Francija - Pariz
Posted 16 May 2012 - 09:19 PM
Jaz sama ponoči na neki čudnih ulicah tut ne bi hodila, grozno.
Posted 19 May 2012 - 11:06 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 11:06 AM

Posted 19 May 2012 - 11:07 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 11:08 AM

Na metro lahko greš s čimerkoli, itak da se ne doplača.

Posted 19 May 2012 - 11:08 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 11:09 AM

Posted 19 May 2012 - 11:10 AM

Odštevam dneve, hihi.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 11:11 AM

Posted 19 May 2012 - 11:19 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 12:42 PM

After all this time?
Always.
Posted 19 May 2012 - 12:43 PM

Kako se imata?

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 01:10 PM
Sem si pa v gardalandu mal sfukala misico (meca) in zdaj bolj sepam okrog.

Uglavnem ce dobim netse javim se kaj pa sporocim tocno za vreme.

After all this time?
Always.
Posted 19 May 2012 - 01:11 PM

Kako ti je pa to uspelo v Gardalandu!?

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2012 - 01:12 PM

After all this time?
Always.
Posted 21 May 2012 - 02:15 PM

After all this time?
Always.
Posted 21 May 2012 - 02:16 PM

Mi je pa ful žal, Eiffla sem ful hotela videt, ampak če bo tako, ne bom zgubila enega dneva samo za to

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 June 2012 - 07:49 PM
me pa Pariz res ne gane nekaj ful.
Mene pa ful

No torej: I am baaaack

Midva sva bila 5 noči, torej 6 polnih dni, ker sva prišla tam zjutraj, zadnji dan pa odšla zvečer. Vreme je bilo fantastično, super sem to zadela

6 dni je ravno prav za videt vse te glavne znamenitosti. Jaz pravim da če bi bila še 2 noči, da bi bil 1 poln teden bi bilo idealka, ampak vseeno sva si ogledala vse kar naju je zanimalo. Šla sem na stolp peš

Videla sva Eiffel, Champs Elysees, Montmartre, Notre Dame, Sacre Coeur (meni je bila ta še celo ljubša od Notre Dame), Arc De Triomphe, Invalides (tam kjer je pokopan Napoleon, to si je fant ful želel it pogledat), Louvre, slavno ulico Rue de Rivoli, etc etc.
Meni najljubši del Pariza je vsekakor tam ob reki, okolica Notre Dama, in pa Elizejske poljane, neskončna ulica s trgovinami in drevesi, na koncu pa Slavook zmage.
Ful me je presenetilo da je Pariz kar zeleno mesto, nisem pričakovala, sem mislila da je bolj "beton all over" stil, ampak sploh ni tako! Ogromno parkcev ki so krasno urejeni - npr nek ogrooomen park je blizu glavne ulice (Rue Rivoli) oziroma za Louvre, ampak ne vem imena (Tuileries Garden?) midva sva enkrat kar kosila tam pod drevesi, enkrat pa sva si nakupila macaronsov in šla počivat v senco, potem je tisti famozni Luxemburg v Latinski četrti, tudi krasen park, polno stolov, polno folka ki se druži, piknikira, etc.
Valda sem probala tudi slavne Macaronse

Končno sem poskusila tudi tiste famozne verige restavracij kot so Subway in KFC. Moram povedat da slabšega piščanca od tega v KFC nisem še jedla, fuuuj, kaj tako ogabnega pa še ne, kaj je tu dobrega ne štekam, sploh pa ko vidiš tam na tone teh piščančjih nogic na kupu, bljah. Subway pa mi je bil zelo všeč, sam izbereš tip kruha & kaj ti dajo notri, pride super sendvič.
Aja pa Starbucks - I am in love

Fascinirala me je pariška podzemna, super narejeno, vozi na vsaki 2 minuti, na teh boj obljudenih postajah celo na 1:45 min, se niti usest ne uspeš že pride nova. Midva sva bila včasih tako utrujena da sva kar kakšno spustila in počakala novo, lol. Midva sva bila v 11. okrožju, najina postaja je bila Goncourt, povezave sva imela super duper, eno stran od naše postaje je bila Republique, ali pa Chatelet, od teh dveh pa si lahko prišel kamorkoli. Naša četrt je bila okej, normalen folk (sva pa enkrat šla tudi do Bellevilla in ja, tam ne vidiš francoza, so sami priseljenci).
Soba je bila super, čeprav je bila zgradba malo stara in dotrajana je bila soba super urejena in se vidi da je bila adaptirana nedolgo tega. Sva imela vse kar sva potrebovala, taveliko posteljo, hladilnik, kuhalnik, čajnik, mikrovalovko, grelnik vode in nekaj osnovne posode, ki je čisto zadostovala za naju dva. Pa še WI-FI v sobi.

Par foto utrinkov, več pa je naloženih na mojem FB, kogar zanima lahko komot pogleda

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 June 2012 - 07:55 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 June 2012 - 07:55 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users