in to reply
347 replies to this topic

#241 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 May 2012 - 09:19 PM

Uf ja.
Jaz sama ponoči na neki čudnih ulicah tut ne bi hodila, grozno.
  • 0
Viens, reste ici!

#242 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 11:06 AM

Kako pa je s kovčki na metroju? Za pridet od letališča do sobe, ane?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#243 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 May 2012 - 11:06 AM

Ne razumem tvojega vprašanja. :D
  • 0
Viens, reste ici!

#244 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 11:07 AM

A se lahko gre normalno na metro s kovčki, se doplača, itd? :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#245 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 May 2012 - 11:08 AM

Aha. :)
Na metro lahko greš s čimerkoli, itak da se ne doplača. :)
  • 0
Viens, reste ici!

#246 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 11:08 AM

Okej :) Ne ker imam v mislih sliko iz metroja, vse natrpano, pa sem raje vprašala kako to gre :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#247 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 May 2012 - 11:09 AM

Natrpanost je odvisna od linije, lokacije, ure. :D
  • 0
Viens, reste ici!

#248 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 11:10 AM

Vem vem :D No super če je tako, hvala!
Odštevam dneve, hihi.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#249 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 May 2012 - 11:11 AM

:) Super bo.
  • 0
Viens, reste ici!

#250 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 11:19 AM

Upam, držim pesti za vreme predvsem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#251 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 May 2012 - 12:42 PM

Sarah, pri nama je na vremenski napovedi kazalo samo dez. Zaenkrat ga se nisva dozivela, danes zjutraj je pa na polno sijalo sonce, tko da ni problema tut ce je napoved grda. Je pa MRAZ, vzemi tople puloverje sabo, jaz mam neke majcke z dolgimi rokavi pa usnjeno jakno in mi e na momente premalo, sploh ker precej piha. :)

• 0

After all this time?

Always.

#252 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 12:43 PM

Ujoj a res, jaz sem hotela jakno doma pustit, haha. Hvala ti ful, veš :)
Kako se imata? :woot:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#253 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 May 2012 - 01:10 PM

Uf, jakno NUJNO, pa spodnje majice tut, pa superge namesto sandal. Midva se mava super drugac, mal trpim zarad obilice muzejov, vceraj sva bila v Palaus de Tokyo pa danes v neki knjigarni s knjigami o oblikovanju pa Pompideu, pa vceraj sva sla u izi zurat, je ful dobra ta naa ulca rue Oberkrampf, sami lokalcki in ogromno folka. Danes greva na Montmart, zvecer pa tekma pa potem ven verjetno. Zdaj sva v KFCju in majo zastonj wifi in sem sla malo pocekirat.

Sem si pa v gardalandu mal sfukala misico (meca) in zdaj bolj sepam okrog. :down:

Uglavnem ce dobim netse javim se kaj pa sporocim tocno za vreme. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#254 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 01:11 PM

Kul, superca! Btw, tudi ZS imaš, če imaš priliko pogledat. Lepo se imeeej :D

Kako ti je pa to uspelo v Gardalandu!? :o
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#255 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 May 2012 - 01:12 PM

Aha, se glede Eiffla. Midva sicer mava v Planu it, ampak enkrat ko bo sonce, v nekem oblacnem vremenu mi e skoda rinit gor. Glede dvigala slisim prvic, se bom probala pozanimat. Zdaj pa sibaam papa :)
  • 0

After all this time?

Always.

#256 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 21 May 2012 - 02:15 PM

Danes imava KATASTROFALNO vreme, ze cel dan pada kot pri norcih, povsem premocena zdaj kampirava v 4temps zraven La defensa, super soping center. Vrsta za Eiffla je od ene noge stolpa do druge (ogromna), in ja res dela samo eno dvigalo, pise da majo tehnicne tezave. Isto je z Louvrom, vrsta je okoli dveh stranic piramide. Midva bova to dvoje zdaj najverjetneje kar spustila, ker sva oba v zadnjih treh letih ze dvakrat bila. Sarah, vidva mata ze napovedano otoplitev kolikor vidim, jaz mam pa dve spodnji majici, dolge rokave in jakno pa sem kot ennprezebel cucek, pa se premocena do koze. Danes bova pomoje kar tukaj ostala dokler naju bodo hoteli. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#257 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 May 2012 - 02:16 PM

Hahaha :D Nincha :thumbup: Tudi tukaj je danes vreme grdo, je cel dopoldan deževalo, zdaj je oblačno.
Mi je pa ful žal, Eiffla sem ful hotela videt, ampak če bo tako, ne bom zgubila enega dneva samo za to :(
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#258 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 June 2012 - 07:49 PM

me pa Pariz res ne gane nekaj ful.

Mene pa ful :wub2: Jaz zase ne morem rečt da sem neka huda popotnica in da sem videla nešteto krajev in mest, zagotovo pa lahko rečem da je Pariz bilo do zdaj prvo za katerega lahko rečem ja, tukaj bi pa lahko živela. Pure love.

No torej: I am baaaack :D Bilo je krasno, super, mesto je prečudovito in vse kar se govori o Parizu, vsa ta fama, vse je res, nič ni pretiravanje. Jaz mislim da je to mesto v katerega bi vsak moral it 1× v življenju.

Midva sva bila 5 noči, torej 6 polnih dni, ker sva prišla tam zjutraj, zadnji dan pa odšla zvečer. Vreme je bilo fantastično, super sem to zadela B) niti enega dneva ne oblakov ne dežja, skozi sonce na polno - za kratke rokave. Če bi imela sabo, bi nosila tudi kratke hlače, kolikor je bilo vroče, ampak nisem imela, napovedi so bile dvomljive zato sem se oborožila z dolgimi rokavi in celo jakno :lol:.

6 dni je ravno prav za videt vse te glavne znamenitosti. Jaz pravim da če bi bila še 2 noči, da bi bil 1 poln teden bi bilo idealka, ampak vseeno sva si ogledala vse kar naju je zanimalo. Šla sem na stolp peš :woot: Ja.. peš, ker trenutno sta 2 od 3 dvigal v okvari in je vrsta nemogoča, moj fant pa nepotrpežljiv, pa sonce je sijalo na polno, mene je še opeklo, se nisem nič mazala, nisem pričakovala.

Videla sva Eiffel, Champs Elysees, Montmartre, Notre Dame, Sacre Coeur (meni je bila ta še celo ljubša od Notre Dame), Arc De Triomphe, Invalides (tam kjer je pokopan Napoleon, to si je fant ful želel it pogledat), Louvre, slavno ulico Rue de Rivoli, etc etc.
Meni najljubši del Pariza je vsekakor tam ob reki, okolica Notre Dama, in pa Elizejske poljane, neskončna ulica s trgovinami in drevesi, na koncu pa Slavook zmage.

Ful me je presenetilo da je Pariz kar zeleno mesto, nisem pričakovala, sem mislila da je bolj "beton all over" stil, ampak sploh ni tako! Ogromno parkcev ki so krasno urejeni - npr nek ogrooomen park je blizu glavne ulice (Rue Rivoli) oziroma za Louvre, ampak ne vem imena (Tuileries Garden?) midva sva enkrat kar kosila tam pod drevesi, enkrat pa sva si nakupila macaronsov in šla počivat v senco, potem je tisti famozni Luxemburg v Latinski četrti, tudi krasen park, polno stolov, polno folka ki se druži, piknikira, etc.

Valda sem probala tudi slavne Macaronse :D V Laduree in tudi Pierre Hermes, in moram rečt da so mi slednji boljši, tudi ful boj atraktivne okuse imajo, just to name a few: Rose & Jasmine, Salted - Butter Caramel, Pistachio, Ceylon Cinnamon & Morello Cherries, Rose, Litchi & Raspberry, Milk Chocolate & Passion Fruit,...

Končno sem poskusila tudi tiste famozne verige restavracij kot so Subway in KFC. Moram povedat da slabšega piščanca od tega v KFC nisem še jedla, fuuuj, kaj tako ogabnega pa še ne, kaj je tu dobrega ne štekam, sploh pa ko vidiš tam na tone teh piščančjih nogic na kupu, bljah. Subway pa mi je bil zelo všeč, sam izbereš tip kruha & kaj ti dajo notri, pride super sendvič.
Aja pa Starbucks - I am in love :D Poskusila sem jagodni Frappucino in pa neko mangovo zadevo s čajem (smzd) in je bilo oboje ful dobro, ampak to je za si privoščit na vsake toliko, če ne je čisto preveč dragi štos, 5€ na tamajhen kozarček, lol.

Fascinirala me je pariška podzemna, super narejeno, vozi na vsaki 2 minuti, na teh boj obljudenih postajah celo na 1:45 min, se niti usest ne uspeš že pride nova. Midva sva bila včasih tako utrujena da sva kar kakšno spustila in počakala novo, lol. Midva sva bila v 11. okrožju, najina postaja je bila Goncourt, povezave sva imela super duper, eno stran od naše postaje je bila Republique, ali pa Chatelet, od teh dveh pa si lahko prišel kamorkoli. Naša četrt je bila okej, normalen folk (sva pa enkrat šla tudi do Bellevilla in ja, tam ne vidiš francoza, so sami priseljenci).
Soba je bila super, čeprav je bila zgradba malo stara in dotrajana je bila soba super urejena in se vidi da je bila adaptirana nedolgo tega. Sva imela vse kar sva potrebovala, taveliko posteljo, hladilnik, kuhalnik, čajnik, mikrovalovko, grelnik vode in nekaj osnovne posode, ki je čisto zadostovala za naju dva. Pa še WI-FI v sobi. :thumbup: Lastnica super starejša ženska ki nama na koncu niti provizije za čiščenje ni pokasirala. :D

Par foto utrinkov, več pa je naloženih na mojem FB, kogar zanima lahko komot pogleda :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 1

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.